MsXLabs
Sayfa 1 / 6

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Edebiyat (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/)
-   -   Japonya ve Japonca Hakkında Bütün Sorularınız (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/55258-japonya-ve-japonca-hakkinda-butun-sorulariniz.html)

KettoKero 17 Eylül 2007 12:08

Japonya ve Japonca hakkındaki butun sorularınızı hatta acilmiz konular hakkındaki sorularınızıda buraya yazarsanız takip etmesi ve cevap vermesi daha kolay olur.

soru sorarken:
1-Hangi konuda oldugu.
2- soru.

seklinde yazarsanız iyi olur.

JackSalem 2 Ekim 2007 08:52

Merhaba erika bende istanbul'da yaşıyorum burada bazı japonca kursları var ama onlara eğitim konusunda güvenemiyorum. Bu konu hakkında bir fikrin var mı?

KettoKero 2 Ekim 2007 12:07

evet. okulumzda turkce ders veren ogretmen japonca kursunda calisiyor.bizi oaraya goturdu ve gercekten iyi egiyim veriyorlar.kurslar hakkında endiselenmene gerek yok.

JackSalem 5 Ekim 2007 01:28

oraya nasıl ulaşabilirim okul nerede?

KettoKero 5 Ekim 2007 12:10

tam adresini bilmiyorum,ilk geldigim senydi. turkcem yoktu. bu yuzden size bu konuda yardim edemicem. ama eger google da bakarsaniz cikabilir

tılsım 22 Ekim 2007 15:39

ben bi soru sorabilirmiyim belki biraz garip kaçıcak :D

japonların türkler hakkında-ki düşüncelerini merak ediyorum daha dogrusu onlar türkleri tanıyıp bi sempati duyuyorlarmı? mesela biz bazılarımız tam bir japon hastasıyız şahsen ben evlenicegim erkegin japon olmasını isterim onlardada böle bi durum varmı

(anlatıcam derdimi diye 10 çeşit soru sordum artık kusura bakmazsın :D )

na3o8ko2 22 Ekim 2007 15:44

aslinda çok karşılaştığımız bir soru benim annem türk olduğuı için tabikide türklere karşı bir sempatim var. ama her japon un düşüncesi farklıdır. çoğu japon türkleri sever hatta bir arkadaşım var adı kazuo karısının bir turk olmasini istiyor.
yani düşüncelerin çoğu değişiyor bazılarıda türkleri seviyor ama eşlerini bir türk olmasını istemeyenlerde var. ama isteyenlerde var yani değişken bişi.
seni reita ya vercem ben hem başka birini bulma tılsım^^ :D

KettoKero 22 Ekim 2007 16:43

mesela ben turkleri cok seviyorum ama esimin turk olmasini istemem.
japon erkekleri hep daha tatli geliyorlar dudaklari,burunlari falan^^ örnek: ruki!!^^
naoko-chan beide ruki ye verir misin?? :$ :D

na3o8ko2 23 Ekim 2007 09:21

bak sekil a örnek erika.
veririm erika yeterki kafama vurmayı kes

tılsım 1 Kasım 2007 18:39

Alıntı:

na3o8ko2 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 778183)
aslinda çok karşılaştığımız bir soru benim annem türk olduğuı için tabikide türklere karşı bir sempatim var. ama her japon un düşüncesi farklıdır. çoğu japon türkleri sever hatta bir arkadaşım var adı kazuo karısının bir turk olmasini istiyor.
yani düşüncelerin çoğu değişiyor bazılarıda türkleri seviyor ama eşlerini bir türk olmasını istemeyenlerde var. ama isteyenlerde var yani değişken bişi.
seni reita ya vercem ben hem başka birini bulma tılsım^^ :D

teşekkürler :)

reita 2 Kasım 2007 07:23

Bence Reita ihtimali zor. Tılsım'ı Kazuo'ya verin :D

Japonların ve Türklerin dostluğu Osmanlı zamanından başlıyo. Şu alıntıyı okuyun. :)

Ertuğrul Faciası

Japonya ziyareti dönüşü batan Türk gemisindeki 587 kişinin şehid olması. 1887 yılında Japonya İmparatorunun amcası, bir harp gemisiyle İstanbul'a ziyarete gelmişti. Bu dostluk ziyaretine karşılık vermek, Hind ve Pasifik Okyanuslarında Türk bayrağını dalgalandırmak ve oralardaki Müslüman halkı halifeye bağlamak düşünceleri ile, geziye karar verildi. Sultan Abdülhamid'in emriyle karar verilen bu ziyaret için Ertuğrul Firkateyni görevlendirildi. İstanbul tersanelerinde yapılan bu savaş gemisi, 2344 tonluk olup hem yelken hem de makine ile hareket ediyordu. Esas yelkenli olan bu geminin 600 beygir gücündeki makinesi, yardımcı vazife görüyordu.
15 Temmuz 1889 günü, o yıl Heybeliada'daki Bahriye Okulunu bitiren genç teğmenlerin hepsi, gemi komutanı Yarbay Ali Beyin idaresinde, İstanbul'dan hareket ettiler. Kafile başkanı Albay Osman Bey dahil, gemide 1092 kişi bulunuyordu. Gemi, Aden, Cidde ve Bombay'a uğrayarak yoluna devam ediyordu. Uğrak yerlerindeki Müslüman halk, Türk denizcilerine çok yakınlık gösteriyordu. Gemi, Seylan Adası, Singapur, Saygon, Hong-Kong limanlarına uğradıktan sonra, 28 Haziran 1889'da Japonya'nın Yokohama limanına ulaştı.
Amiral ve emrindeki heyet, İmparator Meiji tarafından Tokyo'daki sarayında kabul olundu ve kendilerine birer nişan verildi. Ertuğrul personeli, Japonya'da kaldığı üç ay içinde en itibarlı misafirler olarak muamele gördüler. Gittikleri her yerde derin bir ilgi ile karşılandılar.
Normal dönüş zamanında, kafileden 37 kişi koleraya tutulduğundan, Yokohama'da 33 gün karantinada kalındı. 15 Eylül 1889'da Yokohama'dan hareket eden Ertuğrul gemisi, iki gün sonra fırtınaya tutuldu. Fırtına şiddetlenerek tayfun haline geldi. Arka direk kırılınca açılan deliklerden makine dairesine su doldu. Bu durum gemi idaresinin tamamen kaybolmasına sebep oldu. Gemi, Oskima burnundaki kayalıklara doğru sürüklenerek, 18 Eylül 1889 günü battı. Amiral Osman Bey dahil 587 kişi şehid oldu.
Şehitlerin cesetleri ve vücut parçaları, Japon köylülerince ve sağ kurtulan Türk denizcilerince toplanarak, adada bulunan fener yakınındaki hakim bir tepeye gömüldüler.
Sağ olarak kurtulanlar ise, yaralı vaziyette, iki Japon harp gemisi tarafından, birkaç haftada Çanakkale Boğazına kadar getirildi. Bu gemiler, 2 Şubat 1890'da Dolmabahçe önüne ulaştılar. Sultan İkinci Abdülhamid Han da, Japon İmparatorunun, Türk deniz ailesine gösterdiği yakınlık ve sevgiyi, fazlası ile göstererek Türk-Japon sevgi ve işbirliğinin temelini attı.
Japonlar, Kaşımazaki Fenerinin 300 metre güneydoğusundaki bir yere, denizcilerimizin hatırasına hürmeten âbide diktiler.

Barış Manço'nun Japonya'da verdiği konserleri söylememe gerek yok sanırım. Ayrıca babamın amcası Kara Kuvvetlerinde Mehteran Bölüğünün başıydı. Onlar da Japonya dahil bir sürü ülkede gösteri düzenlemişler. Kitabında Tokyo'da büyük bi caddede yürürlerken bi resimleri var. Önde de 3 tane mini etekli Japon kız yürüyodu. Çok tuhaf bi görüntü oluşmuş. :D

KettoKero 2 Kasım 2007 12:10

haha
ahhh ben bunu daha once okudum.
hemde dunku derste bayan Mizumi okuttu.
Turkiye-Japonya arasi iliskiler dersinde

reita 2 Kasım 2007 12:26

Bayan Mizumi mi? Sen İstanbul'da okumuyo muydun? ^o) Japonya'ya mı transfer oldun yoksa kurs gibi bişeye mi gidiyosun?

KettoKero 2 Kasım 2007 14:35

okulumdaki,ogretmenleri cogu japon.
hala turkiyedeyim

reita 2 Kasım 2007 14:39

Özel okul galiba :) Sadece Japonlar için mi yoksa Türk öğrenci de kabul ediliyo mu?

Arya_la_maman 2 Kasım 2007 17:03

Turk ogrencilerde var diye biliyorum.gecen ay gormustum turk de var,amerikalıda,fransızda

reita 2 Kasım 2007 17:13

Uluslararası bi okul ne güzel, bi sürü yabancı arkadaşı olmuştur Erika'nın :)
En azından jrock'a yabancı değillerdir bizim Türkler kadar...

Arya_la_maman 2 Kasım 2007 17:19

haha katiliyorum
ama burdaki turkler cok seviyor Jrock i
ozelliklede genc olanlar

reita 2 Kasım 2007 17:20

O okulda Japonca dersleri vardı dimi ya... Unutmuşum, o zaman severler tabii :)

tılsım 3 Kasım 2007 18:00

:P
Alıntı:

reita adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 795679)
Bence Reita ihtimali zor. Tılsım'ı Kazuo'ya verin :D

bananeee :hih!: reita olmazsa evlenmem :hysteric: evde kalırım kız kurusu olurum turşu yaparlar :@ turşu bidonu alırsınız :P :D

Arya_la_maman 3 Kasım 2007 18:56

haha ok ok bir kere dedi nao,vermek gerek reita ya^^
ama bir sartla burun bandı olmadan bir resmini cekip koycan o zaman olur.^^
ama yeni olcak resim^^

reita 3 Kasım 2007 20:03

Al sana hazırladım bi tane :P

http://img228.imageshack.us/img228/359/tlsmnj5.jpg

tılsım 4 Kasım 2007 01:39

Alıntı:

reita adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 798047)

saol ya çok iyisin :D iyi arkadaş işte örenk alın :P

reita 4 Kasım 2007 07:39

Arkadaş arkadaşın turşucusudur bi bakıma :P

tılsım 4 Kasım 2007 14:37

bide üstüne tılsım yazmış delisin ya :D

reita 4 Kasım 2007 15:22

O yazı turşuya ayrı bi güzellik kattı :D Hiç "tılsım"sız turşu olur mu yaw? :P

Arya_la_maman 5 Kasım 2007 12:09

ya size ne diyorum önümde yemek yemeyin demiomuum ben?
cok kotusunuz.

reita 5 Kasım 2007 13:18

Yok yemiyoz, sadece "tılsım"la kafa buluyoz. :D Bak yemek dedin de aklıma geldi. Hala yemek yemedim bu facebook illeti yüzünden :*(

Arya_la_maman 5 Kasım 2007 15:03

ama karnimi aciktiriyosunuz oysa ben yeni yemistim yaa

reita 5 Kasım 2007 16:12

Ne kadar tok kalabiliyosun merak ettim şimdi :D Eee kolay değildir 3 kişi sayılırsın ne de olsa :)

Arya_la_maman 5 Kasım 2007 16:40

haha 3 saat en fazla :D

reita 5 Kasım 2007 17:50

O zaman sen yandın. 9 ay boyunca 3 saatte bir yemek yediğini düşünürsek, uyku saatleri hariç tabii ki, sen baya bi kilo alıcan. İnşallah doğumdan sonra kilo vermen kolay olur. :)

tılsım 5 Kasım 2007 18:25

ayy kabus gibi 3 saat-te bir yemek :D hiç çekilmez ben normalde yemeye üşeniyom

reita 5 Kasım 2007 18:37

Zaten beni de evdeki arkadaşlar besliyo :D

tılsım 5 Kasım 2007 20:11

Alıntı:

reita adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 800416)
Zaten beni de evdeki arkadaşlar besliyo :D

oh ne güzel alıp azgına atma derdin yok :P

reita 5 Kasım 2007 22:30

Yok o kadar da değil :D Onlar yapıyo yemekleri, ben yiyom. Zaten hazır çorba, makarna ve pilavdan başka bişey yapamıyom. :D

tılsım 6 Kasım 2007 10:37

o zmn aynı şeyleri yemekten almıyorsundur :D

reita 6 Kasım 2007 16:00

Bingo! :D

Dagathur 18 Kasım 2007 12:09

selam onumuzdeki yaz japonya gitmeyi dusunuyorum gidebilecegim yerler hakkinda fikirlerinize acigim bidee su jrock'ida merak etmediim diil dogrusu:D

yusufbugra7676 18 Kasım 2007 12:58

bu konuda erika yada kuzenleri sanirim yardim edebilir sana ama
erikada kuzenleride bir müddettir yok forumda

reita 18 Kasım 2007 20:01

Alıntı:

Dagathur adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 820627)
selam onumuzdeki yaz japonya gitmeyi dusunuyorum gidebilecegim yerler hakkinda fikirlerinize acigim bidee su jrock'ida merak etmediim diil dogrusu:D

Japonya'ya gitmek henüz kısmet olmadığı için bu konuda bi şey diyemem ama Jrock konusunda yardım edebilirim. Japonca Şarkı sözleri bölümüne bakarsan bi kaç video bulabilirsin. Yalnız uyarmalıyım, adamlara nasıl göründükleri ve nasıl giyindikleri konusunda önyargılı yaklaşmamalısın :D

Dagathur 19 Kasım 2007 12:59

hehehe demek istedigini gayet ii anladiim:D melodoler bayaa hosuma gitti en azindan dinledigim sarkilarda ama japonca sozlere alisik olmadigimdan heralde biraz garip gelmedi diil...sanirim opeth dinlemeye devam ederim ben:P

reita 19 Kasım 2007 13:07

Zaten ben de Japonca bilmiyorum ama melodileri hoşuma gidiyor. Japonca'yı her zaman çok karizma bi dil olarak görmüşümdür. Animelerdeki adamların ses tonları manyak oluyo :D Yaptıkları müzik de Avrupa ve Amerika müziğine yakın ve hatta geçiyor.
Opeth'i ilk defa duyuyorum ama bi dinleyim ;)

Dagathur 19 Kasım 2007 13:35

bencede japonca muthis bi dil bende yeni ogrenmeye basladim bu yaz ins giderim.opeth'i kesin dinlee bence cok ii bi grup adamlarin yaptigi melodiler harika

KettoKero 20 Kasım 2007 12:02

ben burda yoktum ya o ara gittim geldim ^^

yusufbugra7676 20 Kasım 2007 13:12

hoş geldin epeydir yoktun:D

KettoKero 20 Kasım 2007 14:55

arkadaşım hastaydı onun yanına gittim japonyaya hastanedeydim açamadım

JackSalem 27 Kasım 2007 09:30

çok geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen :)

tılsım 27 Kasım 2007 16:56

açamadın mı sen gazerock forumdsa takılmıyordun 1 aya yakın zamandır :S

yusufbugra7676 27 Kasım 2007 19:41

geçmiş olsun

Saat: 21:08
Sayfa 1 / 6

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık