MsXLabs
Sayfa 1 / 4

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Yapım kuşağına örnekler neler olabilir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/231530-yapim-kusagina-ornekler-neler-olabilir.html)

KÜBRA KOYUNCU 9 Şubat 2009 18:18

YA BEN 7.SINIFTAYIM. BUGÜN TEKNOLOJİ TASARIM DERSİMİZ VARDI.DERSTE HOCA 2.DÖNEM DE YAPIM KUŞAĞI ÇALIŞMASINA GEÇTİĞİMİZİ SÖYLEDİ.BUNUNLA İLGİLİ BİR KAĞIDA İSTEKLERİNİZİ YAZIN DEDİ.BAŞI KEŞKE İLE SONU OLSAYDI İLE BİTMESİNİ İSTEDİ.VE DE MAKETLE YAPABİLECEĞİNİZ ŞEYLER YAZIN DEDİ.BENİM 1.DERS AKLIMA BİRŞEY GELMEDİ.2.DERS ANCAK AZICIK BİRŞEYLER GELMEYE BAŞLADI.3 TANE YAZABİLDİM.1. Sİ(ANNELERİMİZ İŞ YAPARKEN ONLARA YARDIMCI OLARAK ROBOTLAR OLSAYDI)2.Sİ(İNSANLAR KAYBOLDUĞUNDA ONLARA YOLU GÖSTEREN BİR PUSULA OLSAYDI.)3.SÜ İSE KONUŞAN ARABALAR OLSAYDI)YAZDIM.HOCA HAFTAYA LİSTENİN DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ.EVE GELİNC E ANNEME OKUDUM.ANNEM BANA BUNLARDAN NASIL MAKET YAPACAKSIN DEDİ.SONRA DÜŞÜNDÜM FAKAT AKLIMA BİŞEY GELMEDİ.BANA BU KONUDA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ.


Keten Prenses 9 Şubat 2009 20:59

http://dl.ziza.ru/other/052007/04/stupidthings/07_stupidthings_28280.jpg
http://dl.ziza.ru/other/052007/04/stupidthings/06_stupidthings_35614.jpg

http://dl.ziza.ru/other/052007/04/stupidthings/05_stupidthings_29280.jpg
http://dl.ziza.ru/other/052007/04/stupidthings/01_stupidthings_47892.jpg


Keten Prenses 9 Şubat 2009 21:00

Basit Bir Termos Yapımı:

Temelde termos; Havanın iletkenliğini asgari düzeye indirme amaçlanmış bir yapıya sahiptir. Hava ile temasını hangi yüzeyde olursa olsun engellenen madde konumundaki sıcaklığını daha uzun süre muhafaza eder. Benzer özelliğe örnek çift camlarda (ısıcam) da faydalanarak kullanmaktayız.

Yukardaki anlatımdan yola çıkarak bizde kendimize bir basit termos yapabiliriz:

Bunun için;
1 adet poliüretan köpük (Sıvı tüp 500 ml)
2 adet kola pet şisesi ( Biri 1,5 lt biride ufak su ebatında)
bant
1 çift ameliyat eldiveni
1 adet maket bıçağı
1 adet 8 lik inşaat çivisi
http://img215.imageshack.us/img215/3459/termos2hl0.jpg
yukardaki resimdeki yeşil pet şişenin kapak kısmı ile ile alt kısmını düzgün bir şekilde kesip çıkarıyoruz kapak kısmı artık işimize yaramıyacak onun yerini içene yerleştireceğimiz ufak pet şişe alıcak.
http://img215.imageshack.us/img215/5161/termos3jp7.jpg

Şimdi ufak su şisesini kestiğimiz yeşil pet şisenin içine sokup kapak kısmı dışarı gelecek bir şekilde bantlarla tutturuyoruz...

Daha sonra yeşil pet pette polüritan köpüğün taşmasını sağlıyacak delikler açıyoruz burda dikkat edilecek husus fazla buyuk deilk ve çok sayıda açmamak .

Şimdi yeşil pet şiş örneğimizin alt kısmı ana gövdeye içine tekrar geçirerek bantlarla tutturalım.
Bunları yaptıktan sonra , poliüretan köpüğü 5 dakka kadar çalkalayıp ucuna tetikli borusunu takalım. Ve önemli husus bu köpükler sıkılırken normal spreylerin tersine baş aşağı tutulmalıdır. .

Şimdi yaptığımız yeşil pet şişeyi kapak kısmı alta gelecek bir şekilde dengede sabitleyip şişenin alt tarafı bölelikle üst tarafta kalmasını sağlıyalım ve bu üst tarafta kalan yerden köpüğün hortumunu sokabileceğimiz bir delik açalım. köpüğün hortumunu bu delikten içeri sokarak sıkmaya başlayındoldukca cubuğu geri cekerek içinin olduğu gibi köpük doldurup ve üstüne açtığımız ufak deliklerden dışarı fışkırana dek uygulayın. Burda dikkat edilecek diğer husu ameliyat eldivenlerini takmanız. Çünkü tene değen bu köpük zararlı madde içerdiğinden tahriş eder. Buyuzden ameliyat eldiveni kullanın ve dökülüp damlaması kuvvetle muhetemel köpük artıkları için bu işlemi bir musaşba yada gazete kağının üstünde yapmanızı öneririm.

Köpük havadaki nemle birlikte şişmeye başlıyacaktır. İlk sıkıldığı konumdandaha fazla yer kaplamaya başlar taşmalar olabilir. Köpüğün bir özelliği budur. kendi hacminden 3-4 kat büyüklükte alanı şişerek kaplıcayacaktır bu yüzden fazla sıkmamaya itina gösterin.

Artan taşan köpükleri silmeyin bırakın kurusun kuruduktan sonra ayırmak daha kolaydır.

Tüm bunları gerçekleştirdiğimizde yeşil pet şisenin içine s oktuğumuz ufak su şişesi artık köpükle kaplanmış dış hava şartlarının iletimine engel izalasyon sağlanmış olucaktır. Tam kuruma için 1 gün beklenebilir. Kuruma süresi havadaki nemle orantılıdır. İster yeşil pet şişeyi dikkatli bir şekilde köpüğün kuruduğundan emin olduktan sonra keserek çıkartabilir ve üzerini kaplıyabirsiniz. bu sizie kalmış tavsiyem hiç dokunmadan deliklerden cıkıp kuruyan köpükleri temizleyip yseşil pet şişenin üzerini kaplamanız daha uygun olur.

Artık kendi imalatımız olan basit bir termos sahibisiniz.
Alıntı


Misafir 5 Şubat 2010 22:53

Öğrencinin "öğretmenin benim aklıma bşey gelmiyor" demesi öğretmen için hiç hoş değil.

öğretmenin "keşke" ile başlayan cümleler kurması istemesi güzel yöntem bunu bende kullacağım


Misafir 23 Şubat 2010 00:27

arkadaşlar hepsi birbirinden güzel ve mantıklı ama daha kolay ve basit yomuuu??? :(


Misafir 4 Nisan 2010 16:21

yapım kuşağııı
 
arkadaşlarrrrrrrrrr öğretmenlerin en güzel dedği bir yapım kuşğı örneği istiyommm lütfen yardımcı olun


Misafir 26 Aralık 2010 20:51

beğendim ama daha ayrıntılı bir sunum yokmuydu.


Misafir 23 Şubat 2011 19:15

yapım kusagını kım icat etmiş





??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????? :::::::::::::::::::(


Misafir 2 Mart 2011 17:16

Yapım Kuşağı - Teknoloji ve Tasarım dersi düzen kuşağı kurgu kuşağı yapım kuşağı proj


Bu sitede mükemmel seyler var arkadaslar.
MsXLabs'a teşekkür ederim =)


Misafir 3 Mart 2011 18:39

yapım kuşağı
 
yapim kusagi nedir vikipedi ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum



Saat: 04:17
Sayfa 1 / 4

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık