Selam arkadaslar ben pastane poğaçasının tarifini soruyorum her sabah işe giderken hep gittiğim bi börekçi var poğaçaları çok güzel yumuşacık taptaze mis gibi oluyor kaşarlısı sucuklusu peynirlisiyle sade poğaçasıyla çok güzel yapıyolar ama bu güne kadar hangi evde yapılan poğaçayı yediysem pastane poğaçası gibi güzel olmuyor yapamıyolar neden evde yapılan poğaçalar o kadar güzel olmuyo bunun bi tarifimi var ben artık poğaçalarımı evde yemek istiyorum evdede yapılsın istiyorum yardımlarınız için teşekkürler Ayrıca 2. sorumda bu hafta show tv deki yemekteyiz programının birincisi kim oldu ? |
PASTANE POĞAÇASI Biz bayanlar misafir geldiğinde mutlaka poğaça yapmak isteriz. Oktay Usta geçtiğimiz günlerde yapmıştı pastane poğaçasını.Bende hemen denedim tabi:))Gayet güzel oldu.Yapmanızı öneririm. http://img146.imageshack.us/img146/5701/pastanepoaasqu6.jpg http://img505.imageshack.us/img505/7874/pastanepoaasrs8.jpg MALZEMESİ : 1 paket oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için) 1/2 paket yaşmaya 2 çorba kaşığı şeker 2 yumurta(1'inin sarısı üstüne) 2 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un Yapılışı : * Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir. * Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir. * Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve 15 dk.dinlendirilir. * İstenirse içine peynir,zeytin,ceviz gibi iç malzemesi koyup ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır. * Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derecede pişirilir. Afiyet olsun.. kaynak |
Benim simit sarayında gördüğüm kadarıyla 1kilo poğaçaya 2 kilo değişik bir yağ atıyolardı:D |
hımm :S bu tarifide deneyecem bakalım güzel olucak mı teşekkkürler |
şaduman birinci oldu :bilmem: |
ne meraklıymışsınız erkek başınızlan poğaçaya:D |
Alıntı:
demekki yemekleri çok beğenildi birinci oldu ayrıca teşekkür ederim bunu sorucak birini bulamamıştım o yüzden buraya yazdım :) şaduman meksika salatasına maksika salatası diyo hiç duymadım ismini diyo :) salatayı bi kere bırak meksika nın varlığından bile haberi yok :D Alıntı:
|
Neden bayanLarda iş oLmasın? Sen iyisine denk geLememişsin demek :) |
MALZEMELER *250 GR POĞÇALIK KATI YAĞ(Tenekelerde 10 kiloluk satılıyormuş.. Ama ben,hüner margarinle denedim.. *500 GR DAN BİRAZ FAZLA UN(Özellikle poğaçalık un..toptan gıda satış marketlerinde bulabilirmişiz.. Ama ben normal unla yaptım;) *1 PAKET YAŞ MAYA *YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU 1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 2 TATLI KAŞIĞI TUZ *VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdan.ECZANEERDEN ALABİLİRSİNİZ..) 1YUMURTA SARISI....... İşte hepsi bu ,aslında ne kadar kolay hiçte zorluğu olmayan malzemeler ama nedense bunları bir türlü bir araya getirmek aklımıza gelmemiş..:) YAPILIŞI MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım. ILIK SU ŞEKER ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım.15 DK beklemeli. bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim..İçine tuzu ve SANDOZU elimizle ufalayarak ilave edelim. MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim..Hepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM.. ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN.. VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ.. DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ..ELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZ..Benim poğaçalarım 25 adet çıktı.http://1.bp.blogspot.com/_jYURngMVYFQ/R3gTy27bSVI/AAAAAAAAAOE/NyNCRRYItnY/s200/Resim+006.jpg Yumurta sarılarını sürüp bıçakla çizikler atıyoruz..ve fırınımızda 175 derecede 40 dk kadar pişiriyoruz. Tarifimizi vermiş bulunuyorum vatana millete hayırlı olsun:) |
tarifinize aynen uydugum halde 3 5 saat içinde bayat gibi oluyo sizin anlayacagınız ev pogcası gibi oluyor ne yapmam gerekiyo bu konuda cevabınızı bekliyorum. |
Saat: 03:25 |
©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık