MsXLabs
Sayfa 1 / 4

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Sosyal Ağlar (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/)
-   -   Yeni WLM sürümüne güncelledikten sonra... (https://www.msxlabs.org/forum/sosyal-aglar/279390-yeni-wlm-surumune-guncelledikten-sonra.html)

NeutralizeR 6 Kasım 2009 21:15

Windows Live Messenger 2009 sürümüne güncelledikten sonra oturum açamayanlar ya da başka sorunlarla karşılaşanlar; lütfen aşağıda anlatılanları uygulayın.

0-) Windows Live Messenger'ı tamamen kapatın. (Saatin yanındaki simgesine sağ tıklayıp çıkış yapın)

1-)
Windows CleanUp Utility programını indirin ve kurun.

Not: Kurma konusunda sorun yaşarsanız indirdiğiniz msicuu2.exe dosyasına sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini kullanın.

2-) Başlat > (Tüm) Programlar > "Windows Install Clean Up" kısayoluna tıklayıp programı çalıştırın.

3-) Listeden aşağıdaki resimde gösterilen Windows Live ürünlerini seçin ve Remove tuşuna tıklayın:

https://dts.msxlabs.org/NeutralizeR/snap1.PNG

4-) Windows Live Messenger 2009 sürümünü
bu bağlantıdan masaüstüne indirin. (Windows.Live.Messenger.2009.(14.0.8089.726).zip)

5-) Gerekli diğer kurulumları da
bu bağlantıdan masaüstüne indirin. (WLM_Extra_MSI.zip)

6-) İkinci indirdiğiniz WLM_Extra_MSI.zip dosyasını masaüstüne çıkartın. (ZIP dosyasına sağ tıklayın ve "Buraya çıkart ya da Extract to here..." seçeneğini kullanın.

7-) Masaüstüne gelen Extra klasörünün içindeki tüm .msi dosyalarına sırasıyla çift tıklayıp hepsini kurun.

8 -) İlk indirdiğiniz Windows.Live.Messenger.2009.(14.0.8089.726).zip dosyasını masaüstüne çıkartın. (ZIP dosyasına sağ tıklayın ve "Buraya çıkart ya da Extract to here..." seçeneğini kullanın.

9-) Masaüstüne gelen Windows Live Messenger 2009 (14.0.8089.726) içindeki WLXSuite.msi dosyasına çift tıklayarak kurun. Ardından Messenger.msi dosyasına çift tıklayarak kurun.

10-) Başlat > (Tüm) Programlar > Windows Live > Windows Live Messenger kısayolunu kullanarak WLM'yi başlatın.

12-) E-posta adresinizi ve şifrenizi girerek Windows Live Messenger oturumu açın.

savasercan 6 Kasım 2009 22:08

merhaba;
yukarıdakı tum işlemleri adım adım yaptık fakat yine acılmıyor
alınan hata; kişi listenizde sorun

bu adımda ne yapacagız
iyi akşmlar

orcnak 6 Kasım 2009 22:23

arkadaşlar bilgisayarınıza servis pack 3 paketini yükleyin sorun gider ;)

NeutralizeR 6 Kasım 2009 22:26

Alıntı:

savasercan adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1557190)
merhaba;
yukarıdakı tum işlemleri adım adım yaptık fakat yine acılmıyor
alınan hata; kişi listenizde sorun

bu adımda ne yapacagız
iyi akşmlar

Kişi listesi sorunu için de şu konuda bahsedilen Contacts ve Windows Live Contacts klasörlerini silin:
Windows Live Messenger'ı Tamamen Nasıl Kaldırırım?

Silme işleminden sonra hata mesajı alırsanız birkaç kez yeniden deneyin oturum açmayı.

savasercan 6 Kasım 2009 22:38

silmek istiyorum ama program ekle kaldırda bulunmuyor. bu arada bilg.da vista var

NeutralizeR 6 Kasım 2009 22:53

Alıntı:

savasercan adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1557230)
silmek istiyorum ama program ekle kaldırda bulunmuyor. bu arada bilg.da vista var

Başlat > Çalıştır penceresine geldikten sonra aşağıdaki satırı kopyalayın, enter tuşuna basın. Bu klasörlere erişip içlerindeki her şeyi silin.

%userprofile%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Live Contacts\
%userprofile%\Contacts\

savasercan 6 Kasım 2009 23:11

yine olmadı :S

NeutralizeR 6 Kasım 2009 23:14

Alıntı:

savasercan adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1557283)
yine olmadı :S

Başka bir hesapla oturum açabiliyor musunuz? Bir kez başka bir hesapla oturum açmayı deneyin. Şifreniz otomatik hatırlanıyorsa silip elle girmeyi deneyin.

xhuzunnx 7 Kasım 2009 00:11

aynı sorun bndede varr:((( yardImmmm!!!!!!!!

NeutralizeR 7 Kasım 2009 00:17

Alıntı:

xhuzunnx adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1557371)
aynı sorun bndede varr:((( yardImmmm!!!!!!!!

Tam olarak hangi hata mesajını aldığınızı belirtin lütfen.

xhuzunnx 7 Kasım 2009 00:28

şöyle anlatim ozaman!yukledıkden sonra msn acıorum dırek explorer hata verıo göndermeye basıncada msn kapanıorrr:(

begum06 7 Kasım 2009 00:32

4-) Windows Live Messenger 2009 sürümünü bu bağlantıdan masaüstüne indirin. (Windows.Live.Messenger.2009.(14.0.8089.726).zip)

dosya açılmıyor

xhuzunnx 7 Kasım 2009 00:38

son sürümu yükledıkten snra msn acıorum ancak acılır aclmaz explorer hata verıor ve göndermeye basnca msn kapanıor ...

alixcan 7 Kasım 2009 11:48

Öncelikle Bilgilendirme İçin Teşekkür Ederim Fakat Ne Yaparsam Yapayım Aşşagıda Eklediğim Hata Raporunu Almaktayım İlginiz İçin Şimdiden Teşekkürler Ve İyi Çalışmalar Dilerim

http://img29.imageshack.us/img29/9553/alixcan1.jpg

asla_asla_deme 7 Kasım 2009 12:07

Alıntı:

alixcan adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1557582)
Öncelikle Bilgilendirme İçin Teşekkür Ederim Fakat Ne Yaparsam Yapayım Aşşagıda Eklediğim Hata Raporunu Almaktayım İlginiz İçin Şimdiden Teşekkürler Ve İyi Çalışmalar Dilerim

http://img29.imageshack.us/img29/9553/alixcan1.jpg

İlgili Foruma Bknz

sair_17 7 Kasım 2009 15:31

benim sorunum Oturum açarken bir hata almam.Yukarıdakı anlatımı Uyguladım ama hala hata mesajı oturum acıldıgında alıyorum
hata mesajı :
windows live communications platform bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. bu durumdan dolayı özür dileriz gibi bir hata mesajı alıyorum .Hata raporu gönder dediğimde Oturum Kapanıyor
Gönderme dediğimde de Oturum kapanıyor

Polat Alemdar 7 Kasım 2009 20:55

Msn live messenger 2009 ve kiwee toolbar

arkadaslar bende nedendir bilmiyorum ama windows live messengerin en son versiyonu calismiyor. Önceden msn messengerr 8.5 kullaniyordum ama simdi mecburen yeni sürümü indirmem gerekiyor yazdi ama iste en son sürüm bende olmuyor ..

problem olarak kiwee toolbar oldugunu söylüyor ama bende öyle bir program yok , lütfen yardimci olursaniz sevinirim ..

yeni sürüm bende acilmiyor , indiriyorum , yüklüyorum ama acmaya calistigimda msn messenger calistirilamiyor yaziyor

Misafir 7 Kasım 2009 20:55

yukarıdaki işlemleri adım adım 2 kere yaptım olamdı :S napcam peki:S

yilmaz60 7 Kasım 2009 23:13

ilk mesajda yazilanlarin hepsini sonraki önerileri( elle sifre girme yada baska msn adresi ile giris yapmak) ama yinede olmuyor.Sürekli hata kodu 8001012e yi veriyor.Silip 8,5 i yüklüyorum onuda kabul etmiyor.Baska bir fikri olan varmi??

Misafir 7 Kasım 2009 23:37

herkez denesin bn bu şekilde düzelttim masaüstünde olan msn in kısa yoluna sağ tıkla ve kısayol sekmesinden hedef bul de orda msnmsngr a sağ tıklayıp özellikler de ve uymluluktan windows2000 i seç ve artık sorun yok eğer olmazsa pc yi yeniden başlatın bu işlemi yaptıktan sonra

elcinaras 7 Kasım 2009 23:48

emeğine sağlık arkadaşım 2 haftadır yeni msn i kurmayı beceremedim,gösterdiğin yol sayesinde hallettim.Allah razı olsun

garavelli 8 Kasım 2009 13:25

HELAL OLSUN VALLA BEN MSN 8.5 KULLANIYORUM YENİ SÜRÜMÜ YÜKLEYİN DİE HABİRE Bİ YAZI GELİYORDU BEN ONU KULLANMAK İSTEMİYORDUM BURDA ALDIĞIM YARDIM SAYESİNDE ŞİMDİ 8.5 İMİ KULLANIYORUM ZATEN MSN 2009 DA ARIZALI HABİRE HATA VERİYOR... ÇOK TEŞEKKÜRLER

onurmel 8 Kasım 2009 13:29

ya arkadaşlar,bişşağı atıp kurtulucam :)service pack 3 ü yükledim.ardından wlm nin son sürümünü yüklemeye çalışıyorum.ama işlem sonucunda yüklenemedi diye hata veriyor...ne yaptıysam düzeltemedim....

Alıntı:

garavelli adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1558828)
HELAL OLSUN VALLA BEN MSN 8.5 KULLANIYORUM YENİ SÜRÜMÜ YÜKLEYİN DİE HABİRE Bİ YAZI GELİYORDU BEN ONU KULLANMAK İSTEMİYORDUM BURDA ALDIĞIM YARDIM SAYESİNDE ŞİMDİ 8.5 İMİ KULLANIYORUM ZATEN MSN 2009 DA ARIZALI HABİRE HATA VERİYOR... ÇOK TEŞEKKÜRLER

arkadaşım eğer sende adresi varsa bana da 8.5 in linkini yollayabilirmisin????son sürüm bana kafayı sıyırtacak en sonunda:)

spunky 8 Kasım 2009 14:04

güncellemeleride yapmama ragmen hala 80070057 hata kodunu alıyorum. oturum acmayı denemiyor bile. direk bu hata kodunu çıkartıyor karşıma. Başka ne yapmam gerekli ?

NeutralizeR 8 Kasım 2009 14:21

Alıntı:

spunky adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1558921)
güncellemeleride yapmama ragmen hala 80070057 hata kodunu alıyorum. oturum acmayı denemiyor bile. direk bu hata kodunu çıkartıyor karşıma. Başka ne yapmam gerekli ?

İlk mesajda anlatılanları uygulayın. Aynı sorunu yaşayan bir üyenin problemi bu şekilde çözülmüştü. Uyguladıktan sonra Messenger'ı açın. E-posta bölümüne "test@test.com" Şifre bölümüne "test" yazıp oturum açmayı deneyin. Anında hata mesajı vermez de oturum açmayı denerse, iptal edin ve kendi hesabınızla oturum açmayı deneyin.

spunky 8 Kasım 2009 14:54

Dediklerinizi teker teker uyguladım fakat gene aynı hatayı alıyorum. Sorun gidericiye tıkladığımda ise "makinenizin geçersiz bir ip adresi var gibi görünüyor " cümlesiyle karşılaşıyorum.

nesli 8 Kasım 2009 18:00

extra dosyasında segoeFont kurarken sorun yaşadım. XP üzerinden yapılmalı diyo ama benm pc vista ne yapmam lazım.Wllogin de de hata veriyo hata kodu: 2753

diverrr 8 Kasım 2009 18:38

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1558430)
herkez denesin bn bu şekilde düzelttim masaüstünde olan msn in kısa yoluna sağ tıkla ve kısayol sekmesinden hedef bul de orda msnmsngr a sağ tıklayıp özellikler de ve uymluluktan windows2000 i seç ve artık sorun yok eğer olmazsa pc yi yeniden başlatın bu işlemi yaptıktan sonra

İlk sayfadaki işlemleri yaptıktan sonra bunuda yapınca oldu. Emeği geçenlere teşekkürler

spunky 8 Kasım 2009 22:47

Alıntı:

spunky adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1559016)
Dediklerinizi teker teker uyguladım fakat gene aynı hatayı alıyorum. Sorun gidericiye tıkladığımda ise "makinenizin geçersiz bir ip adresi var gibi görünüyor " cümlesiyle karşılaşıyorum.

kaç saattir denememe rağmen bir sonuç alamadım. messengeri sitede anlatılan şekilde kaldırdım kurdum ama gene aynı hatayı alıyorum. şu anda gene kaldırdım ve bir daha kurmaya korkuyorum aynı hatayı alacağım diye. başka bir çözüm yolu yok mudur ?

Bahar07 8 Kasım 2009 23:05

Acıklamalı anlatım icin tesekkur ederim msı leri yuklerken bir tanesinde 2753 hatası vermesine ragmen program calıstı ellerinize saglık
her ne kadar wlm 2009 u begenme sorunu yasasamda adapte olmaya calısıyorum, hic yoktan iyidir:)
Aklıma takılan tek soru, masaustune atın dediginiz programlar orada mı kalacak onları farklı biryere tasısam acaba sorun cıkar mı!!

lacivert 9 Kasım 2009 00:02

aynı hata bende de var. hata kodu 8e5e0408. 3 gündür yapmadığım kalmadı. format mı gerekli bilmiyorum da. uyumluluk problemi mi var anlamadım. pc.im neredeyse 1 aydır windows vista service pack 2'yi yüklemeye çalışıyor, ama onda da hata kodu veriyor. onla bir ilgisi var mıdır acaba msn açılmamasının.
8,5 verdiğiniz dosyayı kurdum ama gene yeni sürümü yükle penceresi geliyor.
ne yapmam gerek, lütfen yardım edin.

lacivert 9 Kasım 2009 01:02

ilk sayfadaki yönergelerin hepsini uyguladım. sonuç aynı. hata kodu aynı :((
delirecem

cemsen54 9 Kasım 2009 04:07

yazdıklarını yaptın akşam deneme yapacam inşl. düzelir teşkl.

hasip_01_51 9 Kasım 2009 22:39

iyi akşamlar bn Windows CleanUp Utility programını çalıştıramadım.dediğiniz gibi sağ tıkladım ama "Yönetici olarak çalıştır" sekmesini bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Misafir 10 Kasım 2009 09:50

MSM Messenger tamamen kapatın. Simgesi üzerinde fare sağ tuş ile çıkış deyin

Başlat > Çalıştır

Komut Satırına aşağıdaki kodu aynen kopyalayıp yapıştırın ve enter yapın

%userprofile%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Live Contacts\
%userprofile%\Contacts\

Burada çıkan tüm klasör ve dosyaları silin

Sonrasında;
Başlat /Çaliştir/regedit Yazın ve ENTER layın

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MSNMessenger Ve bunu silin (Klasörü tamamen silin)

Sistem saat ve tarihini kontrol edin, yanlışsa düzeltin
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve MSN Mesenger programınızı açın.

black sabbath 10 Kasım 2009 11:30

Windows Live Messenger'ı tamamen Nasıl Kaldırırım başlığından Windows Installer Cleanup Utility başlığına, oradan da bu başlığa kadar gereken bütün işlemleri yaptım. Yalnızca ExtraMSI dosyasındaki wllogin.msi 'yi kurarken 2753 kodlu bir hata aldım. İşlem sonunda oturum açılmasını beklerken, yine eskiden olduğu gibi, platform sorunla karşılaşıyor. Bütün bunları yapmış olmama rağmen neden hala sorunla karşılaşıyor olabilirim? Artık eski sürümleri kullanmamız imkansız mı?

NeutralizeR 10 Kasım 2009 13:26

Alıntı:

black sabbath adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1561433)
Windows Live Messenger'ı tamamen Nasıl Kaldırırım başlığından Windows Installer Cleanup Utility başlığına, oradan da bu başlığa kadar gereken bütün işlemleri yaptım. Yalnızca ExtraMSI dosyasındaki wllogin.msi 'yi kurarken 2753 kodlu bir hata aldım. İşlem sonunda oturum açılmasını beklerken, yine eskiden olduğu gibi, platform sorunla karşılaşıyor. Bütün bunları yapmış olmama rağmen neden hala sorunla karşılaşıyor olabilirim? Artık eski sürümleri kullanmamız imkansız mı?

Konunun başında ve sonunda çözüm önerileri mevcut:
Windows Live Communications Platform Hatası ve Çözümü

black sabbath 10 Kasım 2009 16:53

İnsanlara bu konuda birşeyler anlatmanın ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum senin için ama günlerdir forumda anlatılan herşeyi deniyorum ama sonuç alamıyorum ben. Bilgisayarıma bir hafta kadar önce format atılmıştı zaten, bu da beni formatın çözüm olmadığına ikna ediyor.

Bir keresinde bu sorunları çözdüğümü zannettim ama o zaman da sonradan farkettim ki, oturumu sadece bir adresle açabiliyorum. Yani herhangi başka bir adres oturum açamıyordu ve ben bilgisayarı ortak kullanmak durumundayım, yani bu da bana çözüm olmadı.

Şimdi ise kendi oturumumu dahi açamıyorum ve artık yeni sürüm çıkana kadar bekleyip, anca o zaman bunları çözebilirmişim gibime geliyor. Belki de bilgisayardan çok da anlamadığımızdan bu sorunları yaşıyoruz, bilemiyorum.

Umarım yakın zamanda pratik ve herkese uygun bir çözüm bulunur.

(önceki mesajımdaki sorumu yinelemem lazım; artık eski sürümleri kullanmamız imkansız mı?)

junior_l3oss 10 Kasım 2009 22:41

adam gibi bi güncelleme olayı yapamadılar
bugün pc yi açtım agız tadıyla bi msn ye greyim dedim akşam
bu abidik guybidik güncelleme uyarısıyla karsılastım ... mecbur bırakıldıgım için evet deyip güncelemeye başladım ve tam 3-4 saattir hala msn ye girmeye çalışıyorumn
az sonra uyucam ama inat ettim hala uyuyamadım bunla uğrtaşıyorum ....

Sağnak 11 Kasım 2009 14:36

Googledan bu siteyı buldum ve Üye oldum..verilen komutlarla msn nın yeni sürümünü yukledım sorunsuz bir şekılde şu an MSN 'yı kullanıyorum..Tşklr

junior_l3oss 11 Kasım 2009 16:00

Ben ilk sayfada yazılan her şeyi yaptım.
Sorunum düzelmeyince ghost la yedek almıştım.Yedeği geri yükledim yeniden msn i kurdum yine olmadı.
Dünden beri uğraşıyorum alt tarafı msn ye giricem ya bu nasıl iştir. 8.5 i kurup denedim keza yine aynı!
Revo ile msn nin her dosyasını sildim tekrar denedim oplmadı. CCcleaner programını combofixi felan deneyip gereksiz ne varsa kaldırdım yine olmadı. Nasıl halledicem ya. Msn 7.5 kursam çalışır mı acaba. ben bıktım bu live dan!!! istyemiyorum!!! Aldıgım hata şu! PS koyuyorum ... iyi forumlar...

http://img142.imageshack.us/img142/2189/adszmn.png

Kullandıgım antivirüs programı kaspersky 2010
bilgisayarımda firewall u felan etkin yapmıyorum. Windows güvenlik duvarım ve otomatik güncellemelerim her zaman kapalıdır!

spunky 11 Kasım 2009 20:46

benim sorunumda hala devam ediyor. 80070057 uyarısına bir çözüm bulamadım. Cevap yazanda yok sanırım kimse bir çözüm yolu bilmiyor.

saw_38 11 Kasım 2009 21:51

iyi akşamlar ben msn messengerı tamamen kaldırdım bilgisayarımdan fakat yeni sürümünü indiremiyorum şimdi. Siteye yönlendiriyor fakat orada da sayfa yükleme hatası veriyor yeni sürüm hatası alıyordum yeni sürüm yüklenmesi gerekiyor diyordu hep. Lütfen yardımcı olun :(

himes01 12 Kasım 2009 12:54

bu sürüm windows un orjinal olup olmadıgını denetliyor mu ?

selcuk2020 12 Kasım 2009 13:43

ya hiçbiri degil bende Windows Live Communications Platform adında hata raporu ekranı veriyo
gönderme dedigimde çıkıo msnden...
hadi çözün =)

bu arada işletim sistemim windows xp professional service pack 3
oturum açtıktan 5-10 saniye sonra alıyorum hatayı
virüs programım filan yok
firewall kapalı
farklı bi dns filanda kullanmıyorm modemin kendi dns i (192.168.0.1)
=)

saygılar

hypnogaj_01 15 Kasım 2009 00:08

yukardaki bilgiyi yaptım we sorun çözüldü çok tşk ederim mavi sakal :)

soulles 15 Kasım 2009 18:27

Ya çoklu oturum açamıyorum hem yamasını indirdim hem plus'tan etkinleştirdim olmuyor 2 tane msn açmak istediğimde sadece birini açıyor diğerinde 81000306 hatasını veriyor ?

by_berdus26 17 Kasım 2009 22:17

mrb..!! sizin yukarıda söylediklerinizin hepsini yaptım fakat 2. adımdan sonraki Windows CleanUp Utility dosyasınıda yükledikten sonra o dosyanın içinde sizin örnekte gösterdiğiniz setup dosyaları cıkmadı.. bi yardım edin ne olur... kafayı yicem :(:(

djhuskay 19 Kasım 2009 20:42

arkadaşlar live messenger kuruldu ekrana geldi fakat oturum aç diyince oturup açılamdı hatası geliyor başka hesapkada açmayı denedim fakat olmadı hata kodu da 80040154 olarak veriyor burda yazılan her şey denenmiştir başka bi yol var mı

semih111 22 Kasım 2009 11:01

dediklerinizi yaptım fakat msn açılıyor açıldıktan 10-15 saniye sonra kapanıyo hiç bi hata vermeden saatin ordaki simgede gidiyor

Saat: 21:18
Sayfa 1 / 4

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık