MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Milföy hamuru nasıl yapılır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/230729-milfoy-hamuru-nasil-yapilir.html)

Ziyaretçi 4 Şubat 2009 15:15

milyof hamurunun yapılışı


uchiha itachi 4 Şubat 2009 15:36

Malzemeler :

1 paket margarin (8 parçaya bölünecek)
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
5 bardak un
2 çay kaşığı tuz


Yapılışı :

Bütün malzemeyi margarin hariç yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 10 cm çapında açın. Daha önceden 8'e böldüğünüz oda sıcaklığındaki margarinin bir parçasını açtığınız hamura yayın ve bohça gibi katlayın. Bu işlemi bütün parçalara tekrarlayın Buzluğa koyun 15-20 dakika sonra çıkarıp tekrar 10 cm çapında açın bohça gibi katlayın .Tekrar buzluğa koyun. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Son çıkardığınızda artık şekil vermek için hazır hale gelmiştir. İsterseniz 4'e bölerek harcını koyup muska gibi katlayın .Bundan sonrası sizin zevkinize kalmış.


Misafir 29 Ocak 2010 12:57

milföy hamuru nasıl yapılır


BiRuMuT 29 Ocak 2010 13:18

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1673424)
milföy hamuru nasıl yapılır

Alıntı:

uchiha itachi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1306618)
Malzemeler :

1 paket margarin (8 parçaya bölünecek)
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
5 bardak un
2 çay kaşığı tuz


Yapılışı :

Bütün malzemeyi margarin hariç yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 10 cm çapında açın. Daha önceden 8'e böldüğünüz oda sıcaklığındaki margarinin bir parçasını açtığınız hamura yayın ve bohça gibi katlayın. Bu işlemi bütün parçalara tekrarlayın Buzluğa koyun 15-20 dakika sonra çıkarıp tekrar 10 cm çapında açın bohça gibi katlayın .Tekrar buzluğa koyun. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Son çıkardığınızda artık şekil vermek için hazır hale gelmiştir. İsterseniz 4'e bölerek harcını koyup muska gibi katlayın .Bundan sonrası sizin zevkinize kalmış.

Bakınız


Misafir 13 Kasım 2010 19:20

miflöy tariff
 
1 kg pirzola
1 adet salata
1 adet ekmek
1 adet ayran
1 semaver çay


Misafir 28 Temmuz 2012 13:15

maden suyunun litre yada dl re ölcümünü tam verseydiniz keske daha iyi olurdu
tesekkürler. tarifiniz icin


seramiksır 7 Mart 2013 10:49

Malzemeler :

1 paket margarin (8 parçaya bölünecek)
1 şişe maden suyu(200ml)
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
5 bardak un
2 çay kaşığı tuz


Yapılışı :

Bütün malzemeyi margarin hariç yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 10 cm çapında açın. Daha önceden 8'e böldüğünüz oda sıcaklığındaki margarinin bir parçasını açtığınız hamura yayın ve bohça gibi katlayın. Bu işlemi bütün parçalara tekrarlayın Buzluğa koyun 15-20 dakika sonra çıkarıp tekrar 10 cm çapında açın bohça gibi katlayın .Tekrar buzluğa koyun. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Son çıkardığınızda artık şekil vermek için hazır hale gelmiştir. İsterseniz 4'e bölerek harcını koyup muska gibi katlayın .

iç malzeme ilave edilerek istenilen şekil verilebilir.



Saat: 02:05

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık