![]() |
Evanescence Evanescence Grup Üyeleri Mevcut Üyeler
Evanescence 'duman gibi yok olmak' anlamına geliyor. Vokalde Amy Lee, gitarlarda Ben Moody'den oluşan grup ilk albümü "Fallen"'ı yayınladı. Peki o gerçekten ilk albümleri miydi? "Nasıl yani?" konusuna az sonra geçeceğiz. Arkansaslı grup, Amy'nin inanılmaz sesi ile diğer alternative-rock gruplarından ayrılıyor. Amy'ye göre grubun sırrı müziklerinin epik, dramatik ve karanlık olması. Belki de Amy'nin ta kendisi. Grubu kuran Amy ve Ben, çocukken yaz kampında tanışmışlar. Amy piyanoyla Meat Loaf'ın "I'd Do Anything For Love"ını çalarak oyalanıyormuş, Meat Loaf hayranı olan Ben hemen gidip tanışmış ve grup kurmaya o gün karar vermişler. Kendi çabaları ile yayınladıkları, CD yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP'leri ile yerel olarak oldukça tanınmışlar. O albümü bugün 'komik' olarak nitelendiriyorlar. Arkasından ikinci EP "Whisper" ve 2001 yılında ilk albüm "Origin" gelmiş. Ancak kendilerine özel bir sebepten dolayı, bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlarmış. Bu sebeple Amazon gibi yayınlarda ve resmi sitelerinde "Fallen", ilk albüm olarak görünmektedir. Grup "Fallen" albümüyle büyük bir kitleye ulaşmıştır. Grubun albümü 600.000 satıp Billboard ilk 10'a girmiştir. Cristian-Rock kitlesi tarafından çok sevilip başarı grafiği hızla yükselişe geçince bu kitleye hitap eden müzik marketlerinden toplatılmış. Amerika'da Hristiyan Rock şeklinde bir olgu vardır. Dini temalar işleyen gruplar büyük ilgi toplar. Sadece bu türe endekslenmiş plak dükkanları, radyolar ve festivaller var fakat grup üyeleri kendilerini gotik tarzını kabul etmedikleri gibi yalnız bu kitleye hitap ediyor durumuna gelmek istemedikleri için bu tür dükkanlardan albümlerini toplatma kararı almışlardır. Şarkılarda çoğunlukla aşk ve çaresizlikle birlikte karanlık temaları dikkati çekiyor. Evanescence piyasadaki diğer nu-metal veya goth gruplarından çok farklıdır. Grup: "Öfke dolu gençlerin hazırladıkları, önceden paketlenerek satışa sunulmuş gibi duran çok albüm var piyasada Biz böyle değiliz. Bir görüntü satmaya çalışmıyoruz, sadece kalbimizdekileri yazıyoruz." diye açıklıyorlar. Grup turnedeyken Ben Moody grubu terketmiştir. Bu bazıları için hayal kırıklığı yaratırken bazıları için de sevinç yaratmıştır! Ben Moody Avril Lavigne'ın bir ara gitaristliğini yaparken grup devam etme kararı alarak turneye kaldığı yerden devam etmiştir ve Ben Moody'nin yerine Cold grubunun gitaristi Terry Balsamo geçmiştir. 2004 yılının Kasım ayında unutulmaz Paris konseri görüntüleriyle oluşan "Anywhere But Home" adında bir konser albümü çıkarmışlardır. Evanescence Hakkında Bazı Bilgiler Everybody's Fool şarkısının yazılış nedeni; Bu şarkıda şu an 13-14 yaşlarındaki küçük kız kardeşi Lauri'den bahsediyor. Kimseyi kırmak istemediğini ama etrafta hep ahlaksız (daha kötü bir tabir vardı da neyse anlayın artık) bayan sanatçıların idollerin olduğunu, bunun kendisini deli ettiğini, kardeşinin bir zamanlar yoldan çıkmak üzere olduğunu, daha 8 yaşındayken o kadınlar gibi giyinmeye başladığını söylüyor. En sonunda ben de onunla konuştum ve bir şarkı yazdım diyor. Şarkının sadece Britney Spears'la ilgili olmadığını, bu camiadaki tüm insanlar için yazdığını, Hollywood'taki bütün şeylerin sahte olduğunu, mükemmel olduklarını sandıklarını, aslında hiçbirinin öyle olmadığını. Hepsinin sahte olduğunu ve birçok kız ve kadının imajlarını zedelediğni de ayrıca belirtiyor.. Ben Moody gruptan çıktı ve Avril'le çalışmaya başladı. Buraya kadarını çoğunuz bilirsiniz. Avril'in Nobody's Home parçasında Ben Moody'nin katkısı çokmuş. Asıl ilginç olan Anywhere But Home isminin Nobody's Home'a nispet olsun diye seçilmiş olması. Yani Ben "Evde kimse yok" diyor Amy de "Evden başka herhangi bir yerdeyim" diyor. Evanescence'in Whisper şarkısını hepimiz çok severiz. Şarkının sonlarında Amy "Don't close your eyes" diye başlayan nakaratı tekrarlarken arkadan bir grup daha doğrusu bir koro anlayamadığımız bir şeyler söyler. İşte orada şöyle demektedir: "SERVATIS A PERICULUM, SERVATIS A MALEFICUM" Bu LATİNCE söz sık sık tekrarlanır. İngilizce anlamı: "SAVE US FROM DANGER, SAVE US FROM EVIL" Türkçe karşılığı: "BİZİ TEHLİKELERDEN KORU, BİZİ ŞEYTANA KARŞI KORU" Amy nin ölen kız kardeşine yazdığı şarkının ismi "HELLO". Hello şarkısı kendisi için çok önemli bir şarkıymış. "Çocukken bir kardeşim öldü, bu şarkı bir kız ya da erkek çocuğun erken yaşta ölümle tanışmasını anlatıyor.Yaşamak zorunda olduğum bir şey" diyor kendileri. Amy nin kardeşi öldüğünde 3 yaşındaydı.. Amy de 6 yaşındaydı... Kardeşi 1987 yılında doktorların açıklayamadığı bir hastalıktan öldü. Amy ile beraber büyüdüğünü tahmin edebilirsiniz heralde. Biri 6 biri 3 yaşında iki kardeş işte. Ölen kardeşinin fotoğrafını bulamazsın çünkü Amy annesi üzeleceği için ismini bile açıklamıyor... "Hello şarkısını dinleyin" diyor. Anywhere But Home'da da tüm Fallen şarkıları var ama Hello yok. Bunun sebebi albümün konser albümü olması ve Hello'yu Amy ölen kardeşine olan saygısından dolayı canlı performanslarda seslendirmemesi. Amy'nin ölen kardeşinin adı Bonnie. Geçirdiği hastalığın sonucu olarak sık sık hastalık nöbeti geçirirmiş. Bir gün annesi Bonnie'yi banyo yaptırırken bir ara yanından ayrılmak zorunda kalmış, tam bu sırada nöbet başlayınca küvetin içinde boğularak ölmüş. Olay sırasında Amy okuldaymış. Şarkıda Amy'nin okuldan eve gelişi ve yaşadığı bu korkunç olaya inanmakta zorluk çektiği anlatılıyor. Amy için "Hello" kuşkusuz özel bir şarkı. Konserlerde bu şarkıyı hiç söylemiyor aslında söyleyemiyor çünkü ne zaman söylemek istese ağlamaya başlıyor. Amy'nin resmi olarak hiç yayınlanmayan "you" şarkısıyla ilgili ilginç söylentiler var bu arada. Şarkı Evanescence'a değil tamamen Amy'ye ait. Amy bu şarkının ailesi ve yakınlarına özel olduğu için hiç bir yerde yayınlanmasını istemiyor. Şarkının sözlerine gelince bu sitede ve birçok Türkçe sitede nakarat bölümünde "Lady marry me" diyor. Ama şarkının o bölümünde "Amy marry me" diyor gerçekte. Bu da beraberinde birçok soru işareti getiriyor. Ben Moody ile Amy lise yıllarında sevgiliymiş ve nişanlanmışlar, sonra da ayrılmışlar. Ben Moody nin gruptan ayrılmasına sebep olarak da en çok bu faktör üzerinde konuşuldu. Yani Ben'in Amy'yi hala seviyor oluşu. Amy Ben ile olan ilişkisi hakkında hiç konuşmuyor, konuşmak istemiyor. Buna karşılık Ben'in nişanlandıktan sonra ayrılmalarına üzüldüğü hakkında birkaç açıklaması var. Herşey bir yaz kampıyla başlamış işte, grupla beraber aşk da başlamış demek ki. Beraber bir röportaj vermişlerdi. Amy, Moody için o benim bir tanem diyordu ve birbirlerinin gözlerine baktıklarında mutluluktan uçtuklarını düşünüyordum keşke birleşseler. |
Amy Lee ~ amy'den sözler... - "Kadın şarkıcıların ve aktrislerin birbirlerine saygı duyduklarını görünce çok gururlanıyorum çünkü onların kuvvetli olduklarını düşünüyorum. " - "Müziğimizle bizi dinleyenlere sadece onların zaman zaman ümitsiliğe kapılmadıklarını ve melankolinin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu iletmek istiyoruz." - "Üzüntü, bazen muhteşemdir..." - "Bir gün bana biri Evanescence'ı çok sevdiğini ve Nirvana'dan beri hiçbir grubun onu müziğiyle bu kadar etkilemediğini söyledi. Inanılmazdı !" - "Başından beri bizimle birlikte olan müzisyenler sadece Ben ve benim yazdığımız müziği yorumlamamıza yardımcı oldular. Ve bunun değişmesi için hiç bir neden yok..." - "Her zaman üzgün değilim ! Bir sürü kişi çok mutsuz bir tip olduğumu sanıyorlar halbuki, aksine, çok neşeliyimdir !" - "Yazdığımız herşey kalbimizden geliyor, ve satıcılara ayak uydurmak için müziğimizi değiştirmemiz söz konusu değil !" - "Birçoğunun bize uydurduğu 'gotik' kelimesini reddediyorum çünkü müziğimizin bu türle hiçbir alakası yok !" - "'Evanescence' bir gaz gibi havada yok olan bir şeyi anlatan, çok güzel, çok gizemli ve bizim müziğimize tamamiyle uyan bir kelime." |
Wallpaper 3 ek > Wallpaper < |
DİĞER GRUPLARIN EVANESCENCE HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ Chester Bennington (Linkin Park)/ Jonathan Davis (Korn): Chester: “Herşeye rağmen bence bu iki yüzlü bir kılıç, çünkü etrafta kendi kimliklerini kazanacak olan bir sürü grup var... Plak şirketleri yeni bir Linkin Park istiyor. Linkin Park’ın önünde tecavüzcü bir herifle bir kadın… Yani bu delilik ama gerçek!” Jonathan: “Chester, ben senin yerinde olsaydım Evanescence’nin k*çını tokatlardım.” Chester: “Bu çok komik, onlarla stüdyoda yeni sarkılarını kaydederken tanıştım. Biz kendimizi aynı temel üzerine insa etmişiz. Amy ile konuşuyordum ve o çok hoştu. Bana dedi ki; "İşte biz bu problemleri yaşıyoruz. Bizim şirketmizdeki herkes Evanescence’nin "siz(LP)" olmasını istiyor". Ona bunun sakat bir iş olduğunu söyledim. Kabul etti. O da bana dedi ki "Senle olduğu kadar Mike'a da bir düet için teklif götürmeyi istiyordum". Ve ekledi "Bunu yapamayacağını biliyorduk". Bu yüzden bizim çocuklar başka gruplardan Mike’ın yerini tutabilecek bir adam arıyorlardı". Ben de ona dedim ki "kendin ol ve şirketinin yaptığı hiçbir işin sonunda güneş parlamayacak". Ondan sonra da duydum ki bunlar "Bring Me To Life" adında bir şarkı yapmışlar ve Mike gibi söyleyen bir tip de bulmuşlar. Yani bunu duymak biraz üzücü olmuştu. Styx: "Evanescence’nin başarısını görmek gerçekten heyecan verici yani Rock’a tekrar piyanonun ezgisini ve vokalin o müthiş uyumunu katmak.." Paul McCoy(12 stones): “Bu çok diri birşey. Onlar gerçekten diri çocuklar. Onlar kesinlikle ileride çok iyi bir kariyer edinecekler. Onların o müthiş çıkış şarkılarında yer alabilmek gerçekten büyük bir onur. Bu nefes kesici ve onlar gerçekten diri.” Cristina Scabbia (Lacuna Coil): “Onlar hakkında kötü birşey söyleyemeceğim çünkü iyi iş başardılar. Onlar için iyi birşey. Şunu diyeceğim ki biz 1997 yılından beri sarkı çıkarıyoruz ve plak sirketimizle olsun medyayla olsun aramız gerçekten iyidr. Onlar gerçekten bu tür müzikte olunabilmiş en büyük markalardan ama Sony müzikle çalışırlarken gerçekten daha güçlüler. Çünku bence Sony’nin bir grubun reklamını yapabilme ve başarıya ulaştırabilme yeteneği oldukça yüksek. Bunun yanısıra onlar bir filme de soundtrack yaptı..” Apeshit(dergi): Yeni bir grup olan Evanescence’i hiç duydunuz mu? Cristina: Evet duydum çünkü bu grup hakkında bir sürü kişi bana mesajlar atıp "Onlar senin tarzını çaldılar.. bu tarzı ilk sen yapmıştın!" diyorlardı. Geçenlerde Evanescence’nin Daredevil soundtracklarından birini dinledim. Evet bana benim tarzımı hatırlattılar, fakat bana Linkin Park’I bile hatırlattılar. Ama ne diyebilirm ki? Yani birşey demiyeceğim çünkü bizim kariyerimizin çok çok başlarında biz de diğer gruplarla kıyaslanmamıza sinir olurduk. Artık ben birşey demiyeceğim çünkü herkes yaptığı herşey hakkında özgürdür. Umarm biz de onların kopyasını sattığımızı söyleyebileceğiz. "İlk biz yaptık! Albümümüzü satın alın!" Bert (The Used): "Evan-offense, grubun ismi nasıl söyleniyordu? Sucka-essence" McCracken şaka yapıyor. "Neyse bu boktan grup aslında hata yaptı ve yok oldu. Ve biz de onların önemli noktalarını bulduk ve aldık böylece herşey iyi devam etti.” Good Charlotte: Benji:{Bring Me To Life klibi hakkında konuşurken} Amy çekilmesi gereken tüm düşüşleri için dublör tutmalıydı, fakat dublör ilk çekimde kendini yaraladı. Böylece yaptıkları şey ise Joel’i tuttular. Aslında orada giysiyi giyip binadan düşen Joel’di. Hayır, şaka yapıyorum, o Amy Lee’nin ta kendisiydi. Benji: Evanescence bugün "Bring Me To Life" ile en iyi 10’un arasında. Her sabah uyandığımda Joel’in "wake me up inside" dediğini duyuyorum." Joel: Hayır siz "wake me up inside" diyorsunuz bende "I can't wake up" diyerek devam ediyorum. Joel: "Sanırım o elbisenin içinde Amy’den daha güzel görünebilirdim, jkjk, Amy Lee çok güzel!” Jay(Maxeen): “Onları sadece bir kez duydum. Amy’nin çok güzel bir sesi var. Yine de dışarı çıkıp albümü almayacağım.” Ron(Fisher): “Sonunda o grubu dinleyebilmek içn biraz zaman bulabildim. Bu çok cool! Onun sesi çok iyi ve onların başarılarını tamamiyle anlayabiliyorum. Bir sure sonra duygularımı sürükleyen tek şey, bu kadar çok nakaratı nasıl legato söyleyebildiği. Çok samimiyim. Bu şarkıları nasıl yazdıklarını biliyorum, ama yeni Radiohead albümüne bel bağlamamak iyi olurdu. Başka türlü grup mükemmel.” Avril Lavigne: “Dürüstçe cevaplayacağım, tabii ki. Ona karşı hiçbir şeyim yok, ama Ben Moody’nin gruptan ayrılma kararını vermesiyle ilgili onun yargıcı olması bence yanlış. Onunla(Ben Moody’le) yeni albümüm üzerinde çalıştım ve o mükemmel, benim abim, ve inanın bana o da bundan çok acı çekiyor. Bunun yanında söyleyebilirim ki onun şarkı sözlerini çok seviyorum, çünkü çok farklılar, güzel ve derin. Ah! Ve Amy’nin güzel olduğunu da düşünüyorum.” Tim C. (Ludo): “Single’larını seviyorum, ve onun sesi çok şaşırtıcı ama bu gerçekten ben değilim, biliyor musun?” Jonathan Davis (Korn): -Thoughtless cover’ı üzerine “Evet, Evanescence ile Avrupa’da bir çift şov yaptık ve onu söylediler,” diye anlatıyor The Blitz 99.7 FM’e. “Bir şarkıcı bizim şarkılarımızdan birini cover’lamayı düşünürse bu çok ama çok büyük bir şey, bu bizi sadece uzağa uçuruyor, ve o(Amy Lee) bunu çok güzel yapıyor. Bana defalarca büyük bir Korn fanı olduğunu söyledi. Asıl cool olan şey ise Avrupa’da onları bizim üstümüzde manşet yapacaklarını farz ettiler ve Amy Lee bunu reddederek bizi onların üstünde manşet yaptı. Orada adil bir saygı var. Onun mükemmel bir kız olduğunu düşünüyorum ve güzelce ortaya çıkan cover’ı seviyorum Christina Aguilera: Bir yerlerde Evanescence pilicinin şunu söylediğini okudum: “Christina feminizmin gelişmesine yardımcı olduğunu söylüyor, fakat kadınların tarafını tutmak yaptığının tam tersi.” Bu, herşeyden önce, hangi görüş noktasında veya hangi bakış açısında olmak gibi, biliyor musun? Ve ikincisi, karanlık giyinmeyi, sürekli yamalanmış kıyafetleri giymeyi sevmem…” Gülmekten yıkılıyor “Bu ben değilim. Sen kendi bakış açında kadın olacaksın, ben de benimkinde.” Karin And Statik (Collide): Bazı başarılar elde ettiler diye kötü hissetmeyin. Bunun müzik piyasasında ne kadar zor olduğu konusunda hiçbir fikriniz yok. Bu onlara acı çektirmekten daha iyi. Eğer müzik yapmaya başlarlarsa bu elden çıkarmadır, sonra da eksik kalırlar. |
Evanescence - Bring Me To Life |
Evanescence - Zero
|
Evanescence - All That I'm Living For
|
|
1 ek Evanescence Daredevil'i izlediyseniz, Electra kum torbalarını lime lime ederken çalan parçayı mutlaka hatırlıyorsunuzdur. Parçanın ismi "Bring Me To Life" ve grubun ismi Evanescence. İlgiyi kesinlikle hak ediyorlar. Evanescence 'duman gibi yok olmak' anlamına geliyor. Vokalde Amy Lee, gitarlarda Ben Moody'den oluşan grup ilk albümü "Fallen"'ı yayınladı. Peki o gerçekten ilk albümleri miydi? "Nasıl yani?" konusuna az sonra geçeceğiz. Arkansaslı grup, Amy'nin inanılmaz sesi ile diğer nu-metal gruplarından ayrılıyor. Amy'ye göre grubun sırrı müziklerinin epik, dramatik ve karanlık olması. Belki de Amy'nin ta kendisi. Grubu kuran Amy ve Ben, çocukken yaz kampında tanışmışlar. Amy piyanoyla Meat Loaf'ın "I'd Do Anything For Love"ını çalarak oyalanıyormuş, Meat Loaf hayranı olan Ben hemen gidip tanışmış ve grup kurmaya o gün karar vermişler. Kendi çabaları ile yayınladıkları, cd yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP'leri ile yerel olarak oldukça tanınmışlar. O albümü bugün 'komik' olarak nitelendiriyorlar. Arkasından ikinci EP "Whisper" ve 2000 yılında ilk albüm "Origin" gelmiş. Ancak kendilerine özel bir sebepten dolayı, bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlarmış. Bu sebeple Amazon gibi yayınlarda ve resmi sitelerinde "Fallen", ilk albüm olarak görünmektedir. Ancak entrikalar bununla bitmiyor. Grubun 600.000 satıp Billboard ilk 10'a giren albümü; Christian-Rock kitlesi tarafından çok sevilip başarı grafiği hızla yükselince, bu kitleye hitap eden müzik marketlerden toplatılmış. Amerika'da Hristiyan Rock şeklinde bir olgu var. Dini temalar içeren gruplar yoğun ilgi topluyor. Sadece bu türe endekslenmiş plak dükkanları, radyolar ve festivaller var, ancak grup üyeleri kendilerini sadece gotik olarak adlandırmayı arzu etmedikleri gibi yalnız bu kitle için müzik yapıyor durumuna da gelmek istemiyorlar. Bu yüzden albümlerini bu tür dükkanlardan toplatma kararı almışlar. İlk zamanlarında diğer müzisyenlere para ödeyemedikleri için iki kişi olan kadro zamanla böyle oturmuş. Şimdi ise en iyisinin böyle olacağını düşündükleri için iki kişi devam ediyorlar. Canlı performanslarda onlara genellikle gitarda John LeCompt ile davulda Rocky Gray'den oluşan destek ünitesi eşlik ediyor. Albümün ilk single çalışması "Bring Me To Life"'da, aynı plak firmasına bağlı 12 Stones grubunun solisti Paul McCoy ile çalışmışlar. Bu şarkı için yapılan "duygusal rollercoaster" yakıştırması gerçekten oldukça yerinde bir tabir. Albüm, bu şarkının dışında "Tourniquet", "Haunted", "Whisper" gibi çok güçlü şarkılar içeriyor. Hepsinin ortak noktası da aşk ve çaresizlik hakkında karanlık şarkılar olmaları. Evanescence, piyasadaki diğer nu-metal ya da goth gruplarından çok daha farklı: "Öfke dolu gençlerin hazırladıkları, önceden paketlenerek satışa sunulmuş gibi duran çok fazla albüm var piyasada. Biz böyle değiliz. Bir görüntüyü satmaya çalışmıyoruz, sadece kalbimizdekileri yazıyoruz.'' |
Call Me When You're Sober don't cry to me. if you loved me, you would be here with me. you want me, come find me. make up your mind. should i let you fall? lose it all? so maybe you can remember yourself. can't keep believing, we're only deceiving ourselves . and i'm sick of the lie, and you're too late. don't cry to me. if you loved me, you would be here with me. you want me, come find me. make up your mind. couldn't take the blame. sick with shame. must be exhausting to lose your own game. selfishly hated, no wonder you're jaded. you can't play the victim this time, and you're too late. don't cry to me. if you loved me, you would be here with me. you want me, come find me. make up your mind. you never call me when you're sober. you only want it cause it's over, it's over. how could i have burned paradise? how could i - you were never mine. so don't cry to me. if you loved me, you would be here with me. don't lie to me, just get your things. i've made up your mind Sweet Sacrifice It's true, we're all a little insane but its so clear now that i'm unchained fear is only in our minds taking over all the time fear is only in our minds but its taking over all the time you poor sweet innocent thing dry your eyes and testify you know you live to break me - don't deny sweet sacrifice one day i'm gonna forget your name and one sweet day, you're gonna drown in my lost pain fear is only in our minds taking over all the time fear is only in our minds but its taking over all the time you poor sweet innocent thing dry your eyes and testify and oh you love to hate me don't you, honey i'm your sacrifice. i dream in darkness i sleep to die e rase the silence erase my life our burning ashes blacken the day a world of nothingness blow me away do you wonder why you hate? are you still too weak to survive your mistakes? you poor sweet innocent thing dry your eyes and testify you know you live to break me - don't deny sweet sacrifice |
Evanescence - Exodus My black backpack stuffed with broken dreams Twenty bucks should get me through the week Never said a word of discontentment Thought it a thousand times but now I'm leaving home Here in the shadows I'm safe, I'm free I've nowhere else to go but I cannot stay where I don't belong Two months pass by and it's getting cold I know I'm not lost I'm just alone But I won't cry, I won't give up, I can't go back now Waking up is knowing who you really are Here in the shadows I'm safe, I'm free I've nowhere else to go but I cannot stay where I don't belong In the shadows I'm safe, I'm free I've nowhere else to go but I cannot stay here Oh, show me the shadow where true meaning lies So much more dismay in empty eyes. |
Snow White Queen Stoplight lock the door Don't look back Undress in the dark And hide from you All of you You'll never know the way your words have haunted me I can't believe you'd ask these things of me You don't know me You belong to me My snow white queen There's nowhere to run, so lets just get it over Soon I know you'll see You're just like me Don't scream anymore my love, cause all I want is you Wake up in a dream Frozen fear All your hands on me I can't scream I can't escape the twisted way you think of me I feel you in my dreams and I don't sleep You belong to me My snow white queen There's nowhere to run, so lets just get it over Soon I know you'll see You're just like me Don't scream anymore my love, cause all I want is you I can't save your life Though nothing I bleed for is more tormenting I'm losing my mind and you just stand there and stare as my world divides You belong to me My snow white queen There's nowhere to run, so lets just get it over Soon I know you'll see You're just like me Don't scream anymore my love, cause all I want is you Weight Of The World Feels like the weight of the world Like God in heaven gave me a turn Don't cling to me, I swear I can't fix you Still in the dark, can you fix me? Freefall, freefall, all through life If you love me, then let go of me I wont be held down by who I used to be She's nothing to me Feels like the weight of the world Like all my screaming has gone unheard And ohm I know you don't believe in me Safe in the dark, how can you see? Freefall, freefall, all through life If you love me, then let go of me I wont be held down by who I used to be If you love me, then let go of me I wont be held down by who I was If you love me, then let go of me I wont be held down by who I used to be Lacrymosa Out on your own Cold and alone again Can this be what you really wanted, baby? Blame it on me Set your guilt free Nothing can hold you back now Now that you're gone I feel like myself again Grieving the things I can't repair and willing ... To let you blame it on me And set your guilt free I don't want to hold you back now love I can't change who I am Not this time, I wont lie to keep you near me And in this short life, there's no time to waste on giving up My love wasn't enough And you can blame it on me Just set your guilt free, honey I don't want to hold you back now love http://img146.imageshack.us/img146/8283/indexie4.jpg http://img409.imageshack.us/img409/4483/pict0332yk9bz0.jpg http://img521.imageshack.us/img521/9858/24062007050jx3mt2.jpg http://img260.imageshack.us/img260/2193/evanescencezh3.jpg http://img405.imageshack.us/img405/1345/13zo6.jpg http://evaneslipknot.ev.funpic.de/gallery/albums/userpics/10001/SweetS02.jpg http://img61.imageshack.us/img61/9996/topimagerg0.jpg http://img45.imageshack.us/img45/46/evane78rx2.png http://img458.imageshack.us/img458/3000/evane55fp8.jpg http://img458.imageshack.us/img458/8163/evane63bj2.png http://img513.imageshack.us/img513/3239/1290223543ljy1.jpg http://img441.imageshack.us/img441/1952/amyleesh4.png AMY LEE Adı :Amy Lynn Lee Doğum Tarihi: 13 Aralık 1983 Doğum Yeri: Riverside,California - Parkview Hastanesi Burcu: Yay Kardeşleri: Erkek kardeşi Robby, Carrie, Lori Saç Rengi : Kahverengi Göz Rengi: Parlak Yeşil Yaptığı şarkılar: "Hello", "Give Unto Me", "Going Under", "Bring Me To Life", "Taking Over Me", "Solitude" Amy gri ve mavi lens kullanıyor.Doğal saçının rengi açık kahve ve doğal gözleri parlak yeşil boyu da 1.57. West Mount Beach, Florida da büyümüş. En sevdiği film "Nigthmare Before Christmas".En sevdiği zombi filmi "Dead Alive".En beğendiği aktör Giovanni Rabisi.En sevdiği 80'ler şarkısı Wham'ın "Everything She Wants".Bu şarkıyı 5 kez karaoke söylemiş.Lisedeyken koro ve dramada aktifti.Hatta kendine "Choir Nerd" diyor.Yani koro ineği gibi birşey.Lisedeyken kilolu ve kabarık saçlı olduğunu iddia ediyor.13 yaşlarında şişmanmış. Amy'nin sesiyle ilgili bilgileri: Ses tipi: Lyric Mezzo-Soprano En yüksek ses tonu: G5 (Live versions of "Bring me to Life") En düşük ses tonu: E3 ("Hello", "Going Under") Ses sıralaması: 2.2 oktav En Çok Sevdiği 10 Albüm 1.Superunknown-SoundGarden 2.Dummy-Portishead 3.Under The Pink- Tori Amos 4.Ten- Pearl Jam 5.Cheap Thrills-Janis Joplin 6.Dangerous- Michael Jackson 7.Post- Bjork 8.The Nightmare Before Christmas Soundtrack 9.In Utero-Nirvana 10.Untouchables- Korn En Çok Sevdiği 5 Bayan Şarkıcı 1. Janis Joplin 2. Beth Gibbons of Portishead 3. Bjork 4. Carole King 5. Tori Amos Fallen albümünde en çok sevdiği şarkı: Going Under Amy adını 70'li yıllardaki "Amie" adlı şarkıcıdan almış.. Amy'nin hobileri: resim yapmak ve günlük yazmak YOUR STAR I can't see your star I can't see your star Though I patiently waited, bedside, for the death of today I can't see your star The mechanical lights of Lisbon frightened it away And I'm alone now Me and all I stood for We're wandering now All in parts in pieces, swim lonely Find your own way out I can't see your star I can't see your star How can the darkness feel so wrong? And I'm alone now Me and all I stood for We're wandering now All in parts in pieces, swim lonely Find your own way out So far away It's growing colder without your love Why can't you feel me calling your name? Can't break the silence It's breaking me All my fears turn to rage And I'm alone now me And all I stood for We're wandering now All in parts and pieces, swim lonely Find your own way out http://img260.imageshack.us/img260/6205/amyleewallpaper1280x102jh1.jpg |
Daredevil'i izlediyseniz, Electra kum torbalarını lime lime ederken çalan parçayı mutlaka hatırlıyorsunuzdur. Parçanın ismi "Bring Me To Life"ve grubun ismi Evanescence. İlgiyi kesinlikle hak ediyorlar. Evanescence 'duman gibi yok olmak' anlamına geliyor. Vokalde Amy Lee, gitarlarda Ben Moody'den oluşan grup ilk albümü "Fallen"'ı yayınladı. Peki o gerçekten ilk albümleri miydi? "Nasıl yani?" konusuna az sonra geçeceğiz. Arkansaslı grup, Amy'nin inanılmaz sesi ile diğer nu-metal gruplarından ayrılıyor. Amy'ye göre grubun sırrı müziklerinin epik, dramatik ve karanlık olması. Belki de Amy'nin ta kendisi. Grubu kuran Amy ve Ben, çocukken yaz kampında tanışmışlar. Amy piyanoyla Meat Loaf'ın "I'd Do Anything For Love"ını çalarak oyalanıyormuş, Meat Loaf hayranı olan Ben hemen gidip tanışmış ve grup kurmaya o gün karar vermişler. Kendi çabaları ile yayınladıkları, cd yazıcı ile çoğalttıkları ilk EP'leri ile yerel olarak oldukça tanınmışlar. O albümü bugün 'komik' olarak nitelendiriyorlar. Arkasından ikinci EP "Whisper" ve 2000 yılında ilk albüm "Origin" gelmiş. Ancak kendilerine özel bir sebepten dolayı, bu albümü hiç yayınlanmamış saymak istiyorlarmış. Bu sebeple Amazon gibi yayınlarda ve resmi sitelerinde "Fallen", ilk albüm olarak görünmektedir. Ancak entrikalar bununla bitmiyor. Grubun 600.000 satıp Billboard ilk 10'a giren albümü; Christian-Rock kitlesi tarafından çok sevilip başarı grafiği hızla yükselince, bu kitleye hitap eden müzik marketlerden toplatılmış. Amerika'da Hristiyan Rock şeklinde bir olgu var. Dini temalar içeren gruplar yoğun ilgi topluyor. Sadece bu türe endekslenmiş plak dükkanları, radyolar ve festivaller var, ancak grup üyeleri kendilerini sadece gotik olarak adlandırmayı arzu etmedikleri gibi yalnız bu kitle için müzik yapıyor durumuna da gelmek istemiyorlar. Bu yüzden albümlerini butür dükkanlardan toplatma kararı almışlar. İlk zamanlarında diğer müzisyenlere para ödeyemedikleri için iki kişi olan kadro zamanla böyle oturmuş. Şimdi ise en iyisinin böyle olacağını düşündükleri için iki kişi devam ediyorlar. Canlı performanslarda onlara genellikle gitarda John LeCompt ile davulda Rocky Gray'den oluşan destek ünitesi eşlik ediyor. Albümün ilk single çalışması "Bring Me To Life"'da, aynı plak firmasına bağlı 12 Stones grubunun solisti Paul McCoy ile çalışmışlar. Bu şarkı için yapılan "duygusal rollercoaster" yakıştırması gerçekten oldukça yerinde bir tabir. Albüm, bu şarkının dışında "Tourniquet", "Haunted", "Whisper" gibi çok güçlü şarkılar içeriyor. Hepsinin ortak noktası da aşk ve çaresizlik hakkında karanlık şarkılar olmaları. Evanescence, piyasadaki diğer nu-metal ya da goth gruplarından çok daha farklı: "Öfke dolu gençlerin hazırladıkları, önceden paketlenerek satışa sunulmuşgibi duran çok fazla albüm var piyasada. Biz böyle değiliz. Bir görüntüyü satmaya çalışmıyoruz, sadece kalbimizdekileri yazıyoruz." Evanescence grubunun kendilerininde belirttikleri ilk albümleri 'Fallen'den sonra grubun esas adamı Ben Moody gruptan ayrılmaya karar verir.Amy,Ben'in bu kararına saygı duyup ayrılmaya itiraz etmez.Ayrılma nedenleri tam bilinmemekle beraber Ben Moody verdiği röpartajlarda Amy'i hala çok sevdiğini(eski grup arkadaşı olarak),aralarında gerginlik olmadığını belirtmiştir.. Ayrılmadan sonra Moody'siz ilk çalışma gelmiştir sonunda; Open Door! Yeni albüm hatırı sayılır hayran kitlesini sevindirip, beklentileri karşılayan bir albüm olmuştur. Moody'nin ayrılışıyla müzikal kaygı yaşayan grubun bazı hayranları yeni albümdeki başarıyla kendilerine gelmişlerdir. Yeni albüm "The Open Door"un ilk klibi "Call Me When You're Sober" şarkısına çekilmiştir. Şarkı ilk dinlendiğinde pek beğenilmemesine rağmen, klip daha ilk andan kendini beğendirmiştir. İkinci klip ise yine en az Amy Lee kadar güzel olan "Lithium" şarkısına gelmiştir. |
You The words have been drained from this pencil Sweet words that i want to give you And i can't sleep, i need to tell you... goodnight When were together i feel perfect When i'm pulled away from you i fall apart All that you say is sacred to me Your eyes are so blue, i can't look away as we lay in the stillness You whisper to me, amy, marry me, promise you'll stay with me Oh you don't have to ask me, you know you're all that i live for You know i'd die just to hold you, stay with you Somehow i'll show you that you are my night sky I've always been right behind you Now i'll always be right beside you So many nights i've cried myself to sleep Now that you love me i love myself I never thought i would say that I never thought there'd be you Sen Kelimeler bu kalemin ucundan aktı Sana vermek istediğim tatlı kelimeler Ve uyuyamıyorum, sana söylemeye ihtiyacım var... iyi geceler Birlikte olduğumuzda mükemmel hissediyorum Senden uzağa çekildiğimde, parçalanıyorum Tüm söylediklerin benim için kutsal Gözlerin o kadar mavi ki, hareketsizlikte uzanırken uzaklara bakamıyorum Bana fısıldyrosun, bayan, evlen benimle, benimle kalacağına söz ver Bana sormak zorunda değilsin, biliyorsun sen yaşamamı tek nedenisin Sadece sana sarılmak,seninle kalmak için ölebileceğimi biliyorsun Bir şekilde sana, senin gecemin gökyüzü olduğunu göstereceğim Her zaman senin hemen arkanda oldum Şimdi her zaman senin hemen yanında olacağım Birçok gece uyumak için ağladım Şimdi beni sevdiğin için, kendimi seviyorum Bunu söyleyeceğimi asla düşünmedim Orada olacağını asla düşünmedim |
valla evanescence kimdir bilemem ama mükemmel bir ses mükelmel bir sahne performansı olduğunu biliyorum yoksa amy lee yi tanımam etmem :D |
Evanescence - Lies Bound at every limb by my shackles of fear Tüm kollarım korkumun zincirleriyle bağlandı Sealed with lies through so many tears Gözyaşlarının arsındaki yalanlarla mühürlendim Lost from within, pursuing the end İçten kayboldum, sonu kovalayarak I fight for the chance to be lied to again Yeniden yalan söylenme şansı için savaşıyorum You will never be strong enough Asla yeterince güçlü olmayacaksın You will never be good enough Asla yeterince iyi olmayacaksın You were never conceived in love Asla aşka gebe kalmadın You will not rise above Asla yukarıda doğmayacaksın They'll never see Onlar asla görmeyecek I'll never be Ben asla var olmayacağım I'll struggle on and on to feed this hunger Bu açlığı doyurmak için uğraşıp duracağım Burning deep inside of me Benim içimde yanan But through my tears breaks a blinding light Ama kör edici bir ışık gözyaşlarımı deliyor Birthing a dawn to this endless night Bu sonsuz geceye bir şakaf doğuruyor Arms outstretched, awaiting me Kollar açık, beni bekliyor An open embrace upon a bleeding tree Kucağını açmış kanayan ağacın üzerinde Rest in me and I'll comfort you İçimde dinlen ve seni rahatlacağım I have lived and I died for you Ben senin için yaşadım ve öldüm Abide in me and I vow to you Bana tahammül et ve ben sana yemin ederim I will never forsake you Seni asla bırakmayacağım |
http://www.wallpaperbase.com/wallpapers/celebs/amylee/amy_lee_2.jpg http://images.google.com.tr/url?q=http://www.wallpaperbase.com/wallpapers/celebs/amylee/amy_lee_1.jpg&usg=AFQjCNE2qJ0wgDIaJeXf4yMmXUhtZfd6nQ http://www.sprintusers.com/wallpapers/uploadedfiles/102505AmyLeeFFpff_02_1024.jpg http://gfx.nigmae.net/uploads/posts/1181055105_wllamlee.jpg http://img442.imageshack.us/img442/3500/resim39ge.jpg http://hookerslures.com/Documents/Amy%20Lee.jpg http://evanescence.wz.cz/galerie/images/Evanescence%20Wallpaper(Amy%20Lee%20Gothic)%20(1).jpg http://www.desktoprating.com/wallpapers/music-wallpapers-pictures/amy-lee-wallpaper-1024x768.jpg http://www.deejaylink.com/pics/deejay/amy_lee.jpg http://wallpapers.skins.be/amy-lee/amy-lee-1024x768-17077.jpg http://www.sounds2move.de/Ring03/Evanescence_fotos/amy_lee_dark_blue_wallpaper.jpg http://foto.rambler.ru/public/leedei/album/1/1-web.jpg http://www.wallpaper-area.de/wallpaper/7/68/Evanescence_005.jpg http://www.wallpaper-area.de/wallpaper/7/68/Evanescence_005.jpg http://www.wallpapers-zone.com/wallpapers/musique/evanescence/evanescence_011.jpg http://www.sounds2move.de/evanescence_wallpaper_white.jpg http://m.domaindlx.com/anjosdeaco/imasters/Wallpaper_web.jpg http://www.maxi-fond-ecran.com/fond-ecran/celebrites-femmes/amy_lee_006.jpg http://www.freewebs.com/dragonkai_graphics/graphics/evanescencegold2.gif http://evanescence.com/media/wallpapers/wp6/evanescence_wp6_1280x1024.jpg http://www.fnet.cc.pl/artysci/evanescence/xp/tapety/Evanescence%20Wallpaper.jpg BURDA DA EMEK WAR :) http://www.desktoprating.com/wallpapers/music-wallpapers-pictures/evanescence-wallpaper-1024x768.jpg http://www.wallpaperbase.com/wallpapers/music/evanescence/evanescence_1.jpg http://www.evanescencelyric.net/images/wallpapers/2.jpg http://evanescence.com/media/wallpapers/wp7/evanescence_wp7_1280x1024.jpg http://evanescence.com/media/wallpapers/wp1/evanescence_wp1_1280x1024.jpg http://moremp3.narod.ru/wall/wallpapers/E/Evanescence3.jpg http://neo.t.free.fr/wall/Musiques/Evanescence/Evanescence5.jpg http://idata.over-blog.com/0/00/21/16/wallpapers/evanescence.jpg http://www.wallpapers-zone.com/wallpapers/musique/evanescence/evanescence_011.jpg http://www.jammag.com/wallpapers/images/lrg/evanescence2.jpg http://www.controlroom.com/myspace/evanescence/wallpaper_link.jpg http://evanescence-land.asgards-server.net/images/wallpaper.jpg http://img79.imageshack.us/img79/8089/1amyam9.jpg http://www.bbc.co.uk/totp/wallpaper/1024x768/evanescence.jpg http://www.galoszone.com/zonagalo/wallpaper/images/Amy_Wallpapers.jpg http://www.hudebni-scena.cz/downloads/wallpapers/detail/amy-lee-wallpaper-1280x1024.jpg !!! EMEK WAR TEŞEKKÜR ETMEN YETER :) !!!! |
Evanescence - My Immortal - Lyrics I'm so tired of being here Suppressed by all my childish fears And if you have to leave I wish that you would just leave 'Cause your presence still lingers here And it won't leave me alone These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time cannot erase [Chorus:] When you cried I'd wipe away all of your tears When you'd scream I'd fight away all of your fears And I held your hand through all of these years But you still have All of me You used to captivate me By your resonating light Now I'm bound by the life you left behind Your face it haunts My once pleasant dreams Your voice it chased away All the sanity in me These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time cannot erase [Chorus] I've tried so hard to tell myself that you're gone But though you're still with me I've been alone all along [Chorus]http://www.metrolyrics.com/images/l/207543.jpg |
The words have been drained from this pencil Sweet words that i want to give you And i can't sleep, i need to tell you... goodnight When were together i feel perfect When i'm pulled away from you i fall apart All that you say is sacred to me Your eyes are so blue, i can't look away as we lay in the stillness You whisper to me, amy, marry me, promise you'll stay with me Oh you don't have to ask me, you know you're all that i live for You know i'd die just to hold you, stay with you Somehow i'll show you that you are my night sky I've always been right behind you Now i'll always be right beside you So many nights i've cried myself to sleep Now that you love me i love myself I never thought i would say that I never thought there'd be you |
I'd give anything to give me to you Can you forget the world that you thought you knew If you want me, Come and find me Nothing's stopping you so please release me I'll believe All your lies Just pretend you love me Make believe Close your eyes I'll be anything for you Have you left to make me feel anymore There's only you and everyday i need more If you want me Come and find me I'll do anything you say just tell me I'll believe All your lies Just pretend you love me Make believe Close your eyes I'll be anything for you I'll believe All your lies Just pretend you love me Make believe Close your eyes I'll be anything for you Anything for you All without your hurt inside Will never, never die I'll be everything you need I'll believe All your lies Just pretend you love me Make believe Close your eyes I'll be anything for you Herşey Olacağım Kendimi sana vermek için her şeyi verirdim Bildiğini düşündüğün dünyayı unutabilir misin? Eğer beni istiyorsan, Gel ve bul Hıçbır şey seni durduramaz bu yüzden lütfen kurtar beni Bütün yalanlarına inanacağım Yalnızca beni seviyor gibi görün İnandır Gözlerini kapa Senin için herşey olacağım Beni hissettirmeyi bıraktın mı? Sadece sen varsın ve hergün daha çok ihtiyacım var Eğer beni istiyorsan Gel ve bul Söylediğin her şeyi yapacağım sadece söyle bana Bütün yalanlarına inanacağım Yalnızca beni seviyor gibi görün İnandır Gözlerini kapa Senin için her şey olacağım Bütün yalanlarına inanacağım Yalnızca beni seviyor gibi görün İnandır Gözlerini kapa Senin için herşey olacağım Senin için herhangi bir şey İçimde senin yaran dışında her şey Asla, asla ölmeyecek İhtiyacın olan her şey olacağım Bütün yalanlarına inanacağım Yalnızca beni seviyor gibi görün İnandır Gözlerini kapa Senin için her şey olacağım * |
Dear my love, haven't you wanted to be with me And dear my love, haven't you longed to be free I can't keep pretending that I don't even know you And at sweet night, you are my own Take my hand We're leaving here tonight There's no need to tell anyone They'd only hold us down So by the morning's light We'll be half way to anywhere Where love is more than just your name I have dreamt of a place for you and I No one knows who we are there All I want is to give my life only to you I've dreamt so long I cannot dream anymore Let's run away, I'll take you there We're leaving here tonight There's no need to tell anyone They'd only hold us down So by the morning's light We'll be half way to anywhere Where no one needs a reason Forget this life Come with me Don't look back you're safe now Unlock your heart Drop your guard No one's left to stop you Forget this life Come with me Don't look back you're safe now Unlock your heart Drop your guard No one's left to stop you now We're leaving here tonight There's no need to tell anyone They'd only hold us down So by the morning's light We'll be half way to anywhere Where love is more than just your name Herhangi Bir Yer Sevgili aşkım, benimle olmak istemedin mi? Ve benim sevgili aşkım, özgür olmaya hasret değil miydin Kim olduğunu bile bilmiyormuş gibi yapmaya devam edemem Ve bu tatlı gecede ,sen benimsin Elimi tut Bu gece burdan ayrılıyoruz Kimseye söylemeye gerek yok Onlar sadece bizi tutardı Bu yüzden gün ışığıyla Herhangi bir yerin yolunu yarılamış olacağız Aşkın adından fazlası olduğu bir yerin Senin ve benim için bir yer düşledim Orada kim olduğmuzu kimse bilemez Tek istediğim hayatımı sadece sana vermek O kadar uzun zamandır düşledim ki daha düşleyemiyorum Hadi kaçalım seni oraya götüreceğim Bu gece burdan ayrılıyoruz Kimseye söylemeye gerek yok Onlar sadece bizi tutardı Bu yüzden gün ışıdığıyla Herhangi bir yerin yolunu yarılamış olacağız Aşkın adından fazlası olduğu bir yerin Unut bu hayatı Benimle gel Arkana bakma, şimdi güvendesin Kalbini aç Gardını düşür Seni durduracak kimse kalmadı Unut bu hayatı Benimle gel Arkana bakma, şimdi güvendesin Kalbini aç Gardını düşür Seni durduracak kimse kalmadı Bu gece burdan ayrılıyoruz Kimseye söylemeye gerek yok Onlar sadece bizi tutardı Bu yüzden gün ışıdığıyla Herhangi bir yerin yolunu yarılamış olacağız Aşkın adından fazlası olduğu bir yerin… * |
I hold my breath as this life starts to take it's toll I hide behind a smile as this perfect plan unfolds but oh, God, I feel I've been lied to lost all faith in the things that I have achieved I've woken now to find myself in the shadows of all I have created I'm longing to be lost in you (away from this place I've made) won't you take me away from me crawling through this world as disease flows through my veins I look into myself, but my own heart has been changed I can't go on like this I loathe all I've become lost in a dying world I reach for something more I have grown so weary of this lie I live Benden Uzağa Bu hayat başlayıp, benden bedel aldığından beri nefesimi tutuyorum Bu mükemmel planın gözler önüne serildiğinden beri, bir gülümsemenin arkasına saklanıyorum Ama tanrım, yalan söylemiş olduğumu hissediyorum Güven vermeyi başardığım şeylerin içinde kayboldum Ve ben Artık kendimi bulmak için uyanıyorum Gölgelerin içinde olmama neden oldum Uzun bir süredir sende kayboldum Yaptığım bu yerden uzağa Beni, benden uzağa götürmeyecek misin? Dünyanın içinde dolaştığından beri, bu hastalık benimde damarlarımda dolaşıyor Kendime bakıyorum ama benim kendi kalbim çoktan değişmiş Buna deva edemem Dönüştüğüm tüm şeylerden nefret ediyorum Daha fazlasına uzandığım bu kayıp dünyada ölüyorum Yalan söyleyerek yaşayıp, büyümekten bıktım * |
|
|
|
Evanescence - Cloud Nine If you want to live, let live. If you want to go, let go. I'm not afraid to dream, to sleep, sleep forever. I don't need to touch the sky. I just want to feel that high, And you refuse to lift me. Guess it wasn't real after all. Guess it wasn't real all along. If i fall and all is lost, It's where i belong. If you want to live, let live. If you want to go, let go. I'm never gonna be your sweet, sweet surrender. Guess it wasn't real after all. Guess it wasn't real all along. If i fall and all is lost, No light to lead the way, Remember that all alone is where i belong. In a dream, Will you give your love to me? Beg my broken heart to beat, Save my life, change my mind. If i fall and all is lost. No light to lead the way. Remember that all alone is where i belong |
Evanescence - The Last Song I'm Wasting On You -Lyric Sparkling grey Am I the only way? Any more than a whisper Any sudden movement of my heart And I know, I know I'll have to watch them pass away Just get through this day Give up your way, you could be anything, Give up my way, And lose myself, Not today That's too much guilt to pay Sickened in the sun You dare tell me you love me But you held me down and screamed you wanted me to die Honey you know, you know I'd never hurt you that way You're just so pretty in your pain Give up my way, and I could be anything I'll make my own way Without your senseless hate....hate...hate.....hate So run, run, run And hate me, if it feels good I can't hear your screams anymore You lied to me But I'm older now And I'm not buying baby Demanding my response Don't bother breaking the door down I found my way out And you'll never hurt me again |
Evanescence - Cartoon Network Song -Lyric Hi I'm Robby's sister, I guess that's plain to see When we watch cartoon cartoons, I'm happy as can be I think samurai Jack is cool, And Dexter's laboratory I miss watching power puff, I miss watching T.V. Well livin' the tour bus ain't that bad But I feel like I lost all that, I have On Cartoon Network, I miss you so On Cartoon Network, where did you go Grim and evil, how I love that little brain Johnny Bravo, can I smack you once again? I hope you've learned a lesson here Treasure what you have, don't make the mistake I made The rockstar life is sad Well, livin' on the tour bus is, pretty bad And now I'm sure I know, the meanin' in my life The love within my soul The reason I wake up each day, and it's: Cartoon Network, I miss you so My Cartoon Network, where did you go My Cartoon Network |
Muhabir: Farklı bir imaj gösterdiniz.Amy Lee bir tasarım ürünü mü yoksa siz sevdiğiniz için mi böyle? Amy Lee: Ben kendi kendimin tasarımcısıyım. Benden gelen her şey sanatımın bir parçası: şarkı yazdım, söyledim, çizdim ve kendi giysilerimi yaptım. Hayranlarımız da bunu takip etti. M: ’My Immortal’ ın klibinde beyaz örtülere büründün ve ölü gibi göründün. ’Bring me to life’ da bir gecelikle bir pencereye çıktın. Hala intihar hakkında fantezilerin var mı? Amy Lee: İntihar ya da ölüm hakkında şarkı söylemem. ’Bring Me To Life’ farklı yollarla anlatılabilirdi ama ben asla intihar etmeyi düşünmedim. Klip şöyleydi… ne yapacağımı bilmiyorum ve kazayla düşüyorum ama intihar etmiyorum. Bu daha çok yaşamın fiziksel çekişmeleriyle ilgili... M: Ölümle aran nasıl? Amy Lee: Bence eğer bir şeyin olması için çaba harcamazsak o şey olmaz.(Amy bir çocukken annesini deli gibi sevdiğini ve onun ölümünü inkar ettiğini söyledi.Gençliklerinde o ve Ben ilk şarkılarını; yorgun olmaktan ve çocukluk korkularından bahseden melankolik bir şarkı olan ‘My Immortal’ı yazdılar. Şimdi O, kendi kendine yardım mesajlarına geçmek istediğini söylüyormuş.) M: Dindar mısın? Amy Lee: Ben ruhsal derdim, dindar değil. Hristiyan olsam da. Başını dik tutmak ve kendin için bir şeyler yapmak gerekli. Bu konuma geldiğimde bu şunun gibi bir şeydi: Rüyalarımı gerçekleştirmek için çalıştım. M: Tanrı’ya inanır mısın? Amy Lee: İnanırım ama bu biraz kişisel ve bunun hakkında konuşmak istemiyorum. İşim Tanrı'yı ilgilendirmez. M: Ailen ne zaman senin için vazgeçilmez olur? Amy Lee: İnsanlar beni kullanmaya çalıştıkları zaman. Bir kaç ay önce bir arkadaş turneden vidyoları çaldı. Çok kızdım. Nefret ettiğim başka şey varsa o da ailenin anlayışsızlığıdır. Ailem başarılı olamayacağımı düşünmüştü. Okulum için çok fazla destek verdiler ve müzik için harcadığım çabaya hoş bakmadılar. M: Ya şimdi? Amy Lee: Para kazandığımdan beri benimle gurur duyuyorlar. Evanescense iş ve sanat arasında bir köprü. Biz melankolik besteli şarkılarımızda gerçek acılardan ve yaşamın materyallerinden bahsediyoruz... Güçlü bir rock sounduna sahip olan Evanescence’in tohumları 90’lı yıllarda atıldı.Amerika ve tüm Avrupa’da önemli başarılar elde eden grubun en büyük özelliği, henüz 20 yaşındaki dupduru bir sese sahip olan kadın vokalisti Amy Lee. Lee ve grubun elemanlarından gitarist Ben Moody’nin besteleri yaparken ilham aldığı isimler arasında Björk, Tori Amos, Danny Elfman bulunuyor. Evanescence grubunun diğer elemanları ise John LeCompt (gitar) ve Rocky Gray (davul) -Şu ana kadar az duyulmuş bir grup ismine sahipsiniz.Nedir bunun hikayesi? Amy: Bu ismi bulmak için uzun bir araştırma yaptık.Alışılmışın dışında bir sözcük olmasını tercih ettik.Gerçi bu sözcüğün önceden duyulmadığını düşünmüyorum.Zaten bu isim bizim müziğimizi tarif ediyor. Ben: Ben bu ismi ilk duyduğum zaman Amy’den daha fazla savunmuştum.Evanescence üzerinde uzun uzun düşünmüştük.Asıl olarak bu kelimeyi duyduğunuz zaman akılda beliren bir resmi vardır.Ben onu sevdim.İnsanı derinden etkiliyor.En sonunda işte bu dedim. -Bring To My Life şarkınız Daredevil filminin müziği oldu. Amy: Daredevil filminde bu şarkıyı duymak benim için muhteşem bir deneyimdi.İlginç olan şu ki,ne şarkı film için ne de film şarkıyla ilgili olarak yaratılmıştı.Bu şarkının kullanıldığı sahneyi gördüğüm zaman garip hissettim.Filmde My İmmortel adlı bir başka şarkımız da kullanıldı.Şarkımız filmin en etkili sahnelerinde yer aldı.Bu da bizim kariyerimiz açısından iyi bir gelişme oldu. -Bir rock grubunun kadın vokali olmak kolay iş değildir herhalde? Amy: Gerçekten rock söyleyen bir kadın vokal olmaktan çok gurur duyuyorum.Çükü bu alanda fazla kadın vokal yok.Bu durum yüzünden hayal kırıklığına uğradığım da oluyor.Garbage ve Tori Amos gibi grup ve şarkıcıların daha çok olmasını arzu ederdim.Aslında rock müziğinde bir kadın olmak bu kadar büyütülecek bir durum değil.Belki benim sayemde diğerlerinin de önü açılır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sweet Sacrifice It's true, we're all a little insane. But it's so clear, Now that i'm unchained. Fear is only in our minds, Taking over all the time. Fear is only in our minds but it's taking over all the time. You poor sweet innocent thing. Dry your eyes and testify. You know you live to break me. don't deny. Sweet sacrifice. One day i'm gonna forget your name, And one sweet day, you're gonna drown in my lost pain. Fear is only in our minds, Taking over all the time. Fear is only in our minds but it's taking over all the time. You poor sweet innocent thing. Dry your eyes and testify. And oh you love to hate me don't you, honey? I'm your sacrifice. (i dream in darkness I sleep to die, Rase the silence, Erase my life, Our burning ashes Blacken the day, A world of nothingness, Blow me away.) So you wonder why you hate? Are you still too weak to survive your mistakes? You poor sweet innocent thing. Dry your eyes and testify. You know you live to break me. Don't deny. Sweet sacrifice. |
|
Evanescence Hakkında Bilmedikleriniz Amy Lee, İngiltere’ye gitmekten nefret ediyo;çünkü İngiltere, Amy’de alerjik reaksiyona neden oluyor.! İngiltere ve İngiltere’de yaşayan insanlarla kesinlikle uyuşmadığını, ne zaman İngiltere’ye gitse kendisini öksürük ve hıçkırık tuttuğunu belirten Amy, aynı zamanda ne zaman bir İngilizle konuşsa yüzünün kıpkırmızı olduğunu söylüyor. ''Bir keresinde imza dağıtıyordum. Uzaktan yanıma bir grup İngiliz gencin geldiğini gördüm. Birden bire elimdeki tüm imza dağıttığım kağıtlara hapşırmaya başladım ve yine yüzüm kıpkırmızı oldu diyen amy lee İngiltere’ye gitmenin her zaman kendisini mutsuz ettiğini söylüyor olaya bak ya.. gıcık kapılcak bi yer zaten amy süpersin ehuhehu Bunları Biliyor Muydunuz? Ben Moody gruptan çıktı ve Avril'le çalışmaya başladı. Buraya kadarını çoğunuz bilirsiniz. Avril'in Nobody's Home parçasında Ben Moody'nin katkısı çokmuş. Asıl ilginç olan Anywhere But Home isminin Nobody's Home'a nispet olsun diye seçilmiş olması. Yani Ben "Evde kimse yok" diyor, Amy de "Evden başka herhangi bir yerdeyim" diyor. Amy'e bir solo albüum yapıp yapmayacağını sordular. O da Evanescence biterse büyük ihtimalle müzik kariyerinin biteceğini söyledi. İşte klipler hakkında bazı bilgiler: BRING ME TO LIFE: - Grubun ilk klibi Romanya'da 2003 yılının ocak ayında çekildi. - Ben Moody kamera karşısında biraz acemiydi ve bazı noktalarda yönetmeni anlamakta zorluk çekti. - O sırada Romanya'da kar yağıyordu ve grup verilen araları kar topu oynayarak değerlendirdi. - Amy'nin binadan düşmesi sırasında beline bir tel bağlandı. - Bu arada Amy gerçekten 25 metre yükseklikten aşağı atladı. GOING UNDER: - Klibin çekimleri 1982 yapımı "The Evil Dead" (Şeytanın Ölüsü) filminden esinlenerek gerçekleştirildi. - Çekimler Berlin'de başladı. Amy grip oldu. İyileştikten sonra Los Angeles'ta devam etti. - Amy kendi elbisesini kendi dizayn etti. 2500 dolara mal oldu bu elbise. - Klibin yönetmenliğini Philip Stolzl yaptı. MY IMMORTAL: - My Immortal Barcelona'da çekildi. - Bu klibin diğerlerinden farkı siyah beyaz olmasıydı. - Amy hayalet rolünü oynadı. - Klipte 1940ların havası verilmeye çalışılmış. - Yönetmenliğini David Mouldy yaptı. - Çekimler 10 Ekim 2003'te gerçekleşti. - Klip tamamen ayrılıkla ilgiliymiş. Amy de gerçek insanların üzüntüsünü yansıtmak istemiş. - Klipte aşk acısı çeken birinin hafızasını meşgul eden bir ruh anlatılmak istenmiş. - Dikkat ettiyseniz Amy hiçbir zaman yere ayak basmıyor, sürekli bişeylerin üstünde... - Klibi seyrederken Barcelona mahallelerini gözlemleyebilirsiniz. EVERYBODY'S FOOL: - Klipteki bütün markaların ismi "Lies". - Amy birçok rolde karşımıza çıkıyor: Motosikletli bir kız, çekici bir model, japon oyuncak bebek, sağlıklı bir genç. - Aynanın kırılması dünyada dışarıdan iyi görülen bazı reklamların negatif imajlar sergilediğni, sahte olduğnu anlatmak istiyor. - Yönetmen: Philip Stolzl - Nisanın ortasında Los Angeles'ta çekimleri yapıldı. Origin albümü 4 Kasım 2000 de Little Rock da bir şov sırasında satılmaya başlandı. Sadece 2000 adet satışa çıkarıldı. "Listen To The Rain" adlı şarkı sonradan albümden çıkarıldı. Bu şarkıda gruba bir koro da eşlik ediyordu. Neden albümden çıkarıldığı bilinmiyor. Amy'nin asıl adı Amy Lynn Lee. 13 Aralık 1981'de doğmuş, dolayısıyla Yay burcu. Istakoza alerjisi var. Issız bir adaya ***üreceği şey bir piyano. En sevdiği film "Nigthmare Before Christmas"(üstelik bu bir çizgi film=). En sevdiği zombi filmi "Dead Alive". En sevdiği 80'ler şarkısı Wham'ın "Everything She Wants". Bu şarkıyı 5 kez karaoke söylemiş. Lisedeyken koro ve dramada aktifti. Hatta kendine "Choir Nerd" diyor. Yani koro ineği gibi birşey! Lisedeyken kilolu ve kabarık saçlı olduğunu iddia ediyor. Evanescence'in Whisper şarkısını hepimiz çok severiz. Şarkının sonlarında Amy "Don't close your eyes" diye başlayan nakaratı tekrarlarken arkadan bi grup daha doğrusu bi koro anlayamadığımız bir şeyler söyler. İşte orada şöyle demektedir: "SERVATIS A PERICULUM, SERVATIS A MALEFICUM" Bu LATİNCE söz sık sık tekrarlanır. İngilizce anlamı: "SAVE US FROM DANGER, SAVE US FROM EVIL" Türkçe karşılığı: "BİZİ TEHLİKELERDEN KORU, BİZİ ŞEYTANA KARŞI KORU" My Immortal'ın ilk yazıldığı dönemdeki ismi "My Immortal (Original Piano/ Vocal Versiyon)" idi. Asıl ilginç olan My Immortal'ın bu versiyonunun sözlerinin bir kıtasının farklı olması... Farkı siz de hemen göreceksiniz... MY IMMORTAL (ORIGINAL) I'm so tired of being here Suppressed by all my childish fears I would give the very breath from my chest To give you all the things that my mind couldn't bear And if you have to leave I wish that you would just leave 'Cause your presence still lingers here And it won't leave me alone These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time cannot erase When you cried I'd wipe away all of your tears When you'd scream I'd fight away all of your fears I held your hand through all of these years But you still have All of me You used to captivate me by your resonating light Now I'm bound by the life you left behind Your face it haunts My once pleasant dreams Your voice it chased away All the sanity in me These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time cannot erase When you cried I'd wipe away all of your tears When you'd scream I'd fight away all of your fears I held your hand through all of these years But you still have All of me "I'd love to walk away and pull myself out of the rain But I can't leave without you I'd love to live without the constant fear and endless doubt But I can't live without you" When you cried I'd wipe away all of your tears When you'd scream I'd fight away all of your fears I held your hand through all of these years But you still have All of me SENE 1998... Bizim buranın Power Hits, Metro Hits gibi karışık CD lerinin Amerika daki bir versiyonu olan "RIM v.Beta" Evanescence ın "Understanding" parçasını şarkı listesine dahil etti. Little Rock'daki yerel bir radyo olan Klec FM çalıyor İLK KEZ bu şarkıyı. Daha sonraları Vino'nun yerinde (Vino's ) bir show sırasında Evanescence EP yayınlanıyor. Ama 100 tanecik piyasaya sürülüyor ve o akşam hepsi satılıyor. Amy Lee vokal ve piyanoda, Ben Moody de gitarist. William Boyd, Matt Outlaw, Rocky Gray misafir olarak katıldı bu çalışmaya. William Boyd bass, gitar ve "Solitude" şarkısında da vokallik yaptı. Matt Outlaw "Solitude" ve "So Close" şarkılarında bateride yer aldı. Rocky Gray de "Understanding" şarkısında baterideydi. Amy'nin resmi olarak hiç yayınlanmayan "YOU" şarkısıyla ilgili ilginç bazı söylentiler var... Şarkı Evanescence'e değil tamamen Amy'ye ait. Amy bu şarkının ailesi ve yakınlarına özel olduğu için hiçbir yerde yayınlanmasını istemiyor. Şarkının sözlerine gelince birçok sitede nakarat bölümünde "Lady marry me" diyor. Ama şarkının o bölümünde "You whisper to me, 'Amy marry me'" diyor gerçekte. Bu da beraberinde birçok soru işareti getiriyor. Şarkı Ben Moody'ye değil, başka birine hitaben yazılmış ve Amy'nin bu kişiyle baya çalkantılı ilişkileri olmuş. Ben Moody ile Amy lise yıllarında sevgiliymiş ve nişanlanmışlar, sonra da ayrılmışlar. Ben Moody'nin gruptan ayrılmasına sebep olarak da en çok bu faktör üzerinde konuşuldu. Yani Ben'in Amy'yi hala seviyor oluşu... Anywhere But Home'da tüm Fallen şarkıları var ama Hello yok. Bunun sebebi albümün konser albümü olması ve Hello'yu Amy ölen kardeşine olan saygısından dolayı canlı performanslarda seslendirmemesi. Amy, 13 yaşlarında şişmanmış. Çocukken veteriner olmak istiyormuş. Eğer Evanescence'de olmasaymış hemşire olurmuş veya çocuklara yardım amaçlı bir kurumda çalışırmış. Yaşam felsefesi:Kendini Sev! Babası Dj miş annesi de 4 çocuğunu yetiştirmekle meşgulmuş(yani ev hanımı=) Fast fooddan nefret ediyormuş. Kendi kıyafetlerini kendisi dizayn ediyormuş. Kendini 3 kelimeyle ifade ediyormuş: Eşsiz,Sempatik,Anlaşılmaz. Bir de doğaüstü güçlere inanıyormuş Amy Lee. After Midnight: Evanescence'ın Fallen albümünün büyük başarısı üzerine bu albümünün yapımında emeği olan kişilerin ve Evanescence'ın yakınlarının röportajlarının bulunduğu bir DVD yapılmış. DVD'de, yerel bir Arkansas grubu olduğu zamanlardan dünyayı salladığı günümüze kadar, Evanescence'ın başarı hikayesi anlatılıyor. Genelde Amy'nin babası ve diğer insanlarla röportajları içeriyormuş. Daha çok bilgi amaçlıymış ve Fallen'ın ilk çıktığı zamanları anlatıyormuş. Fallen yayınlanmadan önce 3 şarkı albümden çıkarıldı. Bu şarkılar: Breathe No More, Farther Away, Missing. Amy Lee'nin 10 yaşında duvarında PAULA ABDUL ve MARIAH CAREY posterleri varmış. 11 yaşında bunları indirmiş, yerine PEARL J:DNe Oldu Ne :DOldu Ne :DOldu SOUNDGARDEN, JANIS JOPLIN ve NIRVANA'nınkileri asmış. Bu dönemde arkadaşlarının evlerine MTV izlemeye gidermiş. Ailesi sık sık adres değiştirmiş. O da şarkı sözlerine yansıtmış bunu, çünkü kendini çok yalnız hissediyormuş. Amy'nin zor zamanında aldığı bir albüm var: NINE INCH NAILS "THE DOWNWARD SPIRAL" Amy'nin babasıyla gittiği Three Dog Night konserleri hariç İLK GİTTİĞİ KONSER "SMASHING PUMPKINS" ve "GARBAGE" ın. 14-15 yaşlarındaymış o zamanlar. Garbage grubunun İskoç vokalisti Shirley Manson'u çok seviyormuş, çünkü ona Annie Lennox'u hatırlatıyormuş. İkisinin de çok güçlü sesler olduğunu düşünüyormuş. Amy'nin idolü BJORK. Müzikal olarak, şarkı sözleriyle, stiliyle, herşeyini çok beğeniyomuş. Onunla ilgili "Herkes onunla alay ediyor ama o umursamıyor. Ben de onun gibi olmak istiyorum." diyor. Amy geniş bir ev almış, şu an Terry ile birlikte şarkı yazıyorlarmış. Grubun tamamının eve yerleşmesini istiyormuş. 4 demo şarkının işi bitmiş. Yeni albümde Evanescence'ın çizgisi tamamen değişecekmiş. 2004 senesinin Mayıs ayında Amy piercingini çıkardı. Everybody's Fool klibinde de piercing yok. Sıkıldığı için çıkardığı söyleniyor. :Amy'e göre Haunted Evanescence’in en iyi anlatımı(yani Evanescence'in gerçek resmi). Amy gri ve mavi lens kullanıyor. Doğal saçının rengi açık kahve ve doğal gözleri parlak yeşil. Boyu 1.57 Amy ‘My Immoartal’ büyük bir hit olup radyolarda ve tvlerde çalınınca bu şarkıdan nefret etmeye başlamış çünkü bu şarkı Evanescence'in gerçek resmini yansıtmıyormuş. Onun favorileri: Tomi Amos, Nirvana, Michael Jackson, Björk ve Coldplay İsmini 70lerin şarkısı ”amie” den almış. West Mount Beach, Florida da büyümüş. Resim yapmayı ve yazmayı çok seviyor. Amy iyi bir aşçıymış. En beğendiği aktör Giovanni Rabisi. Sigara içenleri hiç hoş bulmuyor. Mariah Carey dinlediğini itiraf ediyor. Çocukluk çağındayken ona Ames ya da Amers derlermiş. Büyürken idolü Michael Jackson'mış. Britney bir süre önce Evanescence'in FIELD OF INNOCENCE şarkısına talip olmuş. Ama Amy tabii ki şarkısını Britney'e vermemiş. Britney de Field of Innocence yerine Everytime'ı koymuş albümüne. |
|
|
Amy Lee Amy Lee MsXLabs.org Amy Lynn Lee, (d. 13 Aralık 1981 — Riverside, Kaliforniya) ABD'li Mezzo Soprano solist ve besteci. Grammy ödüllü alternatif metal grubu Evanescence'in kurucusu ve solisti. Şarkıcılığının ve şarkı yazarlığının yanı sıra; klasik müzik eğitimli bir piyanisttir. Etkilendiği müzisyenler arasında Mozart, Björk, Tori Amos, Danny Elfman,gibi sanatçılar vardır. Biyografi İlk Yılları Lee, John Lee ve Sara Cargill çiftinin kızıdır. John Lee disk jokeyi, anne Cargill ise televizyoncudur. Bir erkek kardeşi ve iki kız kardeşi vardır. Aslında üçüncü bir kız kardeşi daha vardır fakat o,sara hastasıdır ve henüz üç yaşındayken (1987 yılında),annesi onu banyo yaptırırken birkaç dakikalığına yalnız bıraktığı sırada kriz geçirip nefessiz kalarak hayatını kaybeder. Amy Lee onun cansız bedenini görmüş ve hayatında unutamayacağı bir yara olarak aklına kazımıştır. Fallen albümündeki Hello adlı şarkıda annesine söylediği şu cümle; "Has no one told you she's not breathing?-kimse sana söylemedi mi, o nefes almıyor" ve The Open Door albümündeki Like You adlı şarkılar, Amy Lee'nin bu ölen kız kardeşi için yazılmıştır. Lee'nin yazdığı bu şarkılarda direk olarak bu kız kardeşe atıflarda bulunulmuştur . Lee,toplam dokuz yıl piyano dersi almıştır. Ailesi ile beraber sık sık taşınmış, Florida ve Illinois'den sonra son olarak Arkansas'a yerleşmiştir. Nitekim Evanescence da burada kurulmuştur. Eğitimi ile ilgili olarak da Pulaski Academy'den mezun olduğu sonra da Middle Tennessee State University'e gittiği bilinmektedir. AOL Müzik'de yer alan bir röportajında ilk yazdığı şarkılarının Eternity of the Remorse ve A Single Tear gibi iki şarkı olduğunu hatırladığını söylemiştir. İlkini on bir yaşındayken yazdığını hatta o zamanlar klasik müzik bestecisi olmak istediğini söylerken adı geçen ikinci şarkıyı da sekizinci sınıfa giderken yazdığını da eklemiştir. Evanescence Kuruluş Amy Lee, grubu Ben Moody ile birlikte kurdu. İkili bir yaz kampında Lee'nin Meat Loaf adlı grubun I'd Do Anything for Love (but I Won't Do That)adlı parçayı piyanoda çalması üzerine tanıştı. Bunun ardından, hemen bir ay içerisinde Arkansas'taki bazı kitapçılarda, kafelerde akustik performanslar sergilediler. Sonra da, Evanesence EP (1998) ve Sound Asleep EP (1999) adlı iki demo yaparak bunları bazı bölgesel satıcılarda sattılar. 2000 yılında da daha uzun bir demo olan Origin i yaptılar. Bu demo albümünde yer alan şarkılardan üç tanesi grubun daha sonra çıkacak olan albümleri Fallenda da yer aldı. Bu üç şarkı, Moody ve Lee tarafından birlikte yazılmıştı ve bunlar Whisper, Imaginary ve My Immortaldı. Whisper ve Imaginary albümde yer almadan önce bazı değişiklere uğradıysa bile; My Immortal aynen demodaki hali ile Fallen'da yer aldı. Sonraları My Immortal'ın grubun çaldığı farklı bir versiyonu internette yer alsa da, internetten indirmek için grubun Fallen albümünün içinde yer alan bir şifre gerekmekteydi. Bu versiyon, Fallen'ın sonraki kopyalarında (Arjantin ve Brezilya'da) yer aldı. Ben Moody'nin gruptan ayrılması 22 Ekim 2003 tarihinde gitarist Ben Moody farklılık yaratma düşüncesiyle gruptan ayrıldı. Bir kaç ay sonra bir röportajında Amy Lee, "Bir değişiklik yaratamadığınızı farkettik ve bu olmadan da yeni parçalar kaydedemeyeceğimizi anladık." demiştir ve ayrıca Sonuçta biz grubuz ve bu olaylar sadece Ben ve benim etrafında dönmüyor. diyerek eklemiştir. Dava 1 Aralık 2005 tarihinde eski Evanescence menajeri Dennis Rider, Amy Lee ile aralarında olan kontrata Lee'nin uymayıp, Rider'ın görevine erken son verdiği için dava açtı. Sonrasında ,Amy Lee de karşı dava ile buna görevi kötüye kullanma,cinsel taciz ,görevi özenle yapmama ve bazı diğer iddaları gerekçe göstererek karşılık verdi. Ayrıca davada Rider'ın Amy Lee'nin kariyerini ve işini tehlikeye soktuğunu bazı kendi çıkarları için Lee'nin işini kullandığı iddia edildi. Bundan başka,Rider'ın Amy Lee'nin kartı ile karısından gizli olarak metresine hediyeler aldığı da davadaki iddialar arasında yer aldı. Davada,Rıder'ın avukatı Bert Deixler ise Rider'ın işini profesyonelce yaptığını ve her zaman kendini bu tür şeylerden uzak tutmaya çalıştığını belirtti... The Open Door The Open Door'daki tüm parçalar kötü bir ilişki sonrasında Amy Lee'nin geçirdiği depresyon sürecinde,sanatçının kendisi tarafından yazıldı.6 ay süren bu depresyon boyunca psikiyatristiyle randevularına gitmek dışında evden çıkmayan Lee,"Good Enough" isimli parçayla bu dönemi noktaladı.Aslında bu şarkıyı albüme eklemek gibi bir düşüncesinin olmadığını,şarkı tamamlanınca albümdeki hüzünlü havayı mutlu sonla yok edebileceğini farkettiğini söyledi. Ayrıca Lee'den,Narnia Günlükleri : Aslan,Cadı ve Dolap filminin müziklerini yapılması istendiği fakat şarkılar hazırlandıktan sonra , çok karanlık ve epik oldukları gerekçesiyle geri çevrildiği söylendi. Bununla beraber film yapımcılarından gelen bir açıklamada hiç bir zaman bir Evanescence şarkısının filmin film müzikleri albümünde yer alması planlanmadığı ve Amy Lee'den hiçbir zaman film için şarkı bestelemesinin istenmediği söylendi. Evanescence'ın The Open Door albümünde bazı şarkılarda, bu filmin müziklerinden parçalar olduğu söylendi. Fakat Amy Lee bunun gerçek olmadığını sadece Good Enough adlı parçada biraz bulunduğunu açıkladı. Nişan ve Evlilik 9 Haziran 2007 de MuchMusic'in bir kaydı sırasında Lee, önceki gece nişanladığını söyledi. Ardından da eVThreads.com'da uzun süredir arkadaşı olan terapist Josh Hartzler'dan evlenme teklifi aldığını söyledi. Ayrca başka bir röportajında da Bring Me To Life ve Good Enough adlı şarkıları yazarken ondan ilham aldığını belirtti. İkili 6 Haziran 2007'de dünyaevine girdi ve Bahama adalarında balayı geçirdi. Evliliğinin ardından, yine eVthreads.com'a artık resmi olarak Bayan Hartzler olduğunu ifade etti. Tarzı Lee'nin tarzı Viktoryan tarzı kıyafetleri ile ve gothic makyajı ile hemen göze çarpar.Aynı zamanda giydiği kıyafetlerden bazılarını da kendisi tasarlamıştır. Bunlara örnek olarak Going Under parçasının klibinde giydiği kıyafet, 2004 Grammy ödüllerinde giydiği kıyafet ve The Open Door albüm kapağındaki kıyafeti örnek olarak verilebilir. Tasarladığı kıyafetleri tasarladıktan sonra daha uygun bir hale getirmesi için Japon moda tasarımcısı H.Naoto ile çalıştı. Konserlerinde genel olarak korse, uzun etekler ve uzun botlar giymektedir. Ayrıca sol kaşının yanında da bir pieercing'i vardır.Bu da Fallen albüm kapağında göze çarpar. Genellikle dekoltenin dikat çekmek için yapıldığına inandığından genellikle dekolteli kıyafetler giymekten kaçınmıştır. Fakat Everybody's Fool parçasının klibinde dekolteli kıyafetler giymiştir. Ama, klipte işlenen konu ve şarkının sözleri birleşince ,insanların dekolteyi ilgi çekmek için yaptığını ve şarkıda da Amy Lee'nin bu tür insanlara olan tepkisi açıkça görülmektedir. Hayranları da Amy Lee'yi bu konuda desteklemektedir. 2006 yılında Blender adlı magazin dergisi, yaptığı listedde Amy Lee'yi rock dünyasının en seksi kadınları arasında göstermiştir. Listede Lee'nin yanısıra Liz Phair,Courtney Love,Joan Jett gibi rock dünyasının ünlü isimleri de yer almıştır. Diğer Projeleri 2000 yılında Amy Lee, Evanescence'da daha önce klavye çalmış olan David Hodges'un Breathe adlı şarkısını ve daha önce albümlerinde yer almamış olan Fall into You adlı şarkıları seslendirdi.Ayrıca,Big Dismal adlı grubun 2003'te çıkan ilk albümleri Believeden Missing You adlı şarkıya geri vokal yaptı. Bundan başka, Lee The Daming Well adlı grubun iki şarkısına geri vokal yapsa da, grubun albümü çıkmadan önce Amy Lee'nin seslendirdiği kısımlar çıkarıldı. 2004 yılında erkek arkadaşı Shaun Morgan ile düet yaptı. Shaun Morgan ve grubu Seether'ın 2004 'te çıkan albümü Disclaimer iklinin beraber söylediği Broken adlı şarkı yer aldı. Şarkının klibinde de Amy Lee grupla beraber yer aldı.Bu şarkının bir başka özelliği de The Punisher adlı filmin film müzikleri arasında yer almasıydı. 2006'da bir Amerikan yardım kuruluşu olan Out of the Shadows'un başına geçti. Bu uluslararası bir kuruluştu ve amacı da insanları epilepsi hastalığı hakkında eğitmekti. Amy Lee'nin görevi kabul etmesinin bir nedeni de erkek kardeşine bu hastalığın teşhsi konmuş olmasıydı. Şarkıcı,Johnny Cash'in Gods Gonna Cut You Down adlı şarkısının klibinde de yer aldı. Klip Manhattan'da Trinity kilisesinde çekildi. Klip sırasında Tim Burton'a ait olan siyah kadife bir ceket giydi. Korn'un MTV'de yer alan Unplugged adlı programda yer alan akustik performansında Freak on a Leash şarkısında Lee de yer aldı. Bu şarkı aynı zamanda Şubat-2007 tarihinde çıkan Korn albümünün ilk single'dır. 2007 yılının sonlarına doğru VH1 adlı kanaldaki Behind the Music adlı programda yer aldı. Program, o hafta rock grupları ile ilgili bir bilgisayar oyunu olan Rock Band'i tanıtıyordu. Diskograf
|
Metnin tamamı: EvanescencE Biyografi: 22 Ocak 1981 tarihinde Little Rock'da doğan Ben Robert Moody, küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye ve gitar çalmayı öğrenmeye başladı.Bir yaz kampında basketbol maçı izleyen Ben sahaya yakın bir yerde tek başına piyano çalan sevimli bir kız gördü.Kız Meat Loaf'un I'd Do Anyhing For Love'ını söylüyordu.Yeni bir grup kurmaya çalışan Ben Amy ile tanıştı.Amy ona yeni bestelerini çaldı.Ben "Onu gördüğümde ve duyduğumda cennete gittiğimi hissettim" diyor o büyülü an için.Ben, Amy'ye iltifatlar etmeye başladı ve orada o tarihte başlayan arkadaşlıkla, bugün dünya çapında milyonlarca hayrana sahip bir rock grubunun temelleri atıldı. Beraber şarkılar yazmaya başladılar Amy ile. Amy, Solitude isimli şarkıyı yaptı ve bu, tarihteki ilk Evanescence şarkısı oldu. Daha sonra Ben'in Understanding'i geldi, daha sonra da Amy'nin Give Unto Me'si. Bu şarkıları Ben'in yaptığı My Immortal takip etti, ve o şarkı yıllar sonra büyük bir hit oldu.Gruplarının ismi içinse "Childish Intentions" ve "Stricken" isimlerini denediler, ama sözlükten baktıkları "Evanescence" kelimesinde karar kıldılar. Bu kelimenin anlamının (duman gibi yok olma, yavaş yavaş yok olma) yapmak istedikleri karanlık müziği tarif edeceğine inanıyorlardı. Yaptıkları şarkıları akustik bir versiyonla kaydedip Little Rock'daki yerel radyo istasyonlarına yolluyorlardı. Stüdyo kayıtlarında, Amy Lee vokalleri üstlendi, ayrıca piyano ve klavye çaldı. Düzenlemeleri yaptı. Ben Moody ise bütün gitarları çaldı, bazı şarkılarda da davul ve klavye çaldı. Düzenlemeleri ve programlamayı yaptı. Daha sonra grup elemanı olacak olan Will Boyd, Solitude şarkısında bas gitar ve gitar çaldı, geri vokal yaptı. Daha sonra davulcu olacak olan Rocky Gray, Understanding şarkısında davul çaldı. Matt Outlaw ise Solitude ve So Close şarkılarında davul çaldı. Orjinal albüm sadece 100 adet basıldı ve Aralık 1998'de sadece Little Rock'da yayınlandı ve Evanescence'ye ait ilk kayıtlı EP idi. Aralık 1998'de Little Rock'da bir EP yayınladılar, Evanescence EP. O ana kadar yaptıkları 11 tane şarkıyı stüdyoda kaydettiler ama bunların 7 tanesine bu EP'de yer verdiler.Sadece 100 adet basıan EP haliyle hemen tükendi.İkinci demo EP'leri "Sound Asleep"(Whisper olarak da geçiyor) ise sadece 50 adet basıldı! Daha sonra yine şarkılarına devam ettiler, 1999 Ağustos'unda ise 2. EP'lerini yayınladılar, ismi ise Sound Asleep EP idi (bazı yerlerde Whisper EP olarak geçiyor). Ağustos 1999'da sadece 50 adet yayımlanan EP'nin yapımına Bigwig Enterprises destek verdi, Ben Moody ise prodüksiyonu üstlendi.EP 6 adet şarkıdan oluşuyordu. Amy Lee vokal, piyano, klavye ve düzenlemeleri üstlendi. Ben Moody ise gitar, davul, bas gitar, klavye, düzenlemeler ve programlamayı üstlendi. Bu EP'de sadece 2 kişi vardı, yardımcı müzisyen yoktu. Aynı sene içinde, 1999'da Little Rock'lı başka bir müzisyen olan David Hodges gruplarına katıldı. David, Amy'den 3, Ben'den 2 yaş büyüktü, çok iyi klavye ve piyano çalıyordu ve güzel de bir sese sahipti. Artık bestelerini yaparken 3 kişiydiler. Çok zaman geçmeden yeni şarkılardan oluşan yeni bir kayıt yaptılar. Bu bir EP değildi, bir albümdü. Evanescence'nin ilk albümü olarak çoğu yerde adı geçti. Ancak Evanescence grup üyeleri Origin'in ilk albümleri olduğunu kabul etmediler. Amy ise Origin için "Süslü püslü bir demo" ifadesini kullandı. 4 Kasım 2000'de yayınlanan bu albüm yine sadece Little Rock'ta, Bigwig Enterprises tarafından yayımlandı ve 2.500 adet CD basıldı. Evanescence grubunun Fallen albümünde yaptığı patlamadan sonra Origin albümünü değişik şarkı listeleriyle fahiş fiyatlardan satıp bu işten rant elde etmek isteyenler oldu. Amy ve Ben bunu engellemek için "Origin albümünü satın almayın, internetten indirin" açıklamasını yaptı. Önceki EP'lere göre daha güzel şarkılar içeren albümden 3 şarkı Fallen albümüne girdi. Amy Lee vokalleri üstlendi. Ben Moody gitar, davul ve bas gitar çaldı. David Hodges ise piyano ve klavye çaldı, bazı şarkılarda da geri vokal yaptı. Will Boyd "Away From Me" de bas çalarak gruba yardımda bulundu. Living Sacrifice solisti Bruce Fitzhugh ile Stephanie Pierce "Lies" şarkısında vokal yaptılar. Suvi Petrajajrvi, Sara Moore, Catherine Harris ve Samantha Strong'dan oluşan 4'lü bayan korosu ise "Field of Innocence" şarkısında yer aldı. Daha sonra 2001 yılına gelindi, Evanescence grubu yeni yaptığı şarkılara demo kayıtlar hazırlamakla meşgulken Wind-Up Records onları "buldu". Yaptıkları şarkıları çok beğenen Wind-Up Records yapımcıları Evanescence grubuyla sözleşme imzaladı. Böylece orkestrasyonu daha geniş bir albüm yapma fırsatı bulan Amy, Ben ve David'li Evanescence grubu bir yandan şarkılar yapmaya, bir yandan da demo kayıtlar yapmaya devam etti. Grup meşhur olduktan sonra o demoların hepsi 2001-2002 demos adıyla internete sızdı. Grubun "Bring Me To Life" şarkısı yapım firması tarafından çıkış şarkısı olarak saptandı. Şarkıya erkek vokaller ekleme fikri Wind-Up Records'tan geldi ve şarkı için erkek vokal bölümleri yazıldı. Erkek vokalist içinse Wind-Up Records'a bağlı 12 Stones grubunun solisti Paul McCoy seçildi. Albümün prodüktörlüğünü eski Ugly Kid Joe gitaristi Dave Fortman üstlendi. Ağustos 2002'de albüm kayıtları başlandı ve 3 aylık hummalı bir çalışmadan sonra Kasım 2002'de bitirildi. Evanescence grubu albüme 14 şarkı koymayı planlıyordu. Bu şarkıların 12 tanesi Amy, Ben ve David üçlüsüne aitti. "Tourniquet" isimli şarkı Little Rock'lı müzisyen arkadaşları Rocky Gray'in kendi grubu için bestelediği "My Tourniquet" isimli şarkının değiştirilmiş haliydi. "Taking Over Me" şarkısında ise Amy, Ben, David dışında yine Little Rock'lı müzisyen arkadaşları John LeCompt'un payı vardı. Yine John'un yaptığı "Forever You" şarkısı ise demo kaydı olarak kaldı. Albümün adı "Fallen" olarak düşünüldü. Amy Lee vokalleri üstlendi. Ben Moody tüm gitarları çaldı (Ayrıca Farther Away şarkısının sonunda tribal perküsyon çaldı). David Hodges ise bütün piyano ve klavyeleri çaldı. Neredeyse bütün şarkılarda ritim klavye yer alıyordu, bazı şarkıların girişi piyanoyla idi (Bring Me To Life, Taking Over Me). My Immortal ve Hello ise tamamen piyanodan oluşuyordu. Bu açıdan bakarsak David 3. eleman olarak yadsınamaz bir katkı sağladı. Daha önce Guns'n Roses da dahil birçok grupta davul çalan Josh Freese albümde davul çaldı. Francesco DiCosmo ise bas çaldı. Millennium Choir grubu 4 şarkıda koro olarak yer aldı. Paul McCoy da Bring Me To Life'da vokalleri üstlendi. Kasım 2002'de albüm tamamlandı. Albüm tamamlandıktan sonra, daha önce Evanescence grubuyla çalışmış müzisyenlerden, John LeCompt 2. gitarist, Rocky Gray davulcu, Will Boyd da basçı olarak canlı şovlarda çalmak için gruba dahil oldular. Bu müzisyenlerin hepsi daha önce kısa da olsa grupla çalışmışlardı (Grup için besteleri vardı; John'un Forever You ile Taking Over Me, Rocky'nin Tourniquet, Will'in October ile So Close). Grup böylece 6 kişiye çıktı. Fallen albümünün çıkış tarihi olarak 4 Mart 2003 belirlendi. Bring Me To Life ve My Immortal, Daredevil filminin soundtrack albümüne girdiler. Bring Me To Life şarkısı bu şekilde internet yoluyla yavaş yavaş duyulmaya başladı. 19 Aralık 2002 tarihinde, grubun daha sonra aşina olacağı ayrılıklardan ilki yaşandı. David Hodges gruptan ayrılma kararı aldı. Ayrılma sebebi olarak "Hristiyan Rock" tartışması ve Ben Moody'nin "Hristiyanız ama Hristiyan rock grubu değiliz" şeklindeki sözü söylendi. Sözüm ona David din konusunda aşırı yobazdı ve Ben'in bu açıklaması sebebiyle gruptan ayrılma kararı aldı. Ama Origin albümünde bir sürü vokal yapmasına rağmen, Fallen'da hiç vokalinin olmaması, Bring Me To Life şarkısında David vokal yapabilecekken grup dışından bir vokalistle anlaşılması, ayrılma sebebinde Amy ile vokaller konusunda anlaşmazlık olabileceğini akıllara getirdi. David ayrılınca grup 5 kişi kaldı, yerine eleman alınmadı. Canlı performanslarda klavye ve piyano sesleri bilgisayardan fon müziği olarak çalındı, yani bu şekilde çözüm bulundu. Ocak 2003'te Wind-Up Records "Mystary EP" isimli bir reklam CD'si çıkarttı. Fallen albümünden "My Last Breath", "My Immortal" (Mystary Version), "Farther Away", "Everybody's Fool", "Imaginary" (Mystary Version) şarkıları bu EP'de yer aldı ve Fallen albümü için tanıtım CD'si amaçlı bir EP idi. Yine Ocak 2003'te, Romanya'da Bring Me To Life şarkısına klip çekildi. Evanescence'nin tarihteki ilk klibi olan bu klipte grup elemanları Amy, Ben, John ve Rocky ile konuk vokalist Paul McCoy yer aldı . Fallen albümü çıkmadan önce Farther Away, Missing ve Breathe No More şarkıları albümden çıkarıldı. 4 Mart 2003'de 11 şarkılık albüm piyasaya çıktı. Bring Me To Life hitiyle dikkat çeken grubun albümü listelerde yavaş yavaş yükseldi, 1 numaraya kadar bile çıktı. Grup 5 kişilik kadrosuyla albüm çıkmadan önce konserlere başlamıştı. 6 Mart 2003'te Jay Leno'nun programında Paul McCoy'un da katılımıyla Bring Me To Life'ı çaldılar (O performans hariç, diğer bütün canlı Bring Me To Life performanslarında, Paul McCoy'un vokal bölümlerini John LeCompt üstlendi). 15 Mayıs'ta AOL Sessions'a katılıp bazı şarkılarını akustik, bazı şarkılarını da rock versiyonlarıyla çaldılar. 29 Mayıs'ta ilk Avrupa (ilk Amerika dışı) konserlerini Barcelona'da verdiler. 7 Haziran 2003'te, Avrupa'nın en büyük festivallerinden olan Almanya'daki Rock ** Ring'de çaldılar. 8 Haziran'da yine Almanya'daki Rock Im Park, 9 Haziran'da da Hollanda'daki Pinkpop festivallerinde çaldılar. 30 Haziran'da Orlando'da Hard Rock Live programında 4 şarkı çaldılar. 8 Temmuz'da tekrar Jay Leno'nun programına çıkıp Going Under'ı çaldılar. 9 Temmuz'da Pepsi Smash programında çaldılar. 27 Temmuz'da ise Japonya'daki Fuji Rock Festival'de çaldılar. Bu arada 2. klip Going Under da televizyonlarda gösterilmeye başladı. Fallen albümünün yüksek satış hızı da devam etti. Ağustos ve Eylül 2003'te Amerika turnesi kapsamında 34 konser verdiler. Eylül 2003'de My Immortal şarkısının rock versiyonunun kaydı yapıldı (Bu kayıt albümün daha sonraki baskılarında 12. şarkı olarak yer aldı). 7 Ekim 2003'te 22 konserlik Avrupa turnesi başladı. 3 konser verildikten sonra Barcelona şehrinde My Immortal'ın band versiyonuna klip çekildi. Daha sonra turne konserleri devam etti. Turnenin 8. konseri olan Köln konseri DVD formatında çekildi ve internette yayınlandı. 21 Ekim 2003'te Stockholm'de 22 konserin 11.si verildi. Konser bitince grup, 24 Ekim'de Berlin'de verecekleri konser için Berlin'e geçti. 22 Ekim gecesi Berlin'de Ben Moody grubu bırakıp Amerika'ya döndü. Hem de gidişiyle ilgili tek bir açıklama yapmadan... Ben Moody'nin gidişiyle başta Amy olmak üzere herkes şoka girdi. İlk şok atlatıldıktan sonra ise, turneye devam kararı alındı. John, Ben'in çaldığı şarkıların solo kısımlarını öğrenebildiği kadar öğrendi ve tek gitaristle 24 Ekim Berlin konseriyle beraber turne devam etti ve bitirildi. Amy de bu konserler sırasında Ben'i göremeyip şaşıran hayranlara "Ben gitti ama biz devam ediyoruz" açıklamasını yaptı. Ben Moody'nin ayrılışından aylar sonra, Amy bir röportajda: "Bir şeyler değişmediği müddetçe 2. bir albüm yapamayacak noktaya gelmiştik" şeklinde açıklama yaptı.Aynı zamanda Amy, Ben’in grubun içinde gerilim yarattığı için bu ayrılığın kendisini rahatlattığını açıkladı. Yani tüm dünyaya "Ben ayrıldığı için mutluyum ve hala ayaktayım" mesajını verdi. Çok zaman sonra ise Ben Moody'den bir itiraf geldi. Kendi inşa ettiği grubu terk edip gittiği için eleştirilen Ben Moody, Bipolar Disorder yani Manik Depresyon hastalığına sahip olduğunu ve grubu bıraktığı gün bunalım geçirmekte olduğunu belirtti. Ernest Hemingway, Honore de Balzac, Ludwig van Beethoven, Victor Hugo, Vincent Van Gogh gibi ünlü isimlerin de sahip olduğu bu hastalık kişinin hislerini / hissettiklerini, davranışlarını ve düşüncelerini, enerjisini ve yaşama fonksiyonlarını, kabiliyetlerini anormal şekilde etkileyen bir beyin hastalığıdır. İntiharlara bile yol açabilen bir hastalıktır ki bu yüzden sadece grubu bırakmış olmasına şükretmek lazım... Ben Moody Evanescence'den ayrıldıktan sonra bir sürü müzik çalışmasının içinde yer aldı. "Can't Regret What You Don't Remember" isimli ilk solo albümünün ise yakınlarda çıkması bekleniyor. (Albümün adının Türkçesi, "Hatırlamadığın Şeyden Dolayı Pişman Olamazsın".) Yaklaşık bir ay sonra, 16 Kasım 2003'te American Music Awards'teki Going Under performansında grup tekrardan 5 kişiydi. Ama Ben Moody geri dönmemişti. Onun durduğu yerde uzun rasta saçlı yeni bir gitarist vardı. Müzikle yakından ilgilenen kişiler ise bu gitaristi Cold grubunun gitaristi Terry Balsamo olarak biliyordu. Daha sonra Terry, Evanescence ile konserlerde ve TV programlarında çalmaya başladı. Ancak ne Cold'dan ayrıldığına ne de Evanescence grubuna tamamen katıldığına dair bir bilgi verilmedi. Beklenen açıklama Amy'den geldi. 16 Ocak 2004 tarihinde, Avustralya'da verilecek bir konser öncesi, bir Avustralya müzik sitesine, Terry'nin artık kalıcı grup üyesi olarak kendileriyle devam edeceğini açıkladı. 8 Şubat 2004'te Evanescence 2 Grammy ödülü kazandı ve artık "Grammy-Award Winning band" oldu. Ödül töreninde ödülü almak için sahneye Amy Lee ile beraber, Ben Moody ve David Hodges çıktı. Bu Wind-Up tarafından istenmişti, çünkü bu ödüllerde en büyük paylar onlarındı. Ödülü Yüzüklerin Efendisi'nde Sam rolünü oynayan Sean Astin ile Stars Wars filmlerinde Kraliçe Amidala'yı oynayan Natalie Portman'dan aldılar. 26 Şubat 2004'te Amerika'yı turlarken verdikleri 1 günlük arada David Letterman'ın programına çıkıp My Immortal'ı çaldılar. Nisan 2004'te Everybody's Fool klibi çekildi. 24 Mayıs'ta birçok grubun konser verme konusunda rüyalarını süsleyen Wembley'de çaldılar. 25 Mayıs 2004'te Paris'teki devasa yapı Le Zenith'de konser verdiler. 4 Haziran 2004'te ise Rock ** Ring'e 1 yıl aradan sonra 2. kez çıktılar. 14 Ağustos 2004'te Little Rock - Alltel Arena'daki konserle Fallen albümü konserleri tamamlandı. Albümün dünya çapındaki satışları ise 2004 yılının sonlarına doğru 14 milyonu geçti. Sadece Amerika'da 6.6 milyon satıp 6 platin ödülü kazanan albüm, United World Chart'ta 10 hafta 1 numarada yer aldı ve 40 albümün girebildiği listede tam 82 hafta kalmayı başardı.Ayrıca Billboard Top 10 listesinde 43 hafta, Billboard Top 200 listesinde ise 104 hafta kaldı, ve Billboard Top 50 listesinde en az 1 yıl kalan 8 albümden biri olarak tarihe geçti. 25 Mayıs 2004'te Paris'teki konserde çekilen DVD Anywhere But Home, 23 Kasım 2004'te piyasaya sürüldü. Daha sonra ara verildi. Verilen arada John ve Rocky kankiler, arkadaşlarıyla beraber Mourningside ve Machina isimli grupları oluşturdular ve müzik çalışmaları yaptılar. Will Boyd ise Two Spines isimli grupla çaldı. Amy ve Terry de harıl harıl beste yapmakla uğraştılar. Beste çalışmaları tamamlandıktan sonra 2005 Eylül'ünde yeni albüm için kayıtlara girdiler. Prodüktör yine Dave Fortman'dı. Kısa süre sonra Terry felç geçirdi. Tedavisi nedeniyle albüm kaydının tamamlanması zaman aldı. Mart 2006'da albüm tamamlandı. İsmi "The Open Door" olarak belirlenen albümün çıkış tarihi ise sürekli ertelendi ve en son olarak 3 Ekim diye karar alındı. Haziran 2006'da, David ve Ben'den sonra, 3. grup üyesi ayrılığı yaşandı. Basçı Will Boyd gruptan ayrılma kararı aldı. Gerekçesi ise yeni bir dünya turnesine çıkmak istemeyip ailesiyle daha uzun süre vakit geçirmek istemesiydi. Grubun yeni albümünün ilk klibi "Call Me When You're Sober" ve albüm promo fotoları, basçı Will olmadan 4 kişiyle çekildi (İlk albümün çıkış şarkısı ve promo fotolarında da Will yoktu). Ağustos 2006'da Will'in yerine basçı olarak Tim McCord geldi. 2 Ekim 2006 gecesi Conan O'Brien'ın programında yeni albümün çıkış parçası Call Me When You're Sober'ı yeni üyeleri Tim McCord'la birlikte çaldılar (Tim'in grupla birlikte ilk çalışıydı). 3 Ekim 2006'da yeni albüm çıktı. Çıkar çıkmaz Amerika ve Dünya listelerinde 1 numaraya yükseldi. 5 Ekim 2006'dan itibaren yeni albümün konserleri başladı. Daha sonra albümün 2. klibi Lithium şarkısına çekildi. 14 Aralık 2006'da yeni single Lithium'u David Letterman'ın programında çaldılar. 9 Ocak 2007'de Amy, psikiyatrist Josh Hartzler ile nişanlandığını Much Music programında açıkladı. 9-10 Mart tarihlerinde Sweet Sacrifice şarkısı 3. klip olarak çekildi. 13 Mart 2007'de Jay Leno'nun programına 3. kez çıktılar ve Lithium'u çaldılar. 1 Mayıs'da Güney Afrika'da verilen konserden sonra, grubun 18 günlük bir boşluğu vardı. Önce Amy John'u gruptan kovdu, Rocky de gruptan ayrıldı. Amy 6 Mayıs'ta nişanlısı Josh ile evlendi. Herkes açıklama beklerken Amy, John ve Rocky'nin ayrılışı hakkında "Artık Evanescence için endişelenmiyorlardı, sadece para için grupta kalmaya başladılar, grubumun dağılmasından korktuğum için buna bu zamana kadar müdahale edemedim, ikisine de hep nazikçe davrandım ama kıskançlık ve içerleme dışında bir karşılık alamadım. Mutsuzdular. Bir de yanlış bilinen bir şey var, Rocky gruptan ayrılmadı. Çevresine ve grubun geri kalanına Güney Afrika'daki konserlerden 2 hafta sonra ayrılmayı planladığını söylemiş. O sırada ben balayında olacaktım ve onun yerine yeni bir davulcu getirmeye vaktimiz kalmayacaktı. Söylediği insanların çoğu Evanescence'yi seviyormuş demek ki, gelip bana durumu anlattılar ve onun yerine başka birisini getirme kararı aldık, sonra da John'u aradım ve artık yapması gereken şeyi yapmasını, kendi grubuyla (Machina) çalması gerektiğini söyledim. Çünkü Evanescence'yi beğenmeyen ve sevmeyen kimse Evanescence grubunda çalamaz. Grup için yaratıcı olmak isterken sadece grupla birlikte çalan bir eleman olmak sinirlendirici olabilir. Bu sinirlilik John'u değiştirdi." açıklamasını yaptı. Bu açıklamadan John'un Evanescence grubunda sadece konserlerde gitar çalan bir eleman değil grupta söz sahibi olan bir eleman olmak istemesinin ama Amy'nin her nedense buna izin vermemesinin John'u mutsuz ettiğini ve onunla çok iyi arkadaş olan Rocky'nin de artık kalmak istemediğini, Amy'nin de ikisini birden gruptan çıkardığını anlayabiliriz. Kovuluşlarının ardından John "Amy hiçbir uyarı yapmadan sebepsiz yere beni kovdu. Bakış açımız her konuda aynı değildi, hem kimin olabilir ki ? Ortak hedefimiz aynıydı: Evanescence'yi yapabileceğimiz en iyi rock grubu yapmak... Bunun için emek verdim, terimi akıttım, ama yeterli değilmiş anlaşılan. Şimdi ben de onun kapısından geri döndürülenler arasına katıldım. Önümüzdeki hafta grubum Machina ile birlikte New York'da turnede olacağız, burada böyle negatif bir şekilde oturup vakit kaybedecek bir insan değilim. Siz de Amy'nin bir dahi ve kurtarıcı olduğunu düşüneceksiniz. Umarım sizin kalbinizdeki yerini korur. Hepinize gerçekten çok teşekkür ederim, bunca yıl en inanılmaz hayranlarım ve dostlarım olduğunuz için. Belki bir gün yine görüşürüz. Şimdi gidip küçük oğlumla oynayacağım…" açıklamasını yaptı. Rocky de "Tanrı beni eve çağırmaya karar verene kadar benden bir şeyler duymaya devam edeceksiniz. Beni destekleyen ve gerçeği bilen herkesi Tanrı korusun, özellikle de karımı, çocuklarımı, John'u, Ben'i, Will'i ve gerçek olan herkesi..." açıklamasını yaptı. Rocky'nin bu sözleri ise David hariç bütün ayrılışlarda Amy'nin payı olduğunu ima ediyordu. 18 Mayıs'da Dark New Day grubu elemanları davulcu Will Hunt ve gitarist Troy McLawhorn'un gruba katıldığı açıklaması yapıldı. Amy bu iki üyeyi Dark New Day grubundan "ödünç" aldıklarını söyledi. Yeni kadroyla önce Amerika'da 2 konser verildi. Sonra 19 konserlik Avrupa turnesi başladı. Bu turne kapsamında Evanescence, 24 Haziran 2007'de İstanbul - Kuruçeşme Arena'da konser verdi. Kuruçeşme Arena'yı dolduran binlerce kişiye muhteşem bir gece yaşatan grup, İstanbul'dan sonra İsrail'e geçerek Avrupa turnesini tamamladı. 23 günlük aradan sonra, 20 Temmuz 2007'de 30 konserlik "Family Values Tour" başladı ve 2 Eylül'de tamamlandı. Yeni kadroyla toplam 51 konser verilmişti. 2 Eylül günü grubun 50 günlük tatili başladı. 23 Ekim günü Coral Gables konseriyle birlikte 28 konserlik "Winter Tour" başlayacadı ve 8 Aralık ta bitti. kaynak |
Evanescence - Fallen - Lyrics Long lost words whisper slowly to me Still can't find what keeps me here When all this time i've been so hollow inside I know you're still there Watching me wanting me I can feel you pull me down Fearing you loving you I won't let you pull me down Hunting you i can smell you - alive Your heart pounding in my head Watching me wanting me I can feel you pull me down Saving me raping me Watching me Taking Over Me You don't remember me but i remember you I lie awake and try so hard not to think of you But who can decide what they dream? And dream i do... I believe in you I'll give up everything just to find you I have to be with you to live to breathe You're taking over me Have you forgotten all i know And all we had? You saw me mourning my love for you And touched my hand I knew you loved me then I believe in you I'll give up everything just to find you I have to be with you to live to breathe You're taking over me I look in the mirror and see your face If i look deep enough So many things inside that are just like you are taking over Albüm Adı: Fallen |
Evanescence - I Believe In You - Lyrics You don't remember me, but I remember you I lie awake and try so hard not to think of you But who can decide what they dream, and dream I do. I believe in you I'll give up everything just to find you I have to be with you To live, to breathe You're taking over me Have you forgotten all I know and all we had You saw me mourning my love for you and touched my hand I knew you loved me then I believe in you I'll give up everthing just to find you I have to be with you To live, to breathe You're taking over me I look in the mirror and see your face If I look deep enough So many things inside that just like you Are taking over I believe in you I'll give up everthing just to find you I have to be with you To live, to breathe You're taking over me (repeat) Albüm Adı: Fallen |
Evanescence Evanescense Kuruluş:Grup 1995 yılında Amy Lee ve Ben Moody tarafından kurulmuştur.Evanescence grubu; vokalist, piyanist ve şarkı yazarı Amy Lee ile eski gitarist ve şarkı yazarı Ben Moody tarafından 1995 yılında kuruldu. Birbirlerini daha önce de tanımakta olan ikili, 1994'te Little Rock'taki bir gençlik kampında; Moody'nin, Lee'yi 1993 yılı hiti "I'd Do Anything for Love adlı parçayı piyanoda çalarken duymasıyla tanışmıştı. Lee tarafından yazılan "Solitude" ve "Give Unto Me" ile Moody tarafından yazılan "Understanding" ve "My Immortal" ikili tarafından aranje edildi. Lee ve Moody'nin şarkılarından ikisinin yerel radyolarda çalınması, grubun ülkede tanınmasını ve konser isteklerinin artmasını sağladı. Nitekim grup canlı bir gösteri sergiledi ve böylece yerel çevrenin en popüler gruplarından biri haline geldi. Grubun adı için "Childish Intentions" ve "Stricken" gibi adlar denendikten sonra, "yok olmak" "buhar olup uçmak" anlamına gelen "Evanescence"ta karar kılındı. Lee, sonrasında "gizemli, karanlık ve dinleyicinin aklında kalıcı" olduğundan bu adı sevdiğini söylemiştir. İlk demo CD'leri olan "Origin"in (2000) yanı sıra grup iki adet EP yayınladı. İlki kendi adlarını taşıyan "Evanescence EP", ikincisi ise "Whisper EP" adıyla da bilinen ve 50 kopyası basılan "Sound Asleep EP" idi. "Origin" ve bu iki EP, grubun ilk stüdyo albümü "Fallen" daki parçaların bazılarının demo sürümlerini içermektedir. Sonradan bu eski parçaların internetten indirilmesine izin verilmiştir. Evanescence şu an Hard Rock müzik türüyle ilgileniyor. http://tr.wikipedia.org/wiki/Evanescence |
http://sitesi.web.tr/resim/449287_evanescence_2.jpg İlgilenmiyorum ama bir katkım olsun dedim :) |
Evanescence Evanescence Amerikalı rock grubudur. 1995 yılında piyanist/vokalist Amy Lee ve gitarist Ben Moody tarafından Little Rock, Arkansas'ta kurulmuştur. Daha önce "Childish Intentions" ve "Stricken" gibi isimlerle de anılan grup en son "Evanescence" adını aldı. İki özel EP ve Bigwig Enterprises'ın yardımlarıyla "Origin" adını taşıyan demo CD'nin kaydedilmesinin ardından, grup 4 Mart 2003'te ilk uzunçalar albümü olan "Fallen"ı Wind-up Records üzerinden satışa sundu. Dünya çapında 15 milyondan fazla kopyası satan bu albüm ve "Daredevil" filminin müziği olarak da kullanılan "Bring Me to Life" şarkısı sayesinde, grup iki Grammy Ödülü kazandı. Daha sonra 25 Mayıs 2004 tarihli Paris konserini 23 Kasım'da "Anywhere but Home" adı altında yayınlayan grup, bu albümü ile 1 milyonluk satışa ulaştı. 3 Ekim 2006'da grup 4 milyondan fazla satan ikinci stüdyo albümü "The Open Door"u satışa çıkardı. Bu albümün 5 Ocak 2006'da başlayıp 9 Aralık 2007'de sona eren turnesinin ardından grup müziğe ara vermeye karar verdi. Evanescence'ta birkaç eleman değişikliği yaşandı. Bunların ilki, solo olarak Hıristiyan müziği üzerine çalışmaya karar veren klavyeci David Hodges oldu. 2003'te grubu bırakmaya karar veren kurucu ve gitarist Moody'nin yerine Cold grubundan Terry Balsamo geldi. 2006'da basçı Will Boyd'un grup ile yollarını ayırmasıyla Tim McCord grupta görev almaya başladı. 2007'de ise gruptan ayrıldıkları beyan edilen davulcu Rocky Gray ve gitarist John LeCompt'ın yerini "The Open Door" turnesi boyunca Will Hunt ve Troy McLawhorn doldurdu. Grubun lideri Lee şu anda tek değişmemiş Evanescence üyesidir. Şarkıları All That I'm Living For (51024) Angel Of Mine (45457) Anything For You (35876) Anywhere (32456) Away From Me (24656) Before The Dawn (23946) Breathe No More (26840) Bring Me To Life (232253) Broken (67242) Bury Me Alive (2616) Call Me When You're Sober (130732) Cloud Nine (18521) Disappear (513) End Of The Dream (817) Erase This (687) Even In Death (21047) Everybody's Fool (69889) Exodus (16090) Farther Away (17033) Field Of Innocence (15048) For You (26315) Forever Gone,Forever You (21642) Forgive me (33241) Freak On A Leash (550) Give Unto Me (14623) Going Under (67281) Good Enough (31575) Goodnight (14986) Halfway Down The Stairs (muppets Revisited) (187) Haunted (25153) Heart Shaped Box (15344) Hello (79117) Hello (Almanca) (3237) I Believe In You (2166) I Hate Everything About You (7993) I must be dreaming (25333) Imaginary (25426) Lacrymosa (18605) Lies (26344) Lies Remix (4214) Like You (24918) Listen to the rain (19867) Lithium (168116) Lose Control (17700) Lost In Paradise (1108) Made Of Stone (691) Missing (47303) My Heart Is Broken (1028) My Immortal (786250) My Last Breath (28807) New Way To Bleed (497) Numb(cover) (1214) Oceans (736) October (17520) Origin (490) Restless (3661) Sally's Song (7263) Secret Door (522) Sick (714) Snow White Queen (17931) snow white quen (2162) So Close (17489) Solitude (14063) Surrender (12783) Sweet Sacrifice (55502) Taking Over Me (37024) The Change (834) The Last Song I'm Wasting On You (19290) The Only One (19446) The Open Door (4860) The Other Side (604) Thoughtless (18046) Together Again (5918) Tourniquet (20361) Understanding (14455) Understanding(Original) (10198) Wake Me Up Inside (11968) Weight of the World (22488) What You Want (2179) Where Will You Go (14577) Where Will You Go? (15462) Whisper (31393) You (32009) You Never Call Me (6294) You Never Call Me When You're Sober (519) Your Star (16680) Zero (19681) |
| Saat: 21:08 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık