MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Tarih öğretmeni olmak için ne yapmak gerekir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/228657-tarih-ogretmeni-olmak-icin-ne-yapmak-gerekir.html)

Ziyaretçi 21 Ocak 2009 20:32

Tarih öğretmeni olmak için ne yapmak gerekir?
 
Tarih öğretmeni olmak için ne yapmak gerekir?


The Unique 21 Ocak 2009 20:37

Programın Amacı
Tarih öğretmenliği programının amacı ortaöğretim okullarında tarih konusunda eğitim yapacak öğretmenleri yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Tarih öğretmenliği programında Türk dili,İslamiyet’ten önce Türk tarihi, eskiçağ tarihi, Osmanlı tarihi, doğu Avrupa Türk kavimleri, Türkiye coğrafyası, ülkeler coğrafyası, Türk devletleri, Türk kültür tarihi gibi alan dersleri okutulur.
Ayrıca program boyunca, eğitim psikolojisi, genel öğretim metotları, özel öğretim metotları,ölçme- değerlendirme ve rehberlik gibi, öğretmenlik meslek bilgisi veren dersler de okutulur.

Gereken Nitelikler
Tarih öğretmeni olmak isteyenlerin sosyal bilimler alanlarında başarılı, tarih ve sosyolojiye ilgi duyan, kimseler olmaları gerekir.
Düşüncelerini başkalarına etkili bir biçimde aktarabilme, başkaları ile iyi iletişim kurabilme, iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilme, kendini ve çevresindekileri geliştirme çabasında olma da tarih öğretmenlerinde aranan özelliklerdir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Tarih öğretmenliği programını bitirenlere “Tarih Öğretmeni” unvanı verilir.
Tarih öğretmeni görev yaptığı okulda öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgi, beceri ve tutumlar kazandırır. Bunun için uygun öğrenme ortamları hazırlar, öğrencilerinin başarılarını değerlendirir ve başarıyı artırıcı önlemler alır, mesleğindeki gelişmeleri izler ve bunların öğretim programlarına yansıtılmasına çalışır.
Çalışma Alanları
Tarih öğretmenleri resmi ve özel liselerde, dershanelerde öğretmen olarak çalışma olanağına sahiptirler.
MARMARA ÜN. ATATÜRK EĞİTİM FAK. TARİH ÖĞRETMENLİĞİ SÖZ-2
DOKUZ EYLÜL ÜN. BUCA EĞİTİM FAK. TARİH ÖĞRETMENLİĞİ SÖZ-2
GAZİ ÜN. GAZİ EĞİTİM FAK. TARİH ÖĞRETMENLİĞİ SÖZ-2
SELÇUK ÜN. EĞİTİM FAK. TARİH ÖĞRETMENLİĞİ SÖZ-2
ATATÜRK ÜN. KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAK. TARİH ÖĞRETMENLİĞİ SÖZ-2
DİCLE ÜN. ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAK. TARİH ÖĞRETMENLİĞİ SÖZ-2
YÜZÜNCÜ YIL ÜN. EĞİTİM FAK. TARİH ÖĞRETMENLİĞİ SÖZ-2
YAKIN DOĞU ÜN. ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ (Burslu) SÖZ-2
YAKIN DOĞU ÜN. ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ SÖZ-2

BAKINIZ Tarih Öğretmeni


Misafir 25 Temmuz 2011 11:57

dicle üni tarih bölümü puan:403 sıralama 43.006 ,,,,, gazi üni tarih puan :419 sıralama 29.460 ,,,,, marmara tarih puan:439 sıralama 11.361 arkadaşın dedigi yerler bunlardır ve bu puan ve sıralamalar bu üniversitelere girmiş en düşük puanlı ögrencilerdir. yani taban puanlarıdır. ayrıca sizler sıralamalara dikkat edin puanlar her sene soruların zorluk derecesine vs, göre degişir ama sıralamalar pek degişmez onun için sizler hangi üni isterseniz o üni bir önceki sene hangi bölüme aldıgı ögrencinin sıralamasının içinde olmaya bakın . diyelim ki ben tarih marmaraya kabul edilmiş en sonuncu ögrenciyim sıralamam da 10.000 siz de bir sonraki sene bu marmara tarihi isterseniz 10.000 nin içinde olmalısınız en azından o sayıya yakın olmaya çalışın. hadi başarılar.



Saat: 10:59

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık