MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Spor lisesi yetenek sınavları nasıl olur? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/243721-spor-lisesi-yetenek-sinavlari-nasil-olur.html)

şerife 12 Nisan 2009 17:37

Spor lisesi yetenek sınavları nasıl olur?
 
Spor lisesi yetenek sınavları nasıl olur?


Keten Prenses 12 Nisan 2009 18:28

Spor Liselerine Başvuruları ve Başvuruda İstenecek Belgeler
1. Nüfus Cüzdanının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi .Nüfus Cüzdanında T.C.Kimlik No Yazılı ve resimli olacaktır.
2. İlköğretim Diplomasının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi
3. Not Durum Çizelgesi
EK-1 İlköğretim Okulu Müdürlüğü Tarafından Doldurulup Onaylanacaktır. Aday Öğrencinin İlköğretim 4,5,6,7 ve 8. Sınıfa Ait Yıl Sonu Beden Eğitimi Dersi Notlarını Gösteren Belgedir)
4. Form Dilekçe
EK-2 Aday Öğrencinin Velisi Tarafından Doldurulacaktır. 5. Sınav Giriş Belgesi EK-3 (Spor Lisesinin Okul müdürlüğünce Onaylanıp Aday Öğrencinin Yetenek Sınavına Girebilmesi İçin Gerekli Olan ve Aday Öğrenciye Verilecek Olan Belgedir.
6. Sağlık Raporu .Aday Öğrencinin Tek Tabipten Alınmış .Sağlık Ocağı, Poliklinik veya Hastaneden. “Beden Eğitimi ve Spor Yapmasına Engel Hali Yoktur” İbaresi Yazılı Olacak Sağlık Raporu.
7. İki Adet Fotoğraf .Yeni Çekilmiş Olacak.
8. Lisansı Olanlar İçin İlgili Makamdan Alınmış Lisans Bilgilerini Gösteren Belge Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden lisans çıkaran Federasyonlar;
Atletizm,Badminton,Basketbol,Bedensel Engelliler,Bilardo,Bisiklet,Boks,Buz Hokeyi,Buz Pateni,Çim Hokeyi,Dağcılık,Dans,Görme Engelliler,
Güreş,Halk Oyunları,Halter,Hentbol,H.İ.S.,İşitme Engelliler,Judo ve Kurash,Kano ve Rafting,Karate,Kayak,Kick Boks,Masa Tenisi,
Modern Pentatlon,Muaytai,Okçuluk,Oryantiring,Su Topu,Taekwando,
Triatlon,Üniversite,Voleybol,Vücut Geliştirme,Wushu,Yüzme ve Atlama,Zihinsel Engelliler Aşağıdaki Federasyonlar Kendi kurumlarında lisans çıkarmaktadır.
Beyzbol,Binicilik, Bocce Bowling ve Dart,Briç,Futbol,Golf,İzcilik,Kürek,
Motosiklet,Otomobil,Satranç,Tenis,Yelken,Eskrim,Atıcılık ve Avcılık,Jimnastik,Sualtı Sporları
NOT: Futbol Lisansı olanlar Federasyonun Sitesinden Alınmış Kendisine ait bütün bilgilerin(Oynadığı Maçlar vb.) çıktısını getirecektir.
9. Milli Olanlar İçin Federasyondan Alınmış Millilik Belgesi (Balkan Şampiyonaları Millilik statüsünde olmadığından millilik belgesi verilmemektedir. Ancak bu yarışmalara katıldığını ilgili Federasyondan alınmış açıklayıcı bir yazı bildirenler değerlendirmeye alınabilir.) (Türkiye şampiyonalarında (takım,Ferdi) dereceye (1.2.3.) girmiş olduğunu belirten ilgili federasyondan alınmış yazı)
10. Aday Öğrencinin Kendi El Yazısıyla Yazılmış, Spor Yaşantısını Anlatan Özgeçmişi.(Aday kendisine ait belgeleri de dosya ya ekleyebilir.)
SINAV UYGULAMASI
Sınava Girerken Yanınızda Bulundurmanız Gereken Belgeler Nelerdir?
a) Sınav Giriş Belgesi EK-3
b) Resimli Nüfus Cüzdanı (Aslı)
Sınav Salonu Nerededir?
Sınavlar , Spor Liseleri salonunda yapılacak.
Sınavda Giyilecek Kıyafetler ve Göğüs Numaralarıyla İlgili İbareler
Öğrenciler sınava kendi spor kıyafetleriyle katılacaktır.Ancak sınav öncesi öğrencilere sınavdan sonra teslim etmek kaydıyla göğüs numaralar verilecektir.
Sınavlardaki İşlem Sırası Nasıl Olacaktır?
Sınavlardaki işlem sırası ön kayıt işlemlerine göre ilk önce kızlardan başlayıp sonra erkekler belirlenecektir.
Sınavın Kapsamı Nasıldır?
Sınavın içeriği .Fiziksel testler,puanlama sistemi , sınav organizasyonu) ile ilgili hususlar ilgili Yönetmelik gereği okul müdürlüklerince oluşturulacak komisyonca belirlenerek daha sonra okulların web sitemizden adaylara duyurulacaktır.


Misafir 1 Mart 2010 13:02

selam arkadaşlar ben ercan soruları ele geçirdim teşekkürleri bekliyorum haydi ei okumalar1. 2009-2010 Öğretim yılı için Okulumuza bu yıl 9. sınıf kız ve erkek TOPLAM 60 öğrenci alınacaktır.
2. Milli sporcu olan adaylar, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden yada bağlı bulunduğu federasyondan alacakları Milli Sporcu olduklarını gösterir resmi belgeyi, başvurma belgelerine ekleyeceklerdir.
3. Başvurular Doğanhisar Ahmet Baş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurularda postadaki gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
4. Başvurusu kabul edilen adaylara okul müdürlüğü tarafından sınav giriş belgesi düzenlenecek ve başvuru sırasında teslim edilecektir. Sınava Giriş Belgesi yanında olmayan öğrenci alınmayacaktır. (EK-1)
5. Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya çeşitli nedenlerden dolayı sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan; ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez.
6. Koşu, sürat koşusu ve Koordinasyon testi için adaylar spor kıyafetlerini (şort, ayakkabı vb.) beraberinde getirecekler ve başvuru esnasında kendilerine verilen göğüs numaralı tişörtlerle sınava gireceklerdir. Adayların sınavlar başlamadan önce bu kıyafetleriyle hazır bulunacaklardır.
7. Sürat koşusu ve koordinasyon testleri fotesel elektronik sayaçları kullanılarak,orta mesafe koşu ise kronometre kullanılarak objektif bir ortamda yapılacaktır.
8. Adaylar sınav süresince sınav giriş belgesi ile birlikte resimli özel kimlik belgelerini de yanlarında taşımak zorundadırlar. Özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport vs ) olmayan ve sınav kimlik kartlarını kaybeden adaylar sınavlara alınmazlar. Her sınav öncesinde kimlik kontrolü yapılacaktır.
9. Özel yetenek sınavı okul müdürünün başkanlığında 5 kişilik bir komisyon tarafından yapılacaktır.
10. Yapılan sınavların değerlendirilmesi sonucunda adayın asil yada yedek listeye girebilmesi için 50 puanı aşmaları esastır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ
BAŞVURU BELGESİNİN ALINMASI

Başvurmak isteyen adaylar 22/ 06 / 2009 ile 24 / 07 / 2009 tarihlerini kapsayan başvuru süresi içinde,
1. İlköğretim Mezuniyetini Gösterir Belge
2. Milli Sporcu Belgesi( varsa),
3. Sınav Gideri olarak Okulumuz Aile Birliği Hesabına (Doğanhisar Ziraat Bankası 50527569-5001 nolu hesaba ) , sınava katılacak öğrenci adına 100TL yatırıldığına dair banka dekontu
4. 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
5. Tek hekimden alınacak sağlık raporu ( “SPOR LİSESİ YETENEK SINAVINA GİRMESİNDE SAĞLIK YÖNÜNDEN BİR SAKINCA YOKTUR.” ibaresi yazılı olacaktır.
6. Öğrenci ve velisinin kimlik fotokopisi
7. Taahhütname

NOT:İstenilen belgeler kapaklı şeffaf dosya (kızlar kırmızı- erkekler mavi ) içerisinde okul müdürlüğüne öğrenci velisi şahsen başvuracak veya posta ile gönderilecektir. Postada yaşanan gecikme ve kaybolmalardan okul müdürlüğümüz sorumlu olmayıp, ilgili kişiler herhangi bir hak iddia edemiyeceklerdir.24 Temmuz 2009 tarihinden sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.

ÖZEL YETENEK SINAVI

A- BİRİNCİ AŞAMA SINAVI : ATLETİZM
1. Orta Mesafe Koşu
a)Erkekler koşusu:1200 metre,
b)Kızlar 800 metre.
2. Sürat Koşusu 80 metre.

1. Orta Mesafe Koşusu:Erkekler-1200 M.;Bayanlar-800 M.)
Birinci aşama sınavı erkekler 1200 metre ve bayanlar 800 metre olarak yapılacaktır. Adayların bu testte başlama işaretiyle çıkış yapacak ve kronometre süreyi başlatacaktır. Aday bitişi geçtiğinde kronometre duracaktır. Adayların bu testi en az sürede bitirmesi esastır. En iyi dereceye 50 tam puan verilecek ve 2,50 saniye aralıklardan 1 puan düşülerek puan hesaplaması yapılacaktır.

ORTA MESAFE KOŞUSU PUANLAMA ÇİZELGESİ
SIRA NO ADAYIN DERECESİ ADAYIN PUANI
1 En İyi Derece 50
2 En İyi Dereceden 2,49 Saniye Fazlası 50
3 En İyi Dereceden 2,50 Saniye Fazlası 49

2. 80 Metre Sürat Koşusu:

Adaylar bu testte 80 metrelik mesafeyi en kısa sürede tamamlamaya çalışacaklardır. Adaylar bu testte başlama işaretiyle fotesel cubuklarının arasından çıkış yapacak ve elektronik sayaç otomatik olarak süreyi başlatacaktır.Aday bitiş durumunda yine fotesel çubuklarının arasından geçecek ve sayaç süreyi durduracaktır. En iyi dereceye 50 tam puan verilecek ve 0,10 saniye aralıklardan 1 puan düşülerek puan hesaplaması yapılacaktır.

SÜRAT KOŞUSU PUANLAMA ÇİZELGESİ
SIRA NO ADAYIN DERECESİ ADAYIN PUANI
1 En İyi Derece 50
2 En İyi Dereceden 0,9 Saniye Fazlası ( 9 Salise ) 50
3 En İyi Dereceden 0,10 Saniye ( 10 Salise Fazlası) 49

BİRİNCİ AŞAMA ( ATLETİZM ) SINAVI GENEL PUANLAMA ÇİZELGESİ
SIRA NO DEĞERLENDİRME KRİTERİ PUAN TOPLAM
1 ORTA MESAFE KOŞUSU 50 100
2 SÜRAT KOŞUSU 50

B. İKİNCİ AŞAMA SINAVI: KOORDİNASYON TESTİ
KOORDİNASYON TEST ŞEMASI

KOORDİNASYON TESTİNİN AÇIKLAMASI
Koordinasyon testi, 7 etaptan oluşan komplike bir testtir. Bu testi en iyi derecede bitiren aday 100 tam puan alır. Daha sonraki her 0,15 saniye aralığındakilerden 1 tam puan düşürülerek puan hesaplaması yapılır.
İkinci aşama sınavı, birinci aşama sınavının bitimini izleyen gün yapılacaktır. Öğrenciler sınav yerinde hazır bulunacaklar ve sınav listelerindeki sıraya göre sınava alınacaklardır.
Sınav, hazırlanan engel ve parkurlarda zamana karşı yarışarak yapılacaktır. Bu testte adaylar istasyonları eksiksiz ve hatasız olarak tamamlamak durumundadırlar. Sınav öncesi adaylara parkur tanıtılacak ve hareketler gösterilecektir. Yapılmaması gereken hatalara dikkat çekilecektir. Komisyonun ikazına uymayan adaylara, gerekirse testin iptali uygulaması da yapılabilecektir. Gereksiz ve hatalı hareketlerde zaman otomatik olarak adayın aleyhine çalışacaktır. Testin başlangıcında elektronik fotosel adayın ilk hareketi ile kronometreyi çalıştıracak ve testin bitiminde, adayın fotoselin önünden geçmesi ile kronometre otomatik olarak duracaktır.
Koordinasyon testi sırasında herhangi bir etabın hiç yapılmadan geçilmesi, durumunda adayın o koordinasyon testi hakkı geçersiz sayılacaktır.
Koordinasyon testine girmeyen veya sınavı terk edenler puan hesaplamasına dahil edilmezler. Bu adaylara Koordinasyon test puanı olarak sıfır ( 0 ) verilir.

KOORDİNASYON TEST PARKURUNUN AŞAMALARI
1. DÜZ TAKLA ETABI: Aday çıkış çizgisinden çıktıktan sonra minder üzerinde düz takla atarak durmadan slalom koşu parkuruna girer.
2. SLALOM KOŞU ETABI: Bu parkurda aday sıralanan 10 adet slalom çubuklarının arasından çubukları devirmeden geçerek sıçrama parkuruna girer.Eğer çubuklardan devrilen olursa o çubuğu düzeltmeden devam edemez. Devam ederse derecesine 10 ceza saniyesi eklenir.
3. SIÇRAMA ETABI : Bu parkurda aday sahaya yerleştirilmiş olan yerden yüksekliği 30 cm olan engel üzerinden sağa sola 6 adet çift ayak sıçrama yaparak top atıp tutma parkuruna geçer. Bu parkurda önemli olan 6 kere sıçrama tahtasının üzerinden çift ayakla sıçramaktır. Hareketini tamamlamadan devam eden yarışmacının derecesine 10 ceza saniyesi eklenir.
4. TOP ATIŞ TUTUŞ ETABI: Bu etapta aday basketbol topunu belirlenmiş bir mesafeden duvarda çizili olan kare içersine 5 kez atıp tutar,etapta bulunan kasanın içersine topu bırakılarak zaman kaybetmeden bir sonraki parkura geçer. Burada dikkat edilecek husus topun sadece karenin içine atılıp tutulmasıdır. Kareye temas ettirilmedikçe o vuruş tekrarlanır.Aynı zamanda top kasaya yerleştirilmeden devam edilemez.Devam ederse derecesine 10 ceza saniyesi eklenir.
5. DENGE ETABI: Uzunluğu 4 metre, eni 15 cm, yerden yüksekliği 60 cm. olan denge tahtasının üzerine tutunmadan çıkarak yürür ve bir sonraki etaba geçer. Denge tahtasından düşerse denge tahtasının başından başlamak zorundadır.Başlamaz devam ederse 10 ceza saniyesi derecesine eklenir.
6. ALT-ÜST GEÇİŞ TEST ETABI: Bu etap küçük engelin yerden yüksekliği 40 cm, büyük engelin yerden yüksekliğinin 75 cm olduğu ve 1,10 metre aralıklarla sıralanmış 5 adet engelden oluşan bir etebtır. Bu etapta aday küçük engelin üstünden, büyük engelin altından engeli devirmeden geçer. Eğer engel devrilirse o engeli düzeltmeden devam edemez. Devam ederse derecesine 10 ceza saniyesi eklenir.
7. DÜZ KOŞU ETABI: Bu etapta aday düz koşu yaparak belirlenen çıkış çizgisini geçer ve testi bitirir.

KOORDİNASYON TESTİ ÖRNEK PUANLAMA ŞEMASI
SIRA NO DERECE PUAN
1 En İyi Derece 100
2 En İyi Dereceden 0,15 Saniye Fazlası( 15 Salise ) 100
3 En İyi Dereceden 0,15 Saniye Fazlası( 15 Salise ) 99

KOORDİNASYON TESTİ GENEL PUANLAMA ÇİZELGESİ
SIRA NO DEĞERLENDİRME KRİTERİ PUAN TOPLAM
1 KOORDİNASYON 100 100

GENEL DEĞERLENDİRME:
Yapılan Sınavlar Aşağıdaki Şekilde Değerlendirmeye Tabi Tutulur:
Özel Yetenek Sınav Puanı = Birinci Aşama Sınav Puanı + İkinci Aşama Sınav Puanı
2
NOT: Adaylar genel değerlendirme neticesinde 50 puandan fazla almak zorundadırlar. 50 puandan az alanlar asil ve yedek listeye giremezler.

GENEL DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ
SIRA NO PUAN KRİTERİNİN ADI VERİLEN PUAN
1 Koordinasyon Testi 100
2 Sürat Koşusu 50
3 Orta mesafe koşu 50

Genel değerlendirme sonucu puan eşitliği olursa adayın testlerdeki derecelerine bakılacak iyi derecesi fazla olan
Başarılı olup da süresi içerisinde kayıt yaptırmayan adayların yerine,puan sıralamasına göre ilan edilecek yedek listeden yerleştirme yapılacaktır. Ayrıca posta ile adreslere duyuru yapılmayacaktır. Web sitemizden yapılan duyurular tebliğ niteliğindedir.
NOT: Kitapçıkta belirtilen , belirtilmeyen herhangi bir konuda standart belirlemeye sınav komisyonu yetkilidir.

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ
Sınav sonucu olarak 60 asıl ve 60 yedek liste açıklanacaktır. Yukaırdaki belirtilen takvime göre asıl listeden kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları gerçekleştirilecektir.Eğer kesin kayıt süresi içersinde belirlenen kontenjan dolmaz ise yedek listeden kayıt işlemi yapılacaktır.
Okula Kayıt Esnasında İstenecek Bilgi ve Belgeler
1. İlköğretim diplomasının aslı
2. Okul veli oğrenci sözleşmesi (Web sitemizin dökümanlar bölümünde mevcuttur.)
3. 10 TL’lik posta pulu
4. 8 adet vesikalık fotoğraf
5. Okula kayıt dilekçesi (Web sitemizin dökümanlar bölümünde mevcuttur)
6. Öğrencinin ve velisinin kimlik fotokopileri.
7. 1 (bir ) Top A-4 Kağıdı
8. Eğer öğrenci parasız yatılı okuma şartını tutmuyor ve paralı yatılı okuyacak ise ilk taksit 362,75 TL okul pansiyonuna kaydolduğu gün tahsil edilecektir. (Pansiyondan yararlanmak isteyenler için , Ailenin maddi geliri yıllık kişi başına düşen 4353 TL ‘ yi geçiyorsa paralı yatılı okuyacaktır.)

Pansiyon Kaydı İçin İstenecek Bilgi ve Belgeler
1. Pansiyon Taahhütname (Web sitemizin dökümanlar bölümünde mevcuttur. )
2. Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığına dair tek hekim tarafından düzenlenecek sağlık raporu
3. Hepatit B aşılarının yapıldığına dair belge ( Eğitim öğretim başlayıncaya kadar tamamlanacaktır.)
4. Pansiyona kayıt dilekçesi ( web sitemizin dökümanlar bölümünde mevcuttur. )
5. 6 adet vesikalık fotoğraf
6- Maddi Durum Belgesi: (Web Sitemizin Dökümanlar bölümünde mevcuttur. )

Bu belge
* a) Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ( EK-1 ) ile bu Beyannamede öngörülen ve bu beyana esas olan velinin ve çalışıyorsa eşiyle beraber ailenin bir önceki yıla ait yıllık gelir durumunu gösteren yetkili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınan belge (Çalışanlar kurum amirlerine, hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar mahalle muhtarlarına onaylatacaklardır. Halen çalışan memur ve işçiler için kurumlarından alınacak 2008 yılına ait maaş bordroları. Emekliler için maaş aldıkları bankadan alınacak 2008 yılına ait maaş durumunu gösteren yazı. Esnaf için 2008 yılına aitgelir durumunu gösteren Vergi Dairesinden alınacak yazı. Bağ-Kur’a kayıtlı olup pirim ödeyenler için 2008 yılı için Bağ-Kur’dan alınacak yazı.
b) Aile nüfus kayıt örneği,
c) Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme karar örneği,
istenir .

Not : Ailenin bir önceki mali yıla (2008) ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın (2009) Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (M) işaretli cetvelinde belirtilen Milli Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücreti olan 1451 TL' nin üç katını geçmemek kaydıyla , istenen belgeleri teslim etmek koşuluyla okulumuzun pansiyonundan parasız yatılı ; miktarı aşanlar ise istemeleri kaydıyla paralı yatılı olarak faydalanırlar.Maddi durum belgeleri için ;yalan beyan eden ve belgeyi onaylayanlar sorumludur. Yalan ve yanlış beyanda bulunanlar hakkında yasal soruşturma açılacaktır.


_EKSELANS_ 28 Aralık 2012 11:04

Spor Liselerine Başvuruları ve Başvuruda İstenecek Belgeler
1. Nüfus Cüzdanının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi .Nüfus Cüzdanında T.C.Kimlik No Yazılı ve resimli olacaktır.
2. İlköğretim Diplomasının Aslı ve 1 Adet Fotokopisi
3. Not Durum Çizelgesi
EK-1 İlköğretim Okulu Müdürlüğü Tarafından Doldurulup Onaylanacaktır. Aday Öğrencinin İlköğretim 4,5,6,7 ve 8. Sınıfa Ait Yıl Sonu Beden Eğitimi Dersi Notlarını Gösteren Belgedir)
4. Form Dilekçe
EK-2 Aday Öğrencinin Velisi Tarafından Doldurulacaktır. 5. Sınav Giriş Belgesi
EK-3 Spor Lisesinin Okul müdürlüğünce Onaylanıp Aday Öğrencinin Yetenek Sınavına Girebilmesi İçin Gerekli Olan ve Aday Öğrenciye Verilecek Olan Belgedir. 6. Sağlık Raporu .Aday Öğrencinin Tek Tabipten Alınmış .Sağlık Ocağı, Poliklinik veya Hastaneden. “Beden Eğitimi ve Spor Yapmasına Engel Hali Yoktur” İbaresi Yazılı Olacak Sağlık Raporu.
7. İki Adet Fotoğraf .Yeni Çekilmiş Olacak.
8. Lisansı Olanlar İçin İlgili Makamdan Alınmış Lisans Bilgilerini Gösteren Belge
NOT: Futbol Lisansı olanlar Federasyonun Sitesinden Alınmış Kendisine ait bütün bilgilerin(Oynadığı Maçlar vb.) çıktısını getirecektir.
9. Milli Olanlar İçin Federasyondan Alınmış Millilik Belgesi (Balkan Şampiyonaları Millilik statüsünde olmadığından millilik belgesi verilmemektedir. Ancak bu yarışmalara katıldığını ilgili Federasyondan alınmış açıklayıcı bir yazı bildirenler değerlendirmeye alınabilir.) (Türkiye şampiyonalarında (takım,Ferdi) dereceye (1.2.3.) girmiş olduğunu belirten ilgili federasyondan alınmış yazı)
10. Aday Öğrencinin Kendi El Yazısıyla Yazılmış, Spor Yaşantısını Anlatan Özgeçmişi.(Aday kendisine ait belgeleri de dosya ya ekleyebilir.)
SINAV UYGULAMASI
Özel Yetenek sınavlarını üç aşamalı yapmaktadır;
1.Koordinasyon
2.Surat (20 metre)
3.Dayanıklılık ( mekik koşusu)
KOORDİNASYON ( PARKUR)
Adayın sürat, beceri ve çabukluğunu ölçen testtir.
20 METRE (SÜRAT) KOŞUSU
20 metrelik bir parkurda başlangıç ve bitiş çizgileri arasındaki mesafeyi kat etme süresini ölçer. Ölçüm elektronik süreölçer ile ölçülür.
Uyulması gereken kurallar:
20 m. sürat koşusunun çıkışı ayakta yapılır.Çıkış esnasında hız alma koşusu yapılmaz. Fotosele yakın yerden çıkış yapılır.Mekanik arızadan kaynaklanan durumlarda sınav komisyonu kararıyla bir hak daha verilir.
DAYANIKLILIK ( MEKİK KOŞUSU)
Aday test süresince 20m. 'lik bir parkurun bir ucundan diğer ucuna doğru sürekli koşar. Koşu temposu bir teyp bandının verdiği sinyaller ile sağlanır. Aday sinyal sesi geldiğinde gösterilen 2m 'lik alanın içine girmiş olmalıdır. Sinyal verildiğinde bu 2m'lik alanın içine giremeyen aday, görevli tarafından uyarılır. Üst üste 3 uyarı alan aday testi tamamlamış kabul edilir,2. uyarıdaki mekik sayısı geçerli görülür. Test adayın 20'şer metrelik mekiklerden kaç tane yaptığına göre değerlendirilir.


Misafir 19 Mayıs 2015 18:41

Arkadaşlar spor liselerinin puanı yok bildiğim kadarıyla çünkü yetenek sınavı ile alınacak öğrenciler :D



Saat: 02:41

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık