MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   İnsanlar ölüm anında neler hissederler? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/209623-insanlar-olum-aninda-neler-hissederler.html)

Ziyaretçi 12 Kasım 2008 01:21

İnsanlar ölürken neler hissederler? ölüm anında vucudda nasıl değişiklikler olur?


Keten Prenses 12 Kasım 2008 01:25

tabiki bunu tam olarak bilmek olanaksız. ama bu konuyu incelek sizi fikir sahibi yapabilie

bunun yanısıra ölüm anında dışarıdan gözlemleyebileceğiniz değişiklikler çok genel olmakla beraber periferlerde siyanoz(el ve ayakların morarması) oksijensizlğe bağlı olarak,kasların gevşemesine bağlı olarak defekasyon(dışkılama)
kan akışının ve kalbin durmasına bağlı olarak cildin soğuması ve katılaşması sayılabilir..


HerHangiBiri 12 Kasım 2008 02:12

Ölüm-ötesi deneyimleri geçirip yeniden hayata dönen kişiler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, ölüm anında insanlar şunları algılamışlar, ilginç gerçekten:

1)Daha önce duyulmamış harikulade bir melodi.
2)Pırıl pırıl, tertemiz renkler.
3)Çevresindeki insanların göremediği bir ışık.
4)Önceden tanıdığı, sevdiği, ölmüş bir ya da birkaç kişiyle karşılaşma.
5)Dinsel veya mitolojik varlıklara ilişkin imajlar.
6)Tüm yaşamının, yaşamındaki tüm olayların bir film şeridi gibi hızla gözünün önünden geçmesi.

Ölüm döşeği vizyonları insanın ölüm sırasındaki paranormal algılamalarını belirtmek üzere parapsikologlarca ortaya atılmış bir terimdir.

Ölüm döşeği vizyonları hakkındaki veriler, ölüm-ötesi deneyimini geçirip, kendiliğinden ya da reanimasyon yöntemiyle tekrar yaşama dönen kişilerin anlattıklarına dayanır.


Misafir 18 Ocak 2010 15:16

ölüm
 
insanlar nasıl çlüyor ve ne zman ölecefim


nötrino 19 Ocak 2010 23:26

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1661017)
insanlar nasıl çlüyor ve ne zman ölecefim

Hiç bir insan kendisinin ,ne zaman ve nasıl öleceği bilgisine sahip değildir.Yani ne zaman öleceğinizi bilemezsiniz bunu kimse bilemez.Her insanın yaşamının belli bir sınırı vardır.Bu sınır her insanda farklıdır ve belli bir vakte bağlanmıştır Bu vakte kısaca ecel deniyordur.Genelde ölümler belli sebeplere dayandırılır (kaza,hastalık vsvs gibi).Kısaca Allah kimseye ne zaman öleceği bilgisini vermemiştir ve hiçbir ölüm sebepsiz değildir...


ReyMy 5 Temmuz 2010 17:15

Southampton'da yapılan bir araştırmada, insan ölmeden birkaç saat önce huzursuzluk, daralma, kötü hisler ve sıkılma halleri ile karşılaşırlar ve istemeden sevdiği kişilerle dahada yaklaşırlar.Etrafındaki insanlara İSTEMEDEN daha da sevme ve haşır neşir olma durumu, o kişiye hiç garip gelmez ve bu duruma karşı çıkmayıp, kimseye belli etmez.


Misafir 13 Eylül 2010 16:12

Dünyanın önde gelen bilim dergisi New Scientist, İskoçya'daki Caledonian Üniversitesi'nden psikolog Cynthia McVey'in, ölümün eşiğinden dönenlerle görüşerek ve bilimsel incelemeleri bir araya getirerek yaptığı araştırmayı yayımladı. Araştırma, kafa kopmasından boğulmaya, yanmadan yüksekten düşmeye kadar birçok ölüm şeklinde asıl sorumlunun, beyne oksijen gitmemesi olduğunu ortaya koydu.


Araştırmaya göre ölüm anlarından şunlar yaşanıyor:


BOĞULMADA PANİK YAŞANIYOR, YÜKSEKTEN DÜŞMEDE KALP PATLIYOR


Boğulma: Kişi ilk anda büyük panik yaşıyor. Nefesini tutuyor. Ardından su ciğerlerine doldukça bir yanma ve yırtılma hissi duymaya başlıyor. Son olarak hissettiği şey ise sakinlik ve dinginlik oluyor. Oksijen alamadığı için bilinci kapanıyor, ardından ölüyor.


Yanma: Yanıklar, çok şiddetli acıya yol açıyor. Sinir uçlarının yanması ise bu acı hissini bir süre sonra ortadan kaldırıyor. Ardından kişi biraz his kaybına uğruyor. Yanarak ölen kişilerdeki asıl ölüm nedeni çoğunlukla zehirli gazların solunması ve nefessizlik oluyor.


Kafanın kopması: Uzmanlara göre beyin, kafa koptuktan sonra saniyelerce fonksiyonlarını sürdürüyor. Fransa'daki raporlara göre 18'inci yüzyılda giyotinli idamlarda kopan kafada 30 saniye kadar yüz mimikleri görülüyordu.


Yüksekten düşme: ABD'deki Golden Gate Köprüsü'nden atlayan 100 kurbanın, akciğerin iflas etmesi, kalbin patlaması ve kırık kaburgaların iç organlara zarar vermesi sonucu öldü ortaya çıktı.


Elektriğe kapılma: Elektrik akımına kapılma, kalbi durdurabiliyor. 10 saniye sonra da bilinç kapanıyor. Ancak elektrikli sandalyede idam edilen mahkûmların ölüm nedeni beynin aşırı ısınması ya da boğulma oluyor.


Kan kaybı: 1.5 litre kan kaybeden kişi kendini halsiz, susamış ve korkmuş hissediyor. İki litre kan kaybedildiğinde baş dönmesi ve bilinç kaybı başlıyor.


Dekompresyon (basınç kaybı): Ani basınç kayıplarından kurtulanlar, göğsüne vurulmuş gibi ani bir acı yaşadıklarını anlatıyor. 15 saniyeden az süre içinde de bilinç kaybı yaşanıyor.


Kalp krizi: En çok rastlanan olay, kaslar oksijen alamayıp çırpınmaya başladığında hissedilen göğüs ağrısı. Kalbin normal ritminin bozulması, kalp atışlarını durduruyor. Bilinç kapanıyor ve ölüm gerçekleşiyor.


Asılma: Yağlı urganla asılarak boğulma 10 saniye içinde bilinç kaybına yol açıyor. Fırlatma tarzı asılmalarda amaç, boynun kırılmasını sağlamak. Ancak bu yöntemle asılan mahkûmlarda ölümlerin yine boğulmadan kaynaklandığı belirlendi.


Zehirli iğne: ABD'de idamlarda kullanılan yöntem, doğrudan kalbi durduruyor. Araştırmalar, mahkûmların yanma ve büyük acı hissettiğini gösteriyor.


Alıntı: MyNet



Saat: 16:06

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık