MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Ot çıkmaması için kullanılan ilaçlar ve zamanları hakkında bilgiler nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/224926-ot-cikmamasi-icin-kullanilan-ilaclar-ve-zamanlari-hakkinda-bilgiler-nelerdir.html)

Ziyaretçi 8 Ocak 2009 13:25

Ot çıkmaması için kullanılan ilaçlar ve zamanları hakkında bilgiler nelerdir?
 
Ot çıkmaması için ot ilacı hangi aylarda atılır ve etkisi ne kadar sürer?


Keten Prenses 9 Ocak 2009 00:50

Aslında ayrık otu (Agropyron repens) da çim bitkilerindendir. Bazı yerlerde özellikle çim amacıyla kullanılıyor. Ama istila ettiği yer tarım arazisi, yada ev bahçeleri gibi ayrık otunun istenmediği yerler olunca, o zaman da yabancı ot oluyorlar.

Bu yabancı ot ile mücadele, sizin de tecrübe ettiğiniz gibi, oldukça zordur ve sabır ister.

Sırf ayrık otundan kurtulmak için tarlayı sürmek, yada ayrıkları koparmak, bitkinin rizomlarını uyaracağı için önerilmez. Tarla sürme yada mekanik olarak koparma işini ancak yanısıra bir kimyasal mücadele uygulanıyor ise öneririz. Şimdi kısaca yapmanız gerekenler şunlar;

Öncelikle, yukarıda yazdığım gibi, kimyasal mücadele şart. Ama üzgünüm seçici herbisitlerle bu iş olmaz. Total herbisit kullanmanız gerekecek. Ve bu herbisit öyle birşey olacak ki, rizomlara kadar sistemik olarak ilerleyecek.

İlkbahar ve sonbaharda, ayrık otlarının aktif büyüme dönemlerinde mekanik olarak kopartıp üst kısımlarını atacaksınız. Bunun için biçme makinaları kullanacağınız gibi küçük alanlarda el ile de yapılabilir. Bunun amacı, bitkinin yeni tohumlar vermesini egellemektir. Çünkü ayrık otunun tohumları 10 yıla kadar canlı kalabilir. Ve bütün yabancı otların tohumları, kendilerini korumaya alırlar, yani hepsi çimlenmez, çimlenme yüzdesi düşüktür, ve yıllarca toprakta canlı kalırlar, yıllar sonra çimlenebilirler.

Bitkinin rizomları aktif hale gelmesin diye sık sürüm yapmamanız gerekiyor. Ayrık otunun üst kısmı biçildikten sonra Total Herbisit ile ilaçlamanız gerek.
Total herbisit kullanacağınıza göre, alanı tamamen boşaltacaksınız, yani ilaçlayacağınız bahçe/tarla boş olmalı, yada orada olan bitkileri gözden çıkarmalısınız. Ağaç gibi çok yıllıklar varsa, ilaçlama esnasında üzerlerine gelmesin yeter. Çünkü adından da anlaşılacağı gibi, bitki seçmeden hepsini öldürecektir.

Bunun için Syngenta firmasının TOUCHDOWN (Litrede 480 gram Glyphosate-Trimesium) adlı herbisitini öneririm. Bu herbisit sistemiktir, uygulamadan 3 saat sonra yağmur yağsa bile etkilenmez.

UYARI: Unutmayın, total herbisitler uygulandıkları tüm bitkileri öldürürler, önlem almadan uygulamayın...


Misafir 20 Nisan 2011 14:27

karayolları
 
karayolları kenarına ot ilacı atılıyor.bu neye yarıyor.toprakta zehirleme yapar mı.tck bu işi kimlere yaptırıyor.karayolları kenarına ot ilacı atılıyor.bu neye yarıyor.toprakta zehirleme yapar mı.tck bu işi kimlere yaptırıyor.


Efulim 1 Haziran 2011 14:38

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2104677)
yabanı ot var cımın arasında nasıl gıderebılırım veya hangı ılacı tavsıye edersınız

Yabani otları kökünden sökerek yok olmasını sağlayabilirsiniz. Zirai ilaç kullanımı toprağın doğal yapısını bozuyor ancak kullanmadan yabani otlardan kurtulamıyorum diyorsanız; zirai ilaçlar satılan tarım kuruluşları var ordan sizin sorununuza uygun ilacı temin edebilirsiniz.


Misafir 4 Nisan 2012 22:44

Ot ilacı kullanmayın. Kı..... kaldırın da kökünden sökün. Yok benim kı.... çok ağır, bu otlardan kurtulamıyorum diyorsanız da, güvenilir tarım kuruluşlarından alın bu ilaçları hepsini içip ölün.


Misafir 15 Nisan 2013 11:12

Kimyasal ilaçları kullanmadan tarım anlayışı olmalı
 
ilaçlar kullanıldığında toprağın özelliği, organik seviyesi, canlılığı, içinde yaşayan yararlı canlı organizmalara da zarar verdiğini ve bu kalıntıların hiç bir zaman yok olmadığını, aldığınız ürüne karıştığını toksik madde olarak kalıntıya yol açtığı unutulmamalıdır. Doğaya canlılara zararı yüksektir. Eskiden topraklar sürüldüğünde arkadan kuşlar, tavuklar toprak içinden çıkan solucan, böcek gibi canlıları yemek için gelirlerdi. Günümüzde böyle bir manzarayı ilaçlama yapılan arazilerde görmek çok zordur. Toprakda yaşayan o canlılar toprağın havalandırmasını besin ve organik seviyesini yükseltir, gübreleme işine destek olurlar. İlaç kullanarak toprağın canlılığını ve sonunda kendi canlılığımızı da yok ediyoruz. İlaçlara alışıp bağışıklık kazandıkça daha fazla doz veya daha güçlüsü atılmak durumunda kalınıyor. Eskiden antibiyotiklerde 100 - 250 mg lar kullanılırken bugünlerde 500 -1000 mg lar bile nerede ise yetersiz kalıyor. Nasıl hatalar yapıldığı, ileride çok daha iyi anlaşılacak, Bunu unutmayın, herşey para değil. Uyanalım, önce AKIL, geleceğimizi öldürmeyelim. AÇ.


Misafir 25 Mayıs 2015 09:05

AĞZI BOZUK
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2382637)
Ot ilacı kullanmayın. Kı... kaldırın da kökünden sökün. Yok benim kı... çok ağır, bu otlardan kurtulamıyorum diyorsanız da, güvenilir tarım kuruluşlarından alın bu ilaçları hepsini içip ölün.

Sayın misafir! Ot ilacı kullanmayacağınız alan ancak bir kaç dönüm olabilir. Yüzlerce dönümlük bir tarımsal faaliyet ilaç kullanmadan yapılamaz. Ayrıca ot yoğunluğu da oldukça önemli bir etken olup ilaçlı mücadeleyi maalesef zorunlu kılar. Buraya kadar insaf namına konuştum şimdi seni dilinle konuşacağım. Be ahmak herif! O kı... bilmem de senin kafan bayağı kalın ve kütlesel olarak bayağı ağır. Güvenilir tarım kuruluşlarından sağlam bir tonik al ve iç belki o koca kafan çalışmaya başlar yahut da en iyi ihtimalle senin gibi bir ayrık otu ölür, hiç olmazsa millete topluca için ve ölün diyen bir zavallı eksilmiş olur.



Saat: 00:11

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık