MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Müzik tr (https://www.msxlabs.org/forum/muzik-tr/)
-   -   Kerim Tekin (https://www.msxlabs.org/forum/muzik-tr/14241-kerim-tekin.html)

Kral_Aslan 20 Kasım 2006 15:34

Kerim Tekin
 
Ölümün adı... KARBEYAZ...

KERİM TEKİN'in anısına...
Kerim Tekin, 1975 yılında Erzincan'da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Ortaöğrenimi sırasında şan dersleri aldı ve gitar çalmayı öğrendi. Lise yıllarında profesyonel müzik hayatına atıldı ve onyedi yaşında gece kulüplerinde çalışmaya başladı. 1994 yılında S Müzik'le anlaşarak profesyonel bir ekiple ilk albümünün hazırlıklarına başladı. "Kara Gözlüm" adını taşıyan ilk albümü 1995 yılında müzik marketlerde yerini aldı. Prodüktörlüğünü Halis Bütünley'in yaptığı albümde on şarkı yer aldı. Müzikseverlerin Kerim Tekin'le tanışması ise söz ve müziği Kenan-Ozan Doğulu kardeşlere ait olan "Cici Baba"yla oldu. Albümde pop müzik piyasasının seçkin isimleri biraya geldi. Bir çok şarkı Ozan-Kenan Doğulu, Garo Mafyan ve Zeynep Talu Kurşuncu imzasını taşırken İlhan Şeşen, Yusuf Bütünley, Saro Secikyan ve Fabio Taşel'de söz ve müzikleriyle katıldı albüme. "Kara Gözlüm" gibi romantik şarkılarla dikkatleri çeken Kerim Tekin, hoş görünümü, sempatikliğiyle özellikle gençler tarafından kısa zamanda tanındı ve sevildi. "Kara Gözlüm"le birlikte sahne çalışmaları hızlanan Kerim Tekin, "Haykırsam Dünyaya" adını verdiği ikinci albümünü 1997 yılında çıkardı. Geçen iki yılın ardından kısa saçlı ve çocuksu Kerim Tekin gitmiş, yerini uzun saçlarıyla olgun ve daha yakışıklı yeni Kerim Tekin almıştı. Onbir parçanın yer aldığı albümün prodüktörlüğünü yine Halis Bütünley yaptı. Söz ve müziğini Tayfun ve Beste Duygulu'nun yazdığı "Kar Beyaz" albümden çıkan ilk hit ve video klip çalışması oldu. Şehrazat, Fedon, Yusuf Bütünley, Ozan Doğulu, Zeynep Türkeş, Volga Tamöz, Feyyaz Kuruş, Kenan Doğulu ve İskender Paydaş gibi isimlerin biraraya geldiği albüm, müzikalitesiyle tam puan aldı. Kerim Tekin, 28 Haziran 1998 tarihinde aramızdan ayrıldı. Ölüm, onu bir festivalde verdiği konserin ardından İstanbul'a dönerken Afyon yakınlarında geçirdiği zincirleme trafik kazasında yakaladı. Türk Pop Müziği, henüz yirmiüç yaşında ki pırıl pırıl, genç bir neferini böyle elim bir kazada yitirdi..

Beyaz...
Garp'ta medeniyetin saflık, temizlik, el değmemişlik, taptaze bir başlangıç sembolü. Şark'ta ise, meselâ Japonya'da, harakiri namzetlerinin tören kıyafetlerinde olduğu gibi, matem rengi. Fakat, usul usul yağıp da çocukluğumuzun unutulmaz sabahlarında uyanır uyanmaz bizi yumuşacık sarıp sarmalayan karbeyaz'ın, o kusursuz ve de klasikleşmiş tarifini, Herman Melville Usta Moby Dick"te yaptı; işi bağladı. Beyaz üzerine çeşitlemelere, göz kamaştıran bir katkı, o gün bugündür yok, olamadı!

İlk, ve gönlümün tek kedisi, bembeyaz samur kürklü Ankara'lı "Beyza"nın ilk kocası, benzersiz güzellikteki Van yakışıklısı "Karbeyaz" ve ikisinin huysuz ve de hırsız, âfet-i cihan kızı "Aşkım" HARİÇ... Ama, bu iki güzel, aslında tabiatın şaheserleri idi, biçare insanoğlunun bu konuda bir katkısı yok idi.

Tabiat bir yana...

KERİM TEKİN, ki o da estetik açıdan bir başka tabiat harikası idi, "Karbeyaz" diye bir şarkı okudu ve ölümün benzersiz tanımını yaptı:
KARBEYAZDIR ölüm, ellerinden gülüm.

Bırakın öbür milletlerin halk edebiyatlarını, asırlardır, sevdikleri uğruna ölüp ölüp dirilen, ölümlerden ölüm beğenen bizim halk ozanlarımız, o nihaî varış noktası için böylesine dupduru, sevda yüklü bir isim bulamamışlardı. Sevdiği için, ölmek değil yaşamayı yeğleyen benim gibiler dahil, herkesin o an ölesi geldi.

İnanmıyorsanız, sizleri şarkı ile başbaşa bırakayım.

"Hasret...
vuruyor gecenin koynunda,
Anılar vuruyor gözyaşlarıma.
Çılgın bulutlar dönüyor başımda
Uykusuz geceler kapımda
Yıkılsa dünya, kıyamet kopsa
Ylne de vazgeçmem, ölürüm derdimden.

Karbeyazdır ölüm,
ellerinden gülüm
Yine yoksun diye, düşmanım her güne
Dursun dünya, dönmesin sensiz
Yaşatmasın of,
Allah'ım sensiz."

(Söz/ Müzik: Tayfun Duygulu-Beste Duygulu)

Neydi, bu şarkıyı böyle insanın ruhunu kanırtırcasına mühim kılan? Demek istediğim, ölümün "pîr ü pâk" tarifinden gayrı?
Üstelik, yeni sürgün bir fidan kadar taze idi, bu sözleri kalbimize akıtan. Güftenin sahibi -kalemine sağlık- Tayfun ve Beste Duygulu; ancak, yeryüzünde -tanrıya şükür- "yorum" diye bir şey var!. Ve, Kerim Tekin, bacak kadar boyuna rağmen - annesi yaşında bir hatun olarak, bunu rahatlıkla söyleyebilirim- sesi, sevgi titreşimleri dolu, yüreği tertemiz, yetenekleri akıl almaz bir yorumcu idi.

Her şarkı söylediğinde tam 12'den vuran bu genç adam, 8 yıl önce, Afyon/ Sandıklı'daki Kültür ve Sanat Festivali'nde hayranlarına konser verdikten sonra, özel otomobili ile, rivayet odur ki bir yakınının düğününe yetişmek üzere giderken; bir süt tankeri, iki kamyon, bir ticarî taksi ve Kerim'in arabasının hacamat olduğu bir garip trafik kazasında, bu Allah'ın cezası dünyaya veda etti!. Sebep? Afyon-Sandıklı karayolundaki asfaltlama çalışmaları nedeniyle yola dökülen mıcır. Ne diyeyim ki, çaresizlikten? "Dünyanın tüm mıcırları tepenize yığılır inşallah"tan gayrı?

Mıcırların son verdiği hayat nasıl bir şeydi, biliyor musunuz?

Nasıl anlatmalı? Can yoldaşı Zerrin Özer'in "Paşa Gönlüm" klibini hatırlıyor mısunuz? Hani, Nilüfer, Sezen Aksu, Aysel Gürel ve de DJ Bülent, kıvırcık dünya şirini köpeği ve daha pek çok dostunun katıldığı, o pek neşeli, şıngır mıngır, baştan ayağa muhabbet dolu klip. Birkaç sene aradan sonra, bizi Türkiye'nin en güçlü sesi ile buluşturmuştu.

İşte, bu klipte, gitar çalan bir delikanlı vardı. "Delikanlı" dediğim, her türlü mahalle raconunun dışında, düzgün, yüzü ışıl ışıl bir genç adam anlamında. Yüzünden etrafa "iyilik" saçılıyordu, yaptığı işten pek mutluydu, o an sanki sadece gitarı ve kendisi vardı. Bunca şefkat dolu heyecanın ardında, çok sevdiği ve sesi ile milyonları fetheden bir hanıma duyduğu sevginin yattığını, daha sonra öğrenmiştim.

Bir söz var, ünlü "Braveheart" (Cesur Yürek) filminde, büyüyünce İskoçlar'ın millî kahramanı olacak, "cesur yürek"delikanlının babası William Wallace'ın ifadesi:
"Herkes ölür...
Ama, çok az insan gerçekten yaşar."

İşte bu delikanlı, kısacık ömründe, sahiden yaşamış biriydi.

Ve, bu tâbir ona hiç yakışmasa da, "haince" ve çok erken "veda" etti...
Tıpkı, kendi şarkısında olduğu gibi...

Bu haince veda niye?

HAYKIRSAM DÜNYAYA

"Bu haince veda niye?
Çok sevmiştim ölesiye.
Ateşlerinde hicranım, yandım kavruldum.
Hüzünün denizinde, kaybolup gittim yar.
Tuzaktı aşkın bana,
kandım kahroldum,
Canımın baharında,
yok olup gittim yar.
Bu gidişi aklım almadı;
Yüreğim yine yarım kaldı.
Canımın baharında,
Canımdan oldum yar.
Haykırsam dünyaya
Aşkımı bir solukta...
Sen de mi çekip gittin,
Bunu ben hak etmedim.
Hani?...
Sensiz bir hiçim demiştim ya?"

(Söz: Cenk Bütünley; Müzik: Yusuf Bütünley)

Niye "haince"?
Şu nedenden... Gençliğimi, kişiliğimi idrak ederken, onlarla birlikte yoğrulduğum çok değerli insanları yitirdim. Barış Manço, Kemal Sunal gibi... Hepsi, birer dünya vatandaşı, evrensel karakterler idi. 57 yaş nedir ki? Çok erken gittiler. Ancak, bu fâni dünyadan gitmeden, kapasitelerinin ne olduğu ve daha neler yapabilecekleri konusunda bizi yeterince, haberdâr etmişlerdi. Yaşasalardı, kat be kat, daha çoğunu da gerçekleştirirler, dünyaya parmak ısırttırırlardı; ömürleri vefa etmedi.

Kerim Tekin ise, çok başarılı ama daha her şeyin başında idi; kendi "hayat projesi"ni tamamlamadan gitti. Magazin haberlerinin ucuz manşetlerindeki gibi, herhangibir yakışıklı "pop" şarkıcı değildi. İki nedenle. Bir, herhangi bir, eli yüzü düzgün "yakışıklı" değildi. Günümüzde boylu poslu, kaşı gözü yrinde herkese yakışıklı deniyor. Geçiniz... Tanrı biliyor, Kerim olağanüstü güzeldi. Bir erkeğin gözleri, ancak bu kadar anlamlı yüklenebilir; kaşları ancak böylesine kemân olabilir. Bu da, hiç mühim değil. Çünkü, sahiden güzel erkek, kişiliğinin oturması zaman aldığı için, ancak 40 yaşlarında ortaya çıkar. Yüzüne, gözlerine baktığınızda, size bir şeyler ilham eden, kişiliğinin derinliklerini hissettiren, erkek, sahiden "güzel"dir.

Kerim Tekin'in yüzü, inanılmaz ilhamlar veriyordu; dopdoluydu. Yetenek + sevgi taşıyordu. Yapabileceği kucak dolusu iş vardı. Belki çok bencilce gelecek ama, ben ondan hayatımı süslemesini bekliyordum. O malzeme, onun o güzelim kişiliğinde mevcuttu. Öldüğü an, o malzeme yok oldu. Onca yanışım, bu yüzden.

Eminim, kendisine yönelik onca hayran oluşu da pek güzel taşıyacak, pek güzel ürünler verecek, tüm hayatı bopyunca, onu takdir eden herkese, "İyi ki böyle biri var..." dedirtecekti.

Olmadı...

Yok olan, sâdece, çok genç yaşta, çok titiz bir heykeltraşın elinde yontulmuşcasına özenli bedensel estetiği değil, ruhunda gizlediği güzellikler idi.

Öyle bir güzellik ki, son klibinde, onulmaz aşkın özlemimi dile getirdiği akşamlar kadar
baş öndürücü idi.

AKŞAMLAR....

"Akşamlar, akşamlar,
gelmeyin üstüme.
Güneş doğsun artık,
vurgunum ölesiye.
Yalan mıydı gönül sözün?
Bu kadar kolay mıydı?
Karşımda duran deli divane yüzün
Karşında duran devasız gönlüm.
Beni benden alan,
canıma can katan.
Bu can sana kurban,
dayanamam...
Yanıyor yüreğim,
sığmıyor bedenim.
Beyhude geceler,
soluyor güllerim.
Beni benden alan,
canıma can katan
Bu can sana kurban,
dayanamam.
Ömür gelip geçiyor,
hasret kapımda...
Zamansız sevda değil damarlarımda.
Yaram derin,
çaresizim,
son akşamımda...
Bahtsızım, devasızım,
sormayın bana."

(Söz/ Müzik: Zeynep Türkeş, Volga Tamöz)

"Beni benden alan, / canıma can katan, / bu can sana kurban, / dayanamam..."

Bilemiyorum, sahiden âşık olup da, bu sözlerdeki çaresizlik içinde gizli gücü, kendini alabildiğine verişi -hayatında, bir an dahi olsa hissetmemiş - biri olabilir mi? İnsan, yüreğinden ancak bu kadar zarif vurulabilir!

Ama, Kerim Tekin, zâten, dile getirdiği her şeyi aşk'la söyledi.
Onsuz dünya, çok dar....


Kerim Tekin - Cici Baba
İstedim ama vermedi ki baban
Dengi dengine vurur dedi bana
Yıkıldı dünyam kader mi bu ceza
Şimdi gelde sen ağlama

Ele güne ne derim benim kızımsın
Biliyor bunu bütün mahalle
Kendini bana sakladın oysa
Değmezmiş seni doğuranlara

Yıllarca düğünün hayalini hep kurdum
Aslında boşuna
Yıllar yılı zor durdum

Pencereni aç perdeyi arala
Geleceğim rüyalarına
Sevişeceğiz sabahlara kadar
Sırf inat senin cici babana

Karbeyazdır Ölüm Akor

Seslendiren: Kerim Tekin


Am E Hasret vuruyor gecenin koynunda Dm F E Anılar vuruyor göz yaşlarımaAm EÇılgın bulutlar dönüyor başımda Dm F E Uykusuz geceler kapımda........ Dm ...... FYıkılsa dünya kıyamet kopsa..... E-F E Yine de vazgeçmem ölürüm derdimden ...... E Am Karbeyazdır ölüm ellerinden gülüm E AmYine yoksun diye düşmanım her güne... (Dm F E) Dm E Dursun dünya dönmesin sensiz (Dm F E) Dm E-F-E Yaşanmasın Allahım sensiz ...... E Am Karbeyazdır ölüm ellerinden gülüm E AmYine yoksun diye düşmanım her güne...

Kara Gözlüm

Kara Gözlüm Kerim TekinDm Em7Yar gidiyor soğuk gecede C Bb Asus7Yüreği ihanette yüreğimeDm Em7Ah duvarlar benim sırdaşımC Bb Asus7Aman vermiyor hasret bedenimeDm Am7 Dm Am7 )Dur dinle kara gözlüm gitme ) Dm Am7 ) Yapma bana küsme ) 2 Dm C Bb Asus7 )Özlüyorum deli gibi muhtacım sevgine ) Dm Em7Son bulsun ah derin ayrılık C Bb Asus7Tükensin acıları geldiğindeDm Em7Ah sokaklar benim yoldaşımC Bb Asus7Kahrolsun o mutsuzluk dön gönlüme


kerimci 28 Ocak 2007 16:53

http://img251.imageshack.us/img251/2476/kerimtekin41gy4.jpg

Kerim Tekin Biyogrofisi_1975_1998_

Kerim Tekin, 1975 yılında Erzincan’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Ortaöğrenimi sırasında şan dersleri aldı ve gitar çalmayı öğrendi. Lise yıllarında profesyonel müzik hayatına atıldı ve onyedi yaşında gece kulüplerinde çalışmaya başladı.

1994 yılında S Müzik’le anlaşarak profesyonel bir ekiple ilk albümünün hazırlıklarına başladı. “Kara Gözlüm” adını taşıyan ilk albümü 1995 yılında müzik marketlerde yerini aldı. Prodüktörlüğünü Halis Bütünley’in yaptığı albümde on şarkı yer aldı. Müzikseverlerin Kerim Tekin’le tanışması ise söz ve müziği Kenan-Ozan Doğulu kardeşlere ait olan “Cici Baba”yla oldu. Albümde pop müzik piyasasının seçkin isimleri biraya geldi. Bir çok şarkı Ozan-Kenan Doğulu, Garo Mafyan ve Zeynep Talu Kurşuncu imzasını taşırken İlhan Şeşen, Yusuf Bütünley, Saro Secikyan ve Fabio Taşel’de söz ve müzikleriyle katıldı albüme. “Kara Gözlüm” gibi romantik şarkılarla dikkatleri çeken Kerim Tekin, hoş görünümü, sempatikliğiyle özellikle gençler tarafından kısa zamanda tanındı ve sevildi.

“Kara Gözlüm”le birlikte sahne çalışmaları hızlanan Kerim Tekin, “Haykırsam Dünyaya” adını verdiği ikinci albümünü 1997 yılında çıkardı. Geçen iki yılın ardından kısa saçlı ve çocuksu Kerim Tekin gitmiş, yerini uzun saçlarıyla olgun ve daha yakışıklı yeni Kerim Tekin almıştı. Onbir parçanın yer aldığı albümün prodüktörlüğünü yine Halis Bütünley yaptı. Söz ve müziğini Tayfun ve Beste Duygulu’nun yazdığı “Kar Beyaz” albümden çıkan ilk hit ve video klip çalışması oldu. Şehrazat, Fedon, Yusuf Bütünley, Ozan Doğulu, Zeynep Türkeş, Volga Tamöz, Feyyaz Kuruş, Kenan Doğulu ve İskender Paydaş gibi isimlerin biraraya geldiği albüm, müzikalitesiyle tam puan aldı.

Kerim Tekin, 28 Haziran 1998 tarihinde aramızdan ayrıldı. Ölüm, onu bir festivalde verdiği konserin ardından İstanbul’a dönerken Afyon yakınlarında geçirdiği zincirleme trafik kazasında yakaladı. Türk Pop Müziği, henüz yirmiüç yaşında ki pırıl pırıl, genç bir neferini böyle elim bir kazada yitirdi.


Seni hiç birzaman unutmayacağız sen herzaman kalbimizdsin nur içinde yat....
_________________
http://img344.imageshack.us/img344/3654/clip2dq1.gif





kerimci 28 Ocak 2007 17:10

kerim tekin için canımız feda kerimci....


M.u.R.a.T 28 Ocak 2007 21:53

Kerim Tekin (1975-.....)


Haykırsam Dünyaya

Bu haince veda niye
Cok sevmistim olesiye
Ateslerinde hicranim
Yandim kavruldum
Huzunun denizinde kaybolup gittim ya

Tuzakta askin bana
Kandim kahroldum
Canimin baharinda
Yok olup bittim ya

Bu gidisi aklim almadi
Yuregim yine yarim kaldi
Ateslerinde hucranim
Yandim kahroldum
Huzunun denizinde kaybolup gittim ya

Tuzakta askin bana
Kandim kahroldum
Canimin baharinda
Yok olup bittim ya

Haykirsam dunyaya
Askimi bir solukta
Sende mi cekip gittin bunu ben hak etmedim
Hani sensiz bir hicim demistin ya



http://img.blogcu.com/uploads/kerimtekin_kerim_tekin_3.jpg


kerimci 28 Ocak 2007 22:22

Kaderini oynadı
 

Türk popunun acı kaybı Kerim Tekin, ilk ve son filminde sanki acı sonunu gördü. Tekin senaryoyu değiştirtip, kurşun yerine trafik kazasında öldü


SANDIKLI'DA geçirdiği trafik kazasında geçen cumartesi gecesi hayatını kaybeden pop müziğin genç yıldızı Kerim Tekin, ilk ve son TV filminde sanki kaderini oynadı. Tekin'in, "Yaz Aşkım" adlı filmde de trafik kazası geçirip ölen bir genci oynadığı ortaya çıktı.
KKTC'de çekilen filmin yapımcı ve başrol oyuncusu Meral Konrad, "Böylesine garip ve acı tesadüf olamaz" dedi. Tekin'in yanı sıra, Berke Hürcan, Ersin Umulu, Yalçın Bostancı ve ünlü ikili Cemali'nin de rol aldığı filmin final sahnesinin Tekin'in isteğiyle değiştiğini anlatan Konrad, şunları söyledi:
"Kerim filmde hız tutkunu, ralli yapmayı seven genç bir otomobil tamircisini oynuyordu. Engin İnal'ın senaryosuna göre Kerim'le ben tam birbirimize kavuşmuşken bu aşkı çekemeyen Berke Hürcan'ın kurşunlarıyla ölecektik. Kerim, 'Madem, film boyunca otomobillerle yarış yapıyorum, finalde de Berke Hürcan'la ölüm yarışı yaptıktan sonra kaza geçirip öleyim' dedi. Filmin sonunu değiştirip, Tekin'in istediği gibi çektik. Kerim'in trafik kazası sonucu öldüğünü duyduğumda şok oldum. Bu kadar garip bir rastlantı olur."
Tekin, korkunç kazadan kısa süre önce de "Dikiz Aynası" programına otomobilini yeni bir Alfa Romeo ile değiştirmek istediğini belirtip, "Alfa Remeo'yu aldıktan sonra arkamdan Fatiha okursunuz" diye demeç vermişti.


kerimci 28 Ocak 2007 22:38

Harbiyeliye göre yılın en iyileri
 
Hava Harp Okulu'ndaki 800 kadar öğrenci, 1998 yılının ‘‘en iyileri’’ni belirledi. Harbiyeliler, TEMA Başkanı Hayrettin Karaca'yı ‘‘yılın insanı’’ seçtiler. Yapılan anket, Harbiyelilerin yurtiçi ve dışındaki gelişmeleri çok yakından izlediklerini ortaya çıkardı.


Hava Harp Okulu'nda 3 ayda bir yayınlanan ‘‘Günışığı’’ dergisi için yapılan ankette genç havacıların hemen her konuyla yakından ilgilendiği görüldü. Ankette Türkiye'nin çöl olmaması için mücadele veren TEMA Vakfı'nı kuran ve başkanlığını sürdüren Hayrettin Karaca, ‘‘yılın insanı’’ seçildi. Şimdiye kadar çevrilmiş en iyi savaş filmi olarak gösterilen Steven Spielberg'in ‘‘Er Ryan'ı Kurtarmak’’ filmi, yüzde 62.3 oranı ile en fazla beğenilen film oldu. Büyük beğeni toplayan ‘‘Titanic’’ filmi ise ikinci sırada kaldı. Harbiyeliler, Hollywood'un ünlüleri iki ünlüsü Bruce Willis ve Mel Gibson'ı da 1998'in en iyi aktörleri olarak değerlendirdiler. ‘‘Melekler Şehri’’ndeki oyunculuğu ve güzelliği ile Harbiyelileri etkileyen Meg Ryan, Titanic'in yıldızı Kate Winslet'i, Demi Moore'u ve Liv Tayler'ı geçerek ‘‘yılın en iyi kadın yıldızı’’ oldu.


Ankette 1998 yılında çıkardığı ‘‘X’’ albümü ile hızlı bir çıkış yapan, ancak bir kaza sonucu yaşamını yitiren Kerim Tekin, ‘‘yılın en beğenilen pop sanatçısı’’ oldu. Kerim Tekin'i Mustafa Sandal ve Hakan Peker izledi. ‘‘Nilüferle’’ isimli albümünde en beğenilen parçalarını bir araya getiren Nilüfer ise, ‘‘yılın en başarılı kadın pop sanatçısı’’ seçildi. Yabancı müzikte Titanic filminin soundtrack'ı ‘‘My Heart Will Go On’’ yılın en iyi şarkısı seçildi. Bu parçayla haftalarca listelerde 1 numarada kalan Celine Dion da ‘‘en başarılı yabancı pop sanatçısı’’ oldu. Ayna, Hava Harp Okulu öğrencilerince ‘‘yılın en iyi grubu’’ olarak değerlendirildi. ‘‘Holigan’’ parçası ile Athena da 98'in iyileri arasında gösterildi.




En güvenilir TV kanalı: NTV


TV'nin beğenilen haber bülteni: ATV Haber


En beğenilen reklam filmi: Yapı Kredi Bankası (Kahramanlarının ‘‘Tık tık tık, eyi günler’’ dediği reklam filmi)


En beğenilen reklam kahramanı: Ali Desidero


En sevilen radyo ve TV şov programcısı: Beyaz


Yılın başarılı futbolcusu: Hagi


Yılın başarılı basketbolcusu: Mirsad Türkcan


En başarılı futbol takımı: Galatasaray


Harbiye'de en fazla sevinilen olay: Cumhuriyet'in 75'inci yılı.


Gündemden inmeyen lider: Bill Clinton


Yılın üzen olayı: Adana depremi


Sporda yılın çıldırtan olayı: Beşiktaş'ın Kupa Galipleri Kupası'nda 3-0'dan sonucu 3-3'e getirip tura veda etmesi.

30 Ocak 1999, Cumartesi
haberin orjinal hali
http://arsiv.hurriyetim.com.tr/hur/turk/99/01/30/yasam/08yas.htm
_________________
http://img344.imageshack.us/img344/3654/clip2dq1.gif


kerimci 29 Ocak 2007 15:58

Kerimci'den Kerim Tekin'e
 
Herşey sadece seninin için sadece sana
Ben hiç yaşamayayım yeterki birtek sen yaşa
Kaybetsemde herşeyi bu amaç uğruna
Hiç korkma bu can sana gönülden feda....

Bir soluktu içimden sana yükselen
Ve sadece sana hasret besleyen
Hiç kavuşamayacağını bilsede birtek seni bekleyen
İşte ben kerimci seni sevgi saygıyla özleyen...


kerimci 29 Ocak 2007 16:23

Henüz 23 yaşındaydı hayata veda ettiğinde
Belkide hayat ona en acımasız oyununu oynamıştı
Ama o kısa zamanda herşeyiyaşadı ve yaşattı
O öyle bir aşk yaşadıki sanki bir ömürdür hikayesi
Bir hayatın öyküsü kerim tekin
Vazgeçemediğim benim biriciğim
Melek yüzlü bebeğim karagözlüm...


kerimci 31 Ocak 2007 23:18

http://img100.imageshack.us/img100/5206/resim090ms0.jpg


kerimci 1 Şubat 2007 22:54

http://img100.imageshack.us/img100/3857/resim089tv2.jpg



Saat: 07:51
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık