![]() |
Yapımı en kolay müzik aleti hangisidir? |
bence fülüt |
bence davul |
yapımı diyor arkadaşlar bir filmde görmüştük teneke küçük bir kutunun içine taş bilye vb. şeyler koyup ağzını kapatın sallayın bence bu müzik aleti kolay yapılıyor |
başka yok mu daha başka onu bizim sınıftaki kız yaptı |
nasıl yapılır? ödevimiz var lütfen yardım edin.. |
bence de davul |
bana yardım edin lütfen benim ödevim var |
ödewim war lütfen yardım edinn |
BAkıN! Hani tuvalet kağıtları var ya işte onun son kalan karton kısımlarını biriktirin. 4 tane felan olsun. onları birleştirin ve sonra bi aliminyum folyo ile kplayın sonra bunların içine doğru dıştan çivi çeçirin ama ağzı öteki tafaftan çıkmaasın. bunu baştan sona kadar her yerine yapın . sonra içine notut fasulye pirinç vb. şeyleri biraz doldurun iki ağzımı kapatın .. alın size bir YAĞMUR SESİ. diLARA |
Yine yumurta kolisinden bir çalışma ama bunun farkı ritim aleti olması. Yumurta kolisinden iki tane kesiyoruz içine pirinç, mısır, fasulye gibi sallanınca ses çıkartan malzemeden bir miktar koyuyoruz. Sonra iki parçayı birleştirip süslüyoruz. İşte çocuğunuzun zevkle oynayacağı ve çıkan sesin sizi rahatsız etmeyeceği bir ritim aleti. |
bence makara yapabilirsiniz kavanoz gibi bişeyi alırsınız içine fasulye nohut v.b şeyleri koyun kavanoz olduğu gözükmemesi için karton veya başka birşeyle kaplayın alın size makara ben 1 saatte yaptım çok kolaydı :) İrEm |
Yoğurt kapından davul yapınca ya da şişenin içine boncuk falan koyunca öğretmen kabul etmiyo |
bencede flüt |
kardeşimin ödevi var,lütfen yardım edin. |
başka kolay müzik aleti yokmu onu bana söyleye bilirmisininz benimde ödevim var lütfen yardımcı olun ---------- Mesaj tarihi 20:05 ---------- Önceki mesaj tarihi 18:46 ---------- marakas yap daha kolay olur.hani şey var ya sallayınca ses çıkıo ondan |
kavanozun içine fasulye koy salla |
Bence davul yha gerçekten arkadaşlarımın diğer saydıklarına da en uygun şık o yhani... :) |
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKNe8jylwBTbynIdaDvbP7xHwprnuItgoDXUqpjZNeDbqDz_CMUAhttp://www.10marifet.org/imaj/YellowAlien/green-tambourine-full-article-vertical.jpg bu şekilde bir plastik tabağı kaplayıp kenarlarını del ve birkaç tanede yuvarlak metal parçası tak al sana bir tef yapımı keçeli kalamlerin içini boşalt ve ve arka kapak takılı kalsın sonra bu düzendeki gibi kes ve bunları bağla resimdeki gibi birbirine sonrada al sana el yapımı mızıka kalemlerden kolay gelsin |
bence hiç bir müzik aletinin yapı mı kolay değil çünkü herşeyin bir emeği var emek harcanmış herşey zordur |
El Yapımı Bateri Nasıl Yapılır? Beyler kova,leğen gibi malzemeleri kullanarak avrupalılar bateri yapıyorlar kaynaklar yabancı oldugu için kaynaklar pek birşey anlamiyorum el yapımı bateri nasıl yapılır bilen var mı veya biraz bilgi verebilecek bu konu hakkında ? |
bence marakas çünkü pet şişenin içine makarna pirinç v.b şeyler koyarsın :) |
8 aynı su bardağına en baştaki dolu olacak şekilde sona doğru azaltarak su koyun iki elinizede tahta kalem alın ve yavaşça vurarak çeşitli tonlarda nota elde edebiliriz. Ödevini yap kardeş müzik aleti budur işte. |
erbil Alıntı:
çok güzellll oleeeeeeeeey baaaaaaaayyyyyyyyy kib |
filüt |
marakas bence şişenin içine boncuklar koyularak yapılabilir bn yapmıştım |
bence fülüt .Tuvalet kağıtlarunı çıkartın ve içindeki rulo şeklindeki kağıtı alın. ve bir balon alın balonun ucunu kesin ve balonu rulo kağıdın ucın a tutkal yardımı ile yapıştırın |
piyano bence en kolay şey tabi yapanı bilene... |
fülüt çünkü uzu bir borunun bir tarafını kapatıp bir tarafını açınca ve delik açıp üfleyince ses çıkıyo (ben denedim_:):):):):):):):)):):):):):):):):):):)):): |
sallanınca ses çıkan şeyin adı nee |
KaRtONdN kAnUn yDa kEmAn VeYa gİtAr yApImI nAsıL lüTfEn SöYlEyİn NoLuRR.. oDeVıM VaR YaRıNa NolURR..... SeLcAn... .d .d |
en kolay müzik aleti nedir???? ödevimiz var... |
marakas |
Piano ?? [piyano bence en kolay şey tabi yapanı bilene... ] Piano Nasıl Yapılırr |
iki tane plastik tabak alın onların birinin içine pirinç nohut koyun sonra öbür tabaganın kenarlarına rengarenk ipler kesip kenarlarına yapıştırın sonra kuruyunca öbür tabakla birleştirin alın size müzik aleti arkadaşlar |
müzik aleti müzik aleti yapımında dahafazla bilgi söylermisiniz?=) |
Bence gitar.Çünkü marangoza gidip gitar şeklinde kesmesini istiyon.Ve daha sonra o ince tahtanın ilk başına 4 delik açın,sonra o deliklerin arasından tel geçirin.Daha sonra da istediğiniz gibi çalın.O da yapabilirseniz.(bakara telleri ile):putnam: |
keman gitar gibi bişelerin nasıl yapılabileceği hakkında bilginiz var mı ? |
bencede öğle senin dediğin gibi çünkü her yaptığın şeye illa emek harcıyorsun.benim yapacağım mızıka.mızıkanın bi değişik yoluda bambu ağacını öyle kesip yapabilirsin.kolay gelsin yapana. |
sallanınca ses çıkaran şey sallanınca ses çıkaran müzik aleti marakastır |
acil ödevim var lütfen yardım edin |
Piyano elyapımı yapılmaz.Flüt de adam olun küük seslker müzik laleti deildir.En kolay müzik aleti marakas dır. |
beyler ve bayanlar. en kolay makaras bence. yapımını anlatayım. önce bir plastik pet şişe alıyoruz. şişenin kapak kısmını maket bıcakla yada normal bıçakla kesiyoruz. sonra şişenin kesilen yerinden içeriye çok fazla olmamak üzere çakıl taşı , taş vb. atıyoruz. ardından kestiğimiz yeri poşet yada aluminyum folyo ile kapatıyoruz. ve bütün pet şişeyi dış kısmı görünmemesi için aluminyum folyo ile kaplıyoruz. şişenin üstüne süs için kelebek,çiçek vb. çizebilirisiniz orası sizin zevkinize kalmış. işte buyrun size 30 dkda hazırlanabilecek güzel bir marakas. teşekkür bekliyorum. EreN (eFsaNe) |
BAkıN!hani yoğurt kapları olur ya onların bi tanesinin etrafını aliminyum folyoyla kaplayın kapağını kapatın.Bir çubuk gibi uzun bir şeyinde etrafını aliminyum folyoyla kaplayın...alın size davul..... |
Davul da kolay. |
yardım edin ödevim var |
boya kutusunu al 2 tarafını aç daha sonra bir tarafına deri yada kalın bir laylon ile kaplayın diğer tarafı açık kalsın bukadar muhammed KrALLL |
ne kolayı soylemisi kolay secmesi zor yapması zor bir türlü müzük öğretmenlerini ikna etmeye calısyom.bir türlü müzik aleti secemedim |
plastik tabağın kenarlarını delmek için size süper bir yöntem alın büyük bir iğneyi açın ocağı ve iğnenin ucunu ateşte sonra iğneyi 5-6 saniye falan tutun iğneyi pilastik tabağa delmek istediğiniz yere hafifçe bastırın ve hemen delinmiş olacak buda benden size bir püf olsun |
iki yoğurt kabını alt tarafınıbirbirine yapıştırın darbuka |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık