Kurban eti kaç gün dinlendirilmeli? Kurban eti kesildikten sonra kaç gün dinlendirilmelidir. Ve bu dinlendirilmenin ne kadarı buzlukta şok yapılarak olmalıdır? |
Kesilen hayvan etlerinin hemen yenmemesi ve mutlaka dinlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sevim Ovalı, "Hayvanın kesimden önceki 12 saatte mümkün olduğunca çok beslenmemesi gerekir. Hayvanın kesilmesinin ardından organlarının hastalık yönünden iyice incelenmesi her şeye rağmen gözden kaçabilen sorunlar bakımından son derece önemlidir |
1 ek Kurban eti saklama koşullarıAşağıdaki kurallar etin uzun süre saklanmasını sağlar;
Etlerin SoslanmasıSoslama; etleri lezzetlendirmek, sululuğunu ve gevrekliğini artırmak amacıyla yapılır. İsteğe bağlı olarak tatlı veya ekşi, baharatlı, meyve aromalı gibi değişik tatlarda hazırlanabilir. Soslarda tuz olmamalıdır.
|
Taze eti hemen tüketmek çeşitli sindirim problemlerine neden olabilir. Çünkü serttir, çiğnemesi ve hazmı zordur. Kurban Bayramı'nın ilk günü mümkün olduğu kadar parça et tüketiminden kaçınılmalıdır. Özellikle bayramın ilk günü et tüketilecekse, bunun kıyma olarak tüketilmesi daha doğru olur. Parça etin en az 24, mümkünse 36 saat dinlendirilmiş et olarak yenmesi daha uygun olur. 48 saat içinde tüketilemeyecek miktardaki etler de, buzdolabı poşetlerine 250 gramlık paketler halinde sarılarak derin dondurucuya koyulmalıdır. |
Etin kesimden hemen sonra tüketildiğinde hazımsızlık yapma sebebinin bagırsaktaki faydalı bakterileri yok etmesinden kaynaklı olduğundandır.O yüzden etin 24 saat dinlendirilmesi gereklidir. Hem et kendini saldığından daha yumuşak olur hemde bağırsaklarımızı korumuş oluruz. |
Saat: 13:47 |
©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık