![]() |
Türkçe Rap Şarkı Sözleri 1 ek Kolera-Sagopa Kajmer Soğuk Kuvvet![]() Kolera Verse Aksiliğim üstümde sende kelimeler hep farazi, gördüğün kadar arazi, kimse mükemmel değil ki, ne umdun ki benden kadı kızı bile veremli, benim kusrum anca naz, seninkisi mesavi Içimin tuzu ayı yoğurdu, anahtarsan nerde kilidin oluğu ? Nahoş hallerinde et ilan ***** oluşunu, ahmak kişilik sensin, cevizi dişiyle kıran feyksin, her dişi geyikle muhabbette yanar-dönersin. Ben rüzgarın aruz vezni sen kükürdü ancak sus karıncalandı kalp, söyle paşa nedir amaç ? Bence ringe havlu at, Kolera kırar kol bacak, masalın kötü şirinesi, Mr Gagged Uzun bacak. Esti geçti hayatından bir eser ve bin zafer, kazı-kazan kazandığın bir adam ve bin keder. Kaderdaşlar sıralı, kader sıvadı kolları, bedava ekmek kalabalığı, örmüş saçını kaderin ağları. Kalbin yalın hali bulutsuz, ah şu mevsim değişmekte, billur su kusursuz, ruhum sensiz huzursuz, tattım elmayı ve içime düştü şimdi kurtları, yavaş yürüyen bir tazıyım acizliğimse azılı. Sen anlatma metni dur, O bilir ancak aybı üzüleceksin yavru Tanrı sıkıntısında kapalı kaldı. Iti ver açılır kapısı, açılır için acılır hali, vurdu aynası ve sen yansaması Kolera Nakarat Sevenin var senin suçüstü Şehzadem Nesin sen cevap ver ? Mahrem... Ücra yerlere düştü kayıp merhem Bendim en asil tek kişilik harem Düş ve melodi en güzel düet Suretin silindi kaldı silüet Uykum Yok yatağım soğuk Küvet! Sagopa Kajmer Verse Zulüm taşıyla kanatı verdi başımı felek *****si Düşüncemden senide çaldı elimde hırsız kellesi Gık çıkarmaz dilden aciz sessiz Sagopa dilsizi Vaktim gelir şimşek çakar kırılır dilimin kemiği Güçlü rüzgar nefesi, selvi dağ tepesini viran etti, Kalp perde endişesiyle akan zamanı tavaf etti. Gözler sözlerin sertliğiyle yaşa bulanıp ah çekti Sensiz geçen günlerin kazası yok be sevgili Sahadet yanımdan ayrılmasın Kasvet ağacımı taşladım, Ham meyveler topladım, Sessizlik beni dilsiz yaptı Kalem düşman ellerinde temiz kalbi karaladı Bu hasret beni yaraladı Sagopa takvime çentik attı! Gönlüm aydın, ruhum yüzüme yuva kuran bir kuş Kalbim çıkık tıpkı tablocasına duvardan düşük ve tuş Gözlerim alçak seyirde yükseklerde sessiz uçuş Ellerim dilimi büker, SAGO ZORDA OLSA KONUŞ ! Kolera Nakarat Sevenin var senin suçüstü Şehzadem Nesin sen cevap ver ? Mahrem... Ücra yerlere düştü kayıp merhem Bendim en asil tek kişilik harem Düş ve melodi en güzel düet Suretin silindi kaldı silüet Uykum Yok yatağım soğuk Küvet! |
Sagopa Kajmer -24 Acimasizca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlizliklarimiz Yaslanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedasi Tipki Dün Gibi, Köseye Çekilip Agliyor, Bense Yarina Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme. Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün!..Sen De Yolcusun Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani Saçlarimda Sakli Kar Beyaz Ve Gözlerimde Hep Telas. Panik, Silik Resimler Ortasinda Bir Küçük Çocuktum Hep Konuktu Baska Gün Ve Çok Soguktu Her Geçen Dün. Tipki Sen Gibiydi Giden O Eski Dünler, Geçmisin Karanliginda Anilarimdi Onlar, Bense Bulamaz Oldum Onlari, Hep Selam Gönderdim Geride Kalana Kanitim Yoktu Yarina, Yolcularimla Agladim, Hiç Misafir Olmamisti Kimse Bunu Ben Anladim. Sonbaharda Katil Oldu Rüzgarlar, Öldu Tüm Yapraklar, Yagmur Aldi Gözyasi, Ve Rüzgar Oldu Ruhlar Estiler Yavasça. Sen Misali Aglamisti Her Dünüm Usulca. (x4) Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani. Acimasizca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlizliklarimiz Aynalarda Bugulu Yüzümü Göremez Oldum, Ve Iyimserlik Mateminde Sari Gül Tuttum. Hayallerim Yok Oldu Koydugum, Yerde Yoktu Hiçbiri, Tek Yabanci Bendim Evde, Ve Bir Yalanci Mumdu,Dogan Günes. Solan Gülümdü, Talan Sonuydu, Kalan Resimdi Bir Vesikalik Gülen Çocuktum Yüzüme Bakarak Agladim, Yüzlesirken Kendimle Hiçkiriklarimla Savasir Oldum Ertelendim Yarina. Reddedildim, Gideni Yolcu Etti Gözlerim Ve Gelene Meraba Dedi Bu Kimsesiz Dilim, Ortalarda Gezinen Oldu, Dilenci Ellerim, Bu Son Demiydi Sonbaharin Son Yapraginda Son Gülümsemekki Nefesi Son Çekisti Içime Sonbahardi. Güz Agirdi Gün Üzeri Bir Tebessüm Etti Yüz, Sakli Kaldi Her Düsende Kirilan Onca Göçebe His, Biz Dünden Olma Yarina Varma Garibeyiz. Acimasizca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlizliklar olur (x4) Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani. Yalnizlik Ömrüm Boyunca Tanimadigim Bir Yabanciydi ;Onunla Simdilerde Beraber Uyaniyoruz Her Yeni Güne iki Yalniz Sarkilar Yaziyoruz,Yorgunuz,Çok Yorgunuz,Cok Yorgunuz... |
Ceza - Açık ArttırmaYer kaplayan her biri yilan bende kalmasin aklim tamam Açik arttirmayi ben baskattim Satiyorum , satiyorum , sattim Kendini ne sandin acaba metropol kurdugun haram parayla Açtigin garip yarayla Sarayda kalmis akliniz sizin belli Kart yasini bilmem ama senin zeka yasin 'iki' Yer kalmamis beyninizde Feri sönmüs gözlerinde okunmus satilmaya hazir düsünce Yere düstügünde olmayan aklina gelecek sahip oldugun her düsünce Müzayede baglaminda sözlerim satmaya hazir Saçma olan herseyi gözlerim ben Basladim yok mu arttiran çok ucuz Hep uyuz al domuz tuzla buz oldunuz Ben çoktan sattim kötü düsüncelerimi Saçma ideolojilerimi Sizinkilerde elimde paha biçilmez degil 90 Derece meyil yukaridan asagiya kritiginizde iyice batin sizi batiran her bos seyi satin Dogrudan satin alin yolsuzlugu yatiralim Kötülügü batiralim,Baglayalim kötü elleri Daglayalim yan bakan gözleri Sallayalim antirealist beyinleri Gençler izlesin simdi beni Yer kaplayan her biri yilan bende kalmasin aklim tamam Açik arttirmayi ben baskattim Satiyorum, satiyorum, sattim |
Sagopa Kajmer feat Derin Darbe - 3 Sefil Şair Derin Darbe Rap Ter kokar bu yılların ve şer yaşar Bu mahrumiyet sebebi var mı? İçtimaya çağırır tanrı Top yekün değişir tavrı Tek ayak çukurda Secdeye eğil bakalım eğil Ah benim etten çakalım Babamdan devraldığım ilk arabam terlikti Dört dikişlik girişmekti kabahatin hak adaleti Bak oynadıkça bozulur insanın sukuneti Minnettar olamadım gecikti kıymetim (evet) Dürüst bu rapim peynir zeytin gibi Elini öpmen gerekmez Öptüren çeker mi ilgini? Bilmem silgini kaç kez kullanırsın? Ömür boyunca dört yapraklı gonca bulamayınca nal takıp gezermisin? Rutince bugünümü katladım ikiye uçak yaptım Attım ileriye rigayik şeyler yazdım arasına Resenler bastı darasına devirdi güneşi Renk verdi karanlık rehavet çöktü koydum noktayı... Sinirlerim donmuş hava soğuk Apansız bir hastalık bu lirik yazmak Mürekkebimin ateşi çıkmış Islak kağıtla yatıştırma eylemindeyim Az sonra geçer umarım Şu an tam demindeyim Keplerin pençesine bağlı Kelamların ağlamaklı uçar gelir kekeç diline dolanır siftinirse Sırtım sırtarır yere gelmeyeciğine söz verir Saplarım kalemi kağıda yazarım Rezerve edilmiş tüm hatalar reval gününü bekleyecek ve sıkmayacaktır canını Sır olarak kalacaktır belki de Tekin olsun için dışına taşmasın Yaşın tesir etsin bu cihana Tezkerelerde can vermesin Okyanusta kaybolan bir kuş gibiyim Yüce kanatlarım ecele doğru çırpınır ve geriye dönüşü yok bu yolun! Çıldırır dalga tongadır Ton ton dedelerim manga olsa ruhu kurtarabilir mi? sanmam NAKARAT Hezeliyak değil real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2 SAGO Rap Bu yumruğun beynine saplanma ihtiyacı var Kamufle et kendini RAP canavar! Kumsallara kum sat Rüyamlarımdaki cennet tarlasına yağan yağmur Sago samsun 19 mayıstan istanbul köprüsüne ordan kutsal kapıya (yallah) Düşüncelerin aylak aylak gezer Melodilerime akarken bu gözyaşı Selülitli istanbul caddelerine damlar Yerinde olsam sudan kafamı çıkarır yaşamak adına nefes alırdım Evet bunu yapardım... Affedilmeyi haketmesemde Dilimde aynı saatte aynı dualar var Değişen doğrulara kalıcı yanlışlar yapmak akıl kârı değil Entrika saldıraların kulaklarımı gıdıklasın Kimin önce vurduğundan öte kimin sert olduğu önemli Bomba kadar paniktin Köprüaltında yazdığım şiiri dereye kağıttan uçak yapıp attım Zamanı kendi elinde tutmaya çalıştığın için Ne yazıkki ellerini kırdım Hezeliyak değil real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2 |
Kolera- Metine Araları VERSE 1 HASARA UĞRADIM EVDE YOKTU KAPIDA KALDIM EŞİĞİNE YATTIM EŞİKLERDE SABAHLADIM YARADANIMIZ BENCE YARALAMAZDI ÖZGÜR İRADEYDİ ŞEYTANIM BU İŞGAL BU ÇELİŞİK HALDE TUTUP ÇEVİRİP KAPIYI AÇTIM KAÇ SAPLANTI SAHİBİYDİM KAÇINI BASTIRDIM AH ŞAHSIMA HAKİM OLAMADIM UMARSIZLIK YOLLARI TIKADI FİLİKALARIM KIVILCIM ALDI KIRILGANDIM İÇİMİ SEL BASTI VAZİYET BUDUR DUYGU YAĞMUR ALTI TANRI VERDİ İHTİMALLERİM ZAYIF SON İÇ ÇEKİŞTİ İÇİME KARŞI ÇATIŞMALARDA BEDENİM YOK KILIF HAŞIRT İÇİNE KAÇTI ÜMİTLERİN GACIRT ÖNÜM AÇIK GEZ GÖZ ARPACIK EVET CANIM KAFAM KAÇIK BUZDOLABIMDA HERŞEY BOZUK ÇALIYOR HERKES BANA BAKIYOR BİR BÖN BÖN İSİMLERİ SİLME İSTEĞİM İŞTAHIM KABARIR KENDİNİ KAS BİRAZ AZ. VERSE 2 SON GÜLEN İLK AĞLAYANDI HIRPALANDI ZİRVE VAKTİ ŞİMDİ YATIYA KALDI KARADA YÜZEN GEMİDE BATTI HAYDİ SÖYLE KAÇINIZ DELİKANLI HA YANAKLARIN KIZARDI BE SİNİRİN YAN SOKAKLARINDA KAMBURALTI YA BİR EL ATINDA TAVLA HAKLI HAKSIZ ÇIKSIN ORTAYA KOLERA BU YA KURGU MADURU SÜRGÜN AKLI AĞZINDA AĞZINA KAPANAN ELİN ŞOKTA SIKAR CANIMI GİZLİ TAFRA TIKAR NEFESİ BİZLİ KAVGA ÇALMASINLAR TAŞIMI TAŞIMI MEZARA GÖMERİM YAŞINI BAŞINI ALDI MI ÇELİŞİK İLİŞKİLERİM MATİNE ARALARINDA ESKİDİ KALBİM GÖZÜME ALABALIK MİSALİ BAKAN KALABALIK TAM TARAMALIK KABALIK ETMEK İSTEMEZKİ AİLEMİN HAMURU KREMALIK KURŞUNLARINIZ TEK ATIMLIKSA DİALOGLARIMIZ KASATURALIK EH HABİBİ PEK TABİK OH EN İYİSİ TEK TAKIL GÜZEL FİKİR GÜZEL AKIL TAKLA ATTIR AKILLARADA AKIL BAŞA GELSİN HA BAŞA GELEN ÇEKİLSİNDE YOL TUTTURSUN ŞU MECRA KASTİ FAUL EL VAR PENALTI GOL İNSAN ÖYLE KULLANILMAZ HOR BAKIRA GEREK KAOL HAİN ARPALAR MI BÜYÜDÜ TARLALARIMDA BOY BOY ÇEŞMEMİZ HOR HOR BAK DARALDIN ÇOK HORA GEÇTİ KANA KANA İÇ VE ÖYLE DOY |
Sagopa Kajmer -Aklımın OdalarıEmeklemekle başlar, hayatın yolları Ayak nasır tutar, madalyon çift taraflı Nacizane ben ozan dizelerim sızı Hangi birimiz yaşadı tek taraflı Sorma gitsin Yokuşlarım nefes kesselerde ben yolumda Sersefil çakıl taşı modunda direnir oldum Sebepsiz arbedemdin dilimde küfre döndün Özürlerimdin bugüne kabulsüz bir teklif oldun Keyfime değmeyin rüyalarımda karmaşık teranelerde yazarım Olsun varsın anlaşılmaz olsun yunusun kalbi çöple dolsun Körpe duygularımı *****lere de verdim sahteliklerim menfi Düşlerimde karakter oldum üzgünlüğüm kendime özgü Son hataların yok telafi lüksü küskün düştüm müstakil bir onurun Miras kaldı küskün,düşen ağlamaz yazılarımın ana temasıydı Ben bildim kendimi sessiz kaldım isyanlarımı da yüreğime gömdüm Mültecilerimi öldürdüm hepsini Lolipop şekerleriyle 18ine kadar flörtsün ve mahluk söyle adın nedir? Kaç harften oluşuyosun? Kaçın sesli? Kaçın sessiz? Kaç davranış sergiledin? Kaçı yerli? Kaçı yersiz? Koş saraylarıma bulabilirsen beni Konuş ve dertleş eskisi gibi Bul seni getir bana hediyem ol AKLIMIN ODALARI SENLE DOLDU TAŞTI (3x) |
KÜRDAN KOLLARSAGO VERSE SİGARAMIN DUMANINI KISKAN, DEVRAN DÖNER DURUR SABIR AN, YOK OLMASAN DA SAKLAN UTANMASAN DA ARLAN, VE HER ZAMAN BULDUĞUN EN KÜÇÜK İNE SAKLAN. NERDE ÇOKLUK ORDA HAİNE TOKLUK,YALNIZ KAL VE AKLAN !... MELEK YANAKLARIMDA,KELEK KADER ATAKLARINDA AYAK BATAKLIKLARDA. ECEL KONAKLARINDA ELEM ELİMİ BIRAKMAMAKTA. DÜNÜM YARINIMI SORGULAMAKTA. BU YÜZDEN KALEM SAYFANIN ŞAKAKLARINDA. İNSAN RABBIN BEBEĞİ,HEPSİNİN TOPLAMI 1 SÜRÜ GÖRMESEKTE BAŞIMIZDA BİR ÇOBAN DER-DURUR ''YÜRÜ !...'' HAYAT EN YAKIN DOSTUMDUR,HEP YANIMDA YÜRÜR. BİRGÜN BENİ TERKETSE KEMİKLERİM ÜZÜNTÜDEN ÇÜRÜR. İNANÇ BİR TARLADIR,HEDEFİ OLANLARIN SÜRDÜĞÜ. GÜLMEK BİR MÜKÂFATTIR,AĞLAYAN GÖZLERİN GÖRDÜĞÜ. ÖLÜM BİR KARANLIKTIR,TÜM IŞIKLARIN SÖNDÜĞÜ. MADALYON 2 TARAFLIDIR ,İYİ VE KÖTÜNÜN BÖLDÜĞÜ. BİLGİLERİMİZ SİS.....KAYBOLUR BATAN GÜNEŞ GİBİ. AKIL İNZİVAYA ÇEKİLİR,BİRGÜN TERKEDİP GİDER BİZİ. SEVGİ TUTUKLU BİR KRAK,ESARETTEN BEZMİŞ MEĞER. AŞK BİR MÜLTECİ ,GÖÇÜP GİDER ,BİLMEZ DEĞER. NAKARAT FERİ KAÇMIŞ 2 GÖZ,BİRBİRİNE SARILMIŞ 2 TİTREK DUDAKTAN İBARET SURATIM. (YARDIM ÇAĞIR!....) KURTARIR BEDENİ ELBET BİRİLERİ YA. KÜRDAN KOLLAR AĞIRLIĞINDA EZİLİR,DOKUNSALAR AĞLARIM,AĞRISI FERYAT. (TAHAMMÜLSÜZÜM !...) DİNDİRİR ACINI ELBET BİR MELEK YA. MOZOLE MIRACH VERSE huzur özür dilemeli bana uğraramadığı her gün için gurur affetmeli ona sadık olamadım tek eksiğim belki buydu yazdıklarımı dinlenecek hale getiren zehri tatmak gerekir bazen bilki senin elinden... derdi anlamakmı yoksa bilmemekmi fayda yoksa tek bi şansın olsa fişini çekmememekmi fayda nerde? zorda olsa irade sende hakim her bi hücreme kilit sinirlerimde kazılı nefretimle... yıldızlardan birine dokunabildim bu akşam kararsızım gizlenmiş gecenin karanlığında o siyahıyla ansızın kör bakar o gözleri ve yolu uzundur besbelli... canı yanar acır teni kanı akar siler teri.... bu kalbi tek kelepçe iki bilekte bir dilekce olsa çehre solgun çevre hezeyan devre hüsran hicran kovsa fobileri ve yoksa imkan elde git ileri... kurtarır bedeni elbet birileri |
Kuvvet Mİra Ep Bir bahçemiz var, bir taraf çilekli… çilekli Sözüm kulaklarına değsin Duvara vursun başını gücüm Yıllar geçse vakit durur Alınamayacaktır öcüm Ardıma aldığım dilaverle başlamıştı büyük göçüm Devler ortasında bir omzu yere yakın bir bücürüm Ah bu körpelerde kalmamış fikir akıl Dumanlı bahçelerde aleve ver otu tipin coni maykıl Bir tarafta kel oğlanlar, diğer yanda mevlanalar Eski dosttan düşman olmaz bunlar en büyük yalanlar Tilki orda bir ümitsiz dağla hayal kurarken Nedense ipini kestin sattın grubunu erken Kalbin neyse nefretinide kendi elinle şah mat ettin Velakin şimdilerde yediğin tabakları tekmeledin Bana diss atarken eminimki kullanacaksın kaf kef Cümle sonuna koyacaksın kaf kef senin yerin kenef 3 Nankör bir araya gelmiş çekip gitmiş şeref Esefle kınama görevindeki yalakalıkla mükellef Rapte sahte yan sahte kan sahtoman Maslak yalısındakileri bilse napardı resepsiyonist baban ve Ağla lan rap hayatın bitti maymun çarli şarlatan ve dürzü, burası senin havanı alan SAGO LAN Dürbün kurşun palaska postal görcek, gitmediği askeriyede balistik görcek mercek Keksin gerzek,kroki ile kalkan batın inecek Bu duruma en çok çatal flex sevinecek (DEVAM) ALLAH sizi Sagopa KAJMER şerrinden korusun illallahla kaçış dur,Bismillah sana haram gavur Eyvallahın sonu boğaza daim konuk olur Fantezilerini kur bosporus ortasında tekbaşına osur dur Kendine bir gün kötü gözlerle bak ayıbını yüzüne vur Aşağıla dürüst ol bir kere olsun sınırda dur Yalanla beslenen kulaklarıma dilersen köpekçe av kur cihanda 3 şey maneviyse ONUR -HUZUR -GURUR Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Beni devirmek çok kolaysa tarihinden adımı sil En temiz denizde bile var gözden ırak koli basil Fil şirindir amma onca sineğin başını ezendir bil Ben humusla rahat uyurken seni saracak kill bill Sözlerimdir kulaklarına kabartma tozu Her ustanın sırrı gizli sağ elinde saklı kozu Şaşmamakta şaşı bakışla bakmamakta kantarın dozu On bin resme dahil olsan ben veririm en iyi pozu Sahana ceza kestim , ben ağlamazken vurur dilim Benimle AY lı BEN li konuşma dilini keserim Rap hayatını tek parçamla bitiririm YEMİNLİYİM..! Bundan sonraki kariyerinizde esenlikler dilerim (ESEN) Öyle nankörsün ki buz dağlarını eritemezsin Açık arttırma yapsan bana rapini yediremezsin Rapstarım desen sokak sanatından bihabersin Tek bir ihtimal var desem YERLİ YALAKA sensin Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Yeaaah 2 çift 0, 5 yo sago mother****ing empire yea man 2 eksik söyledin 1.60 karından uzun boyum, madem sevdin evlenecektin imam nikahla sürmez oyun. Mee leme koyun,sen git kulisinde soyun,kalemim benim giyotinim, zaten Esen keser boyun. Tekno partisinde karşılaştığımızı unutun.Sahilden gelir kokun burcu burcun,burcu burcun Hasat zamanı kafasında biten otu siz kurutun,açıkla artık herkese yeni adı Kolera kuruntunun. Utanmasan aynı olacak fontun, 50 Cent in aynısı ulan kotun, patiklerini as da kurut,koca adam bebek oldun, hoca Kolo vaaz oldun,Rabba küfürbaz oldun, imandan gariban oldun. Esen in rapi eserdir senin ki kanlı yaprak dolması,bak ablası, özün Cza dan bozma Fu-schnickens kopyası,gocunmazdı olmasaydı yarası, kokmuş terin cabası,vaazı takmam yalanın tam daniskası,vay *******. Kolera vebası karabasanın hası, sarsılmakta en klasınızın klası buyur otur,işte rap sınıfımın sırası,tam sırası, dinleyicilerime sataşma,açılır karantina kapısı. Lirikal seviyen 0-6 yaş grubu hizzası,şubatta firar mı ettin lan asker kaçması, son zamanlar çok dağıttın,halin deli saçması, bu seyirle kesilemez belki seneye doğumgünü pastası. Zor zamanda yanında dostu yataktayken hastası, aha şimdi bozgun oldu,kalbinin reostası, ıkınırken fazla kasma yırtılır karın kası,Okan yanında gözlerin kan çanağı yandı çırası. Söktüm elimde kaldı adem elması,kimeydi cakası, bu hızla rape devam edersen duvara çarpar kafatası, daha çok ararsın bulmak adına açığımı,rap yaparken gördüm sahneye aktı o pis salyası (ıııggghh!) Karasaplıyı yalamanın gördüm çoktu balyası, 2 bayana selam ilet bu ne şöhret sevdası, siz de üne merak,bende yaşam kavgası, söyle bakayım hangisi makbul,çileklisi mi,elmalısı mı? yarı fiyat arabanı satsan,çıkmaz dava parası,bana köpekçe havlamaktan oldu ses tel arızası, ecnebi şapkalarla olmaz bu rapin fiyakası, pardon istemeden oldu,acıttım mı ablası? Rap yoldaşı gomdu yaktığın tüm lambalar ani söndü Dinle kaf kefi feyz al Ben maratona çıktım sen yerde topal Gel yaralara tuz bas, hasıma el verdim kol gitti abe heyhat Ben mektubu yazdım sayfalarını ister yırt ister kopart Sago defteri dürdü en büyük düşmanım nankör bir bücürdü Aynaya bak yok sen cahile kalem çekiver eski dosta yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Kanina islemis kiskanclik sizin takim nankor Ey kor album kapaklarini ac da adimi gor Kokan les agzinla yaptigin rap tiz ve itici Sukur ki kellem kurtuldu sen yedin o cekici Tek bir sarki yaparim alirim havani Sen bilirsin be ***** bunu en iyi bilenken neden sonuca isteriksin Evliyayi rap onunde tek kelimeleyle geyiksin Testislerini tutma Televizyonda cok komiksin (wooo) Ben = Ay soylesene neden korkalim senden Sen bir kopyasin hazira konmus bir yegen Ten uyuşmazlığı oldu sanirim ayrildin techno dj'inden Bende bir technocu buldum hemde en rapcisinden Bundan sonra laf yaparken bir degil iki asama dusun Ikinci mektuba cevap yoksa birdeyki yazini dusun Onumuz yaz temmuz ortasinda tir tir üşüyün Paylasamadiklarinizi bari bu kez ilk kez bolusun Hayatta en kolay yaptigim is bir iki kadeh diss atmak Senin yaptigin en iyi is yanibasindaki dostu satmak Madem sen kasindin benim tirnaklarimla asindin Rapini yer altindan alip züppe dolu mekana tasidin Dilimin kemigi olsa inan ki ilkin ben kirardim Yemin ederim yaram olsa tuzu yerine ben basardim Iki senelik diskografilerinizi hattatlara yazdirin bayim Hizli treni dislar rayim sagopa nane keskin tadim Benimle cenk yapmak adina en yureklinizi yollayin Dokunursam patlar mayin yuzlerinizi saklamayin Karaya duseni atlamayin maskeleri dustu bayim Rapi saha kaldirmak adina siz ikiniz seker yalayin (bitch) Rap yoldaşı gomdu yaktığın tüm lambalar ani söndü Dinle kaf kefi feyz al Ben maratona çıktım sen yerde topal Gel yaralara tuz bas, hasıma el verdim kol gitti abe heyhat Ben mektubu yazdım sayfalarını ister yırt ister kopart Sago defteri dürdü en büyük düşmanım nankör bir bücürdü Aynaya bak yok sen cahile kalem çekiver eski dosta yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Savasi korkak izleyen bir kargasin sen Ve maddiyatci kaygilara bir çözümse rap (?..) ben Damaklarimda donuk odada kalmissa geceden Bilki yanindaydi … ? Sanki rapte 10 yas alti beyinlerdesin Kiminlesin bu yolda soyle kimle dalasa gidersin Kes sesin, kulakta disstortionun nedeni Ve sozlerinin bedeli bu kuvvet mira daimi Galibi belli bu duellonun Diss coplugunde pislik istiyorsan boza kabusun Sonun sahte plaka konunki uyuduruksa keset (?) Bilki rolün yanlizca reklam panalorunda Kafanda cok cesitli fitneler fesatlik adamin kanina isler Zevzekler keke kekeler bu bahcelerde taklit sozler igneler Kuvvetmira harp okulundan cikti en baba rapler Yaptigin sey sanat mi Agzina lolipopu alarak Para kazanmak ugruna Ceyhunun kucaginda gordum seni kendi shovunda Metaforlarinin anaforunda kacak elektirik kullandin Hizli konuscam dissci olcam derken Ne diceni sasirdin alkolikle … Ne oldu? Ozur dilemeye alistin Kasindin basit sözlere kaçıştın Filozofiye el attin Anlamini bilmeden Metafizikten bahis actin Onun bunun hareketlerini calip sahnede tiyatro yaptin Hepsini gectim sen yanlis insanlara *** attin Yazamadigin rhymeleri dinlemek agrina mi gitti lan Techno trans bi muzik turu Kimdi burcu burcu rap yapan Pardon Sen degil miydin askerdeki arkadasini satan Her verdigi röportajda kralim diye gotu kilic kalkan Acik secik ol biraz carpitma kelimelerini Kufur suratina pek yakismadi Ah bitirdin kendini Kolera Sago SITEM MOZOLE RAFFIni kirdi kalemini Kuvvet mira Karargahinda gerceklestiririm eylemimi Yapilan eylem cok komikti Gulduk gectik haline Gel de konuk ol bahceme Beat verecem sahtene Ayben mi rapci oldu bilmem pardon abi Rapini oncelerde pusd mix duydum sanki Sahi taklit ettin sende buralara geldin (kizim) Disslerin basit kacardi her seferde soyledim Gozledim yalanlari sahtekar yarinlara Lolipop yalamak senin isin Alıştık artık bunlara Namelerdi inleyen kafanda Bas ucunda nefretin kacakti duygularsa cok kirikti Guclu gordun Kendini (sen) Lakin cok bitiktin (sen) Roka vermis beatini Hadi ya cok komiksin (sen) Kaygilar yazildi kac kere Icimde sakli nefretim 5 sene kolaydi gozumde söndü değerin Ozverinle yazdim her bir cumlemi cok kolaydi Gucumu ondan aldim Kuvvetim Miraydi Denge sagla dusunur ucurum oldurur Ve kelle koydu yoluna seytan basini dondurur Ve saf niyetli somururur Vez vas Mumunu sondurur cakallarin da gozu de kordur cok sekerdi Raplerinde dis curur Denge sagla dusunur ucurum oldurur Ve kelle koydu yoluna seytan basini dondurur Ve saf niyetli somururur Vez vas Mumunu sondurur cakallarin da gozu de kordur cok sekerdi Raplerinde dis curur Ne olacak yap yap……. Isminin bir hasminin Toplaman yerde kalir kirintin Seni sen yapana odedin Son kirani Ve ayni hep anlami bos cumlelerin kimin tarzi (senin mi?) Halkin talebi arzu uzerine yazdigin sozlerinde para mi arzun Bos geri vokalin dahto kara Yikilir 7 katli bina Nedir bu sendeki hinc? Bos sagli yine tek nefesle sic Yada kir kicini kaldiran zaman aşımı Gercekleri beynine sok da sasirt kalin kafanini (patlat) Kimlerin eline dusmus can cekismekte iyi kotu kavrami Ve yaptigin isin anlami kalmadi ettigim en agir kufurler yuzune sakli Kani bozuk seni Kurbaga suratli Celiski satti baris diyen yayvan agizini yirtmali Bir capan oglu sen mi ciktin memlekette at suratli Bu assaglik duygusuna nasil alisabildin Bu kasarlik olgusunu bünyende nasil tasiyabildin Bence sen rapine aldigin elektrik kablosu bagla (tak fisi) Agla burasi kuvvet mira cebinde kirik ayna (dikkat ele batmasin) Sen misali su anda sen misali aglamali sen su anda Kim gider comak biler ben bu anda Bir yerini mi kestin acaba,mis gibi hıyar koktuda, sahnede sözleri unuttun,ağdasız bacaklarınla. Salağa yatma lan,g**ürecektin Tuğçe'yi,olmasaydı ot kokan, ah ne farkeder ki,çaldı zaten seni bir hanımdan. Lütfen ısrar etme artık,öğretemem sana rapi,çekiştirme kolumdan,alın lan şunu başımdan nursuz anmasın veliyi,içinde fitne olan garib,burası sırr-ı imtihan,tek hükümran. Bilginin cahil kardeşi,kısaca Miss Kompleks, gerçekten sen eskidendin,kul gözünde oldun ex salla kafana baltayı oyna evinde GoldenAxe ekle süte olur hemen,kalorisiz bir cornflakes Sen benim mıy mıy rapime,kes de kafanı kurban et. Rap senin neyine kız,gel de Karantina mı tavaf et, içinde yanar küfrettiğin,Hak aşıkları dikkat et, kula zulüm,Rabba küfür,sonun adın tövbe et. 7 sene topa tuttuğun Kolera,hem de hiç tanışmadan, bu ne hiddet bu ne celal,elimi dahi sıkmadan, BPG 2004 rahmet diler uyan lan, kimdi 2005 te para için,kemik sızlatan? Koyayım senin yazacağın liriğe 2 adet has kafiye, yüzün kara,için fesat,prim verdim zilline Nenen örnek versin yandan ipi sarkan takkene, cehennem olsun her 2 cihan,küfür ettin Rabbime Senin neyine Neyzen? Neyzen bilir işi,ateş yakmaz İbrahim i Sonun adın olacak,tut kendini, şeytanlık lugatte baş çekme eğilimi. Elinden tutmasaydi elim Bosborusdan atlayacaktin Koseye cekilip yaktigin osurunun aleviyle yanacaktin Gurbet elde Allahima Kufredip Ele elini actin Ne Yazikki bir plak dolu mecil kicini ( ?..) sattin Rapin stari kaydi bundan iyi cevap Samda kayisi iremin bahcesinde guller acti Cekic kafana Cakti Hayatta bir kez durust olun Taktir bilmez insan domuz Nobetteyken de dinamiti atesler Yunus Ozyavuz Yarattin Kabusu Kirtlettin mahrem namusu Actirdin ya kutunu soylettin su Yunus'u Diss piriyle aşık atarsan verilir hicvin Kursu Unutma Bilgin dingil Fazla kurcalarsan Yikilir sagonun tabusu Allah iyiligini versin felek cezani kesmesin Kuvvet mira Kalem harp okulundan kovulan ilk emeklisin En canizim da sahnelerde keke fileks halindesin (?) Unuttugun tum sozlerini Tanri sana geri versin Ilk basinda kufredersin sonra kan kardesim dersin Ne is? En yakin zamanda bir psikologa gorunmelisin Baris degil savasla sahnelerdesin bebeksin Hayatta karsima cikan en zavalli doneksin Kuvvet mira uzerine yakışanı giymektir Yakismayani def etmek …. Bu ben demektir Benimle sidik yarisi yapan anca kektir Bilirsiniz sessiz attin ciftesi deve teper ki pektir Dunyanin en iyi produktorlerinden Mic check Selam eder Gecmisine kufreden tarihi acimazdir kolay siler Ikinci sarkim benim icin olacaksa kulaga varmadan duser Kalbim Eski dosta kuser bu diss burda biter. |
Analiz VERSE 1 Kralin elleri nasir ve yelleri soguk günün ve belleri kirik dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yikar evim, duvarlarim buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayip ara. Yillatilmis senelerin nöbetçileri degil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun girtlagini ben kestim, katil oldum sirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablasi kaçinci kez yatti sigara altina?, söyle her nefeste kaç adim yanastim tahtima? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladin ve cebine tiktin. Bikiktin, halden anlamazlar ordusuyla ayni yere tikiktin ah!... Sancilarina karsi sen yikiktin, hep bakiktin akibetine dürbünle, sürgüne kakiktin, analiz her bedende ayri ruhtu,sen kayiptin!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanri, sanri çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düstü, torba doldu bin yalanla kin üsüstü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin biçakla harp yasandi, sin gömüldü in içine, yarami tuzla sivadi her melek ve bin (sagopa)çile, gözümün içine igneler batirdi bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldim (red) not edildi, özrü diledim reddedildi, yasadim yanildim resmedildi, günahin payini buldum. KORO Analiz ettim kimler arkasinda kinler ve inlerin karanliginda günesi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarinin bugünden çikari ne? Ve analiz ettim her duada gerçegin bir payini buldum, kudretinde puslu kisilik ayıplari ve düsene tekme atan o insan kayiplari, çikara dayali, pahali zamanin harcanisi. Bugünün yarindan çikari ne? Anlamakti zor olan ki kolaya kaçmak alinmakti herseye. Ben asli buldum, yasli kalbin pasli kör durumda ilaci oldum. Hep kiraci kaldim verilen her degerde hanci durdum, yikilan her güvende yolcu düstüm, üsüdüm yalnizlarda, yildizimla karaya düstüm,sanci buldum, yankilandi bin acimda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimselerdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçegin bir payini buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktim yagma etti Tanri tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatildi geregi yoktu. Martavalla avunan oldu insanoglu, çukura gömdü arzularini, tüm günahlariyla onure etti yalnızlar da garibe düştü. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düser yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avci gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!... |
ŞİKAYETNAMEYAPILACAK İŞ EKİLMEYE HAZIR BAHÇE RAP BENİM İÇİN PIRLANTADAN AKÇE FARKETMEZ LEHÇE. BEAT KAZAN,LİRİK KEPÇE. ASİLEŞİRSE KAPLAN,TAKAR ÂNİ PENÇE. NEYİN İDDASINDA YANAR DÖNER ÇEKİŞMELERDESİN? BEYİN EN GÜÇLÜ SAHİPLİĞİN, KALBİN ARSIZ DENGİN BOĞULMAKTA OLDUĞUN DENİZLER DİNGİN. UÇMAKTA OLDUĞUM GÖKKUBBE ENGİN. İFADEM HAYLİ DERİN. NE KADAR ÖZENLE YAPILSA DA GÖZÜME BATAR YAMALAR. EN YAKINDAN GELEN HÜCUMLAR,'' NEDİR SUÇUM ?..'' LAR, ''BAK KOÇUM!...'' LAR ÇENENDE ALÇILAR,AKORDU KAÇIK GAYDALAR. KENDİNİZDEN ESİRGEDİĞİNİZ FAYDALAR. ARININ SOKTUĞU DUDAKLAR ACI KAPAR,CANIN YANAR,ACI YAKAR. MİKROFONUN EFENDİSİ VEZİRE TACI TAKAR. BİR BASİT KELÂMA KURBAN GİDER KRALLAR. YENİK ZIRVALAR,BİTİK PROF.LAR VS... KENDİNİ BUGÜNE KAPTIRANLAR KENDİNE KURŞUN SALLAYANLARDIR. BU SAPANLAR BAŞ YARAR Kİ;İLHAMLARIMDIR. GÜMLEYEN TEKERLER GİBİDİR BİR KÖŞEDE İNTİHARLAR. VAKİT ÖN GÖSTERMEZ,SİSCESİNE SİNSİ PLANLAR. DAĞDA DUMAN TÜTER BENDE TÜTÜN. ANLATMAYA KALKIŞTIKLARIM BÜTÜN. HAYDİ BU KÖTÜRÜMÜ YÜRÜTÜN !.... KAFANIZI KENDİ YUMRUKLARINIZIN GÜCÜYLE DÖVÜN !... ŞAHSIMA SAVURDUĞUN EZİK KÜFÜRLERLE ÖVÜN!... BİR PORSİYONLUK DİSSTORSİYONLA DOYMADIYSANIZ BUYRUN ALIN TADIN !... BU BENDEN İKRAM ,ÜZERİNE İYİ BİR SİGARA YAKIN. POP HAMBURGERİNE KÖFTE OLAN ŞU HIYARA BAKIN !... İÇİNİZDE KALAN G.O.R.A. MAYNONEZİNİ GIRTLAKLARCASINA SIKIN !... NAKARAT KALEMLERİMİN UCU ZEHİRLİ İĞNE SAYFAM İSTERİK,YAZSAN DOYMAZ. GÖNÜLDENDİR ŞİKAYET,ATEŞ KESİLSE CESET YERDEN KALKMAZ. BİTKİN BİTKİLER MEFTA... KOY BAŞI RAHATÇANA YASTIĞA... GEÇMİYOR GÜNLERİM HAFTA.... ŞİKAYETNAMEM YASTA... VERSE 2 AĞZI KÜF KOKAN RAPÇİLERİN AKLINI BAŞI TAŞISIN. KÜFÜR ETMEKTENSE BIRAK SAGO SAYFA BOŞ KALSIN. AKILLI ADAMIN SÖYLEMLERİ YERİN 10 KAT ALTINA GÖMÜLÜ. YAZITLARIM KULAKTA KALICI,ANCAK KALEM ÖLÜMLÜ. HIRS VE ŞEHVET ADINI VERMİŞ İKİ DEV BAŞLI CANAVARA. SADAKATİN YENİLGİSİYLE DÜNYAN ÇARPAR METEORA. İNFİLAK EDEN NEFİS BİN PİSLİK YARATIR YOL BOYUNCA. KULAKLARIMA TECAVÜZ EDEN KURU GÜRÜLTÜN ÇINLAMAKTA. KORKARIM Kİ,FAMİLYANIZIN ALAYI İÇTEN PAZARLIKLI. ODAM,EVİM,RAPİM,SEVGİLİM HEPSİ NAZARLIKLI. BU DÜNYADA BİR GERÇEK VAR ,İNAN HERŞEY KARŞILIKLI. BU SAVAŞA DAHİL OLDUĞUNDAN SAGO KENDİNDEN UTANDI. AMAN CANIM KIYMETLİ,DOKUNMASIN BANA YILANLAR. VAKTİ GELİNCE İŞİNE YARAYACAK SAKLADIĞIN TÜM SAMANLAR. RUH,PARMAKLA ANLAT DERDİMİ !... SÜKUNETİMİ BOZDULAR. KUMLARIMDA KIVRILAN YILANIN BAŞINDADIR TOPUKLAR. BU BENİM RAPİM, BU BENİM ŞİİRİM BU BENİM DERİNİM, BU BENİM BENDİM, BU BENİM ESERİM, BU BENİM TA KENDİM... |
CÜMLE MÜHENDİSİ VERSE 1 REHAVET ÇÖKER OMUZLARIMIN ÜZERİ DOLU YOK YOLU KAÇIŞIN SONU MEÇHUL KİM? BEN!... PUSULARI KURAN BAŞARISIZ İT SEN!... BEAT SAVAŞINDA KOMUTAN SAGO YEN EGOLARINI İSİMSİZ BİLMİŞ. YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI BU AŞMIŞ. ZATEN BIKMIŞ VE SIKILMIŞIM İÇTEN ASLEN OKUDUĞUM ZIRVALAR HEP DEN DEN '' 'YENİDEN BAŞA DÖN.YENİ GÜN ESKİ SEN. KONU AÇ,YAZ DUR,KARALA,YUHALA HAYBEDEN. SESLEN AHALİNE,YALANLARLA KEKLEN. BİR DELİNİN LAFLARIYLA BEYNİNDEN HACKLEN. KES LEN !..KAÇINIZ SAGO'NUN DOSTU-TANIŞI? HİLEN BULAŞICI ,PALAVRAN KOMİK AŞIRI. HALEN NEYİN SAVAŞINDA ŞEHİT VERİRSİN? RUHEN YARALI ADAMA MI İŞKENCEN? RESMEN ÖVGÜ BUDALASISIN MASKARA. İĞNEN ANCA SANA BATAR İÇİN KAPKARA. DEMLEN,OL,DOL BARDAĞINA CİDDEN. BENDEN 2 DÖRTLÜK DUYDUĞUNDA DERTLEN !.. NAKARAT BEN CÜMLE MÜHENDİSİ , SEN KAÇAK AVCI O,BENCİLİYETE YENİK DÜŞMÜŞ ISRARKEŞ. BİZ BU YOLDA REHBER SİZ PEŞİMDEN TAKİP, ONLAR PUSUDA SİNİK GAYRETKEŞ. 5 PARA ETMEZ,İNCİLERİN DÖKSEN LEŞ YER ,AKBABALARIN HEPSİ KALLEŞ. ZARLARIM ŞEŞ-BEŞ,ÇEKME BANA PEŞKEŞ. EŞ SÖZÜMÜN ANLAMINI,DEŞ KULAĞINI!... VERSE2 BO BO BOMM!!!... TANIMADIKLARIM NEDEN HAİN ? DOM DOM KURŞUNU SAVURACAK KADAR KİN. TİNİMİNİ HANIMLAR MI RAPÇİ? KOP-KOP RHYME LARIN KOPYA FROM ZENCİ !.... BANLAN !... BENİM YERİN GARANTİSİ VAR LAN !... DERMAN KALMAYANA DEK ÇABALA KAPTAN. OTLAN !... GEÇİN ÜZERİMDEN YE BU KAPTAN. POFPOFLADIĞINIZ RAPLER BANA GÖRE ***TAN. AZMAN AZMASIN ÇOK KORKTUM AMAN HA SALLAN!... DEPARIMIN HIZI TOZU KALDIR !.... PAFKÜF İÇİNE ÇEK TOZUMU VE ÖKSÜR !... KAFKEF,YUM GÖZÜ VUR SÖZÜ !... SANSÜÜÜÜRRRR!!!!!!!! YEAAHHH TERCÜMANIM HANİ? LUDACRİS'DEN ÇAL-ÇIRP ORJİNALİN HANİ? BACK VOKALE SAKLANMA ÖNE GEL HADİ!... KAN KARDEŞİN BONİBON 1 PANZERİN HANİ? CE ve ZA,BARIŞ ADINA SAHNEYE ÇIKSIN KE ve ZA,PEACE GEVELEYİP DİSS ÇAKSIN. BO ve RA,KENDİNİ FASÜLYEDEN SANSIN. SAHTOKÂRIN DİSS TELLERİ ELLERİMDE KALSIN. |
Sagopa Kajmet Drama Yolları Kader mi yazmış ? Silinsin tüm günahlarım,drama yollarında köprü istikametindeyim. Ben hüzündüm beni sen seçtin. Varır mı şahıma son lütuflarım? Kimsede aramadım gönlümün pamuk prensesini. Sen yüzümdün beni kahrettin. Verse 1 Yaşanmışlık kolumda büyüyen bebeğin ergenlik hali. Kim yırttı vesikalıklarımı? Kalbin kal köşelerinden alamazsın platonik evlatlarımı. Yarattığım turkuaz derinliğinde yüzüyorum ben. Korkarım derinlik sarhoşluğunda vurgun yolcusuyum. Sonsuzluğun beni tanımadı,yalnızlığım fırtınalı. Kuklalar sepette,çek al egolarını !... Asi ruhum sahi geç mi kaldı yarına söyle ? Ben bugünlerde evcilim. Sencil olmanın sakıncasında düşün nöbetleri. Voltasını atar vardiyalı bir işçi. Devir vakti gece yarısı böldüm uykularımın nadide hediyelerini. Bende saklı sırlarım ki; içime sindi hırslarım. Cephanelikte mermi bitti,belki bundandır ki tırsarım Kansere yenik düşmesin umutlarım. Hücrelerimi yerine koy şakası yok savunmasızlığın !... Yalancının konuştuğu lisan daim yalanca Kancamı taktığım gerçekler mi palavra? Bu espiride yok şaka,insanlık kadavra. Şiirbazın sopası elinde ''abracadabra!...'' NAKARAT... Verse 2 Drama yolları taşlı,geliyor kara kaşlı Arkadaşlıklar neden en az bir çıkara dayalı? Yırtık kalbim yamalı. Dostlarımın ücreti pahalı,ödemek zor geride kalan tüm hesapları. Şu günlerde pamuk prensesin gözleri yaşlı. Özrüm içinde pranga yemiş zanlı. Yine de sahipliğim içinde varolan duygularım canlı. Sanırım en son Karadeniz'de gemilerim battı. Kanımca herşey yapmacıktı. İstila komandoların bedenimi sardı. Askerlerim silahsızdı,bu nedenle kalelerim az zamanda hırpalandı. Kara listem okunaklı,sonuçlar dokunaklı. Son celsede boşadım aşkımı,elimin tersiyle düz ettim tüm kırışıklıkları. Tadilatta kalbimin boş beyaz sarayları. Yaşlı taş çocuk kırdı sevdiği tüm oyuncakları... |
TRAKONYA KOLERA VERSE Benden korkun diyen herkes korkaktır,rap gök gürültülü sağanaktır, tek başınalığı tadsın,sana hergün bayramdır haktır 46 yı çerçevele ve çaktır,aklın yolu birdir aktır aklı tamtakır,böceklenir akıl,elleri bakımlı toynaktır. Seni rapten men eden ben,kendini geçir elekten,olacak kaderin kaybeden ay sende bir kalp var ki haybeden haybeden Çek ipimi sık ger,bulanır kanserlere akciğer,birbiri ardına yaktığım sigara çividir tabutuma boşver dumanıma doysun her yel. Şahsen şahikadır yurdum,bunlar senin hüsnü kuruntun,kuruntularınızı taşa oturtun,3 e kadar sayıp boynunu vurun. Buzdolabı suratın oynarım Hokey uykularını kaçırır Sago Key,popo üstü zıplardın okey,dıgıdık sen tay alem jokey, hey hey oynarsın tey tey,düşman sana doğu,batı,kuzey,güney,beni dinler dersin aney!..,kibirler ve vaadler hey gidi hey. SAGO VERSE GEL YAMACIMA,ULAŞ AMACINA. BENİ TANI,BANA SAGO DERLER. ADIMA HÜRMETİNİ GÖSTER,ŞEYTANA YOL VER. KAFASI KEL OLAN HERKESE ''RAPÇİ'' Mİ DERLER ? GİDE-GELE YOLUN SONUNA ADIM ADIM YANAŞIRIM. BENDİMİ ÇİĞNER AŞARIM,UÇURUMUN TEPESİNDE SİGARAMI YAKARIM. AH !...SİS...PUS..DUMAN OLA... GÖZÜMÜN FERİ KAÇA ? KAÇA KAÇA YOLU BİTİREMEDİM ACABA KAÇA BİLETİ KISA YOLUN ? AMA HERŞEY CABA. GÖSTERDİĞİM ÇABA ????? SIĞ TAŞTIĞIN KABA !... BEN RAP ALEM VEBA MECLİSİNİZİN EN ÂLÂ ACEMİSİNE LALA OLURUM ÂLÂ KONUŞUYORSUN HÂLÂ,LİRİKALİTE BÂLÂ. SAGOPA GÖREN ÂMÂ,SÖKÜĞÜNE YAP YAMA YAMYAM BUDALA !... TIRMALA DUVARI,YERİN ÇEKİÇ YAPIMIN PİSUVARI. UYARI !.. 1-2-3-4-5-6... BENDEN TÖLERANS YATTI.BENİM TEPE ATTI. İÇİNİZDE YÜZEN HAİN BALIK DENİZLERİMDE BATTI. ÇÖMEZİM KARTLARI KARIŞTIRDI. ASYA KITASI RAP YILDIZI TOPRAKLARIMA KAYDI. HERGÜN AYNI ŞARKI BAYDI. SAYDI KAF ve KEF . RAP ESEFLE KINAMANIN HARİCİ NEYE YARASIN ? HEP BİRİ KUYUMUMU KAZSIN ? ADINIZ BATSIN !... NEMDİR GÖZÜMÜN ÖNÜ. BU SÖZÜ YAZ SAGO!...İNCİTİR. HEM FİKİR OLABİLİR BAZISI,SETİMİ ÇEKERİM AMA SUSTURAMAM ARSIZI. KAP KOLU YERE DEVİR HIRSLI HIRSIZI. KOŞ TAZI GİBİ SAGO,HIZINI KESME. GAZI SONA KÖKLE HAZZI TAD BAZI BAZI. YARADANIM RAZI GELMİŞ RAP YAZILAN YAZI BANA ÖNÜME SERİLEN HALI KIRMIZI. BIRAK LAGALUGAYI.BU LAKLAKIN SONU YOK. LAKIRDININ DOZUNU KAÇIRAN AHALİMİN BİLETİNİ KESSİN ABE FANIM. ANILARIMIN ÖNEMİ KALMADI,BENİM AKIL ALMADI CANIM. YER BENİ,BİZİ.SAKIZ ETTİN KOKAN AĞIZINA BİZİ, BENİ KINARIM SENİ,SİZİ.PRİZE SOKARIM ELİNİZİ. TEMİZLEYİN BEZİNİZİ,KABULLENİN DİSSİNİZİ. DİSSİM KIRAR BELİNİZİ.BİRİMİZ TEMSİL EDER HEPİMİZİ. TEPELERDEN İZLER GÖZÜM HEPİNİZİ. BENİZİ KAÇMIŞ KERİZİ TANI,DENİZE GİRME YÜZME BİLMEDEN YUTAR HEPİNİZİ. PİSİPİSİNE ATEŞE ATMA HEPİMİZİ,SİZDEN MEŞHUR OLAN ECNEBİ KEPİNİZİ ÇIKARIN ATIN KENARA SAGOLADIM RAPİNİZİ,KİNCİLERİ İPE DİZİN VERİN İSİMLERİNİZİ |
Sagopa K feat Kolera - Kalp Atış 78 BPM Sagopa K feat Kolera - Kalp Atış 78 BPM Sagopa Verse : Hiphop evvel olsa rap sonumdur, okşa evreni, sözünle yokla çevreni kağıtta saklı Sagonun gizli gözleri, “Dur orda!..” Kalp atışlarım yolumda rehber, anca vardı zorba rapler “Sagopa Kajmer”. Mührü bastım, sen aylak oldun sıktım ve çaylak ateşe yaktım, tılsım tıkadım içine, rapimin inine kazıdım adımı Sagopa K, yolumda rehber oldu (yo:yunus özyavuz) Kalp atışlarım 7-8 B ve P ve M, teklemezse son sözüm, kekeleme görüntüler görecek çift gözün, lekeleme sezinler bendeniz, seke seke yürür dilerse hiphop ormanında, yeke yeke rapinle savaşacaksın, oğlu rapin önünde keke kelimeler savuracaksın sakarca. Kolera Verse : Cümle arasındaki anekdotlardı dikkatimizi çekenler derinleştik konularımızla çarptırılmış masallarda bizimkisi, bozuk oyuncaklarla bitirdik biz evciliği ken geymiş diyorlar barbinin akıbeti meçhullerde bir fincan kahve var mı? derken başlayan hikaye kahveden öte kocasındaydı gözü hoşbeş sohbetlerde beş çayları içmenin zararları sizi ayda ararken geçen zamanda kendini unutmanın dayanılır hafifliği mi bu? Nöbetçi eczanelerde beklettik ruhumuzu üstünde tehlike anında kırın işareti kafamızın dikinde kurban bayramı arifesinde ölü koyunlar ardında bildiğimiz kurallar aslında, şimdi de şemada gösterelim aman vermez suskunluğu hilesiz hurdasız hayatım karanlıkta üşümek ne ki? Varsın dökülsün kanatlarım, öyle bir rol almış ki kolera, okudum okudum anlamadım seyrederken hayatı, en önden kendime sahne bulup oynadım, kendi kendime konuştum hem kızdım hem güldüm halime, çita noktasından denize girip dinlendim aslan yelesinde. duvarlar renkli olsa da karanlıkta ne görebilirsin ki? Bir köre rengi nasıl anlatabilirsin ki? Mikrop renkli olsa ışık versen görebilir misin ki? Mikrobu nasıl kırarsın, onu hangi kimyayla yenebilirsin ki? Asidin üstüne baz dökmüştüm maksat PH olsun diye |
Ceza - Alaturka Çeşmesi İcraatlerimin hepsi suistimal edilip ihtilal başlatılırsa istila talebi olmaz Ancak iticat talebeleri kabulümüz içtimaya hazır olunuz İstişaredeyim ben iftiraya kapılana istinaden ihtiyarladım Ben ve rapim ihtiyacınızın yüzde yüzünü karşılar rapte cephe kelimesi kesmekte Kıspet kenefini engeller bu nispet olacak hepnize ferinizi kefeninize dikecek Ekleyecek hepinize gösterecek tersten rapi mesken tuttuk sen uyurken Cismen tersten geldik geçtik bu testten ve yelken açtık uçtuk resmen... Sol kanattan effyuu pasını verdi kaydım aldı onu çalıma dizdim herkesi tek tek Ayaklarımı kırmaya çalıştılar ben yek başıma yürüdüm hep Tek top oynarım ama bu pek zor bir maç tek başımayım Ben volede vururum bekte sağlam ceza sahasına girdim tekmeyi koydular Hakemden yana zaten ümidim yok çok para gerekir onlar için çokl Ortalıkta topçu çok ve popçu tok ve rock çu yok ve walkie talkie dostluklar b*k kokuyor Neyse golümü atmak için ben yerime geçtim önüme duvar gibi defansı serdiler Ancak ne fayda kaleye döndüm şutumu çektim direkten döndü İkinci pozisyon top gene söndü durdurulamaz atak Söyleyeyim sana bunun sonu şimdiden goldü... Alaturka çeşmesinden içtim en dikenli yoldan ben geçtim kader itti yoksa benmi seçtim Med cezir de dünya keşfettim vakti geldi bahsettiğim herşeyin Herşeyi yoluna koymakmı herşey Menşeği belli olmayan herbirşeyin bir bedeli vardır ah beynim... |
DİL YARATMAKTA EN ASİL SİLAHLARI. VERSE 1 BATIK GÜNEŞ,SOĞUK ZEMİN BOĞUK NEFES,İÇİM EMİN. TAHRİK SON RADDE,KALBİM BOŞ BİR CADDE. YÜZLER SERİN. GÜVEN UZAKLAŞIR İÇİMDEN,BU KUŞKU İĞNELER DERİN... BENİM KENDİMDEN BAŞKA SADIĞIM VARSA BANA VERİN. KAÇINCI KUYUYU KAZMAKTASIN İÇİNE BENİ DÜŞÜRMEK İÇİN? BİRİKTİRDİĞİN TOPRAKLARIN,SOLUKLARIMI KESMEK İÇİN. BAK BİR BİLDİĞİM VAR ÖL DEMEZSE TANRIM YAŞAR KUL. TAŞAR DENİZ,YÜZER BALIK....BATMAK BİZİM KAYIK. AŞAR BOYUMU DALGA. LOŞ BİR ODA BU,BOŞ KAĞITLARIN İÇİNDE OTURDUĞU. YALNIZ ADAMIN DİLSİZLİĞİNE EŞLİK EDER TAŞ DUVAR. İÇİMDE ŞEFİNİ KAYBEDEN BİR ORKESTRANIN HÜZNÜ VAR. DIŞIMDA CHARLİ CHAPLİN GÜLÜŞÜ... KİMSENİN BİR KİMSEDEN BİR FARKI YOK,ÇIKAR EN ÖNDE. KALABALIK BİR DOST LİSTESİ,GEREKSİZLER TEPELERİNDE. ANLADIM Kİ,GEÇTİ YILLAR,ADLARINI UNUTTU DİLİM. BİR YERE KADAR DAYANDIM,YOL ORTASINDA BİTTİ PİLİM. NAKARAT TERCİHİNİ YAP,SEÇENEKLERİNDEN SEÇ GEÇ KÖPRÜYÜ !.. SINAVIN SONU MALUM. DİL YARATMAKTA EN ASİL SİLAHLARINI CÜMLEYE YÜKLE CEPHANEYİ BEKLE. VERSE 2 ZAMAN YALANCILARLA,ARSIZLARLA GEÇER İRDELEDİM. HENÜZ KÜÇÜKSÜN,BEN DE SENİN YAŞLARINDA ASİLEŞTİM. ANNEM BABAM ÖĞÜT VERİRDİ,EN DOĞRUSUNU BEN BİLİRDİM. HAYAT DENEN EKMEKTEN BİR DİLİMDİM BEN DE YENDİM. UNUTMA BİR DELİL GEREK,BİR DOSTLUK KANITI LAZIM. UCU KIRILMIŞ BİR KURŞUN KALEMLE,KALEMTRAŞIN AŞKI MİSAL... DOST MASAL,BİR ÖNSÖZÜ VE BİRDE BURUK SONU VAR. KISA BİR SÜRE GÜNEŞ AÇAR YANARSIN,SONRA KAR YAĞAR DONARSIN. KARANLIK OLMADAN AYDINLIK DEĞERSİZ BİR PIRLANTA. İÇİNİ DİNLE SESİNİ DUY,KONUŞ KENDİNLE KARANLIKTA. ŞİŞMAN PİŞMANLIKLARIN İÇİNİ KEMİREN. UTAN,SIKIL !... KORKMA GEÇER... KADERİN ELİ İÇİMİZDEN EN ZAYIF HALKAYI SEÇER BAK ŞEKER,SEN GİT KENDİNE HAS TARZINLA ŞİNANAY OKU. NASIL TEMİZLEYECEKSİN BAKALIM ORTALIĞA SALDIĞIN ***U ? AYIRDETTİM GÖZLERİ AÇI VE GÖZLERİ TOKU. KENDİNE GELMEK İÇİN HERGÜN EN AZ 1 KERE 1 DİZEMİ OKU!... |
Sagopa K feat Kolera – Günlerim Ağlak Sagopa K feat Kolera – Günlerim Ağlak Nakarat: Günlerim ağlak, sabrın sonu selamete varsa da faydası yok, gözlerim sağanak varsın sözüm olsun gülücük merhamet olmasın. Defterim sığınak yazdıklarım ayrılık, damarımda kan bitmiş. Günlerim ağlak, sağlıcakla kal, benden uzak dur, yakın olma Sagopa K: Kastır ! ruhunu tamir ettir ve iki yerinden bıçakla kendini bazen neden bencilsin yada çok saf sen mahfe bu civarda yok mudur, ah mahcupsun mahkum dalavere güler ağlar yapmacık bakışların bir film gibi yalanların, hakim gözlerin, gözlerime hep asildin oysa ki şu benliğimde ta düne, ama şimdi maalesef tadilatta bu kalbim kısık ateşte kaynar gerçeklerim, her şeyi sen *** etmiştin, günahını üzerine hipotekledin dişi kişilik, tek çekimlik duman tadında mayhoş tadın damaklarımda yaştı taş çocuk derin uykuda, ya ! Nakarat: Günlerim ağlak, sabrın sonu selamete varsa da faydası yok, gözlerim sağanak varsın sözüm olsun gülücük merhamet olmasın. Defterim sığınak yazdıklarım ayrılık, damarımda kan bitmiş. Günlerim ağlak, sağlıcakla kal, benden uzak dur, yakın olma. Kolera: Dişi kişilik ilişikteki ilişkileri iliğine kadar hissederdi Guiness rekoruna giren uzun lirikleri görseydi, gelebilseydi, intihara sürükledi herkesi, depresif enfeksiyonlarım, taşıyamadım çöp gibi ruhumla aykırıymış yasa doğama, saatte 500 km. beyin sarsıntılarım, tatminkarlığı tatsız tadı tatminsiz tarzı tarifsiz tasası eksiksiz, tamahkar tarih tahminsiz, yaşım 21, ateşim 40 ne desem boş tükürün suratıma, ateşim düşsün ! iyi akşamlar, anlayamıyorum kendimi, hay senin bu sıfatların öznesi biraz iter misin hikayeleri, çıkaramıyorum bu kafadan kendimi, lades kemiği gibi kıracaklar beni, kopuverecek kafa tasım, yaşamın arşı aşan alkışlamaları sevdiğini söyleme, sevenime ayıp, 2+2=5 çok üzülürdü görseydi kuvan testesteron salgılama haf safhada, yeni nesil köle çocuğu kaptı selam olsun, Sam amcanın dolarına iki kaşık içinde kalan kahkaha, vitamin yetmez ayakta durmana, kambur asaplarınız, vıdı vıdılarınız, malum, keser misiniz ikiye kendinizi, ardından kuşun kopuk kolunuzu hırs ve arzunun kesiştiği yerde tutkunun esiri oldum çok konuştun be Kolera sus sırlar yorganın altına, kopmadan zincirleri yaşamın şaka da kaldırmaz bunalımlarım Nakarat: Günlerim ağlak, sabrın sonu selamete varsa da faydası yok, gözlerim sağanak varsın sözüm olsun gülücük merhamet olmasın. Defterim sığınak yazdıklarım ayrılık, damarımda kan bitmiş. Günlerim ağlak, sağlıcakla kal, benden uzak dur, yakın olma |
Leyli rayihana ozlemim, telafisiz gecikmelerdeyim telapatiklerini giydi platonik şizofren ilgisizlik yargisizlik saptirimlarinda leyli, vuran vurur, calan kacar kim neyli varsa bunu yapar yazik, insanlik yatak doşek arkadaşlik zaten olmuş morga kaldirildi umar umurdan firari, umumi yaptirimlarin hususi bencil olma bir tek aşkim azami, hizimi kesti her sozun boynum halata bagli idami tipki eski filmler gibisin, zamanina gore iyiydin bazisinda duygusal kimi zamansa pornografiksin benim aşka dahil grafigimde cizgiler hep kirikti, umursamazdim hangi akla hizmet ettim sevdiler ve en sonunda filimi ayni yere getirdiler biliyor musun beni bu zamana kadar cok uzduler? gamsizligimin nedeni belki buydu cok masal anlatildi, hepsinin sonunda ayrilik notunu okudu zanli benim kalemimi bir kişi yikti, kalemimi kirdi sozlukte sevgiliydi anlami.. kerahet vaktidir, ic de icten fondiplerim başimin belasi kervana katilamadim, kalbimi zimbaladim ellerine leyli.. nukte yagmurunda islan, kavurdu guneşin ve bogazlarimda bir yudum su hasreti sahabelerim satişa sunmasin bu koleye nadasa cektim kalbimi, liyakati buymuş şon bayirlarinda deldi mantigimda celişki evlilikleri, ilişki yaralilari agir durumda ben degildim suclu, polijini olmak isteseydim harem kurardim cok rahatca amma oyuna sadik kaldim anla, anla beni... posta pullarinda bir adin kalan izleriyle, bir kadin saklidir torbalarima tiktigim ve guneşe ac kanitlarimda hala hayatta yakamadim anilarimi gaddar olamadim sen gibi.. kerahet vaktidir, ic de icten fondiplerim başimin belasi kervana katilamadim, kalbimi zimbaladim ellerine leyli.. kadehlerimi senin adina kaldirdim dun gece savaşa gittim kendi mevkilerimde ateş actim kendime hileli zarlari gordum bir bir sorularimi cevapladi duble kadehleri tir tir titredim, ve bir pil gibi dagildim genclik tufanlarimin deryalarina karişan zehir olumune icir ateş attim başim allak bullak, bir seni bir fondipi sek ictim seke seke nerelere varabilecek sago.. |
Mode XL Erotizma Verse 1 Şunu bırakın kendi haline kendi köşesine çekilsin terapiye henüz başlamadım bile ordumu sen daha hiç görmedin ben senin serseri katilinim serseri beatleri beynine veririm bayrağı yatak odanın 4 köşesine dikerim mirabeatte kim varsa hepsini g..ten s..rim bu benim serseri serbest stilim pesimist duygulara sadece tek round veririm Altın Jak gerilim belki kaptanıydın şehrinin ama sen gemini bırakıp terkettin sevkettin sen bizi bunu yapmaya gönderdik 7 renkli karanfilleri serpiştirdik mezarına sen aklına takılana bakana kadar biz yola çıktık konvoyla senin için daha bir çok beat zulada Nakarat: Silahını anlattığım gibi gibi kur Pisliklerin anlattıkları gibi vur Verse 2 Basemode biri beni sustursun Mode XL'i kabus bulursun code Ankara'da senin ismin yok *****r her rapim fixtir bu flowları dinle seni kendine getirir burjuva ***leri için rap ne demektir söyler misin kütüphaneye git cilt cilt ansiklopedi karıştır bana söz yaz buluruz sana bir tarz seni s..mek farz asit jazz plaklarından kendine pesimize bir mezar kaz azdırdığımız beatler hey ****** seni kim s...ler s*k tutan ellerin sahibi sizler merkezden seslenen bizler aksamını çizecek seni arkadan düzecekler seni arkadan düzecekler Nakarat: Silahını anlattığım gibi kur Pisliklerin anlattıkları gibi vur |
Localistik Sömürü İtina ile süzen rapçi sago ruhi dahil eder, talim ettiren asker başı toplatırken izmariti Gururun ayaklar altında, kaçak sigara koklar santurameda sayın ayvaz beni işten kovacaklar Ağzı olan konuşur haa vur abi misali değneyi koydu kural astı eli davara damsız biri almıyanın alnından öper ben... Yeah Sagopa!!! İtina ile süzen rapçi sago ruhi dahil eder, talim ettiren asker başı toplatırken izmariti Gururun ayaklar altında, kaçak sigara koklar santurameda sayın ayvaz beni işten atacaklar Ağzı olan konuşur hammurabi misali değneyi koydu kural astı eli davara Club Havanaya damsız biri almıyanın alnından öper kajmer... Göz aç toplumun erkeği kapaktır arkadaşın karısına sarkacak kadar hoppadır, Porno filmlere kopandır, kor satandır, anası black borsada hazretleri şeytandır Ulemamız ******tır, fani olan kandır.. > Yerinde durmaz insancık gelişir sözüm ona gerilerken en azından Türkler 320Km mentalite Arzuları sigarada saklı enjekte eder eliyle nitratı doğurursun lan Rapin oğlunu 9 ay sonra ölü... İki arada bir derede kubbede hançer localistik sömürü yok eder ömrünü kendini gırtlağına doladı bu kopil Pesimmist faydasız susturur, (Sagopa) işi bitik Değerin yargısı yargılanmış, yakışır avukatı vicdan tokadı çakıp haaa! Basmış asmış kelle paça şada varmış yanlış yolda arıyan zühtü Bulamayınca mal satmış ***a sokmuş çıkarmış zehri akıtanı rap biter Yemin öyle yada böyle, Localistik sömürgene fındık beyni harcanacak kapaklanacak Yo Sagopa Kajmer 1001 gece karamsarları Localistik sömürgenin fındık beyni harcanacak da patlayacak nagazakide tur atacak Anlayacak insan değerini vicdan depolayacak, hürmet acizi karı beni satarsa rap susmayacak Eline kızgın demiri sür, realist çatacak gerekirse alemi devri filozof s***r biz toplatır Montaj olacak... İki arada bir derede kubbede hançer localistik sömürü yok eder ömrünü kendini gırtlağına doladı bu kopil Pesimmist faydasız susturur, (Sagopa) işi bitik |
Ceza - Ben Ağlamazken Ben Ağlamazken Ben ağlamazken açıldı perde düştü maskem ve ağlamazken dert üşüştü Oldu mesken bana dünya zevk ü sefa içinde kaldım her zaman ben Mengenem bu evren her zaman dar her halukarda kara geçtim Her zaman gülen ben oldum asla bakmadım ki arkama ben emri verdim Onlar yaptılar silahla kimde para var anne onunla güldüm Emme mezara girdim öncem akıllandım sandı nafile Ben ağlamazken her sebeple güldüm insanoğlu kardeşim hep ölmüş Her zaman savaş felaket herbir yerde bana ne beşibiryerde olsun isterim Ben hiçte dalmam derde... Ben ağlamazken havada savaşın rüzgarlarımı esiyor acaba Ancak başta söyleyeyim bu sancak devrilmez salıncak koptu Zincirlendi idealizm hep sınırlı kaldı faydasız kararla hep karardı tarlalar Sarayda kaldı naralar değerli oldu mağralar Genç yaşta göz yuman bu yaşama ikinci hak yok Yaş sınırı yok karaca ahmet kapıda bekler rahmet çok Çoğumuz aç ve çoğumuz tok onbinlerce foık ihanet etti ademe Cümle aleme bu rapte isyanım var medcezir var ey ademoğlu nefsimiz köreldi Tospembe bakmadık bu dünyaya ve ecel uykudayken geldi... Resmedil ve resmol kansız rap bu tek yol gördüğüm bu herşey hep rol Varsa yoksa petrol kaybeder her despot underground da yektik hem efekttik Renkli dünyamızda yok güneş kaybettik bu hastalıklar epidemik Mikropsa diplomalı bir program işte problem burada akademik hologram Kaç kilogram edebilir bu progressive deneyler hadi ordan andımızmı vardı Karlı yoldan geçmeyi biz seçmedik bu buzlar eriyecektir elbet Bir gün gelir savaşlar aynı tablolarla ağlatır diken ve gül çok ağlamış bu dünya bahçesinde Dağlanır bu gözler barış yalan savaşsa gerçek savaşma gerzek anlaşmış herkes Dayanmış hançer kafanda mavzer önünde panzer mezarsa mahzen Felaketi bir bilsen istemezdin erken vakit gelir melek alır canı ben ağlamazken... Ben ağlamazken açıldı perde düştü maskem ve ağlamazken Herkes üzgün herkes elden bir şey gelir diye şşş bekleyişler Haremde curcunam çok hadi naş ben ağlamazken... |
Sagopa K - Küheylan Sagopa K - Küheylan Sokaklar artık boş birer dünya, ne bir sigara ne de bir kola kutusu, yukarıda sis bulutu ve umudu taşıyan kimse yok, yumuldu gözüm, derinden gelen ses boğuk tek başınayım, dünyada hiç kadarım ,adımlarım kadar yaşarım. Ayakkabılarımın aşınan ayakları swersefil vücuduma kefil. Ben yürüdüm tarihim geçti çürüdüm, kendimi sürüdüm, dün büyüdüm. Bugün sanki ölüyüm. Aklıma konuk olan görüntülerde. Siz bileklerimi sıktınız, ben gözlerimi kıstım ve hırsım kalbime indi ve surat yazıtıma kazıdım kollarımda kalan izleri, yeniden içime attım o gizleri, gizlerin odası defile kilitli. Adaletin sırtı dönek 25 senelik beni gömek! Nakarat: Ayaklarım yılların çelebisi ve ben küheylan, ceylan kaçarken yoruldu kaptı kaplan, yolum uzun sonu kısa, vücudum emanet ayaklarıma. Duasız bir yolcuyum, adaletin sırtı dönek, 25 senelik beni gömek!...Elimde mezara kürek, hadi gidelim!... Hadi gidelim ve beni gömelim, yolum uzun sonu kısa, bu kıssada bir hisse yoksa yanına al ve kendini tokatla, ağlayan sana sor ve öğret dersini kendine. Zırhını giy ve savaş kendinle ve barışı bekle, çatışmalarda onurunu koru, sık tetiği ve gururun katilin olsun, sen sana kıy barış masasında nöbet yok. Bir yığın insan gördüm günlükleri dolabında, gizli saklı kendiyle mektuplaşan ya da kendiyle konuşan, dününü unuttu hepsi, günler günlüklere küstü ya da günlük yazarı kara önlük giydi son mektubu kalbine tıktı. (yeahhh) Aklıma caya gelen görüntülerde çalmıştınız kalbimi, kırmıştım annemi dahi, bir özür vahi, bir ömür fani, ödemem zor bu bedeli ve ebedi buruk döndü kalbim geri, selamsız deşti kendini, ben bendimi yardım ve yardım eden olmadı tek kaldım, kazıdım surat yazıtıma gerçeği “dostun adı var kendi yok ve herkes sadece vatandaş ve çöplükteki isimler gerideki hatalarım, düştüğüm her kuyuda bir canavar tanıdım, korktum lakin elini sıktım. Ben bir anıyım, 25 sene kendimle yaşadım, yetti. |
Manzumu Mazlum Dinledi Karma çevre kozmopolit, fiiller kozmopolitik, seçilmiş elçilerdik buraya nakledildik hepimiz, bir elin nesiyiz. Emre dayalı yamalı jön hayatlar içerisinde itaatin emanetindeyiz biz, biz kimiz? Zilimizi birisi çalar ve adımızı sesleniriz bir elin nesiyiz. Sıradan işler için beklediğim o sıralı kuyruklar kaç can aldı? Emekli bitkin halde çok emekledi ve ambülans yetişemedi ve vahime kritik terkedildik, trafik laçka olsa dahi, ölümler karizmatik bak bey amca!... Adıma dikkat et!... Şakam yok!... Rap ilmine hicivi Tanrı ekledi ve Sagonun dili hiç sekmedi, ermedim, yeşermeyen bir çiçeğim, ülkemin saraylarında kaç beyinsiz izledim, komikti sözleri, yapay mitingleri kağıda bağlı kalarak halka seslenişleri ,egzotik vaatlerinde bir gramsız gerçeği KORO Ey dilim yardım et bu şarkı uzun!... Sırtımdaki yaralar da, bedenim üstünde buzun Ve kaymakta son yokuşu ve acı verir bedenime hızla tuzun yakar onca eşilen deşiklerimi Gölgesi dağlara kazındı ruzun manzumu mazlum dinledi. VERSE 2 Vekili kendini asamamışların dokunulmaz abideleri, tonlarca ses telinin işlevsizliği, yatakta inleyen nağmeleri, yürütülemeyen işlerin sonunda yürüye bilir mi ileri cennetim? Merak etme ben sana kenetim!... Bu yaşıma kadar o sandığa bir reyimle girmedim. İnsanı insan yapan düşünce, hür demokratik bir sahne, burası ülke, ben vatandaş, düşünebilirim pek tabii ki. Dilime morfin etki etmez, kalemim sinsi, suçlu ellerim. Ben rap'erken boşalırım, sizi teperken yokuşa çıkarım (küheylan!...)Dilim sert, rapim mert o kadar |
Silahsız Kuvvet Sözlerim Sİlahım Oldugum yerde kalakalmisim ben Sahte krallarina egilmissin sen Cennetinde cehennemi yasamak Ulan bu ne kötü yazi Kötü kaderin atmis sana büyük kazigi Düsüncelerin içinde kaybolup eriyen bir kar gibisin Hadi kaldir kafani ve bak onlara biraz Göreceksin senin büyüklügün onlara Hiçbir zaman acimaz Kaderine çekilen tetik bambam Pes etmek teslim olmak yok be büyük adam Dogmak yasamak hayatin bir yarisi Hayatta kalmak denen sey isin zor kismi Bunu basarmak yasamin asli Basaran kalir ayakta Bunun için tek sey para Beni takip et simdi gerçekleri sayalim Seni beni ezenlere sözlerim silahim Kuvvetim silahsiz yasam acimasiz Silahim sözlerim benden sana ulasir Gerçekler kursun olur beyninde patlar Benim sözlerimi anlayanlar anlar Iste sana gerçek kaderine tetik Bir an gelir çekilir tetik ve isin bitik Hayallere booom booom, uykulara ceza Bu hayatta nefes alman görünmez kaza Ana yok, baba yok, veledin durumu bom*** Kuvvet sana der ki onlar kaderine tok Yasam bir gerçek, gerçeklerden kaçmak ? a-aaaaaaaa ! Bunu sakin deneme ha ! Caddelerde boyaci, nedir onuN amaci Bir simitle bir ekmek yasam çok aci Simdi beni takip et gerçekleri sayalim Seni beni ezenlere sözlerim silahim Sözlerim silahim beyin delip geçen Agir bir bomba benden sana gelen Anlayanlar anlamali benim laflarimi Güçlülerin dünyasinda yasarim bunalimi Koskoca bir sifir elde etmek kötü Memlekette ezilmek bulamam çözümünü Kelimeler birer birer dagilir beyinlere 'silahsiz kuvvet' karsi gelir zulümlere Her tarafta görüyorum çirilçiplak ayaklar Yerlere basanlar 12'lik çocuklar Hiç mi sizlamaz bunlara insan yüregi Bir taraftan cebindeki paranin laneti Bulamayan paralari çeker beynine silahi Bunlar adaletin kötü kabuslari Simdi beni takip et gerçekleri sayalim Seni beni ezenlere sözlerim silahim |
Maskeli Balo Nesine göre ki kiymetin degeri, yüregin çömelir egilir boynun, degeri biçilir kenara atilir, kiymetin de çikari varsa çikari yerinde dilenir, her duada tanri bin nazarladi, ve bendim her nazarda pay kapandim zarlarim düsesti, esti madem bu matem bedeldi tanri her dem, bu deprem çökertti onca yonca bunca yikici darbe harbe motive etti gözümün önüne serdi derdi ferdi çikarin alevi sardi vardi her temelde tek emel. Yalanci dostu aldi karayel ardına ve herkes maske takmis, surati sarkmis, yüzünü asmis, kaç kurtul balonun kahramani seytan, bulamacin içindeki tüm rhymelar isyanda. Ve degerin degeri kalmamis, ve her yarista çikarin adimi önde, adimi koyarim, adimi saklarim derinde. Adimiz hangi kelime, anamiz nerede hangi cehennemde yaniyor? Yanimiz hep mi bostu? Kanimiz kardes de oldu neyse. Yanima aldim kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalikta görünen herkesin adi yabanci, herkes kendi maskesiyle dolasir oldu yanibasimda, tanimaz oldum yüzleri ve keskelerle avunur oldum. Düslerimde gördügüm yüzün birinde düsünür oldum, onca maske gözümün içine bakiyor sorgularcasina, ve burasi hep yabanci, hep yalanci doldu, çikmak istiyorum artik disari, birakin gideyim kendimi alip. Yaratan beni dünya arenasina soktugunda tektim, her nefesi soludugumda hep Yektim bu ücralarda ben beni mi kaybettim, ve düsman kelimesinin anlamini arkadas sifatini tasiyanlardan ögrendim. Insan, insanligin hocasi durumunda eli masali. Hergün baska derslerde karsimda bambaska bir hoca abide, her sinavda farkli notlar almanin piskolojisine adim attigimda sanirim ilk okuldaydim, yani çocuktum, yola çikmis yeni yolcuydum, ben bu yolda çok mola verdim, muhabbete daldim, yolumu uzattim. Çok sima tanidim, ima aldim yüzleri aklima kazidim, adi anildiginda iste dostum dedim, adim anildiginda tanimam dedi takti maskesini yüzünü çevirdi ve sildi kalici tüm izleri, geri getiremedigi zaman eskide kalan ani defterimi, her sayfada düstü maskesi. Simdilerde gözümün içine bakan herkes çikar pesinde takma ifadeler ardina gizlenmis tüm fesatlar, hesaplar egoist sevgilerinde sakli rüyalarinin sayilarini maskelerinde gizlenmis tüm yüz hatlari. Bir zaman selamladi bu adami ve adımı unutmadı. Yanima aldim kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalikta görünen herkesin adi yabanci, herkes kendi maskesiyle dolasir oldu yanibasimda, tanimaz oldum yüzleri ve keskelerle avunur oldum. Düslerimde gördügüm yüzüm benim mi? düsünür oldum, onca maske gözümün içine bakiyor sorgularcasina, ve burasi hep yabanci, hep yalanci doldu, çikmak istiyorum artik disari, birakin gideyim kendimi alip. |
Sagopa K Geçmişi Gölgeye TEslim Ettim GEçmişi Gölgeye Teslim Ettim VERSE 1 Yapılan her savaşta bir çıkar ve de imzalanan her barışta bir zarar var biz, varımızı ortaya koysak yoğumuzla utanırız. Elimizdekini cebimize tıksak, “tırsak kısrak savaşa havlu attı” der ve sırıtırlar. Dalga bu devrin baş motivesi. Ne kadar güler ise düşman o kadar ağlatır seni, kendini geçmişteki geri adımlarından kurtar, ışık ileride parlar ve yamyamlar var burası dar. Her an önünde yar, Tanrılar sözlüğünde buna sınama denir, sınavın elbet sonu gelir, notuna göre bedelini öderiz bu geçmişin bu kesin. Zaten inancımız olmasa var olmanın anlamı anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi? Ve bu zamanlama, kaderimizin yanlışı ya da doğrusu, olgusu yoktur, kukla duygusu, askıya alınan o insan bulgusu, tekrar edilen o geçmiş döngüsü, karasis örtüsü; gölgelerin emaneti sen misin? Karanlıklar çöktüğünde gömülesi bedelin ve eskide kalan soğuk iklimlerin. Dostuna attığın tekmenin ya da hiçe saydığın ilahi adaletin bir sonucu olmalı bu da kesin, sen teksin takibinde geçmişin!... Nakarat Geçmişi gölgeye teslim ettim ve şimdi gölgeler takibimde,ardımda bir yığın manzara. Sorgusu başladı yarının ufukta gün batmakta, her gelişin bir gidişi meçhuşle farz arz ederim sorgumu kesin. Gün dönümünde sıradaki gelsin gölgemi karanlığa teslim edin. VERSE 2 Anlam veremediğim bir yığın manzara peşimize takılmış ve cereyan eden çıkar savaşları kalbimizi yerinden çıkarmış ya barış?... Minik ellerinizle yakaladığınız o büyük kelebekleri öldürebilirsiniz. Herşey cüsse değil yeterki küstürmeyin çocuğu, öldürmeyin kendinizi, yok oluşu simgeler umut katliamı, yarın bir kapıdır ve sen uykudan o kapıdan geçmek için uyanırsın. İnsanların icadı kukla medeniyetinde herkesin bağlı olduğu bir ipi var, ipi tutan Tanrılar akıbetini sorgular, bulgular yargılar bir oyun gibidir adı yaşamaktır, ölümse oyunun sonudur. Her nedense oyunun sonu yok gibidir, bir gider biri gelir. Ve birini eler, siler kendini oyunun listesinden, simgelerde saklanır gidişinin nedeni ve her geçmiş gölgelere emanet edilir, gelecek sansüre maruz kalmış,belirsizdir. Bu nedenle seni takibe alan gölgelerdir. Sen yürüdükçe seni sorgular ve bir gün güneş batar. Geçmişi gölgeye teslim ettim ve şimdi gölgeler takibimde,ardımda bir yığın manzara, sorgusu başladı |
Minimalite (feat. Dr. Fuchs & Mirsa Brown) DR FUCHS VERSE Daraldım bugün gene çevreme baktım;Yalanlarla dolu resimleri yırttım attım Küllenmiş anılarım rüzgarda savrulsun;Güneşimde kavrulsun, siz daha bugün benim Görmedin, kalkmışa oturmayın dedik;Bu track'te artık attık size kemik Yıllardır bu rapi çaktım sen de baktın;Şimdi tekrar ayağa kalktım, meşaleyi yaktım Bu benim 1.günüm sen de bak;Bu benim 1.günüm sen de kalk Bu benim 1.günüm haydi yap;Bu benim 1.günüm meşaleyi yak SAGOPA VERSE Bu defterin yüzü asık, yazık bir gündü geride kalan özümle Tek geceydi, bir heceydi, ah çekip selayı duydum aklımın bir köşesi Neşeyi savunur olsa gari, bir tarafı yasını yazdı, tüm vebalar harbe çıktı, darbe attı, yorula geldi mantık alemim ve kalemim parça parça, nemli gözlerim, yorgun argın ellerim kolpa yolcu, çaresiz dilimden intihar eden ki sözlerim biçareyim. Harabeyim ki; günler aldı, kederim yazdı,24'lük yorgun devreyim, 25'te kar beyaz bir bahçeyim. Neyleyim ki güneşi bir günümde kördeyim. [Dr. Fuchs] Bu sadece bir gündü,Rapimiz sizlere dikenli bir güldü Yıllarca yapılan ataklarda minimalite, bir günde parladı gerçek meşale. MISTA BROWN VERSE Just another day, haven't slept its 05:00; ready to catch the bus,HYPOCRISY is waiting for me, oh **** there goes my damn ride! Hitching the hike is all it takes to make the switch 14:00 and nothing's really changed got no friends to hang with(!) except this mc's in the studio, oh no life is prison cried again today thinkin of you, did you do the same? Probably not, just another war fought,got caught, its over Just another day, 20:00 i'm hungry Bread and butter fridge is empty Melancholy is in me,feed me 22:00 the re-run's on,sweat is pouring down my back 00:00 time to take a shower full of blood deriving from my soul, all you people need me phone's on, but there's no message in the inbox, the stupid kid with black pants and white socks just another day, haven't slept its 05:00....Guess what? Life is repetition full of contemplation Oh-oh! 10:00, i missed my bus! |
Fuchs- Hani Biz Kardeştik Fuchs- Hani Biz Kardeştik Hani Biz Kardeştik sizi kalleşler Beni bir anda sırtımdan vurdunuz Senelerce beraber geçirdiğimiz saatler Senelerce beraber geçirdiğimiz günler Hepsi boşa gitti bir menfaat uğruna Bir isteğin hayattaki oyunlarına Sözüm söz, intikamın intikam Hayatımda yok artık bana başka düşman Sözlerim ve müziğim benim savaş stilim Bu yüzden hiç şansınız yok karşımda Değmezmiş sizin gibi pisliklere Önemi yokmuş geçen güzel günlerin Sizin aklınızda menfaat ve para Al sana al sana Dünya kadar para Satın alınmış olan köpekler Fiyatlarını söyleyin bu köpekler kaç para (Ha) Deydimi lan beni sattığınıza Bu devirde biz kardeşiz Havacıva Herzaman mecbursun satmaya Herzaman mecbursun arkasından vurmaya Nakarat: Hani Biz Kardeştik Dediğimiz Günler Tarih Oldu, tarih Oldu o Saatler Artık Geri Gelmeyecek O Eski Dostun Artık Geri Gelmeyecek O Sattığın Dostun Şimdi Sıra Bende Artık Bende Savaşıcam Sonuna Kadar Sizlerle Benim Savaşımda, Savaşım Sözlerim Stilim Müziğim, Çıkmayın Karşıma Hani Biz Kardeştik seni adi köpek Şimdi o kardeşin yok artık Yok artık eskisi gibi günler Bakın şimdi yanında birkaç paçozla beraber Onlar senin hayatının en basit günlerinde satar Ama ben sonuna kadar yanındaydım senin Yalan değildi benim sana söylediklerim Çünkü "Biz Kardeştik be moruk Kardeştik" Senin o söylediğin sözler hala kulaklarımda Hala kulaklarımda yankılanmakta "Moruk sen ve ben biz kardeşiz Bizi Dünya gelse yıkamaz, Gelse Yıkamaz" Yıkamaz ha bu Dünya Bizi Belki Evet! Ama senin Beynindeki Ufak Dünya yıktı Bizi Al sana gerçek bir düşman Al sana gerçek bir savaşçı 2000'den sonsuza Nakarat: Hani Biz Kardeştik Dediğimiz Günler Tarih Oldu, tarih Oldu o Saatler Artık Geri Gelmeyecek O Eski Dostun Artık Geri Gelmeyecek O Sattığın Dostun Şimdi Sıra Bende Artık Bende Savaşıcam Sonuna Kadar Sizlerle Benim Savaşımda, Savaşım Sözlerim Stilim Müziğim, Çıkmayın Karşıma |
Nedense (feat Dr Fuchs) Dr.Fuchs Rap Karamsar günleri lirik yapıp at yo! Mikrofonum offdan on oldu kaç yo! Sigaram plak çemberimse çabuk yak Düsmanım içime hapis çek bırak Dertlerim kat kat Bugünü bırak bak Dilime kelepçe uymazdı ahmak Damarıma jileti vurdular hangi Bugün mü sorunlarım çözülecek sanki Sorunum baki Çözümüm var ki Kusura bulaşmadan bugun tilki saki Geçmişim var ki bu ufuklara uzanan Geleceğim ümitsiz bir dağ tepe sıradan Dilimi şüpheler içinde sardılar Fikirlerimi bana doğru bağırdılar Kalemimle satırlara bulanan bir şairim Bu yolda ben sonsuz sakinim Nerdeyim sessizce bende Yürüyorum aklım eserde Suskunum bugün yine bende Dertleri çek birak... [Chorus] Ben ne savaşlar verdim kendime bir rabbim şahit, Sor ne zaman vurdun kendini en son Katilim oldum her gece nedense... SAGO Rap Sanırım sensiz bir geceye daha hoşgeldin Nedense biraz gerginim Stresimi yumruklarımı duvara çiviledi Gözlerim kendini saldı Sanırım o an orda değildim 30 dakka öldüm 5 dakika dirildim Gözyaşlarımı yağmur sandım ıslandım Dileklerimle fısıldaştım Kolonyalarla koklaştım Nedense son darbeyi kalbime attım Kendimi 3 yerimden bıçakladım Azami hırs yaptım nedense acımadım Kendimle yeminleştim ve Dişlerimi sıktım Yumruklarımı sıkıp tırnaklarımı kırdım Nedense en çok sigaramı aradım Tek bir kelime edemedim Özür dilerim seni üzmek istemedim En iyisi intihar edeyim dedim,ettim 10 dakikalık yaşam molası verdim Sanki cehennette bir serinlik kolası içtim Ve sonra ilk uçakla cehenneme indim Nedense en çok kusmak istemiştim,senden utandim Kendimle hiç bu kadar çetin savaşmamıştım Kendimden köşe bucak kaçtım Yaşama hakkımı sonuna dek mi kullanmalıyım Tanrım? Döner başım akar yaşım, kar tutar saçım çölde hayratım Duvarlar üzerime geldikçe kendime 10 parmaklı bir surat yaptım... Ben ne savaşlar verdim kendime bir rabbim şahit, Sor ne zaman vurdun kendini en son Katilim oldun her gece nedense... |
Silahsız Kuvvet - Buralarda Ayaz vAr Bekle zaman gelecek! Bekle zaman gelecek! Bekle zaman gelecek! Bekle zaman geçecek!!! Yo! günes dogdu derken Birde baktim karanliklar çökmü$ sehrin üstüne; Buralarda ayaz var Ayaz soguk her taraf, insanlar düsünceli Nedir demeli, piyon gibi bir o tarafa, birde bu Yaka paça! sille tokat! Itilmi$in kakilmi$in hikayesi gibi hayat Dön bak aynaya, tanimla kendini Devmisin, cücemi? yoksa yasayan acemi gibimi? Söyle patron çirakligin özetini bana! Kisa kisa herdem bulmaliyim kendimi, benligimi Yolumu$a$irdim, $a$irdim, ka$indim kanattim yarami Tuz basti hekim! Dökülür yaprak eylül-ekim; Buralarda ayaz var Yo! günes dogdu derken Birde baktim karanliklar çökmü$ sehrin üstüne; Buralarda ayaz var Yo! eti senin, kemigi benim Konu insan, oldu bitti saçma sapan Yaradili$ destaninda firar edenler Dagi deler geçer, biz önümüzü göremiyoruz Kör adimlarla kendimizi eziyoruz Gurur duymakmi arti, yoksa dü$ünmekmi eksi? Tam tersi Tirsak kediler gibi nankör vede vahsiyiz Acimasiz görünümlü insanciklar, agaçlar Ayakta ölür, insanlar kaçar Müsvette kagit parçalari sobada yanar; Yo Buralarda ayaz var Yo! günes dogdu derken Birde baktim karanliklar çökmü$ sehrin üstüne; Buralarda ayaz var |
Pavlov'un Köpeği Hiçbir kuvvet engel olamamıştı bana.Ve dilime zincir vurabilir mi kralınız da gelse. Sago'nun argolarına takılı kalacak her kulak. Tüm yalanların bir giysi giymiş.Varlığın içimde yılların tuhaflığında seyreden bir adamı önüme koydu. Son suçum mu? Son kararım ''-gitsin!..'' oldu.Hoşçakal dünüm ,kağıt yalanla doldu,önüme kondu. Mazilerde kazının gereği yoktu.Afacan uyudu.Bir yudum su hasretiyle yazıyorum bu mektubu. Bu zoraki yaptırımların bilinci eledi umudun birini,diğeri nerede bulamaz oldum.Yıpran kolpa ruhum. Anlamımdın ne oldun? Kendi davalarında hakim oldun,elimden seyrelen bir kumsun . Sen de tarih oldun,tekerrüründen korkar oldum.Son vedanın adını elveda koydum,gözlerimi oydum. Motiflerini işledim,yürek adınla eş değer ki;bildiğim tek şiirsin,anlamın derin,aklımda kal. Kör topal hayallerin sonunda gözlerimde bir güneş var.DNA larımı insanoğlu bozdu sanırım burda bir sorun var. Her halükar da içimi kemiren bir teselli var,misalli bir takım oyunlarım ve körpe bir canım var. Yar bana var.Dile kolay kalbe zor gelen sükunetim dar.Darmadağan armağanım. Kaos karmalarındayım.Karmakarışıklaşmaktayım,neyseki ayaktayım. Ritimler kolondan süzüldükçe ataklardayım,bu Sago bayım,ben Sagopayım. NAKARAT (KORO) Sil adımı baştan yaz kalbine,baş harfi büyük olsun. Yeniden küfret !... Geçmişi hadım ettik olmadı. Ben suyun oldum bardak dolmadı. RAP 2 Kanatlarım olsun istedim ben ama hiç uçamadım,kanadım oldu denedim yerin dibine çakıldım. Ama nedense masalı dinlemiştim,hazmı zordu, çabalamıştım oysa. Çıtamı aştıktan sonra yükseklik korkusuyla savaştım. Ve... Aşkın tepe noktalarına ulaşabilme lüksü güvene bağlı. Bir dönekle karşılaş ,bilki suçunun avukatı. Çok suçlu tanıdım hepsi konusunda haklıydı. Umut çocuklarımı bugünlere getirebilmem uzun zaman aldı. Ve... Berduş halim arbedemde yumruklarımı sıvazladı. Kazalardan salim çıktım,kendim yazdım paranoyaklık kitabını. Artık hiç mi hiç de hatrın kalmadı,tekmelerdim dağları,kalbime yuvarlandı taşları. Gözlerim olan bitenle yüz-göz olalı geçti kısa bir zaman dilimi. Elimi koluma bağlayan bu tacizar bu borcu bir şekilde ödemeli. Deneyimin adı Sago,aç mı Pavlov'un köpekleri ? Cehennemde yaşadığım için cennet hakkımdır. Sadakatsizlik intikamla barışır.Sus, kırıştır!... Halin kalp atışlarımı hızlandırmaktadır. Ortam paçozunun gözü daim arkandadır,söyle kim babandır ?Elini tutsun !... Rap sapandır hedefi bulsun.Yenigün uykudan kalktı mahmur gözleri yorgun bitch!... |
3in 1i Rus Ruleti 3in 1i Rus Ruleti rapozof odam karanlıktı odam herzaman soğuktu beni anlayan bir ses vardı,belki yoktu sondu her satır, tamam ölümün adını ağza alma hani tamam yani olurda zaman geriye sararsa geride bıraktıklarım,aşklarım,anılarım benimle olurmu yoksa çokmu geç oldu ? yarınlar yok!yarenleri yalan aldı eyvah, dikkat et! gözlerim karardı.. sanırım periyodik olarak korku dönemlerindesin susmak en büyük tepkiydi halbuki bu 3 adam susarsa,sende canına susarsın. psikopatlık ölümünü katalogtan seçenmi ? gideri geliri gideri ileri yada geri yapanmı yapar? sileni bilene,dille bilenen mermilere gasp! atıp tutanın dillerine, sniper'la wasp! kas konuş yok kaskon kas kafalıya kask u.l.a.ş. Haydi toplanın, önünde putların Bunu siz yarattınız, eğilip tapının Ama sıktı rapleri, tek tarz, aynı, Olasılık bebekleri, hep farz saydı Geri verin biletleri, bağırma baydı Sağırmı sandın, çığırma duydum sığır Çağırma kankanı, lirikten baltanı Cidden bi baltasın, hitten bi çalıntı Rap bilinsin lakin, en birinci sen değilsin Sen bilirsin, ama kankam değilsin Arkan delinsin tez, parkan yerlerde Markan gözükmez spot tutma yüzüme Atla track, ön yargıma kan doldu kalktı Patla fren, kanka gövden duvarda kaldı Rapin matem yenecektin beni madem Vurucaktımda tutukluk yaptı farem sansar delik teşik vücudun, arap saçıydı ruhun haramdır her kelamın, helaldir her bi verse'üm körsün göremedin,görsün köpeklerin.. pop tuttu, reankarna oldu janet jackson kilit vurdum zindanına gitmiyorsun aletini cebine sok lan keskin nişancılarla vurdu bam,aldı yol,kaçtı uykum,öldü gecem.. gecem öldü, vurdu bam,yol aldı,kaçtı uykum nişancılar kesin,aletini cebine sok. gidemessin hiç biyere,kilit vurdum zindanına reankarna oldu malcomex, rap tutuldu. köpeklerin görsün,göremedin ki körsün verse'üm helaldır oğlum,kelamın hep haramdır ruhun arap saçına dönmüş,delik teşik vücudun baştan al bu verse'ü çünkü anlamıyorsun |
Pesimist Ep 2 iskeletler diyarında bir et parçasıyım, varımı yoktan aldım gözlerimde kan kırmızı hüzün, hazan fidanın boynu bükük masumluğun sahte evreninde bir yabancı, yüzünde sahte gülücük kim bilir?yanaklarına kondurulan sessiz öpücük, ve geride kalan ıslak bir ölüm, yarısı büyük tren yolunda ölümü arayan genç kızın bulamadığı huzur incisi kimlere satıldı? avluya bırakılan gelecekleri yarınlarım zebanilere satti, mıknatısla mutluluk arayışları başladı gazeteler onu yazdı, kemikleri sızlayamadı külleri bir avuçtu, üvey annesi diri diri yakmıştı alay konuları, karanlık çöktüğünde ciddiye alındı ölümün 7. katından 2 sevgili kendini attı ufacık simgelerde saklıydı soğuk ölüm yine de 3. gün kasabada karagün ağardı 15 yaşında bir çocuk kayboldu tecavüz cehenneminde, yağan bir kızdı, dağın tepesinde teslim etti ruhunu tanrıya zoraki cennet katında kocasız bir gelin oldu bitkin yaşamakla birlikte bitkin ümitler geldi ardı ardına bitkin beklentilerden ibaretti umut yarınları soyut bir yüz aynada aksederken yüzüne, kimsin demeye dilim varamadı... raks-edemedim yine yenildim aks-imi göremedim kör oldum haks-ızım vuramadım şakağına baks-ın kör gözlerime perdelerini örtmüş, camlarını kapamış bir yer burası havadar olması için mikrofonunu bırakman şart vaziyet ki bir sigara sarımına bakar, ben rahat şarkılarımsa kusar pesimist umutları, ağzını kapat bu 4 köşeli evren parkında kazıklara çakılmış bir ben miyim? salıncakta sallanan bir avuç ümidim elbet düşecektir toprağa karışacaktır karmaşa, buluşacaktır buluşlar, ulaşacaktır son suça psikolojik baskılar insanları askıya almış, *** etmiç, 2 paralık huzuru sikip atmış boş bahçelerde çiçekler sulanmış, gözlerim boyanmış yumruklarımı sıkıp, tırnaklarımı kırmışım hırçınlaşmış bir yığın insan zımbalanmış yapraklara, gömülmüş topraklara yollanmışlar ordusundaydılar hepsi yok artık hiçbiri ne bir gül ne de dikeni yıllanmış bir resim hepsi... raks-edemedim yine yenildim aks-imi göremedim kör oldum haks-ızım vuramadım şakağına baks-ın kör gözlerime outro(gemide): -bu dünya iki şeyden yıkılıcak...bi binadan, bi de zinadan...allah sonumuzu hayır etsin...mahşer günü bütün binaları deniz geri istiycek, batan bütün memleketler gibi...deniz kumu eninde sonunda geri alıcak, çaresi yok bunun... part 2 intro(gemide): -sıra kimdeydi lan?söndürmüşünüz cigarayı..................neyse...nerde kalmıştık? -karı soyunmaya başladı, sen de dur dedin... -heee...ben dur dedim...tekrar giyindirdim...yaklaş dedim...ben soymaya başladım...üstünde bööle bi kaban var, siyah...altında mı?yırtmaçlı uzun bi etek, yırtmaç buraya kadar...kabanı bi çıkardım, böyle üstünde parlak kumaştan bi gömlek var...gömleği çözüyorum böyle, pat, pat, pat, pat...bi yandan da bööle boynundan öpüyorum afif afif...gömleği bi çıkarttım, bi sarıldım tuttum bööle..tüylerim böyle diken diken oldu, bak...memeler mi?taşş...bacağını kaldırdım, yırtmaçtan böööle çıktı bacak...daha fazla soyamadım tabi, zart diye verdim ağzına... yeahhhhh sagopa k yeahhhhh sagopa k yeahhhhh sagopa k yeahhhhh sagopa k cenabet hocalar vaaz verirken kürsüde düşünmezler yalanlarını inkar edip kılarlar namazlarını sonra televizyon aleminde yakalanırlar bir sübyanla abaza hoca sakalıyla gıdıklar *****ı tv'de sagopa, tartışır bu çelişkileri rap mahkemesinde, yargıcı olduğum bu yüce kürsüde söylediğim her doğru söze iki kelepçe trt resmi bir makamın varsa ülkede, makarna kesmez mideni, karideslerin vur dibine portakal suyunu amerikadan getirt kızına londradan don postala karını dağ evlerinde sik pompala angusto koy b****** adını zımbala nüfusa, gönder hong-kong'a, okut japonca kaytarsın velet süresiz askerlikten kolayca bu cehennem, öyle ki ikiye ayrılmış şekil coğrafyası rap ağdaları çeker dilimdeki kılları sonrasında dilimdeki tüy bitti yalanları depoda stokladığım 1001 çeşit lirik oyunları ve tüm ********lere cüzzam zehiri akıtırım 36 pozda anlattığım ülke fotoğrafları manzara uymadı sansara, pazara kadar değil mezara postaladım mektuplarımı onlara. şarbonları rap ille donattım caka fiyaka sagoname, iki satırda panorama anır ama ses çıkarma... bas-mayın tarlasındaki tuzağa bas kas-nefesini çek has rapin kurdu uyandı bu gece, sago k sago dişi bileyletti kunduz rapin peşinde fedaisi olduğum rapin müdafasını kim yapar ki? göt isteyen reel söylemler mi kurtaracak bizleri? yoksa çayırdan kovalayan hedef aldığım 12ler mi sikecekler rapi? 2 paralık mc sıfatları mı zırvalayacak hip hop ilmini? suratında meymenet görmediğim, şarkı sözlerinde aradığım bir sevgilim yok!!! papazı kovalarım elimde sevide(?) sarımlı kum torbaları, bir çekimlik ciddiyetin içten kahkahaları ve yatağımdaki yastığın yaşları bulunan sağ kısmı anlatırsa beni bir gün bir yerde, aleme rezil rüsva olmayacağım çünkü içtenim sanma sizdenim kendi hayal dünyasında balık tutan bir fisherman'im aşermeyim, midesi raple dolu hiperaktifim elleri kollarına dolanmış bir dilenciyim, ben herşeyim... canavar sofrasında tek bebeğim, sütle beslenen gözlerinde büyüttüğün pireyim, kan emenim damarına zulm edeyim ki, kus içindeki 95 sendromunu 2004'te uyanacak pesimistin bu kara tohumu... yeahhhhh sagopa k yeahhhhh sagopa k yeahhhhh sagopa k yeahhhhh sagopa k bas-mayın tarlasındaki tuzağa bas kas-nefesini çek has rapin kurdu uyandı bu gece, sago k sago dişi bileyletti kuduz rapin peşinde |
Cash Flow - Kalmadı Bir Tek Dostum Cash Flow - Kalmadı Bir Tek Dostum Volkan Bir gün daha geçti yanlız yapayanlız bir başıma anlayınız Bitmeyen derdimi bedenimi topraktan ayıran bu RaP oldu Kanımız akacak tarzımız yakacak Dostlar soracak aklını yoracak ama anlayacak dünya işini Girişimci çekecek fişini Korkma fani olaylara aklını yorma Karanlıklara muhtaç olma oldurma soldurma tüm çiçekleri Çektim kaderi Fondip yaptım ama yine kralına resti çaktım Dünya penceresinden baktım şelalelere durmaksızın aktım Çağdaş Kalmadı bir tek dostum bu dünyanın ortasında Param pulum varsa sandım herşey yolunda Ama yanılmışız görüyorum mutlu değilim İntihara doğru gidiyor hep yasta bedenim Benim ellerim kan tuttu RaP yuttu boğazımda Bunalımdan bunalıma girdim bildim sildim anıları Önüme konan paraları dostluk adına kaybettim |
Proportions (Karabiber Duası II) feat. Toolz SAGOPA VERSE Rap kolikler ordusuna katıl ve Bosporuz cehenneminde savaşa bir beyaz güvercin uçur, uğurla kini ve nefreti, bir prof misali düşüne durdum, düşünce söze düşünce sanırım hedefi buldum, çekilişsiz, kurasız hediyeyi sundum, al ve aç paketleri, içine sevgi koydum, arada sıkışan nefretimde cabası her gülüşte hissederdim sinsilikle karışık onca bakışın altına sıkışan armağandı içtenlik, saf ve berrak bir edaydı beklenti, farkına geç de olsa vardım dinle!...Artık sevgi cümleleri monoton, yoktu milim asaleti, yardım elini uzatın duygularımı bunlar katletti, ver sadakati yanına bul ihaneti, peki ya nedeni bevirde bedeni kimse suçlu değilde ne?, vefalı bekleyişler,zamana küstü tüm bu bekçiler, isyan etti sevgiler, direnişte nefretim. KORO [Tools] Proportions of my damn vision Lay beyond your position What lies behind this I soul fusion Aint nothing but contemplation. By my unknowingness I put an awful test on human ears that rest Without a sign of interest! Dumb,numb,fool! Called me! Howcome who really incredibly hated any type of curiosity... TOOLZ VERSE Bein a part of the ordinary was found to be praise worthy bought after a virtue only had been lacking your individuality. It was only against the blindfaith to be original in mantality, from cateschimist to the faschist.They all killed humanity. Whoever found world was round or who of freedom made a sound, questioned their authority what was imposed beyond doubt. I meaning the poet in me can be considered to be the all-seeing I namely PROFIT of this century. Incomprehensible beats 'n flow my words 'n me captivated for most people by profane insanity. Your brains washed with vanity, for closed minds for novelty, underestimated mighty power of the poetry. [ Sagopa-Karabiber Duası Nak.] Cenazemin omuzlarında yazılı karabiber duası rap Karahaber selası, kalpte hep biçare, dudaklarında Senfonim çalarken hep duacım oldu Bass-drum Koca hestiy aya bedenem |
Ceza - Meclis-i Ala Zayifladi iliskiler ve dostlugu çeliskilerle yediler Insanoglu dediler her nesilde üzülen oydu Günümün oglu ancak paraya taparak gülüverir Yalanci gözleriyle bakarak dostlarini da üzebilir Müzevvir olabilir,mülevves olabilir bu insan Samimi olabilir,düzenbaz olabilir su insan Akilsiz olabilir,gereksiz olabilir o insan Tenasül edebilir,serefsiz olabilir her insan Fakat asil mücadele desise yapmadan ve Asiramento etmeden kazanmak Ticarethane açmak is degil ki yoksa dostun Çok arkadasina güvenerek sen dogru isten oldun Sonra n'oldun? Bittin iste kalmadin ve tabana vurdun Tabana kuvvet yürüme makara yollar üzerinde Düsmanlarimin kem gözleri kör olacak dikkat et Meclisimin àlà isigidir iste merhamet Dikkat et meclis-i ala engin bir deniz Dostlugu çelik misali kaplanan bir filiz Her bir kiliç samimiyetle sulanan Ala bu meclis iste yildizlara bulanan [Dr.Fuchs] Günlerim geçiyor yavas yavas Zamanla yarismak sanki hergün süren bir savas Eskiden asilan yollar günler huzurla dolu kisa Simdi hepsi girmis çikmaza Dostlarim ve hayallerim günes kadar uzaklarda Görülen hissedilen fakat ulasilamayan Hedefler gibi beynimi kusatmakta En yakin dost saydiklarim bile beni arkamdan vurmakta Paranoyak devam eden bir yasama elverisli olanak Saglamak bir misyon oldu kimine Görev edindi sanki Görebilirdi belki yüregi verebilirdi Sevebilirdi ancak olmadi bu Çünkü dürüst elin isiydi Her darbede yeni bir arbede baslatiliyor iste Insanoglu yeniliyor kendine ve benligine Davul bile dengi dengine çalmaz oldu Rengine aldanildi belkide Arkadaslar vurdu arkadan Kimi zaman düsmak oldular kimi zamansa pisman Sayili arkadaslarim var ama bana yeterler Düsmanim atesse Dostlarim atesten beter Dikkat et meclis-i ala engin bir deniz Dostlugu çelik misali kaplanan bir filiz Her bir kiliç samimiyetle sulanan Ala bu meclis iste yildizlara bulanan |
Sagopa K -Yokluk İçinde Varlık Çeksem de Sagopa K Yokluk İçinde Varlık Çeksem de Nakarat] Yokluk içinde varlık çeksem de ben tozlu raflarında kaybolup gideceğim bu tarihin, Bir imzaya ihtiyacın varsa o da rapimdir. DR. FUCHS VERSE Tarihe gömülen hatıralar Gördüklerime bu dilim,kalbim ağlar Kalemimin önünde tinercisi sere serpe Defterimin satırları gene dertte Baktın kaptı kaç oldu şan Para için vurdular oldu kan Döndü dünya birgün son bulacak Senin de mezar taşına yazılacak Uyuşturucuya çaresizce koşan gençliği Alkolik aileleri mi geri çaracak Bırak gitsin tabi sen de bak Bırak gözleri kapat sen de kaç Uyan artık halkım sabrını aç Vurdum duymaz olma ışığı sen saç Bütün bu gavurlara yetti artık Biz bugüne kadar kime pabuç bıraktık?.. [Nakarat] Yokluk içinde varlık çeksem de ben tozlu raflarında kaybolup gideceğim bu tarihin, Bir imzaya ihtiyacın varsa o da rapimdir SAGOPA VERSE Yo!yo!yo! Beni kontrol et!... Adalete yüce sıfatını verirken hepsi boşta kalmış bana kalırsa zihniyetlerin beyni çok sulanmış, 2003'te ağızlarda aynı sakızı çiğnemekteyiz. Çıkarın artık 2003 adımda geride seyiriz, bakın bir bakalım kaç okul bitirmiş eline almış iyi bir iş. Sokakta tinere köle yudumla nesilime bir an içinde olsa gözünü kırp, selamsız bandosu ayıp. Suçlular mı puslular? Sarayda pusudalar, sessiz kaldı kuzular, reyci rapçi barınamaz, hiphopta başbakan bu Kajmeran, mirada kıçını yırtan zan altı lirisist hiçbir ist.e dahil olamaz anladın mı? istanbulumda solurum,samsun toprağım, kanımda hiphopım,raple doğanım (ben Sago-k) |
Rak Benadam (ft. Tact Allstars) Az hine ***er ole Od yom mathil maavak karagil Sham mamshih lo beshvil ahayim Shotef panim amayim karim Ahrey kafe iton niftah mador adrushim Ani zoher she igati huts mi asafa akol aya muzar Lo hashuv itgabarti, itaklamti hay et ha metsiyut Ve kol yom she over hu kmo mishak isardut Zot itnaklut ehad lasheni Rabim alehem Koev lirot ma she oleh po Haval li eh em Hoshvim she atsarot yealmu kmo Damot ba geshem aval be etsem em ethilu od ba rehem İdo, zoher amarta she iye kashe nahon Hazarti ve ze kvar lo oto makom. stigmot kategoryot sheelot kol azman ata smol ata yemin ani rak benadam Yamim kashim avarti ve ad lekan igati ani rak benadam Kol azman nilhamti adayin lo vitarti ani rak benadam Az im ata nihshal letahnen Tihnanta lehashel Ma shelo shober ayom Mahar yehashel Az kol mi she sovel Mahar od yehayeh Kmo yeled she zohe layom mahar kvar yeleh En sod la atslaha ki meayom arishon mehinim matkon le kishalon memshelet ganon mamash goal Od ikul od otsaa lapoal Ve kol od zerifil laem Lo meshanim et a noal Ma kore po mohrim halom ve ashlaya akol iye beseder kan abeaya ani meabed shlita im ahshara Ve askala aval bli avoda lo soger et ha shana ve od milionim shekamoni Menasim laalot learviah be kavod Leitparnes ve lihyot a asiron a elyon tamid hogeg ani nilham agibor a almoni-benadam Yamim kashim avarti ve ad lekan igati ani rak benadam Kol azman nilhamti adayin lo vitarti ani rak benadam Halim yalın Son sireni benim için çalın Resmini çekmelisin her anın Kanıtı olmalı her feryadın Beni buradan alın Canım sıkkın Yarimi alıp yanı ucuma bırakın yarın Kalbim yarım Ben raptim Çok mantık teptim Hiç değil heptim Koyu karamsar renktim Velhasıl çiftesinde tektim Binlercesine karşı yektim İçimdeki sultanın yüzünü görmek ister gözlerim Sagopa Kajmer '98 çıkışlı 8 senelik görüşlerim karamsar bakışlı Hayat yokuşu inişli çıkışlı Akıttığım ter karşılığı hakettim alkışı Senden önce yağdı saçlarıma cennet kışı Rab'la arana giren şifreyi çöz Emeklerimin üzerine hasım salar göz Dinamiti söz Piramitin gölgesindeki sihri çöz Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar öz Yamim kashim avarti ve ad lekan igati ani rak benadam Kol azman nilhamti adayin lo vitarti ani rak benadam |
Sagopa Kajmer - Al 1de Buradn Yak Sagopa Kajmer - Al 1de Buradn Yak Al birde burdan yak , kapasite meselesi Perde kapanmış lak lak başlar az sonra Dedikodu kazanına kepçe olsan kaç yazar? Çatlak seslere alıştı her kulak, Beni update edin, Rapi şadettim kulaklara download edin Teknoloji bugün yine jön, Dinmiş bakışlar , yüzünü kendine dön Çabalamalı ve bulmalı yön Sago rapte en ön Nizam mayın malzeme mayın Rahat tespit edin ta kendisi hayat Kim kaldı bir şakayla sakat? Beş kişi kalmış canavar sagokat Biz karagöz siz hep hacivat, Piri watı takarak robota bağlasak tamı saklasak Kendimizi yemesekde yanındamı yatsak yo Kime trip atsak? bugünlerde herkes aksak Kısa dönemeçten yolumuzu bulsak Herkes işini bilir kişi maksat takdir dünyalı dostum yo ! Bana iyi rol verin Amacı var yapılan her eylemin Nihayetinde boşa akmasın terin Hediyesi paketli her emeğin göz nuru Nedirse ettiğin odur ki bulurum Galaksilerde raks ederken şuruna dostum Hay aksilerde dolup taşar umudum Hadi gazla ! ------- Al 1 de burdan yak Sadrazamın ikram Ben dilenci şayet hicvin sonu idam Neyse ne baş koydum yoluma yürürüm yok hatam yok şakam -------- Dünya malı uçan halı bin ve de düş Bitecek ol emin kurduğun her düş Çok rüküş düşünce modaları güleç Fiyasko dolu aklımın odaları Güç birimleri devree sokun hadi He-man misali sahlanat bir matrix tanıdım benimki matrax Atraksiyonlarımın tamaml durmakslzln markaj Gözlerin sulu boya kıvamı makyaj Uzaklaş yanı başlmdan işin yaş Geceleri %40 ımız ayyaş Hiphop bala gora yelken fora ileri rota Bağdatı bulmuş emmim sora sora Bazen kaderi belirler yazı yada tura Moral düşünce zora Komiklikler şakalar yetişir imdada Ustura misali keskin zekalarln danslnl izle Acaba kaç cambaz yürür aynı ipde Emeklermisin koşmadan önce Bilipde bilmezden gel Dilinci linç eder dilenci oh çeker Dilenci ahkam keser Hadi gazla |
Romantizma RAP 1 Çocukluk naftalinle gizli Hatıralar sarı benizli Kim kerizdi ? Belki aklım bir denizdi ben boğuldum. Kim sorumlu? Gözlerimde hava bulutlu Yarına sansürü Tanrı koydu Filmler hep sinemaskoptu Son yabancım bir maskottu. Geçmiş her zaman siyah beyaz Hayatım enstrumental. Kalendarım duvar süsü Bulantılarda midem Çok sebeb ürettim fabrikalarım iflas etti. Kİm samimi ? kim hakiki ?...bana cevap verin!... Özür bir borç gibiydi en zor ödenen hali. Kalbi hacize verdim oysa borçlu sendin Bir bahaneden ibaret terkediş. Bilinen en son halim bir zavalli,yaşıyorum bunu da bil. Gidiyorum adimi sil,acıyorum yaramı deş !... Varlığın yoğunla eş ve keşmekeş bu yolda ölüme terk bin leş. Ve rüzgarımla yüzleş... Şafak yüzbeşte meşke daldı çilekeş Uyku geç gelir nöbette uyuma yok !... Korku içime sorgu tıktı.Satırbaşında kalbim hep kırıktı. Gözlerimin içine bakamadınız içiniz hep fesattı. İçim dışıma çıktı,içimi kemiren her fare için bir kapan yarattım. Şüpheli paranoyaktım. Canımı yolda buldum,tuttum kolundan evine soktum. Yarımı gömdüm,yarımı güneşe döndüm,kendimeydi küfrüm. Ve dikkat et dilinde hep tükürdüğün. Sömürdüğün bu ruhta haykırışlar kör düğüm. NAKARAT (KORO) Mazeretimdin.... Her suçumda hazretlerimdin yalvarır oldum. En son halim bir zavallıydı,şimdiki bene beni sorar oldum vallah... Nezaretimdin... Karanlıklara bir şiir oldun onca okundun En son halim bir yabancıydı Ozan-ı bedbaht kalemini kırdı. RAP2 Sat-ı müdafa zorunlu Adalet karaman oyunu Sonunu bildiğim bu yol önüme serdi bilinmez uçurumu. Gözlerim krater çukuru Yine de elimde tek düze kalem yazarım karamsar kompoziyonumu. Getirin artık sonumu!... Onuru zedeler alaya vurulan her doğru. Her geçen dakika metabolizma çökerten olgu. Şıkkı seçti ademoğlu. Yanlışın gurur bıçaklar,orda duran o alçaklar yaşamın biberi tuzu. Huşu içinde yatsın ölü bebeklerim. Bir buğulu aynanın yörüngesinde,ortalıkta dolaşan bu buğulu yansımalara hipnozum. Ve uluya anlaşılmaz bir tavırla ''yorgunum!...'' demek neden ? Umutsuzum bugünden. Al ve yerine koy hataları. Ben her cevaba bir soruyla kafa da tuttum. Bir tiyoyla bir tiyatro kurdum,kendim oynadım ve arenasında bir savaşçı buldum kördü. Köprü ortadan bölündü sagopa gördü!... Yokluğun ki; zoraki bir ölümdü.En derin... Yazarın olsun ellerim. Aklımın odalarında yangın çıksın beklerim serin. Ben kimim ki; bilmemekteyim. Hayat kızgın boğa ben kırmızı pelerin. KELİMELER... Kalendar: takvim Meşk: öğrenmek Karaman oyunu: hile Krater: derin çukur |
Ceza - Hasat Zamanı Hasat zamanı gel b**ch rap e bir paha biç rapime paha biçme trip yapma git b**ch Çok ufaksın ancak hiç relaxın kalmamış silahsız olmaz sanma vinç al öyle yüksel ah iç Hedefim ol don hedefim hep on önüme pingpong topu gibi düşerdi Son bende gizli bak öyle durma kalk hadi yak ateşi kalp kalmamışki bak Ak düştü saçlarımdan her taraf dumanlı, puslu sisli her tarafta gizli suçlar herbir yerde gizli İzli mermiler bu kelimelerdir önce cümlelerdir aklı alan aklı parlatan sen yaylan Kamer dolunca kurt adamlar olabilir fakat ben her zaman varım Yazım kışım karım üsküdarda olacak aklım ağlayışlar aklı alabilirse alsın Yedi tepeyse istanbul bırakın öyle kalsın Kasılmışsın kaskatı asılmışsın bas batır altımdasın at ası kasmasın bu asrın aslı Dedikoduyla Savaşa gidenin cephesi kasımpatı tarlasında kamera karşısında yükselen cesaret taklalarda Makyajlarda gizli üsküdar stil bu müptezelide madara etti anlat derdi Sokaklar hem cehennem hemde cennet olabilirmi bilmem ancak metafiziksel ihtilal var Doğdum hep duvardı büyüdüm hala daha duvar var Hergün kavga gördüm kiminde korku kiminde kanlar Gerçek gecekondularmı yoksa şu mezarlar nazarlı bakmış gözler bence hep yalandan ağlar Her tarafmı satılır acaba böyle parsa parsa üsküdar ve istanbul bu işte herkes hayran Doğduğum yerde kalmadı çocuklara hiç arsa ne kadar insan varsa vardır bir o kadar da hayvan Hasat zamanı meyva bahçelerini yaksalarda marmaramdan geçti tankeriyle baksalarda Mekanım üsküdar ve en son karaca ahmet anla meclisim hep ala işte ağla gülüm ağla Her tarafmı satılır acaba böyle parsa parsa doğduğum yerde kalmadı çocuklara hiç arsa Hasat zamanı meyva bahçelerini yaksalarda mekanım üsküdar ve en son karaca ahmet anla. |
Rüyalarımdaki İşaretler ft. Leadri of Abluka Alarm VERSE 1 (LEADRİ) Beni ben akşamımda aradım,aradım ay kırıklarında. Ayrılıkların da tadı yanaklarında,gizli mahçup ellerim. Ve mantık hislerimde. Bir satır silinmek istedim ki derleyen yok. İhtivada kalbim hicvedin,hissedin. Mükerrer oyla gaspedin,bu kalbim inzivada. Bir medet dilendi imtiyaz nedendi ? Kimler erdi dünlere ? ki ben niye şuaya küstüm ? Ah bu bahçelerde kan bıraktım,al dikenleri güllere. Dudaklar iz bıraktı çok sefer duaya. Bu kalemde his kalırdı. Kaç satır vedaya denk ? Hüdaya bir dilekçe gönder,ellerim yanık. Kanat kırık,heba olur mu sence varmadan semaya ? Hayatla dün görüştük,ön sözünde derde düştük. Öyküler bitirdik öncesiz. Ve tenkit ettik ilgisiz gidişleri. Hüner değil mesafesiz kaçışlar. Alma kalsın ahı,sorma boşver olmasın dönüşleri. VERSE 2 (SAGOPA) Yazdıklarımın hepsini kaderden çaldım. Kaybettiklerimi şarkılarda andım,ağrılarda sol yanım. Sürmekte olan savaşlar geçmişin ölmediğini vurgular canım. Rüyalarımdaki işaretlerle güne üzgün başladım. Korkularımı istemeden basledim. Kimlik krizi geçirenlere dualar ettim. Yargıla beni,vakti gelince algıla. Verilmiş sadakam mı vardı her günün sonunda ? Vurgula sitemini,aklında kurgula sistemini. Potansiyel suçlu enayi,şimdilerde çenen kilitli. Canavarlarım ani çıkar,ruhlarla dans beden yorar. Tanıdığım beş kişiden dördü bana aynı soruyu sorar. Bunca varlığın rahatlığında neden Sagopa karamsar ? Ne bileyim ben life goes on .... Sessizlik çemberinin tam ortasında mimlenirsen anlamakta zorlanmazsın yalnızlık ömür boyu zorunlu ders. Pesimistin siviri dilinin yarısı pers. Çözümsüz ters-düz edilen tüm denklemler yoruma dayalı ders. KELİMELER Şua: Işık Hüda: Allah,tanrı Tenkit: Eleştiri Pers: eski farsça,irana dair. |
Giyotin Fİt Sansar- Lanet Ettim Lanet Ettim Allah belanı versin Gözlerinden yaş insin Parası olana mutlu bitch olmayana aş insin Taşınsın ağlara yazdığım bütün kelamlar Dostuma düşmana yarime selamlar Gidiyorum Bu akşam elimde bir bavul , Ölüyorum bu Akşam Dünya kurtulur Soldurur yaşam hep kendi kendine Zorludur neden hep mutluluk yolu Sağ kolumda bir faça sol elimde bir yara Bu yolcu aldı başını ulaştı dağlara Ve yarına selam çakıpta dünüme döndüm Ve ben nefes alırken ölümü gördüm Söndürdüm ışığımı Gözümü yumdum Sabah uyanmak istemezdim huzur doluydum Bu gece yatağa yattığımda huzuru buldum Gün Doğdu saat çaldı.. Uyuyordum Nakarat 2 Lanet ettim yaşadığım onca aşklara Sakın dönmeyi geri küskünüm bakışlara Üsküdarın Ortasında bir bira ve sigara Derman Oldu derdime dünyam oldu kapkara Fersah Sokakların karanlık çok basitmiş arkadaşlık Ah dalaştık bazen oldu paylaştık Derdimiz birbirimizi taşladık beraber başladık rap denen yola Derman olmayınca derdine korkma vur beni Çek silahı daya kafama korkma vur beni Durdurun beni , tutun ellerimi yazmasın azmasın bu dil Sende sil beni hayat büyük okul yokolur ferso kaybeder Yanlışını kaydeder, dostum var bana yeter , ***** olan terk eder, terk edip gider Yanlız yaşamak yaşamak kuralı aşmak lazım surları Kadehim boşaldı doldur hancı ben bu gece buralı bunlar kimin kuralı Biz gönülden yaralı gözlerimiz kapalı Sigara sarıp yakmalı hep yürekten bakmalı Nakarat 2 Lanet ettim yaşadığım onca aşklara Sakın dönmeyi geri küskünüm bakışlara Üsküdarın Ortasında bir bira ve sigara Derman Oldu derdime dünyam oldu kapkara Narkoz Ben sustum devam etsin narkoz aleve seslensin seslenmek yetmez sistemle karta haykırış kadere pençe Manyak gibi yazmak dönence yürekte yanan güneş ve Söndüyse yaşamak yok para bulmak zor gönül ister Dertleri sere ser ve yeraltı... kaçamak yapmak Gülmek yoktu soluksuzum ben adım attım yoktu sonum Kendimi kaybettim 7/24 ayyaş gezerim boş gezerim Yok kefenim öyle bir kederim varki dert yok diyelim Yoktan var edebilecek kaderim zar atalım verebilecek birşeyim yok alsın canımı yanıma kar kalır Kaybetsem de kanları,terleri sarfetsemde yarın yok yak sigara Efkar bastı dertlen kankam gözyaşı aksın narkoz yazsın haykır kankam Çığlıkları Düşman mezarını kazsın. Kimsesizim bir sesim yanıma aldığım nefesim yaşamak için dostlar yok hevesim Bırakın lan kader de varsa tek ölelim.. |
BARİKAT_ F Tipi Dünya Yüce yüce dağları kasıp kavuran sinsi rüzgardan daha tipi İşte geldi barikat tan F tipi, F tipi Parça parça hayatlar, asık nice suratlar. karanlıklar İçinde paylaşılan yalnızlıklar. nefes almaya çalışır boy Veren bu çiçekler. delinin tekinin attığı kuyuya bu taşları Çıkarmaya çalışır dört bir yanımdakiler. didişip Kapışarak. 'yok sizdendi bizdendi; yok benim dedemindi Elindeki bu hırka'. anlamsız hayaller bu, anlamsız İlişkiler. 'f tipi' bir dünya, hep içine debelendiğim. son Nefesime kadar elim kolum bağlı benim. gözler tümden Kapalı. kapılar kapalı bana; pencereler hep kapalı; tüm Sürgüler kapalı Hayat A, B, C ne de E tipi; herkes olmuş aynı tip; işte 'f Tipi'. haydi sen de gel de ol barikat gibi; kendin gibi Düşünen gibi Yalanlar savrulur burada, maskeler takılır. insanlar Birbirlerini daha çok çok kandırır. kazılır kuyular Gerçekler topraklara gömülür! sürülür bir bir kendi yolunu Bu çizenler. sürüden kopup kendi olmak 'ölüm' demek. ölüm Yalnızlık demek; yalnızlık 'f tipi' demek. oysa, karanlığa Hep ışık tutan, aydınlatan, gökyüzünün yedi rengi dolaşır Uzaklaşır hayaller hep; uzaklaşır yarınlar. geride kalan Sadece benim gençlik yılarım Ben uslanmaz aşkların, kavgaların adamıyım. barut kokusunda Hep umudu ben aradım. sevdam için nice kirli topraklara Yatıp kalktım. ve ben ki tek yarınım; umudun kendisiyim Düşmanımın mermisinde Adım kazılıdır benim! varsın üstüme Gelsin bu zurnalarla kör gece. ateş bende, ateş binim Direnen bu elimde. 'f tipi' bu dünyada ben ezilen, ben Yalnız; ben düştükçe hep kalkan. işte yine buradayım. umudu İşledim size. ve de geleceği yine: harf harf, kemime Kelime; aynen kilim gibi; aynen kilim gibi; aynen kilim Gibi Hayat acımasız olsa da; atsa da bir tokat; derdini bir Kenara at; yaşamana bak. bak da gör gelecek neler Getirecek. benim için gerçek olan senin içinde gerçek Karanlık gecelere yazdım sözlerimi ışık olsun diye. çıktım Yükseklere, tepelere menfeze. atladım en derine Diplere. 'f tipi' bir dünyada insanların yüzüne düşen ifade Gözlerimin içindeki endişe nereye kadar devam edecek bu Böyle. bu ne ilk ne de son. işte geldi barikat her şeye son. |
Sagopa vs. Kolera (feat-kolera) >>>Koleraa Müzakeremiz aheste, taksit iste sanki hediye kambur kambur üstüne yapma etme uyma jeste hepsi nekre düştü cemre tek bir metre dikti yokuşu piyango vuruşu yoruma kapalı darpın dokusu sabit kolera duruşu perde altı insan kokusu getir bir kanaat artık ey huşu modum saptı depara kalktı huzur kaçtı kalbim kutulu kural tanımaz oldu her duruüstüne simler savrulu mars yaşandı rap çıraktı karakalemle noktalandın ben duraktım son durakta yolculandın kalbim kırık tıbbi atık yelkovan sel aldı tarafsız taraftım tartı sağda kaldı kahve altı we Kolera uykusundan sıçradı hatırı sayılı döşeli dayalı nazarı üstüne yıkılı vidası sıkılı kıyamette alacakaranlık kuşağı bedenim dik suratım baş aşağı buyrun oturun şapa yaşa başa taşa kolera kafa kıwamı haşlama kirpiği yandı her dal sigarada yarım anestezik bir pirana SAGOPA ultra ince karma mantra beni deep freeze e bağla tadım iyice kaçmakta köküme işlemiş bir fobia herkes çekti kopya üç buçuktan dörtlük iddia iste bir yüzün wermezsem 2 yüzüm kara tam bir rampa lyriclerim uçurtma kapalı tıkalı kutuda kafanı fazla takma derine dalma nakarat(sago) BAS DAMARLARIMA SIZLASI, AZAMİ HIRSIMIN DESTEĞİ OLMASA HASMIN HÜCÜMLARINA ÇARE ARAR BULAMAS YERE ÖYLECE YIĞILIR MASKOT >>>SAGOPA İyi şansın peşinde kowalayanlar yakaladıklarında bırakmayacaklar bu kesin. Zamanı ve seni iki yönde ele al. 1-Kullanılmaya ihtiyacı var 2-Huzura varmak için yapılır psikolojik çetin savaşlar.Bağrına basılan: taşlar Kokuşmuş ruh leşlerinize ruh eşimle ısırık attım,neyse kaderin çıksın falın. Benden bir dirhem sewgi çalamadı hasım. Sıkı ve zor bir yaşamın içinde yuvarlanan bir çenem olduğundan hastalıklı ve bulaşıcı bu nazım. Aynı giysiler altına saklanmış bedenim,ayrı sillelerle sarsılan süvarilerim. Rabbın nefesi rüzgar olmuş ben onunla sonsuza eserim. Cewapların olmalı,çünkü sorularım vardı !... Her kekelediğinde yalan sinyallerin yandı. Şimşek çakışı misali beş saniyelik gelip geçendi ağlamacıkların. Bayraklarımı topraklarına diktim.Sawaş yeni başladı şarkı sonuna dek devam edecek. Dört barın ardından şarkımda korku kokusu belirecek. |
BARİKAT_YOK YOK Bırakıp elimden mikrofonu Gittim yirmimde askere İçimde bin bir heves ve Şerefle ha ve son günlerimde kurdum hayalini Döndüğümde geriye bir işe kapak atıp çalışacak, okuyup yazacak, gezip tozacak, Kültür-sanat,spor,sinema, eğlence dolu dolu yaşayacaktım ben gençliğimi Ama nerede? Nihayet 550 yedim seni En sonunda döndüm işte ben Gençliğimden giden 1.5 yıl sonra Sağanak gibi güçlü, okyanus gibi büyük Düşler ve hayallerle! Baktım, gördüm, izledim; ülkem ne hale gelmiş Bizlere vaat edilenler seraptan ibaretmiş Para uğruna hırsızlar kollanmış Hortumcular halkın parasını emmiş; yemiş te gitmiş İnsanlar bir dilim ekmeğe bile muhtaç düşmüş ha Çocuklar ağlıyor ha, analar ağlıyor Hayaller yok olup kül olup gidiyor Acılar tüm yurdu sarıp sarmalamış; kara bulutlar çökmüş Haklı mı Haklı Halk ! Böyle giderse araba duvara toslar, Hep birden biz batıp gideriz Yaş oldu 22! Askerden geldiğimde bana değil sadece Düşlediği hayat bütün gençlere kurşunu indirdi bam, bam Kara para; para, para, para, para! Batsın bu para! Çalmak-çırpmak-kara toprağa gömülmek Yakışmaz hiç kimseye, hiç yakışmaz Hey siz 550 adam Vurunca ses vermeyen davul mu Yoksa sifon sesi mi? Yaşam güzel bir tat Alamazsınız bizden al size tokat! Para uğruna duymaz kulağınız halkın sesini Parası olanın sesi işte sizin dilinizde? Ama yürek bu işte; bu yürek işte bizde Yıkıp sokacağım bir arı gibi sizi ha İnanmaz kimse size kimse inanmaz Yalanların tümüne karnımız tok Yok yok ha; af etmek hiç yok Çok şey değil istenilen sadece Bu sadece temel yaşam hakkı Kaybedeceğimiz hiç bir şey yok Sizin ise çok! Gün sizin gününüz bugünüz Gün bugün batıyor; gün sizinle batıyor. Yeni gelen gün güneşli bir gün Yaş oldu 22! Askerden geldiğimde bana değil sadece Düşlediği hayat bütün gençlere kurşunu indirdi Bam, bam! Kara para; para, para, para, para! Batsın bu para!!!! YOK yok deme; çare çok Var var; sen de bir bilene sor |
Ceza FeyzAL Ceza Feyz Al verse I= Vakit az ya da çok nakit al cebe sok para var ya da yok.Filozof Dede Korkut'u ite kaka sorma kitabi birak orda bu tarihe lanet olsun alakok gibi ol Holocaust'a bir son bana kalsa muson yagmur yagsin alevinizde sönsün savasinizin serefi yok seref o savasi çoktan terk etti *** koktu çok.Panik atak oldu bu toplumun oglu ve kizi gelinim ol,kizimi satamadim anani getir kaynana kaynadi isini bitir nasil olsa sana kari bol.Sonu karakol kani donmus bir kara dul mahremiyeti yok mahkemesidemi yok acaba bu isin fisini çekip isini bitirin yeter cezasi bu rap ve birazcik keder.Kimi tezgah açar biri tezgah kurar kimine çamur atar ya da kalpazan olup okutur o paralari kimi rakinin dibine vurur önünü göremez o bir erkek olur.Takim elbise onun üniformasi yarin herkesin delikanlisi körfez kan gölü bunu bosver röntgen daha agir basabilir.Sag duyu yok bosken bile hosgörü kalmadi sen tokken ben tokken ama çogumuz açken Anadolumuz hos hep kara duluda def et hadi zehiri sokma karikatürümü bu memleketimin ha?Kendi kendimize gülüyoruz acaba neden? Gerilim hat safhalarda. Deliren bir toplumdur bence ufuktaki görülen. =naKaraT= FEYZ AL BU GERÇEK KORKMA SAKIN ÜRKME TIRSMA GERI DÖNME SANS VAR KIM ÖZÜNE DÖNÜP ELESTIREBILIR BOSVER HEPINIZE IYI AKSAMLAR[x2] =VERSE II= BANA YAZDIKLARIMIN ANLAMINI SORMAYIN YAZDIKLARIM BENIM ZATEN ANLAMIM MUHAFIZLARINI ÇEK BE MAHMUZLA VURMA GAZETECI KUYUMU KAZMA HIÇIM BEN NIÇIN RAPIM VAR BU SÖZÜ NIÇIN VE DE AHINI ALMAM HIÇ BI PIÇIN BENIM IÇIN AND IÇIN RAPI SAKLAYIN DIL UZATANIDA BIÇIN BİR AVUCUK ABAZANIN ALEMI BITSIN BI ÖPÜCÜK ISI BITIREMEZ OLDU O DUDAGINA UÇUK KONUP KULAGINA KÜPE VE DE AYAK OLUP AÇIN GÖZÜNÜZÜ DIK DURUN GÖZÜ PEK OLUN KICK VURUN BEN COSARIM ZAFERE KOSARIM AKIBETIMI BOS VERIN OLUN SIZ EMIN VICTORU YAKIN BU ILK TURU RAPIN TEPENININ ÜZERINDE PIPI GIBI TEPIN BAK HADI GERIN VE KELIME DAGLARI DOLU ALMA ELINE SILAHI TOPLUM MAHVOLUR MAHVEDICI CIVARKA VAR MI MARKA HEPSI FARKLI FARKLI BABALARI KANLI HAKLI KAFALARI KOLPA KASTI ASTI BASTI MASALINA INANANI BOL KASTI BENI BU ROL YORDU BENI BU YOL OLSUN VARSIN EZELDEN BERI MI KASTIN EKSI SÖZLÜKTE YAZILIR KANSIZ YAPACAK KISI YOK YEMEGIN IÇINE SIÇSIN DELI BEN OLURUM AKILI O GIDIP ALSIN KOSUYORUM BANA NE KI LAN O GERI KALSIN BESLE KARGAYI DA GÖZÜNÜ OYSUN BU GECE GELIP BENIM SON SÖZÜMÜ DUYSUN AILEME DOSTUMA SELAMLAR OLSUN BENI SAVASA SOKTULAR KOSTURDUM =naKaraT= FEYZ AL BU GERÇEK KORKMA SAKIN ÜRKME TIRSMA GERI DÖNME SANS VAR KIM ÖZÜNE DÖNÜP ELESTIREBILIR BOSVER HEPINIZE IYI AKSAMLAR[x2] =verse III= KIMSEYE BENIM IÇIN ÖL DEMEM BELKI DERIM BANA BI BUL SEVEN AMA BU SEFER ÇOK KIZGINIM BEN SAKINIM BEN MUTEBER EY RIYAKAR EY DÜZENBAZ EN HILEKAR HADI BI YAKLAS HER YERDE BI ISYAN VAKASI VAR HER DERDE BI DERMAN BULUNAMAZ SÖZÜM ONA FELEGINI BULDU DONLA KOLU KOPTU VE GEMISI BATTI KOTU IRTIBAT TUT ITIBARI VAR PUT GIBI TAPAR ONA FIRAVUN GIBI SAPAR ONA PIS SENI HADI BANA DISS YAP BU NE BIÇIM ISYAN BU KOCAMAN ISTANBULU SANA DAR EDECEK OLAN ADAMIM BEN BU RAPLER YÜREKTEN GELIR SEN ISE KAÇ!SEN BENDEN BENDE SENDEN FARKSIZ DERKEN BEN SENDEN ERKEN KALKTIM BIRAK BENDEN GELEN RAP AKSIN KALEM YAZSIN SEN SUS BAKIM HOP!!KALEM ELIMDE ARKADA YÜKÜM ÇOK KALEME SAYGIYI GÖSTEREBILEN YOK YAZDIM HEPSINI VE SAVASA KARSIYIM AMMA DIKKAT ET EVLAT CEZANINDA BI KARA LISTESI VAR MR.DUBA DALI GIBI YASAYANA DAR SOKAKLARDAN SELAMLAR KIM ÖZÜNE DÖNÜP ELESTIREBILIR BOSVER HEPINIZE IYI AKSAMLAR =naKaraT= FEYZ AL BU GERÇEK KORKMA SAKIN ÜRKME TIRSMA GERI DÖNME SANS VAR KIM ÖZÜNE DÖNÜP ELESTIREBILIR BOSVER HEPINIZE IYI AKSAMLAR[x5] FEYZ AL... FEYZ AL... FEYZ AL... FEYZ AL... FEYZ AL... |
Sagopa Yaşlı Planet RAP 1 Dayanmak en zor eylem. Zor durumlar için ayırdı insan hep bilinmiş bir söylem kenara. Duymak fayda etmez sağıra zaten. Bir kör olsan,yirmi seneni böyle yaşasan. Yirmi birde tanrı gözünü açsa,''-nerdeyim ?'' ve ''-kim bu şahsiyetler ?'' deyip bocalamaz mısın ? Ah bedava sirke sen mi baldan tatlısın ? Haklısın,bireyler bir paçavra çevresinde beleş yanar döner. Kim bu albüme beş kuruş öder ? Kim satar beni ve emeklerimi kim satır alır sokaklardaki kaçak tereklerden ? Yargısız bir infazım,sızım yakar canım. Rapim kalmasın yerinde bir damla kan kalıntın. Bırakın etmeyin ucuz niyet,sonucu pahalı patlayan diet. Anlat onlara;bu memleket boş sepet. Yetmemekte ihtiyaçlarım,bad-trip'e giderayak set çekerim ardıma. Red oyum genel ''check'' et. Keramet sözlerimde gizlenen velet. Tavzif et !... Sarma bir meret ve mikrofonuma hasret ellerim. Rapim meserret ve SaGoPa yaşlı planet. Akla hizmet et ve akla sakla gizli bakla servis et !... Yetmemek de cümleler,durma acele et !... nezaret altı kalmasın. Şiir,marifet diplomalarım oldu,suretime hafif tebessüm doldu takip et !... Rahata kondu her felaket. RAP 2 Şuur da tamtakır-kurubakır. Ve ben çıkardım içime gizliden giren yabancıyı. Tek kolumda adımı sakladım,açık saçık darbe aldım. Dakikalarca iğnelerden sızladım,saatlerime anlam kattım. Anımsa yoluma koyduğum bir canımsa,saklamam yarımsa. Ruhu şad olan Sagoysa,son dilek bir fatihaysa. Tanrımın saraylarından al ödünç ve bende kalsın son paçavra. Sevaplarım günahlarımla sevişir halde. Mubah mülakatlarım,takıp içimi yer oldum. Çok takıntı şutladım,o tek somuttu ben soyutladım. Bir yanlışı iki kez afladım,üç etti elvedaladım. Her sabah güneşle uyanıp yağmur özledim. Çoğu zaman bir fırtınayla titredim. Ben bulutlarımda bir melekle karşılaştım ,çok güzeldi aşık olamadım. Barışık halde karışık hislerimden yorgan yaptım. Gece yatarken üzerime örttüm yalnızlığımı,kapandım... Aşkımın gözyaşları deniz,içinde Yunus balıkları,ne zaman duracak bilmem kafamın dönme dolapları. İnecek var,durdurun dünyayı !... |
Sagopa Kendime SArılır Donarım Belki de günahlarını yıkayacak akıttığın damla yaşlar Ya da yağmur olup üzerine yağacak haramlar,sil-başlar.. Sahip olamadıklarının peşine kaç kez takıldı düşüncen? Tahminimce aklın bilinmez kişiler tarafından kiralık Şarkılarım sen ve benim hayatımdaki sen etkisiyle ilişkili Varlığımı tanımlamak adına yeni sıfatlar yaratabilmeliyim Kurumuş yaralarımın kabuklarını söküp arşivinize katmakla elde ettiğiniz hazza anlam veremedim.Ben cahilim Beni sevmek için programlanma,devrelerini yakarım Şu an deli misal aşığım,bir kişi hariç herkese şaşıyım Unutma kurşun her gülümsediğinde bir kalp ağlatır Korkusuzluk sahipleri neden kemer arkasında silah taşır? Telefon çaldı,ne yazık ki iyi niyetlerini meşgule verdim Çığlık atan bu duvarlar tarafından asıl rahatsız edildim Bildiklerimi şarkılarımda yüksek sesle dile getirdim Kaprislerimin tadını çıkarıp kinlerimi boğar durumdayım Gün batımına ekilen tohumların haddi,hesabı yok Bana benden başka bir dost varsa bilmem lazım Aşkım güven ödülüme en yakın adayım Son doğum günümde kendime yeni bir ben aldım Umarım kaderin bitiş çizgisinden uzağım tanrım!..umarım tanrım... nakarat (koro) Bu cinayet!... Günahın en has hali ihanet Hakkımı ver gideyim adalet Son kozum olsun zorda sükunet Kendime sarılır donarım Fonksiyonlarını kaybeden işçiler görevlerinden tekme tokat safdışı,birdenbire Karanlık beklentiler üzerine stresten eklentiler Deli balta boynu alır alta,ayaklarınızın altı marazlı ne iş bu falaka Herkesin umudu bir çıkara yem,fukara vicdan bilmez gem Gaffa afsa secerem,bulmalısın kanayan yaraya merhem Rahatça sarfedilen yalanlara güvense problem Alınabilecek en basit önlem paranoyak bir denklem Kırılır omurilik,eklem.Denge bozumu dengelen Tırnak ayrı-gayrı olmaz etten Resimlerinizi çeker haldeyim,kurduğum çitin önünden Sizleri deşmekle körelen bıçaklara bir bakın!...Dengelen. Çıkar lan maskeni!...Göster bana gerçek yüzünü Anlatılanlar göreceklerimin somut ipucu,çözdüğümü!... Bile bile lades,hile mimik,güvene şantaj Kimlik kayıplarınızı gazete ilanı yapın,somutlaşın!... Kaybettiklerimin hesabını kalbimden çekin Bildiğim kadarıyla limitsizim,depremsiyonlardayım Gözyaşlarımla boğulacaksın,farkmazlardasın Uçurumun önünde,ölüme kafa tutarcasına sarkmaktayım İfadelerinizi tartmaktayım,yabani yamyamlar tarafından yabana atılmaktayım Selametle... |
Son Durak Uçurum Uçuruma yaklaştın son durak Biletini kesti kader savunmasız İç içe kuytu köşelerde gözü dönmüş Pir dönmüş kollarken gel Kolaysa karşı gel o hiçe Büsbütün savunmasız kaçsana durma Adımların dostun artık nefesin yoldaşın Arşa değer başın işte o an ruhun tek sırdaşın 20 kişi şeytan işi akan kanlıların ego tatmini Balta bıçak kasatura sokakların gözü dönmüş katili Yol yok hal bu hal kalbine saplanan ok Tek başına piskopatlara dayılanmak senin neyine? Eline diline sahip ol kaçmak tek yol 2 sokak arasında kanlı çatışma.Neler oluyor biliyorum Çetelere karşı tek Çetelere karşı tek son durak Son durak uçurum Gel gölge bu oyun takipte hadi çek kozunu paylaş Sagopa tek yürek gelir her an yanına Ve de patlar taciz eder ulu orta yerde Sabret ... (Sen Katil Değilsin - Katil Değilsin) Bam Bam .! işte bütün mesele İçinden gelen sese kulak versen Akacak kanın sorumlusu olurdun Vurdum duymaz olsan kanınla olur Ama yine de suçlu olurdun Çek kozunu paylaş ucuz konuşmak boşa Aksi takdir boşa çaba yedigin tekmeler yumruklar Gözlerinden akan kanlar hesap sorar Yediremezsin kendine... İntikam ateşi yakar içini,ateşler seni İşte bu oyun sonunda son durak yaklaşır dostum Son durak Son durak uçurum |
| Saat: 21:08 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık