MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Mıknatıs hangi maddeleri çeker? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/226058-miknatis-hangi-maddeleri-ceker.html)

Misafir 12 Ocak 2009 15:46

Mıknatıs hangi maddeleri çeker?
 
Mıknatıs hangi maddeleri çeker?


MesirKentli 12 Ocak 2009 19:39

Mıknatıs tarafından çekilebilen maddeler:
Metal sınıfında yer alan birçok madde mıknatıs tarafından çekilebilmektedir. Demir, çelik, nikel ve kobalt gibi maddeler mıknatıs tarafından çekilebilen maddeler içerisinde yer alır. Bu maddelerin alaşımları da mıknatıs tarafından çekilebilmektedir.

Mıknatıs tarafından çekilemeyen maddeler:
Metal sınıfında olmayan maddelerin büyük bölümü mıknatıs tarafından çekilememektedir. Hava, cam, su, kağıt gibi maddeler mıknatıs tarafından çekilemeyen maddeler arasında yer alır.

BAKINIZ
Mıknatıs
Mıknatıs tarafından çekilen ve çekilmeyen maddeler nelerdir?


_KleopatrA_ 3 Aralık 2009 20:36

Demir çelik gibi maddeleri, kendi çekme özelliği olan maddelere mıknatıs denir. Bir mıknatıs doğada bulunduğu şekliyle mıknatıslık (yani demir, çelik gibi maddeleri çekme) özelliğini taşıyorsa doğal mıknatıs olarak adlandırılır. Bir de elektrik akımından dolayı oluşan mıknatıslık özelliği vardır. Mıknatıslığını elektrik akımına borçlu olan maddeler de elektromıknatıs adını alır.

Mıknatıslık özelliği gösteren maddelerle mıknatıslar tarafından çekilen maddeler olarak adlandırılırlar. Örneğin bir mıknatıs manyetik bir maddedir. Çünkü diğer bazı maddeleri çekme özelliğine sahiptir. Demir de manyetik bir maddedir. Çünkü mıknatıs tarafından çekme özelliğine sahiptir. Buna karşılık plastik, manyetik bir madde değildir. Ne bir maddeyi çeker, ne de mıknatıs tarafından çekilebilir. Maddelerin birçoğu manyetik değildir. Manyetik olmayan maddelere, bakır,gümüş,alüminyum,tahta,ka ğıt,deri,cam örnek olarak gösterilebilir.


Misafir 7 Şubat 2010 15:28

Mıknatıslar Hangi Maddeleri Çeker?
Mıknatıslar kendine özgü çekiceği maddeler vardır.Bunlar demir,nikel ve kobaltır.Mıknatıslar manyetik kuvvet salgılar.Mıknatısın temas gerektirmeyen kuvvet uygular.Bir cisme fiziksel temas olmadan cisme kuvvet uygulanmasına temas gerektirmeyen kuvvet denir.Yani mıknatıslar demir,nikel ve kobaltı çeker...



Saat: 23:30

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık