![]() |
Facebook'ta son günlerde hızla yayılan sahte bir uygulama, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor. Kullanıcılar, uygulamaya erişim izni vererek bu tuzağa düşüyor. Facebook'ta güvenilir olmayan uygulamaların sayısı hızla artıyor. Son günlerde kullanıcıların birbirine gönderdiği "Takvimime" uygulaması, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor ve daha şimdiden Türkiye'den 2.8 milyon kullanıcı bu uygulamayı hesabına indirdi. Facebook'un desteklemediği "Takvimime" isimli bu uygulama, prensipte kullanıcıların arkadaş listesindeki kişilerin doğum günlerini girmenizi istiyor ve bu şekilde size bir takvim oluşturmanıza yardımcı oluyor. Ancak tüm bunları yapabilmek için önce uygulamaya "izin" vermeniz gerekiyor. Gerekli izni sizden alan uygulama ise tüm kişisel bilgilerinize erişim hakkını eline geçiriyor. Bu uygulamaya üye olduğunuzda arkadaş listenizdekiler de otomatik olarak sizden bu uygulamayla bağlantılı davet alıyor ve bu konuda dikkatli davranmayan kullanıcılar uygulamaya yetki vererek bu sahte uygulamanın yaygınlaşmasına sebebiyet veriyor. MsXLabs® MK Yönetimi |
Bu uygulamayı kaldırmak için; Ana Sayfa yazısının yanında aşağıyı gösteren ok işaretine tıklayın. Hesap Ayarları'nı seçin. Açılan sayfanın sol tarafında Uygulamalar'ı görüceksiniz. Uygulamalara tıklayın. Facebook'da kullanmakta olduğunuz tüm uygulamaların listesini görüceksiniz. Takvim uygulamasını bulun ve karşısındaki x işaretini tıklayın. Uygulamayı Kaldır yazısını görüceksiniz tıklayın ve açılan uyarıda tekrar Kaldır'ı tıklayın. Bu kadar, uygulamadan kurtulmuş oldunuz. |
pekii bu uygulamalar hangileri bunları bulabilir misiniz mesela zaman tünelide dahil mi? yardımcı olursanız sevinirim. |
Timeline (Zaman Tüneli) olarak adlandırılan uygulama için size verilen yedi günlük deneme süreci sona erdiğinde, siz isteseniz de istemeseniz de profiliniz otomatik olarak güncellenecek. Bu sahte uygulama ile Timeline arasında bir ilişki yok. |
benimface hesabımdan bilgim olmadan birarkadasımın silinmesi mümkün mü |
ben bu uygulumaya izin verdim kadlır dığım halde tekrar aktifliğine devam ediyor Yardım eden olursa Sevinirim Graph API Explorer |
Ben geçmedimama Keten Prenses'e yazık o geçmiş |
Bana geldi ben izin vermedim (brb) |
Peki bize nasıl ulaşıyorlar?Biz isteyerek mi tuzaklarına düşüyoruz,yoksa onlar mı bizi buluyor? |
Bilgilendirme için Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Birbaşka Facebook uyarısı; 'Zaman Tüneli' tuzağına düşmeyin Facebook'un yeni Zaman Tüneli'nden kurtulmak isteyenlerin başına bakın neler geliyorFacebook'un yeni özelliği Timeline (Zaman Tüneli) ile profilinizin görünümünü çok daha detaylı bir şekilde değiştirebiliyorsunuz. Timeline ile çok yaratıcı sayfalar hazırlayanlar olsa da, birçok kullanıcı eski görünümde kalmayı tercih ediyor. Ama ne yazık ki bu çok yakında mümkün olamayacak. Dolandırıcıların yeni tuzağı ise Timeline'dan sıkılıp eski profiline dönmek isteyen kullanıcılar için. Basit bir Facebook uygulaması, sizi eski profilinize döndüreceğini vaat ediyor ama aslında tüm kişisel bilgilerinizi ele geçiriyor. E-posta adresinizi spam postalar atmak için kullanıyor ve Facebook hesabınızdan da izinsiz olarak arkadaşlarınıza mesaj gönderiyor ya da paylaşım yapıyor. Bu mesajlar veya paylaşımlardaki bağlantılar ise, tıklayanları da aynı tuzağın içine çekmiş oluyor. Siz siz olun, arkadaşlarınızdan geliyormuş gibi görünse bile, mesajlardaki bağlantılara tıklarken 2 kere düşünün. Ayrıca eski profilinize döndüreceğini söyleyen uygulamalara da itibar etmeyin; böyle bir şey ne yazık ki mümkün değil. Hürriyet |
Yine de bu kötü Facebook uygulamalarını rapor etmek gerekir. |
sayın adminim facebook'ta bende bir şey çıkıyor çıktığında hemen ana sayfaya basıyorum yada oynuma giriyorum bi arkadaşım iptal dese de tuzağa düştü nasıl kaçıcaz??? :-# |
sayın admin bu olyadan kurtulmanın yolu varmı ben bu takvim tuzağa düştüm galiba:( şimdiden teşekkür ederim |
Facebook Zaman Tüneline giripte kurtulmak isteyenler için; Internet Explorer 7 Facebook’un yaptığı yeni düzenleme Internet Explorer 7 kullanıcıları için işlemiyor. CNNTürk’te yayınlanan haberde Facebook’un desteğini kestiği IE7′de Zaman Tüneli’ne geçemeyen sistem otomatik olarak sayfanın eski haline dönüyor. Bu sebeple Facebook kullanıcılarına Firefox, IE8, Safari ve Chrome kullanmalarını tavsiye ediyor. Tabi bu web tarayıcıların eski versiyonları da Zaman Tüneli’ni desteklemeyebiliyor. NASIL İPTAL EDERİM? www.developers.facebook.com/apps adresine giriş yapıyorsunuz. Açılan sayfada kullanmakta olduğunuz uygulamarın yer aldığı bir liste yer alacak. Bu listeyi sayfanın sol tarafındaki bölümden görebilirsiniz. Burada Facebook Zaman Tüneli ( Time Line ) uygulamasını bulun sağ üstte yer alan “Uygulamayı Düzenle” butonuna basın. Alt kısımda “Uygulamayı Sil” seçeneği mevcut. Buraya da bastıkran sonra oluşturtuğunuz sözkonusu uygulama silinir ve kısa bir süre sonra profilinizi eski hale getirmiş olursunuz. Yan menüde “no apps found” ( hiç bir uygulama bulunamadı) yazıyor ise uygulama profilinizde yok ya da silinmiş demektir. |
ayhh ben bir ara o uygulamayı açmıştım ama kullanmıyordum :| |
şu zaman tüneli hakkında neden tercihi kullanıcıya bırakmazlar anlamıyorum ama suyu kaynıyor sürekli tuhaf şeylerin peşinde en sonunda millet çekecek eli eteği... |
ewet :(:(:(:(:( |
Alıntı:
Graph API Explorer - Facebook Geliştiricileri |
PEKİ YÖNETİCİ DURMUMU GÜNCELLERKEN FACEBOOKTA LİNKİ ATIYORUM SONRADA BİLİNMEYEN HATA DİYOR BUNUN SEBEPİ NEDİR ? |
:| aa öylemi o zaman ben artık oynadığım uygulamalara dikkat edeyim:$ :$ :$ :$ |
Alıntı:
|
Bir tane arkadaşımda bana uygulamaya davet etmiş hiçbirşey yapmadım izin vermedim ama bazı uygulamalarda da kişiselle ilgili şeyler var ben onları kabul ettim ama onlar damı oluyor acaba ? |
İzin verdiğiniz uygulamaları aşağıdaki bağlantıdan görüntüleyin ve fikir sahibi olmadıklarınızı kaldırın: https://www.facebook.com/appcenter/my |
| Saat: 11:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık