MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Orta Çağ ne zaman başlamış ve bitmiştir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/219470-orta-cag-ne-zaman-baslamis-ve-bitmistir.html)

damlanur 21 Aralık 2008 16:55

Orta Çağ ne zaman başlamış ve bitmiştir?
 
Orta Çağ Dönemi nasıl bir nitelik taşır, hangi tarih aralığında başlayıp sona ermiştir?
Hangi olaylar Orta Çağ'ın başlamasında ve bitişinde etkili olmuştur?


damla0 21 Aralık 2008 17:10

Orta Çağ, Avrupa tarihinin geleneksel ve şematik olarak üç bölüme ayrılışında, ortada kalan çağa verilen isimdir. Kavimler Göçü ile başlayıp İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethine kadar geçen dönemdir. Bu üç çağ: Antikitenin klasik uygarlıkları (Antik Çağ), Orta Çağ ve Modern Zamanlar'dır. Batı Avrupa'nın Orta Çağ'ı genellikle Batı Roma İmparatorluğu'nun çöküşü ile ulusal monarşilerin yükselişi, Avrupalılarca denizaşırı keşiflerin başlaması, hümanist canlanma ve 1517'de başlayan Protestan Reformasyonu arasındaki zaman dilimi olarak tanımlanmıştır. Bu çeşitli değişiklikler Erken dönem Modern zamanın başlangıcını oluşturmaktadır ve Sanayi Devrimi'ne öncülük etmiştir. Ayrıca 1453'teki İstanbul'un Fethi de, özellikle Türkiye'de, Orta Çağ'ın bitişini işaretleyen olaydır.


bilgi hırsızı 1 Kasım 2012 21:01

Orta çağın özellikleri nedir?
 
Orta Çağ Dönemi'nin özellikleri nelerdir, bu dönemde hangi bilim insanları yaşamıştır?


nötrino 24 Nisan 2016 12:48

Alıntı:

Orta Çağ Dönemi'nin özellikleri nelerdir, bu dönemde hangi bilim insanları yaşamıştır?
Orta Çağ, Eski Çağ ile Yeni Çağ arasında kalan dönem olarak adlandırılır. Orta Çağ'da bilimsel düşünce dinsel öğretilerin etkisiyle yönlendirilmiştir. Orta Çağ'dan önceki dönemlerde görülen bilimsel anlamdaki doğru bilgi arayışı bu dönemde görülmez. Bu bağlamda ilgili dönemde gerçek anlamda bir bilimsel çalışma yürütülememiştir. Bunun yanında Geç Orta Çağ Dönemi'nde bazı bilim insanları, düşünürler fizik ve matematik alanında belirli çalışmalarda bulunmuşlardır!

Orta Çağ Dönemi'nde Bilimsel Çalışmalarda Bulunan Düşünürler
  • Leonardo Fibonacci (Fibonacci Dizisi)!
  • Augustinus (Zaman kavramı üzerine araştırmalarda bulunmuştur)!
  • Aristo (Hareket Kuramı)!
  • Robert Grosseteste (Optik üzerine çalışmalarda bulunmuştur)!


Jumong 24 Nisan 2016 12:54

Ortaçağ
5, - 15. Yüzyıl

Germen kabilelerin Ren Nehri'nin batısına göçmeleri ve Batı Roma İmparatorluğu'nun dağılmasıyla, önceden imparatorluğun sınırları içinde kalan bu topraklarda, Germenler birden fazla siyasi düzen kurdu. Antik kültür, Hıristiyan Kilisesi'nin sahip çıkıp koruduğu unsurlarıyla, bölgede varlığını sürdürdü. Doğu Roma İmparatorluğu ise, Bizans İmparatorluğu adıyla varlığını sürdürdü, bilim ve kültür cenneti haline geldi. Bu çağ, aynı zamanda, 7. yüzyılda Hz. Muhammed'in (s.a.v.) yaydığı İslamiyetin doğuşuna da tanıklık etti. İslamiyet Arap Yarımadası'nda, hemen benimsendi ve Müslüman Arapların fethettiği geniş topraklarda yayılmaya başladı. İber Yarımadası'ndan Orta Asya'ya kadar, İslamiyeti benimseyen imparatorluklar kuruldu ve kültürel bakımdan yükseldi.

Kaynak: NTV Yayınları



Saat: 21:28

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık