MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Regl olurken kaş-bıyık aldırabilir miyim? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/220067-regl-olurken-kas-biyik-aldirabilir-miyim.html)

Ziyaretçi 22 Aralık 2008 23:59

renkle dönemınde kaş bıyık almak veya her hangı bıyeri almamız günahmıdır bunu bana acıklarsanız sevınırım?.


Keten Prenses 23 Aralık 2008 00:24

Peygamberimiz (s.a.v.)'in lânetine kaş aldıran ve alanlar da dâhildir. (Ebû-Dâvûd)
Kaş aldırmak, kaşın kıllarını yolarak iyice inceltmek ve kaşı yukarıya almak suretiyle yapılmaktadır. Bu, hilkati değiştirme mahiyetindedir. Ancak kadının yüzünde biten kılları aldırması ve kocasının izniyle normal makyaj yapması bir kısım İslâm ulemasınca caiz görülmüştür. (İmam Nevevi de caiz görenler arasındadır. İbn Hacer, Fethu'l-Bari Kahire, 1959, C. XII, s. 500.) Bir hanımın kendini beyine karşı cazip duruma getirmesi müstehabdır. Beyini yabancıların cazibesinden korumuş olma hikmeti de vardır.
Fıkıh âlimleri yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, caiz olmadığını belirtirler. Çünkü kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir. Aslında olmayıp sonradan biten yüzdeki kıllar ise bu sınıfa girmediğinden, kadının bunları gidermesin de bir mahzur görülmemektedir. Fıkıh kitaplarına baktığımızda şu hükmü görmekteyiz:
Kadını çirkinleştiren yüzdeki tüyler alınır. Erkeklerde görülen sakal, bıyık gibi şeylerin kadınlarda görülmesi halinde; alınması caizdir.
“İbn-i Abidin, sakal ve bıyığın kadında fıtrat olmadığını, bu sebeple (eğer çıkarsa) kesilmesinin (müstehab) olacağını beyan etmiştir!


Misafir 5 Ekim 2009 17:46

Alıntı:

kadınlarda bıyık nasıl alınır
evde bıyıklarımı nasıl kolayca alabilirim


fadedliver 5 Ekim 2009 18:14

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1519787)
evde bıyıklarımı nasıl kolayca alabilirim

Hazır ağda, sir ağda gibi ürünleri kullanabilirsiniz.Cımbızla da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.


Misafir 14 Ekim 2012 18:40

kaş nasıl alınmalı



Saat: 21:38

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık