MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Akciğerlerin görevleri nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/209502-akcigerlerin-gorevleri-nelerdir.html)

Ziyaretçi 11 Kasım 2008 17:19

Akciğerin işlevi, görevi nedir?
Akciğer nerede yer alır, nasıl bir yapıya sahiptir?


BrookLyn 11 Kasım 2008 17:22

Akciğer, hava soluyan omurgalılardaki temel solunum organıdır. Ana görevi atmosferdeki oksijeni kan dolaşımına nakletmek ve dolaşımdaki karbondioksiti atmosfere çıkartmaktır. Bu görev, gaz değişiminin vuku bulduğu milyonlarca küçük, müstesna biçimde çok ince duvarlı hava kesecikleri oluşturan dolaşımı sağlayamadan kanı boşa vermektedir. özelleşmiş hücrelerin mozaiği sayesinde gerçekleşir. Akciğerlerin solunumla ilgili olmayan görevleri de vardır.


Misafir 11 Kasım 2008 17:22

AKCİĞERLER
Göğüs kafesinin içinde sağda ve solda olmak üzere iki tanedir. Sağ taraf üç sol taraf iki bölmedir. Sol tarafın iki bölmeli olmasının sebebi, akciğerlerimizin hemen altında kalbin bulunmasıdır. Akciğerlerimizin hemen altında düz kaslardan oluşmuş bir yapı olan diyafram kası bulunur.

AKCİĞERİN GÖREVLERİ
• Asıl görevi oksijeni kana vermek ve karbondioksiti kandan atmaktır.
• Ayrıca kan akciğerlerde soğuduğu için vücut sıcaklığını ayarlamaya da yardımcı olur.


Misafir 13 Mayıs 2010 22:05

AKCİĞERİN GÖREVİ NEDİR?????
 
Akciğerler göğüs boşluğunda bulunan nefes alma organlarıdır. Sağ ciğer lop diye adlandırılan üç kısımdan oluşur. Sol ciğerin ise iki lop’u vardır. Ciğerler ağaçları andırır. Bronş tüplerini çevreleyen sünger benzeri dokulardan oluşmuştur. Ciğer dokusu, etrafı küçücük kan hücreleri ile ağ gibi çevrili yaklaşık 300 milyon hava torbacıklarından oluşmuştur.


Misafir 4 Ekim 2010 16:11

Akciğerlerin Yapısı ve Görevleri
Akciğerler göğüs boşluğumuzun büyük kısmını dolduran koni şeklinde, süngerimsi yapıda bir çift organdır.

Akciğerlerin başlıca görevi, vücut hücrelerinin artık maddesi olan karbondioksiti vücuttan atmak ve yaşam için temel gereksinim olan oksijeni vücuda almaktır. Akciğerler başlıca “bronş” denen hava içeren tüplerden, “alveol” denen hava keseciklerinden, kan ve akkan (lenf sıvısı) damarlarından oluşmuştur.

Akciğerler, kan-hava (veya solunulan herhangi bir gaz) arası gaz alışverişinin yer aldığı organlardır. Solunum sisteminin bütünü, akciğerler, hava yolları, solunum kasları ve plevra boşluklarından ibarettir.


Mary 8 Kasım 2014 15:59

AKCİĞERİN GÖREVLERİ
 
Karbondioksitin dışarı atılmasını sağlar.Bronşlar akciğere girdikten sonra dallara ayrılır.Bu aklınızda kalsın.Dinlenen bir insan dakikada 12 kere soluk alıp verebilir...


klara 24 Kasım 2014 17:59

Akciğer bir solunum organıdır. Akciğerin asıl görevi oksijeni kana aktarıp karbondioksiti kandan atmaktır.


nötrino 17 Kasım 2015 10:24

Akciğerin Temel İşlevi
  • Vücuda alınan oksijenin kana geçmesini, kandaki karbondioksitin de dışarı atılmasını sağlar
  • Vücut ısısını ayarlamaya, dengede tutmaya yardımcı olur
BAKINIZ Akciğer Nedir - Akciğerlerin Yapısı ve Görevleri



Saat: 08:13

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık