MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Müzik ww (https://www.msxlabs.org/forum/muzik-ww/)
-   -   Kat Deluna (https://www.msxlabs.org/forum/muzik-ww/138244-kat-deluna.html)

KisukE UraharA 23 Mart 2008 12:20

Kat Deluna
 
1 ek
Kat Deluna

Alıntıdaki Ek 13676

Kathleen Emperatriz "Kat" DeLuna, 1987’de Amerika’da dünyaya geldi. Aslen Dominik Cumhuriyeti kökenli olup çocukluğunu Bronx’ta geçiren Kat, Aretha Franklin’i dinleyerek büyüdü. Liseye geldiğinde şarkı söylemek istediğini farkeden DeLuna, Jerry Forderhase’den vokal dersleri almaya başladı. 5 oktavlık sesiyle Mariah Carey ve Minnie Riperton’la yarışabilecek seviyede olan sanatçı, Coquette adlı bir hip hop/r&b grubuna katılarak müzik dünyasına adım attı. Bir süre sonra solo albüm yapmaya karar verdi ve bir içecek markasının sponsorluğunda düzenlenen karaoke yarışmasına katıldı. Yarışmada Dolly Parton imzalı Whitney Houston şarkısı “I Will Always Love You”yu seslendirdi ve birinci oldu. Yarışmadan sonra Kübalı salsa sanatçısı Rey Ruiz, Kat’e kendi şarkılarını yazması gerektiğini söyledi. Kat de bunun üzerine stüdyoda daha fazla vakit geçirmeye ve yazdığı sözleri müziğe dökmeye başladı.

Epic Records’la anlaşma imzalayan müzisyen, ilk albümü “9 Lives”ı bu plak şirketinden çıkardı. RedOne prodüktörlüğünde hazırlanan albümden çıkan ilk single’ı “Whine Up” oldu. Sanatçının Elephant Man ile birlikte çalıştığı bu parça Billboard ilk 100 listesinde ilk 30’a girdi. Bu şarkıyla Kanada ve Avrupa’da da ünlenen Kat Deluna, Fransa single listesinde 9 numarada yer aldı. Albümden 2. single’ı “Run The Show” parçasına seçen sanatçı, Busta Rhymes ile birlikte yaptığı bu single’dan sonra “Am I Dreaming”i de hayranlarına ulaştıracak.


RoSSoRoSe 9 Temmuz 2008 08:36



Jumong 8 Kasım 2011 18:22



HANDSOME 17 Ocak 2012 23:42

Kat Deluna
Vikipedi, özgür ansiklopedi



Kathleen Emperatriz "Kat" DeLuna, (d. 26 Kasım 1987, The Bronx, New York), Dominik Cumhuriyeti kökenli ABD'li R&B şarkıcısı. Epic Records/GMB ve Akon'un yapım şirketi Konvict Muzik'e bağlıdır.
Aretha Franklin'i dinleyerek büyüdü. Liseye geldiğinde şarkı söylemek istediğini farkeden DeLuna, Jerry Forderhase'den vokal dersleri almaya başladı. 5 oktavlık sesiyle Mariah Carey,Christina Aguilera ve Minnie Riperton’la yarışabilecek seviyede olan sanatçı, Coquette adlı bir hip hop/R&B grubuna katılarak müzik dünyasına adım attı. Bir süre sonra solo albüm yapmaya karar verdi ve bir içecek markasının sponsorluğunda düzenlenen karaoke yarışmasına katıldı. Yarışmada Dolly Parton imzalı Whitney Houston şarkısı "I Will Always Love You"yu seslendirdi ve birinci oldu. Yarışmadan sonra Kübalı salsa sanatçısı Rey Ruiz, Kat'e kendi şarkılarını yazması gerektiğini söyledi. Kat de bunun üzerine stüdyoda daha fazla vakit geçirmeye ve yazdığı sözleri müziğe dökmeye başladı.
Epic Records'la anlaşma imzalayan müzisyen, ilk albümü 9 Lives'ı bu plak şirketinden çıkardı. RedOne prodüktörlüğünde hazırlanan albümden çıkan ilk single’ı "Whine Up" oldu. Sanatçının Elephant Man ile birlikte çalıştığı bu parça Billboard Hot 100 listesinde ilk 30'a girdi. Bu şarkıyla Kanada ve Avrupa'da da ünlenen Kat Deluna, Fransa single listesinde 9 numarada yer aldı. Albümden 2. single’ı "Run the Show" parçasına seçen sanatçı, [[Busta Rhymes] 3. single olarak İn The End'ı seçti! bu şarkı sadece avrupa'da yayınlandı ve birçok başarıya imza attı. 9 lives albümünden çıkan son single ise Am İ Dreaming oldu. Albüm toplamda dünya çapında 900.000 sattı! 2. albümünü 2010 yılında çıkardı. adı Inside Out. önce sadece belçika'da yayınlandı sonra fransa ve en sonunda Japonya'da. Albümden çıkan ilk single Push Push oldu. 2. single ise Party o'clock oldu ve 3. single Dancing Tonight oldu. Dancing Tonight Kat Deluna'nın Billboard Dance/club chartsta 1 numara olan 2. single'i. şuanda ise 2012'de yayınlanacak olan Viva adlı albümünün üzerinde çalışıyor. albümün ilk single'i Drop It Low. Şarkı ülkemizde çok ünlenmiştir. Yaz aylarının en popüler şarkılarından biri olmuştur ve birçok müzik kanalında sıkça rastlanılıyordu. bu şarkı aynı zamanda 8 aydır (mayıs - aralık) hala belçika'da en çok indirilen şarkılar arasında ilk 20'de. Sevilen sanatçı'nın yepyeni single ise bizlerle çok yakında olacak. Söylentiler Shake it (ft. fatman scoop) diyor ama kesin birşey yok. Albümse aslında Inside Out albumunun Amerikan versiyonu olacak ve sadece amerika'da yayınlanacak. Ballad şarkılar ağırlıkta olacak ve yıllardır üzerinde çalıştığı inside out ve ground zero şarkıları bu albümde yer alabilirmiş.


Singlelar

  • 2007: "Whine Up"
  • 2007: "Run The Show"
  • 2008: "In The End"
  • 2008: "Am I Dreaming"
  • 2009: "Dance Bailalo"
  • 2009: "Unstoppable"
  • 2010: "Push Push"
  • 2010: "Party O'clock"
  • 2011: "Dancing Tonight"
  • 2011: "Drop It Low"
Konuk olduğu albümler

  • 2007: "Cut Off Time" (Omarion featuring Kat DeLuna)
  • 2008: "Tek Weh Yuhself Again (Remix)" (Mr. Vegas featuring Kat DeLuna & Lil' Kim)
  • 2008: "Body Talk" (Elephant Man featuring Kat DeLuna & Jha Jha)


Düet singlelar

Yıl Single POR Album 2007 "Cut Off Time" (Omarion featuring Kat DeLuna) 44 Feel the Noise O.S.T.







Lanetkaranlık 1 Haziran 2012 17:03

Kat Deluna
 


Lanetkaranlık 2 Haziran 2012 22:37

Kat Deluna
 
:D



Saat: 23:38

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık