MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Yer çekimi nasıl bulundu? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/227062-yer-cekimi-nasil-bulundu.html)

Ziyaretçi 14 Ocak 2009 19:13

Yer çekimi nasıl bulundu?
 
Yerçekimi nasıl bulundu?


Safi 19 Nisan 2016 02:05

1 ek
Alıntıdaki Ek 47592
Yerçekiminin Bulunmasının Hikayesi

Ünlü İngiliz bilim adamı Isaac Newton'un bir elma ağaca altında otururken "yerçekimi Kanunu"nu nasıl bulmuş olduğu gerçekten ilginç bir hikayedir.
Bu tür hikayelerin çoğu uydurmadır ama, İsaac Newton'unki gerçek olabilir. Newton'un altında oturduğu elma ağacının dalından düşen bir elma, ünlü bilim adamının kafasında bazı soruların şekillenmesine yol açmıştır.
Dalından kopan elma niçin yukarıya doğru değil de, yere düşüyor? Daldan kopan elma, pencereden atılan bir şey yere düşüyor da, ay ve gökyüzündeki yıldızlar niçin düşmüyor? Bu sorular üzerinde uzun süre düşünen, çalışmalar ve deneyler yapan İsaac Newton, birkaç yıl sonra, bütün evrene egemen olan yerçekimi kanunu'nun formülünü ortaya koymuştur.
Basit bir tanımlamayla, yerçekimi, yeryüzündeki cisimleri yere doğru çeken kuvvettir. Başka türlü söylemek gerekirse, dünyayı ve diğer gezegenleri güneşin çevresindeki hareket ettikleri yolda tutan, bunu sağlayan kuvvet "yerçekimi kuvveti"dir.
1665 te ağaçtan düşen elma ile newton yerçekimini bulur ancak newton'u utandıran bir sırrı vardır yerçekiminin nasıl işlediğini açıklayamamaktadır 250 yıl sonra Einstein yerçekimini nasıl işlediğini genel görecelilik adını verdiği teori ile anlatır.

DEVAMI Kütlesel Çekim veya Yerçekimi



Saat: 06:04

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık