MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Gönüllü yardım kuruluşları hakkında bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/234146-gonullu-yardim-kuruluslari-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html)

elvan 26 Şubat 2009 20:22

Gönüllü yardım kuruluşları hakkında bilgi verir misiniz?
 
doğal görev yapan yardım kuruluşlarının görevleri.çeşitli yardım kuruluşlarının bayrak ve sembollerinin resimleri hangileridir


Keten Prenses 26 Şubat 2009 20:55

Yardım Kuruluşları & Dernekler
Çalışan Bayanlar Derneği Çalışan Bayanlar Derneği (ÇABADER)

ÇABADER, kamu ve özel sektörlerde çalışan bayanların serbest meslek erbabının, iş ve emek sahiplerinin haklarını savunmak aralarında toplumsal ve mesleki yardımlaşmayı sağlamak ve bu kapsamda çalışanların kültürel, manevi ve ahlaki seciye bakımından yüksek bir seviyeye çıkarmayı hedefler.
Toplumumuzu Atatürk’ün belirtmiş olduğu uygar milletler seviyesine ulaştırmayı gaye edinmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak; Derneğimiz Çağdaş, demokrat, laik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin her seviyesindeki bayan çalışanlarının haklarını korumak, sosyal, kültürel dayanışmalarını artırmak amacıyla aktivitelerde bulunur. Dernek binası E-5 yolu kenarında, Şirinevler'de bulunmaktadır.
Web: www.cabader.org

Alternatif Yaşam Derneği Alternatif Yaşam Derneği
2002 yılında "hayata kadınca alternatifler" sloganıyla yola çıkmış bir sivil toplum kuruluşu olan "alternatif yaşam"; farklı düşünceleri ve meslek gruplarını ortak bir platformda toplayarak, gerçekleştirdiği faaliyetlerle eğitimli kadın, eğitimli aile, başarılı ve mutlu topluma ulaşmayı hedeflemektedir.
Dernek, kadının sosyal ve mesleki hayatta daha aktif ve verimli hale gelmesi adına gerçekleştirdiği eğitim ve kültür faaliyetlerini sınırlı zamanda, sınırsız hizmet anlayışıyla, kalite ve profesyonellik ışığında sunmaktadır. Bu bağlamda seminerler, eğitim programları, , geziler, kültür ve sanat faaliyetleri, özel gün kutlamaları, yemekler - kahvaltılar ve sosyal fayda oluşturacak faaliyetler düzenlemektedir.
Kadının kişisel, sosyal ve mesleki gelişimine destek olmayı kendisine ilke edinen alternatif yaşam derneği, iletişim ve paylaşım ortamının etkinliğini ve kalitesini arttırmak amacıyla dernek çatısı altında 9 mesleki ve 2 sosyal kulübü hayata geçirmiştir. Katılımcıların sayısını, kişisel kalitesini ve birbirleri ile etkileşimlerini arttırmaya yönelik kulüp aktiviteleri sunan derneğimiz; farklı gelişim alanlarında bilgi edinmek veya uzmanlık seviyesini arttırmak isteyen katılımcıları bir araya getirmektedir.
Alternatif Yaşam Derneği, güzel bir sosyal yardımlaşma örneği olarak , yaşayan ama fark edilemeyen insanların bir nebze yüreğini güldürmek, onların ihtiyaçlarını giderebilmek adına; ihtiyaç sahiplerinin doğrudan ve ücretsiz olarak yararlandığı 'alternatif giyim mağazasını açmıştır. "heba etme hibe et" sloganıyla I. ve II. el kıyafet toplama kampanyaları geröekleştiren mağazamızda, yardım kulübümüz'ün gönüllü üyeleri dönüşümlü olarak hizmet vermektedir.

Evrensel Gelişim Derneği Evrensel Gelişim Derneği
Evrensel Gelişim Derneği, toplumda alışılmışın dışında konumlandırmak isteyen farklı meslek gruplarındaki kadınların buluşma noktası. Kadını sosyal ve mesleki hayatta daha evrensel boyutlara; kendisi, ailesi ve içindeki yaşadığı toplum adına değer üreten bir seviyeye çıkarmak amacıyla çalışan Evrensel Gelişim üyelerinin mesleki, sosyal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Üyelerinin sosyal sorumluklarını artırarak etkin bireyler olmalarına katkı sağlayan dernek, benzer meslek gruplarını bir araya getirerek sinerji oluşturmalarını da destekleyen faaliyetler üretiyor.
Toplumsal duyarlılığı yüksek, kişisel bütünlük sahibi, paylaşıma açık, gelişim odaklı, aile ve iş hayatı dengesini kurmuş, entelektüel bir toplum oluşturmak için, bilgi, birikim ve uzmanlığın paylaşıldığı ortamlar oluşturan Evrensel Gelişim, sosyal aktivitelerle hayatın renklerini keşfetmek isteyenler ile her geçen gün büyüyor.

http://www.evrenselgelisim.org/
Marmara Çalışanlar Federasyonu
MÇF, toplumsal, bölgesel, yerel, kentsel ve bireysel sorunlara, AB ve gelişmiş dünya ülkeleri standartlarında çözüm geliştirmek üzere gönüllü kişiler tarafından kuruldu. Oda, birlik, vakıf ve diğer sivil toplum kuruluşlarını, ulusal ve uluslar arası faaliyet gösteren sendika, federasyon, konfederasyon ve diğer STK'ları ile tanıştırmak ve işbirliği ortamı hazırlamaktadır.
Ülkemizi ve toplumumuzu uygar milletler seviyesine ulaştırmak, ekonomik, sosyal, hukuki, kültürel ve demokratik hak ve menfaatleri, adalet ve eşitlik ilkelerine göre korumak ve geliştirmek amacıyla; ulusal-bölgesel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde, "küresel, bölgesel, yerel, ulusal sosyal barış”a katkı sağlamak amacıyla ortak konsessüsler, diyaloglar ve işbirlikleri geliştirmektedir.
Marmara Çalışanlar Federasyonu
Adres: Molla Gürani Cd.No.28 Aksaray-Fındıkzade-İST.
Tel: (212) 52373 71 - 523 73 73 - 523 73 43
Faks: (212) 523 74 23
Web: Çalışanlar Federasyonu
E-mail: bilgi@mcf.org.tr Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Deniz Feneri Derneği Deniz Feneri Derneği
1996 yılının Ramazan ayında "Şehir ve Ramazan" isimli bir televizyon programıyla başlayan iyilik hareketi, yardım etmek ve yardım almak isteyenlerin kuvvetli talebiyle "Deniz Feneri" kimliğine bürünerek önce haftalık yayınlanan bir programa dönüşmüş, sonrasında ise aynı isimdeki dernek çatısı altında 2002'de ISO 9001 Kalite Belgesi'ni alarak kurumsal bir yapıya kavuşmuştur.
İlk günden bu yana onu yalnız bırakmayan on binlerce bağışçı ve gönüllüsüyle, Türkiye'de ve Dünya'da 500.000 aileye gıda, barınma, sağlık ve para yardımı ulaştırmış ve gün geçtikçe artan bir sayıyla ulaştırmaya devam etmektedir.
Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirdiği gıda, eğitim, sağlık, barınma alanlarındaki projeleriyle; kurduğu misafirhaneler, aşevleri, giyim mağazaları, yürüttüğü meslek edindirme programları ile ihtiyaç sahiplerine kapsamlı bir hizmet sunmaktadır.
Kurulduğu 1998 yılından bu yana şubeleri, temsilcilikleri, gönüllüleri ve bağışçılarıyla birlikte Türkiye'de ve Dünya'da, yardım isteyen yüz binlerce sese herkesten önce cevap vermektedir.
Hiçbir ayrım gözetmeksizin ayni ve nakdi her türlü yardımı, gerçek ihtiyaç sahiplerine en kaliteli şekilde ulaştırma anlayışı ve bağış yapıldığı andan, yardımın ulaştığı ana kadar en küçük ayrıntının dahi kayıt altında tutulduğu hiçbir şüpheye yer bırakmayan sistemiyle TBMM Üstün Hizmet Ödülünü'nü almaya hak kazanan Deniz Feneri Derneği, 2005 yılı itibariyle"Sosyal Sorumlulukta Lider" bir dernek konumundadır.
Deniz Feneri Derneği
Genel Merkez
Adres: 10. Yıl Cd. Cinoğlu Çıkmazı No:4
Zeytinburnu / İstanbul
Tel: 0212 414 60 60
Faks: 0212 415 61 61

kaynak


Keten Prenses 26 Şubat 2009 21:00

İSTEDİĞİNİZ LİNKE TIKLAYIP BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.
A

B

D

E

F

G

H

K

K (devam)

M

N

O

R

S

T

T (devam)

U

V

Y

Ç

Ö

İ





KAYNAK:VİKİPEDİ


Keten Prenses 26 Şubat 2009 21:01

Dünya Doğayı Koruma Vakfı

Vikipedi, özgür ansiklopedi


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/c/c3/Wwf_big.gif http://tr.wikipedia.org/skins-1.5/common/images/magnify-clip.png
WWF logosu


Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wide Fund for Nature ya da kısaca WWF), doğanın zarar görmesini durdurmayı ve verilen zararları onarmayı amaçlayan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. 1961'de World Wildlife Fund (Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı) olarak kurulan kuruluş, genişleyen çalışma alanıyla adını şimdiki haline değiştirmiştir. Ancak Kuzey Amerika ülkeleri hala eski halini kullanmaktadır.
WWF, dünya çapında desteklediği 2000 koruma projesi ve 4000'e yakın çalışanıyla dünyanın en büyük çevre kuruluşu konumundadır. Projelerini 100'ü aşkın ülkede, iklim değişikliği, ormanlar, tatlısular, denizler, türler ve sürdürülebilirlik ana başlıkları altında gerçekleştirmektedir. [1]
WWF'nin temel amacı, dünyanın doğal ortamının bozulmasını durdurmak ve insanın doğayla uyumlu bir şekilde yaşadığı bir gelecek oluşturmaktır. [2]

WWF-Türkiye

1996'da kurulan Doğal Hayatı Koruma Vakfı, 2001 yılında WWF'nin Türkiye ulusal kuruluşu haline gelerek WWF-Türkiye adını benimsemiştir. [3] WWF-Türkiye, WWF'nin amaçlarına oldukça paralel haraket etse de bu amaçları ulusal bir seviyede gerçekleştirir.
WWF-Türkiye, projelerini, su kaynakları, orman ve deniz ve kıyı kategorileri altında gerçekleştirilmektedir. Bu projeleri bugüne kadar Kafkasya Ekolojik Bölgesi, Doğu Karadeniz Havzası, Konya Kapalı Havzası, Küre Dağları, Akyatan, Çıralı, Kaş, İğneada ve Susurluk Havzası'nda gerçekleştirmiştir. [4]
WWF-Türkiye çalışmalarını bağışlar ve sponsorluklarla sürdürmekte olup, kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar kapsamına girer. Vakıf, kurumsal ilkelerini aşağıdaki başlıklar şeklinde açıklamaktadır:
  • Bağımsız ve siyaset dışında olmak;
  • Konuları irdelerken en yeni bilimsel verileri kullanmak ve tüm çalışmaları eleştirel bir yaklaşımla değerlendirmek;
  • Alan projeleri, politik inisiyatifler, kapasite geliştirme ve eğitim çalışmaları yoluyla somut koruma çözümleri oluşturmak;
  • Diğer sivil toplum kuruluşları, hükümetler, iş dünyası ve yerel topluluklarla işbirlikleri oluşturmaya çalışmak;
  • Çalışmalarını profesyonel bir yaklaşımla ve düşük maliyetle yürütürken, mali kaynaklarını dikkatli ve sorumlu kullanmak.
Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF-Türkiye, yapılan çeşitli bilimsel çalışmaların sonuçlarına dayanarak seçtiği 'öncelikli koruma alanları'nı Ramsar anlaşması'nda belirlenen ölçütlere göre değerlendirerek, temelde su kaynaklarının doğru kullanılmasına yönelik çalışmalar, orman alanlarının bozulmasını ve yok olmasını önlemek, orman kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını sağlamak ve; kıyıların ve doğal kaynaklarımızın korunmasına yönelik deniz koruma alanlarının oluşturulması ve canlı türlerinin yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmaktadır.
Vakıf, Doğal Hayatı Koruma Derneği (DHKD) başta olmak üzere; Lafarge, Microsoft, Canon, Unilever, HSBC, ABB gibi çokuluslu şirketlerle de işbirliği yapmaktadır.
Bugüne kadar Doğu Karadeniz Havzası, Konya Kapalı Havzası, Küre Dağları, Akyatan, Çıralı, Kaş, İğneada, Susurluk Havzası'nda çalışmalar yapmıştır. Doğal Hayatı Koruma Vakfı, WWF Türkiye'nin Genel Müdürü Filiz Demirayak 'tır.
WWF’nin yayınladığı '2006 Yaşayan Gezegen Raporu'na göre, gezegenimizdeki doğal kaynakları tarih boyunca görülmemiş bir hızla tüketilmektedir. Yine vakfın verilerine göre; günümüzde 1430 m³ olan kişibaşına düşen kullanılabilir su miktarı, 2030 yılında; Türkiye'nin nüfusunun yaklaşık 80 milyona çıkmasıyla 1100 m3'e düşecek ve Türkiye çok ciddi anlamda su sıkıntısı çeken bir ülke durumuna gelecektir.


Misafir 3 Ocak 2010 13:07

Gönüllü yardım kuruluşları hakkında bilgi verir misiniz?


exceLLenT 22 Mart 2011 20:35

Ulusal ve Uluslararası Vakıflar
 
Ulusal ve Uluslararası Vakıfların adları, yaptıkları... bulursanız çok sevinirim.



Saat: 11:42

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık