MsXLabs
Sayfa 1 / 9

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Sosyal Ağlar (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/)
-   -   Zorunlu Messenger Güncellemeleriyle İlgili (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/270249-zorunlu-messenger-guncellemeleriyle-ilgili.html)

NeutralizeR 16 Eylül 2009 00:16

3 ek
Daha önce (Zorunlu Windows Live Messenger 8.x Güncellemesi) ve (Zorunlu WLM 2009 Güncellemesi) konularında zorunlu güncellemelerden bahsetmiştik. Eski sürümleri kullanmakta ısrarcıysanız, hangi Messenger sürümüne sahip olduğunuzu belirtin, biz de oturum açılabilmesine izin veren değişikliklere sahip EXE sürümlerini sizlerle paylaşalım :)

Bu arada resmi son sürüm Windows Live Messenger için:

Windows Live Messenger 2009 (14.0.8089.726)

Tüm Messenger sürümleri:

(MSN) Windows Live Messenger - Live Messenger - Windows Messenger Sürümleri

Not:
ZIP dosyalarından çıkan dll dosyalarını (msgres.dll veya msglang.dll) kopyalamanız isteğe bağlıdır. Bu dll dosyalarını kopyalarsanız Messenger'da reklamlar gizlenir.

Güncelleme
Alıntı:

MSN Messenger 7.5.0324 sürümünü kullanmaya devam etmek istiyorsanız ekteki msnmsgr.7.5.zip dosyasını indirip C:\Program Files\MSN Messenger\ klasörüne kopyalayın. MSN Messenger'ın tamamen kapalı olduğundan emin olduktan sonra ZIP içindeki iki dosyayı buraya çıkartın ve eski dosyaların üzerine yazın. MSN Messenger 7.5 kullanmanıza olanak sağlayan bu dosyalara aynı zamanda A-Patch uygulanmıştır (Reklamlar kaldırılmıştır, çoklu oturum açma ve diğer bazı özellikler aktif edilmiştir).

Windows Live Messenger 8.1.0178.00 sürümünü kullanmaya devam etmek istiyorsanız ekteki msnmsgr.8.1.zip dosyasını indirip C:\Program Files\MSN Messenger\ klasörüne kopyalayın. Windows Live Messenger'ın tamamen kapalı olduğundan emin olduktan sonra ZIP içindeki iki dosyayı buraya çıkartın ve eski dosyaların üzerine yazın. Windows Live Messenger 8.1 kullanmanıza olanak sağlayan bu dosyalara aynı zamanda A-Patch uygulanmıştır (Reklamlar kaldırılmıştır, çoklu oturum açma ve diğer bazı özellikler aktif edilmiştir).

Windows Live Messenger 8.5.1302.1018 sürümünü kullanmaya devam etmek istiyorsanız ekteki msnmsgr.8.5.zip dosyasını indirip C:\Program Files\Windows Live\Messenger\ klasörüne kopyalayın. Windows Live Messenger'ın tamamen kapalı olduğundan emin olduktan sonra ZIP içindeki iki dosyayı buraya çıkartın ve eski dosyaların üzerine yazın. Windows Live Messenger 8.5 kullanmanıza olanak sağlayan bu dosyalara aynı zamanda A-Patch uygulanmıştır (Reklamlar kaldırılmıştır, çoklu oturum açma ve diğer bazı özellikler aktif edilmiştir).
Tüm dosyalar Kaspersky Internet Security 2009 ile taranmıştır ve oturum açma denemelerinde başarılı olmuşlardır.

Alternatif olarak mevcut msnmsgr.exe dosyasına sağ tıklayıp Özellikler > Uyumluluk > Bu programı aşağıdaki için uyumluluk modunda çalıştır: Windows 2000 > Tamam işlemini de uygulayabilirsiniz. Ancak bu yöntemle Messenger Plus! çalışmaz hale geliyor. Messenger Plus! kullanıyorsanız uyumluluk değişikliğini geri alıp ekteki zip dosyalarından uygun olanını indiriniz.

Bununla birlikte Microsoft'un bu zorunlu güncellemeyi devreye sokmasında bazı güvenlik nedenleri ve yeni sürümle birlikte gelen Messenger protokolündeki bazı değişiklikler yer almaktadır. Bu nedenle en son resmi Windows Live Messenger sürümüne güncellemeniz önerilir.

Ayrıca oturum açabilmeniz için paylaştığımız bu dosyaları kullandıktan sonra yama ve eklentilerde sorun yaşayabilirsiniz (
Messenger Plus! sorunsuz çalışıyor). Herhangi bir problemle karşılaşırsanız lütfen bu konu altına not düşün. Bir çözüm mevcutsa yanıtlayacağız.

Not:
Yeni WLM sürümüne güncelledikten sonra...

Saygılar,

MsXLabs MK

scarfacegfb 16 Eylül 2009 00:47

8.1.0178.0.0 bu sürümün exe verebilirmisin şimdiden teşekürler

NeutralizeR 16 Eylül 2009 00:47

Birkaç saat içinde EXE dosyaları paylaşılacaktır.

yeminn 16 Eylül 2009 00:55

bu zorunlu msn nemıcım bısı yav :) eskı surum daha ıyı exelerı beklıyoruz

dJ Samet 16 Eylül 2009 01:14

arkdslar ben 8.0 kullanıorum guncellestırme gelmemesı ıcın ne yapabılırım weya son surumu yukluorm ama 20 sanıye sonra platform hatası gelıo onun gelmemesı ıcın herhangı bır program weya baska bısı yardımcı olursan ck sevınırım sımdıden tskler

Vepmastır 16 Eylül 2009 01:16

scarfacegfb arkadaşımızın istediği versiyon için bir Patch rica edebilir miyiz :)

Lasthero 16 Eylül 2009 03:22

8.1 ve 7.5 sürümleri olursa cok makbule gecer malum cafe'de sp1 var sp2 kurmaktan kurtarırsınız:) Teşekkürler..

NeutralizeR 16 Eylül 2009 03:30

İlk mesaj güncellenmiş, ek dosyaları yüklenmiştir.

Dresvarpr 16 Eylül 2009 03:58

Şuan WLM 9.0 kullanıyorum ama 8.5 kullanmak istiyorum.
9.0'ı kaldırıp 8.5'i mi yüklemem gerekiyor yoksa 9.0da dayapılabilir mi bunlar ?

NeutralizeR 16 Eylül 2009 04:14

Alıntı:

Dresvarpr adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490660)
Şuan WLM 9.0 kullanıyorum ama 8.5 kullanmak istiyorum.
9.0'ı kaldırıp 8.5'i mi yüklemem gerekiyor yoksa 9.0da dayapılabilir mi bunlar ?

WLM 2009'u kaldırıp WLM 8.5'i kurmanız gerekmektedir. Tabii eski sürümü kullanmak istiyorsanız.

jaws 16 Eylül 2009 04:35

ınsanın yenılıklere ayak uydurması zor oluyo bu şekılde kolay işte paylaşım için tşkrlr :)

necrolyte 16 Eylül 2009 04:38

sorun duzeldi cok guzel ama plus yok nickler karıstı hep bi cozum warsa cok iyi olurplus active olmuyor galba yüklü ama güncelleme hatası verdiginde plus oldugunu goruyorm ama hatayı duzelttıgımde plus yk

NeutralizeR 16 Eylül 2009 04:43

Alıntı:

necrolyte adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490685)
sorun duzeldi cok guzel ama plus yok nickler karıstı hep bi cozum warsa cok iyi olurplus active olmuyor galba yüklü ama güncelleme hatası verdiginde plus oldugunu goruyorm ama hatayı duzelttıgımde plus yk

Hangi Messenger sürümünü kullanıyorsunuz?

ara_bico 16 Eylül 2009 04:52

allah razı olsun kardes cok sagoollll....

Cnrdnnr 16 Eylül 2009 05:02

8.1 Kullanıyorum Plus Kurdum Fakat Aktif Değil Plus Nedense :S

Plusa tıklayınca Üst Menüden http://img5.imageshack.us/img5/9832/hatann.jpg Hatası var

PRENSES_SERENTY 16 Eylül 2009 05:22

http://img36.imageshack.us/img36/3500/hataq.jpg
Bende bu hatayı veriyo:*(

simsar 16 Eylül 2009 05:24

denilenleri yaptım 8.5i baştan kurdum. zip dosyasını indirdim ve kaydettim.
sonra messengeri başlatmak istediğimde.
'CTicketmanagerWnd: msnmsgr.exe - bileşeninin konumu bulunamıyor' başlıklı
'sirenacm.dll bulunamadığından bu uygulama başlatılamadı. uygulamanın yeniden yüklenmesi sorunu giderebilir.'
içerikli hatasıyla karşılaşıyorum tamam dediğimde mesenger hata raporu çıkarıyor.
ne yapmam gerekiyor acaba?

NeutralizeR 16 Eylül 2009 05:42

Alıntı:

Cnrdnnr adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490701)
8.1 Kullanıyorum Plus Kurdum Fakat Aktif Değil Plus Nedense :S

Plusa tıklayınca Üst Menüden http://img5.imageshack.us/img5/9832/hatann.jpg Hatası var

Messenger Plus! Live sorununun giderildiği msnmsgr.8.1.zip dosyası ilk mesaja eklendi, yeniden indirin.

Cnrdnnr 16 Eylül 2009 05:50

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490716)
Messenger Plus! Live sorununun giderildiği msnmsgr.8.1.zip dosyası ilk mesaja eklendi, yeniden indirin.

Teşekkür Ederim Gece Gece Zahmet Verdik Biraz Ama :)

NeutralizeR 16 Eylül 2009 06:09

İlk mesajdaki msnmsgr.7.5.zip ve msnmsgr.8.5.zip dosyaları da Messenger Plus! uyumlu sürümleriyle değiştirilmişlerdir. Lütfen yeniden indiriniz.

Dj_LiSeLi 16 Eylül 2009 06:31

Msn 8.5 İndirdim İçine Attım Açılmıyor Hiç. ?

flashomer 16 Eylül 2009 06:32

NeutralizeR aynı mantıkla sorunu çözmüşüz. fakat atladığın bir şey var, sürümleri değiştirirken sadece
ProductVersion unu değiştir diğerlerini değiştirdiğin zaman msn plus da sorun çıkıyor. birde msgsres.dll dosyasını atmana gerek yok sadece msnmsgr.exe işi görür. Sorun yaşayanlar farklı sürüm kullananlar;
C:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe
dosyasını herhangi bi yere upload edip göndersinler, bende düzenlemede yardımcı olurum.

NeutralizeR 16 Eylül 2009 06:34

Alıntı:

flashomer adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490723)
NeutralizeR aynı mantıkla sorunu çözmüşüz. fakat atladığın bir şey var, sürümleri değiştirirken sadece
ProductVersion unu değiştir diğerlerini değiştirdiğin zaman msn plus da sorun çıkıyor. birde msgsres.dll dosyasını atmana gerek yok sadece msnmsgr.exe işi görür. Sorun yaşayanlar farklı sürüm kullananlar;
C:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr.exe
dosyasını herhangi bi yere upload edip göndersinler, bende düzenlemede yardımcı olurum.

msgres.dll dosyası reklamların yer almadığı, çoklu oturum açmaya izin veren A-Patch değişikliklerini içeriyor. Düzenlenmiş EXE kullananlar yamaları sonradan uygulamayacakları için DLL dosyaları da arşivlere eklendi.

flashomer 16 Eylül 2009 06:36

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490725)
msgres.dll dosyası reklamların yer almadığı, çoklu oturum açmaya izin veren A-Patch değişikliklerini içeriyor.

msn plus zaten çoklu oturum açmıyor mu??

Dj_LiSeLi 16 Eylül 2009 06:40

fLshomer Bnm Msn Exe'si RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

NeutralizeR 16 Eylül 2009 06:40

Alıntı:

flashomer adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490727)
msn plus zaten çoklu oturum açmıyor mu??

Evet, fakat Messenger Plus! reklamları kaldırmıyor, aynı anda 3'ten fazla dosya gönderilmesine izin vermiyor, .exe - .mp3 uzantılı dosyaların gönderilmesine izin vermiyor vs.

flashomer 16 Eylül 2009 06:45

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490729)
Evet, fakat Messenger Plus! reklamları kaldırmıyor, aynı anda 3'ten fazla dosya gönderilmesine izin vermiyor, .exe - .mp3 uzantılı dosyaların gönderilmesine izin vermiyor vs.

oke eyv. onlar pek dikkatimi çekmediği için bilmiyodum.

flashomer 16 Eylül 2009 06:52

Alıntı:

Dj_LiSeLi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490728)

Evet msn 8.5.1288 sürümü msn 19.0 sürüme kadar güncellendi x)

Msn 8.5.1288;
http://rapidshare.com/files/280705094/msnmsgr8-5-1288.rar.html

Dj_LiSeLi 16 Eylül 2009 06:54

Eyw Deniyim. :)

Dj_LiSeLi 16 Eylül 2009 06:59

Zip Açılmıyor Arşiv Hasarlı

flashomer 16 Eylül 2009 07:07

Alıntı:

Dj_LiSeLi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490735)
Zip Açılmıyor Arşiv Hasarlı

linki düzenledim klasörü rar yaptım.
rpidden de indirip test ettim şimdi sorun yok :)

setenay_ 16 Eylül 2009 08:16

Alıntı:

simsar adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490707)
denilenleri yaptım 8.5i baştan kurdum. zip dosyasını indirdim ve kaydettim.
sonra messengeri başlatmak istediğimde.
'CTicketmanagerWnd: msnmsgr.exe - bileşeninin konumu bulunamıyor' başlıklı
'sirenacm.dll bulunamadığından bu uygulama başlatılamadı. uygulamanın yeniden yüklenmesi sorunu giderebilir.'
içerikli hatasıyla karşılaşıyorum tamam dediğimde mesenger hata raporu çıkarıyor.
ne yapmam gerekiyor acaba?

aynı sorunu bende 7.5 te yaşıyorum.. anlattığın gibi yapmama rağmen hata veriyo

flashomer 16 Eylül 2009 08:32

Alıntı:

PRENSES_SERENTY adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490706)

Alıntı:

setenay_ adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490747)
aynı sorunu bende 7.5 te yaşıyorum.. anlattığın gibi yapmama rağmen hata veriyo

orjinal msnmsgr.exe dosyasını upload edip link atabilir misiniz?

setenay_ 16 Eylül 2009 08:49

RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

NeutralizeR 16 Eylül 2009 09:30

Sorun yaşamamak için eski sürümlerde dahi en son derlemelerini kurun ve ondan sonra düzenlenmiş exe'lerini kopyalayın. Ara sürümleri kullanmayın. 7.5 kullanmak istiyorsanız 7.5.0324 sürümünü, 8.1 kullanmak istiyorsanız 8.1.0178 sürümünü, 8.5 kullanmak istiyorsanız 8.5.1302.1018 sürümünü kurun:
(MSN) Windows Live Messenger - Live Messenger - Windows Messenger Sürümleri

SeMiH003 16 Eylül 2009 09:33

daha önce bu güncellemeden kurtulmak için bi çok yol denedim hepsi çok karışık şeytlerdi fakat sonunda istediğimi elde ediyordum verdiğiniz dosyalar gerçekten çon işime yaradı teşekkürler.

lutfullah 16 Eylül 2009 10:06

arkadaşlar ben 9.0 beta kullanıyorum ve banada zorunlu güncelleme mesajı geliyor.
acaba 9.0 betanın exe si yok mu yoksa 8.5 felan mı yükleyeyim

NeutralizeR 16 Eylül 2009 10:19

Bir üstteki mesajımda da belirttiğim gibi her sürümün en son derlemesini kullanınız. Tercih size ait.

Misafir 16 Eylül 2009 10:31

Arkadaşım çok sağol fakat 8.1 sürümünün exe'sinde web cameram takılı olmadığı halde hem karşı tarafta hem bende camera war gösteriyor bi yardımcı olursan sewinirim.

Misafir 16 Eylül 2009 11:10

Neyse sorunu çözdüm msgsres.dll dosyasını eski haline getirdim düzeldi. Fakat exe dosyası için gerçekten sağolun. Bir de bir zararı war mı acaba bunun cevap bekliyorum.

flashomer 16 Eylül 2009 11:39

Alıntı:

setenay_ adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490759)

Msn 8.1.178.0;
http://rapidshare.com/files/280775510/msnmsgr.exe.html

Msn sürümü bununla aynı olanlarda indirebilir.

flashomer 16 Eylül 2009 11:44

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490911)
Neyse sorunu çözdüm msgsres.dll dosyasını eski haline getirdim düzeldi. Fakat exe dosyası için gerçekten sağolun. Bir de bir zararı war mı acaba bunun cevap bekliyorum.

Hiç bi zararı bilmem nesi yoktur,
mantık şu;
msn açılırken önce kendi sürümüne bakıyor sonra netteki güncel sürüme
hemen if döngüsü :) bu sürüm nettekinden küçük ise zorunlu güncelleme penceresini aç :D
tabi bizde messener.exe nin içine girip sürümü 8.1 ise 19.0 yapıyoruz bu durumda msn 19.1 sürümünü çıkartana kadar sana hiç uyarı gelmeyecek anlamında oluyor.
ama sürüm farklılıkları olduğu için bizde de her sürüm olmadığı için msn sürümü farklı olanlar upload edip link atsınlar, içeriği değiştirip düzelmiş halini upload edelim.

mav_iege 16 Eylül 2009 12:31

çok güzel bir site yapmışınız emeginize saglık usta :)
bende şu meretten bi çaka bilsem ii olcakta
kolay gelsin

deadly06 16 Eylül 2009 12:50

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1490856)
Arkadaşım çok sağol fakat 8.1 sürümünün exe'sinde web cameram takılı olmadığı halde hem karşı tarafta hem bende camera war gösteriyor bi yardımcı olursan sewinirim.

Evet aynı sorun bendede var geri kalan herşey 10 numara e.s

iyoki 16 Eylül 2009 13:11

flashomer dediğin msn live indirdim 19.01 e kadar güncellenmiş olanı ama yükleyeceğim sırada böle bi hata çıktı MSNCore.dll bulunamadığından bu uygulama başlatılamadı uygulamanın yeniden yüklenmesi sorunu çözebilir diyoo..:S

flashomer 16 Eylül 2009 13:42

Alıntı:

iyoki adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1491116)
flashomer dediğin msn live indirdim 19.01 e kadar güncellenmiş olanı ama yükleyeceğim sırada böle bi hata çıktı MSNCore.dll bulunamadığından bu uygulama başlatılamadı uygulamanın yeniden yüklenmesi sorunu çözebilir diyoo..:S

sana gönderdiğim exe ile bendeki msn aynı sürüm. şimdi denedim exede hata yok normal çalışıyor.
sen tekrar bi kurulum yapıp da dene.

gene hata devam ederse bide bunu indir yükle;
http://rapidshare.com/files/280816830/msncore.dll.html

google54 16 Eylül 2009 13:51

Teşekkürler herşey için sen olmasan kalıcaktık ortada saolasın

necrolyte 16 Eylül 2009 13:54

ben msn sürümümü bilmiyorum ama resim koydum ben yıllar oldu kullanıyorm sımdı bı sorunla deistirmek istemiyorum msn acılıyor ama plus olmuyor http://img22.imageshack.us/img22/5781/furkankp.jpg

Dresvarpr 16 Eylül 2009 14:18

Tuhaftır, 9.0'ı sildim ve 8.5'i kurdum bilgisayara (8.5'i kurduğuma eminim) gülcelleştirmeleri yapmak için ve bilgisayar aptalca bir şekilde 9.0'ı açtı ve şuan çalışıyor ama ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum bazen internet bağlantım düşüyor.

Misafir 16 Eylül 2009 14:19

FLASHOMER:) denedim ama olmadı 8.5 i silip 8.1 kurudm uyumluluguda windows 2000 yaptım açılıyo onda sorun ama tek sorunum msn plus olmuyo kaldırıp bidaha yükledim olmadı msn plus eski süürmünü yükledim olmadı yardımm lütfen:S:S YARDIMLARIN İÇİN ÇOK SAOL

Saat: 20:38
Sayfa 1 / 9

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık