MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Marmara Bölgesi'ndeki tarihi ve turistik yerleri korumak için neler yapılabilir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/218192-marmara-bolgesindeki-tarihi-ve-turistik-yerleri-korumak-icin-neler-yapilabilir.html)

Ziyaretçi 17 Aralık 2008 20:17

marmara tarihi,turistik yerleri korumak için neler yapa biliriz


Misafir 17 Aralık 2008 20:45

1. Çevreyi kirletmemeyi öğrenmeliyiz
2. Tarihi yerleri daha çok gezmeli ve tarihi yerler hakkında doğru bilgiler edinmeliyiz.
3. Magandalara izin vermemeliyiz.


Ziyaretçi 12 Ocak 2009 22:36

Marmara Bölgesi'nin turistik yerleri nereleridir?
 
marmara bölgesinin turislik yerleri


Keten Prenses 12 Ocak 2009 23:01

Alıntı:

Ziyaretçi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1285941)
marmara bölgesinin turislik yerleri

TURİZM VE MARMARA BÖLGESİ


Boy boy tepeler, göz alabildiğine ayçiçeği tarlaları ve üzüm bağları. İşte Türkiye'nin Avrupa bölümünü oluşturan Trakya. Bu bölge Anadolu'dan, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı ile ayrılır. Avrupa'dan gelip Edirne'ye giren bir yolcu, önce Mimar Sinan'ın şaheseri Selimiye Cami ile göz göze gelir. Bu kent Osmanlı mimarisinin en özgün eserlerini bünyesinde barındırmaktan gurur duyar gibidir.

Trakya ve Marmara Bölgesinde yeralan iller, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'dır.
Marmara Bölgesi'nin hareketli bir geçmişi vardır : İsa'dan 481 yıl öncesinde, II. Med Savaşları sırasında, Pers Kralı Xerxes Çanakkale Boğazı'nın iki yakasındaki Abydos ve Sestos arasında gemilerle bir köprü oluşturmuştu. Olay yine Çanakkale Boğazında, Boğazın sularına gömülen Leander-Hera çiftinin dillere destan aşkları. Aynı boğazda Mustafa Kemal I. Dünya Savaşında düşman kuvvetlerine karşı ilk büyük zaferini kazanmıştı.

Başkentler başkenti olarak bilinen, önce Roma, ardından Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu ve kıtalara hükmederek büyük barış coğrafyaları yaratmış, Osmanlı İmpatatorluğuna başkentlik yapan İstanbul, geçmişin ihtişamını gururla korurken modern bir geleceğe doğru ilerlemektedir. İstanbul'daki çeşitlilik ziyaretçileri gerçekten büyülemektedir. Müzeleri, kiliseleri, sarayları, camileri, pazar yerleri ve doğal güzellikleri bitmez tükenmez nüanslar sunmaktadır. Boğazın kıyısında şöyle bir arkanıza yaslandığınızda, grupta kızaran renklerin karşı sahildeki evlerin pencerelerine yansımasını seyrederek, yüzyıllar öncesinde, insanların bu olağanüstü yeri neden seçtiklerini birden anlar ve İstanbul'un "dünyanın merkezindeki" şehir olduğunu hissedersiniz.


Çevresindeki meyve ve sebze bahçeleri ile hareketli kent İzmit bugün bir endüstri merkezidir. Hemen yakınında halıları ile ünlü Hereke bulunur. Marmara Denizi'nin kuzey kıyılarında yer alan Gebze'nin zengin bir tarihi vardır. Osmanlılar dönemindeki çinileriyle ünlü İznik'te görülmeye değer.

İpek diyarı Bursa, Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti idi. Yeşil ile özdeşleşmiş olan bu kentimizde görülecek yerler; Yeşil Cami, Yeşi Türbe ve muhteşem bahçeleri, Ulu Cami, Emir Sultan ve Yıldırım Beyazıt Camileri, Etnografya Müzesi.


Türkiye'nin ilk kayak merkezi, kentin güneyinde yükselen Uludağ'da kurulmuştur.

Osmanlı mimarisinin güzel örneklerine ve geniş kumsallara sahip Tekirdağ, üzüm bağları ve şarap festivalleri ile tanınmıştır.

Balıkesir geniş ve önemli bir bölgenin merkezidir. Kuzeyinde termal merkeziyle ünlü Gönen ve ticari bir liman olan Bandırma bulunur. Bu liman İstanbul'dan sonra Marmara'nın en büyük limanıdır. Bandırma yakınlarındaki Manyas Gölü kıyılarında doğal Kuşcenneti Milli Parkı yer alır.

Marmara kıyılarında sayısız güzel plajlar ve tatil merkezleri sıralanır. Bunlar arasında Çınarcık, Armutlu, Gemlik, Mudanya, Erdek, Marmara ve Avsa Adaları, Denizkent, Şarköy, Silivri ve termalleriyle ünlü Yalova'yı sayabiliriz.


Keten Prenses 12 Ocak 2009 23:02




marmara bölgesi

http://www.tarihiveturistik.com/images/resimler/kucuk_armutlu_1.jpg Armutlu Kaplicalari

Marmara Bölgesinin güney kesiminde Yalov...


http://www.tarihiveturistik.com/images/resimler/kucuk_aya_irini_1.jpg Aya Irini Kilisesi

Topkapi Sarayi I. avlusunda yer alan Aya...


http://www.tarihiveturistik.com/images/resimler/kucuk_aya_yorgi_1.jpg Aya Yorgi Kilisesi

Saint George adina yapilan Aya Yorgi Kil...


http://www.tarihiveturistik.com/images/resimler/kucuk_polonezkoy_1.jpg Polonezköy Tabiat Parki

Marmara Bölgesinde


_özge_ 12 Ocak 2009 23:04

Marmara Bölgesi, çeşitli doğal güzellikleri uygarlıklardan kalma tarihi eserleriyle ülkemizin olduğu kadar, dünyanın da sayılı Turistik bölgelerinden biridir. Yoğun turizm faaliyetlerinde, İstanbul gibi büyüleyici bir şehrin ve boğazların büyük rolü vardır. Tarihi ve doğal güzellikleriyle, müzeleriyle dünyada az rastlanır bir
zenginliğe sahiptir. Edirne ve Bursa, Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış, tarihi eserlerle dolu, doğal güzelliklere sahip yoğun turist çeken iki şehrimizdir. Millî parklar içinde yer alan Uludağ, kış sporlarının yapıldığı önemli bir merkezdir. Marmara Denizi kıyıları ile adalar yerli ve yabancı insanların uğrak yeridir. Kuş
Gölü ise millî park haline getirilmiş dünyaca ünlü bir "Kuş Cenneti"dir. Bölge, sağlık turizmi bakımından da önem taşır. Burada birçok kaplıca ve maden suları bulunur. Yalova ve Bursa Kaplıcaları dünyaca ünlü birer sağlık merkezi haline gelmişlerdir.

Bozcaada :Eskiden Tenedos ismiyle anılırdı buarası onyedinci asırdan bugüne gelen camiler Venedikliler devrinde inşa edilip ileriki yıllarda defalarca restore edilen Bozcaada Kalesi ile binsekizyüzkırkiki senesinde temellendirilen Yeni Kale adanın görülecek yerleri içerisinde.
Yalova : Atatürkün kenti olarak bilinir,yürüyen köşk,termal,çınarcık,gökçedere sık ziyaret alan tatil merkezleridir.
Kız kulesi : Gemilere yön vermek için kurulmuş,hükümdarların daha sonra hapishaneleri haline dönüşmüş artık gemilere değil tarihe ışık tutan dünya harikarının belkide bir tanesidir.
Gezi yerleri söylenebilecek belli başlı şunlardır : Mudanya ( Bursa izmit dolaylarında yaşayanların en çok uğradıkları tatil yerleri) Altınoluk, Edremit, Uludağ,Yalova,Akçay, Marmara adası ile Avşa adası ,Eyüp sultan,Sultanahmet,Ayasofya,Ayvalık,İstanbul,Edirne,Çınarcık ,Kırklareli ,Tekirdağ ,Gölcük,Çanakkale ,
Kocaeli ,kefken,Kerpe Sakarya ,Bilecik ,Gemlik,Bursa ,Balıkesir .


Misafir 5 Kasım 2009 16:20

marmara bölgesinin önemli yerleri:selimiye ayasofya


Misafir 15 Kasım 2009 18:17

marmara bolgesinin turisttikyerler


Misafir 28 Kasım 2009 19:01

nerede silivri kardeşim


Misafir 3 Ocak 2010 17:00

Ya arkadaşlar doğal ve tarihi güzellikleri korumak için neler yapılabilir cevap verir misiniz???
Lütfen?Lütfen?Lütfen?Lütfen?



Saat: 15:08
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık