MsXLabs
Sayfa 1 / 6

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Dişler pratik olarak nasıl beyazlatılabilir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/229555-disler-pratik-olarak-nasil-beyazlatilabilir.html)

ali sezgın 27 Ocak 2009 19:44

ıyı akşamlar pratık olarak dışlerımızı nasıl beyazlatırız


fadedliver 27 Ocak 2009 22:31

Bir tatlı kaşığı öğütülmüş adaçayı ve bir çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımla dişlerinizi fırçalayın.

Haftada bir kez olgun çileğe fırçanızı batırıp dişlerinizi fırçalayın. Böylece hem ağzınız güzel kokar hem de dişleriniz parlar.

Suna Dumankaya


Diş beyazlatma mümkün mü?
Dişler, diş minesine doğrudan ulgulanan kimyasal bir solüsyon ile beyazlatılabileceği gibi, diş yüzeylerinden lekelerin doğal olarak temizlenmesi yoluyla da doğal beyazlığına kavuşturabilir.
Dişlerimi doğal olarak beyaz tutmak için nelerden kaçınmalıyım?Dişlerinizde oluşan lekeler dişlerinizin sararmasına sebep olurlar. Aşağıdaki ürünlerin düzenli olarak kullanımı dişlerinizde leke oluşması riskini arttırır.
http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Sigara http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Kahve ve Çay http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Kırmızı Şarap http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Köri http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Soya http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Meyve Suları http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Kolalı İçecekler
Dişlerimi beyazlatmanın yolları nelerdir?
Günümüzde dişlerinizi beyazlatmanın birçok yöntemi bulunmaktadır. Aşağıda diş hekiminiz tarafından uygulanabilecek iki yöntem yer almaktadır.
  • Diş hekimi önce beyazlatıcı solüsyonu doğrudan lekeli dişlere uygular, bu solüsyon ısı uygulanması (ya da alternatif olarak ısı ve ışık uygulanması)yoluyla aktif hale getirilir. Solüsyon yıkandıktan sonra daha beyaz dişler ortaya çıkar. Bu süreç yaklaşık 1 saat sürer ve bir randevuda 6 ya da 8 diş beyazlatılabilir.
  • Diş hekimi sizin ağzınıza uygun, alt ve üst dişlerinize tam oturacak bir diş beyazlatma kalıbı hazırlar ve evde kullanmak üzere bir beyazlatma solüsyonu verir. Bu solüsyonlu kalıbı günde yaklaşık iki saat süreyle takmalısınız (gece de kullanılabilir). Bu şekilde beyazlatma, kullanılan ürüne bağlı olarak 1 ila 6 hafta sürebilir.
Ayrıca evde kullanılmak üzere mağazalarda bulabileceğiniz çeşitli diş beyazlatma setleri vardır. Bu ürünlerin bazıları yukardaki yönteme benzer bir şekilde kullanılmakla birlikte, beyazlatma kalıbı standart olup, özel olarak dişlerinize tam uyacak şekilde yapılmadığı için daha ucuzdur. Daha bir çok diş beyazlatma yöntemi bulunmakla birlikte, evde kullanılan herhangi bir ürünü uygulamadan önce mutlaka diş hekiminize danışın. Dişleri beyazlatma herkese uygulanabilir mi?
Bu konuda diş hekiminize danışın. Diş hekiminiz diş beyazlatma yöntemlerinin sizin üzerinizde ne derece etkili olacağı konusunda sizi bilgilendirecektir. Bununla birlikte, kanal tedavisi görmüş ya da diğer onarıcı uygulamalara sahip dişleri beyazlatmak mümkündür.
Dişleri beyazlatmanın yan etkileri var mı?
Beyazlatıcı solüsyonlar, diş minesini beyazlatan peroksit içerir. Bazı durumlarda bu ürün hassasiyete ya da diğer reaksiyonlara sebep olabilir. Eğer evde kullanılabilen beyazlatıcı ürünlerden kullanacaksanız, bu konuda diş hekiminizi mutlaka bilgilendirin ve beklenmedik bir etki görüldüğünde hemen diş hekiminize başvurun.
Diğer beyazlatma ürünleri hangileridir?
Beyazlatıcı bantlar ve dişlere sürülen solüsyonlarla da dişleri beyazlatmak mümkündür. Ayrıca diş fırçaları ve diş macunları dişlerinizdeki lekeleri temizleyerek onları doğal beyazlığına kavuşturur.
Beyazlatıcı diş macunları, dişlerdeki lekeleri çıkarmak üzere hafif aşındırıcı bir madde içerirler. Bazı diş macunları ise daha fazla leke çıkaran parlatıcı maddelere sahiptir. Beyazlatıcı bir diş macunu kullanmadan önce, ürünün size uygun olup olmadığı konusunda diş hekiminize danışın.
kaynak


Misafir 30 Ağustos 2009 14:41

iyide ben evimde ne yapabilirim,doktora gitmesini bizde biliyoruz :-)


broken* 18 Ekim 2009 11:47

Diş nasıl beyazlatılır?
 
Dişlerimi neyle fırçalarsam beyazlar?
arkadaşım adaçayı dedi.Annem tuz diyor?

Neyle fırçalamam gerek acaba?


Misafir 23 Ekim 2009 14:08

dişlerimde biraz leke oluştu daha da ilrlemesinden korkuyorum doğal ve pratik bir yol lütfen


Misafir 1 Şubat 2010 14:13

arkadaşlar karbonat ve limoın karışımını dişlerinize haftada 1 defa sürün lekeden eser kalmaz


Misafir 4 Şubat 2010 19:46

dişlerimin bembeyaz ışıltılı bir görünüme sahip olmasını istiyorum nasıl yapabilirim...lütfen arkadaşlar okullar açılmadan bu dişleriöi beyazlatmam lazım...


Misafir 31 Mart 2010 14:54

yaaaa dışlerimin beyazlaşmasını istiyorummmm ..
ben denedim o karbonatla limonu fayda göremedim derdime çare LÜTFEN


Misafir 24 Ağustos 2010 22:30

küçüklükten beri fırçalasanız şimdi ışıl ışıl olurdu benimkiler öyle


Misafir 14 Eylül 2010 13:35

Bende bu problemi çekiyorum. ama 1 haftadır uyguladığım bir yöntem var:) 1 haftada mükemmel bir sonuç aldım.
en fazla 5dk nızı alır.
önce karbonatı alıyorum diş fırçamı batırıyorum. sonra dişlerimi 1dk boyunca fırçalıyorum. O işlem bittikten sonra tekrardan diş fırçama macunu sürüyorum ve yine karbonata batırıyorum. o şekildede 1-2 dk fırçalıyorum. mesela sabahları dediğim ikisini yaparsınız. akşamlarıda sadece macunu sürerseniz. anında görüntü alırsınız. Bende daha ilk fırçaladığımda dişlerimdeki lekeler kalktı. Çok sarı olan yerler beyazlaşıyor. 1-2 ay uygulandığında süper bir beyazlığa kavuşuyorsunuz. Bende kendi arkadaşımdan öğrendim oda uyguladı sonucunu gördük. Şimdi bende uyguluyorum.
KOLAY GELSİN...



Saat: 14:41
Sayfa 1 / 6

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık