MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Sinema tr (https://www.msxlabs.org/forum/sinema-tr/)
-   -   Erdal Beşikçioğlu (https://www.msxlabs.org/forum/sinema-tr/191882-erdal-besikcioglu.html)

TiglonBoYs 26 Temmuz 2008 16:14

Erdal Beşikçioğlu
 
1970 yılında Ankara'da doğdu.

Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı.

1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında sanatçı (oyuncu) olarak göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı.

Halen Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam etmektedir.

Rol Aldığı Sinema Filmleri

Eve Giden Yol
Barda

Rol aldığı Dizi


Misafir 26 Temmuz 2008 16:19

Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu..Şu sıralar Köprü adlı dizide Vali Faruk Yazıcı'yı canlandırmakta.

Filmleri:

Barda Nasır 2006
Eve Giden Yol Mahmut 2006
Köprü Fikret Yazıcı 2006
Seni Çok Özledim Sado 2005
Ödünç Hayat Mustafa 2005
Körfez Ateşi 2005
Kasırga İnsanları Yunus 2004
Mars Kapıdan Baktırır Süha 2004


Köprü dizisi ile ilgili yapılmış bir röportaj:

SÜPER VALİ’YE BENZEMEK YETMEZ

Yazıcıoğlu’na benzerliği ile dikkat çeken Erdal Beşikçioğlu, "Tip olarak benzemek iyi oldu... Ancak bu benzerlik yetmez, Vali’nin anısına yakışacak bir oyunculuk sergilemek daha önemli. Böyle bir kimliği oynamak, Yazıcıoğlu’nun düşüncelerini halka aktarmak benim için büyük mutluluk. Umarım Recep Yazıcıoğlu’nun halkla sağladığı empatiyi ben de dizide sağlayabilirim" dedi.
Vali Yazıcıoğlu’nun halkın dilinden anlayan ve halkla çok iyi anlaşan bir siyasetçi olmasının, oynayacağı role daha çok keyif kattığını söyleyen Erdal Beşikçioğlu, yazar Ayşe Kulin’in kitapta çok başarılı bir portre çizdiğine inanıyor.

Recep Yazıcıoğlu’nun sivri dilinden dolayı merkeze alınması hatırlatılınca gülüyor Beşikçioğlu. "Hayatta sizin de böyle sert çıkışlarınız oldu mu" sorusuna ise şu yanıtı veriyor;

"Kendisi merkeze alınmasını tatil olarak nitelendiriyordu. Ben de bu projeye başlamadan önce Devlet Tiyatroları’nda bir istifa krizi yaşadım. Belki de Yazıcıoğlu’yla aynı suyun insanı olduğumuz için olaylara biraz daha hararetli ve sıcakkanlı bakıyoruz. Sanıyorum Recep Bey’le ruhen örtüştüğümüz nokta bu. Ama engin bir deha, hayatını adamış bir insan Recep Yazıcıoğlu."

AİLESİYLE TANIŞMAK İSTEMEDİM

Recep Yazıcıoğlu’nun sporcu kimliğinin diziye yansıyıp yansımayacağı sorusu üzerine, "İlerleyen bölümlerde senaryoda olursa onu da yaparız. Çünkü ben bir sporla 2-3 saat uğraşırsam yaparım, gençliğimde iyi sporcuydum" diyen Erdal Beşikçioğlu, Recep Yazıcıoğlu’nun ailesiyle de özellikle tanışmak istememiş. Role hazırlanırken etkilenmek istemediği için böyle bir karar aldığını belirten Beşikçioğlu, dizi başladıktan sonra Yazıcıoğlu Ailesi’nden bir teşekkür almanın kendisi için en büyük mutluluk olacağını söyledi.

Beşikçioğlu rol arkadaşını ise şöyle yorumladı: "Bu projede yer alan herkes müthiş. Özellikle Ayşegül çok eğlenceli, leb demeden leblebiyi anlıyor. İyi ki Ayşegül var, başkası bu rolde nasıl olurdu bilemiyorum ama benim gözümde Ayşegül gibi bir kimlik vardı. Ayşegül süper."


Daisy-BT 29 Kasım 2009 20:34


Erdal Beşikçioğlu
, 5 Ocak 1970 yılında Ordu’lu bir baba ve Ankara’lı bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji’nde tamamladı. Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nden mezun oldu.
1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı.
1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında sanatçı (oyuncu) olarak göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda müdür vekili olarak görev aldı.
Halen Ankara Devlet Tiyatrosu’ndaki görevine devam etmektedir.

Erdal Beşikçioğlu şu sıralar Ahmet Rıfat Sungar ile Es-Es isimli dizide Işık Hoca’yı canlandırmaktadır.

Oynadığı Dizi ve Filmler:

2009 - Ayrılık
2009 - Es-Es - Işık Hoca
2006 - Köprü : Faruk Yazıcı
2005 - Seni Çok Özledim : Sado
2005 - Ödünç Hayat : Mustafa
2005 - Körfez Ateşi
2004 - Kasırga İnsanları : Yunus
2004 - Mars Kapıdan Baktırır : Süha





ener 8 Şubat 2011 16:14




Saat: 15:54

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık