MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Yüzbaşı olmanın şartları nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/246209-yuzbasi-olmanin-sartlari-nelerdir.html)

recep ivedik 26 Nisan 2009 11:36

Yüzbaşı olmanın şartları nelerdir?
 
Yüzbaşı olmanın şartları nelerdir?


fadedliver 26 Nisan 2009 19:36

Yüzbaşı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde rütbesi Üsteğmen ile Binbaşı arasında olan subaydır. Genelde bölük komutanı olurlar. Normal şartlarda görev süreleri 6 yıldır.
İlk 3 yılı Yüzbaşı, son 3 yılı ise Kıdemli Yüzbaşı olarak adlandırılır. Bölük komutanı olarak görev yapabilirler.Yüzbaşılık rütbesinde 6 yıl rütbe almak için beklerler.


volture 17 Ekim 2009 13:12

  • sımdı bn duz lısede lıse ucuncu sınıfda okyurm yuzbası olmkda en buyuk hayalım ama duz lısede okudugum ıcın olma ıhtımalim vrmı acaba
  • bn suan lıse ıkıncı sınfda okyorum ama yuzbası olmkda en buyuk hayalım duz lısede okudugum ıcın olamıyormuyum
kulaktan dolma bilgilere sahip olduğunuz belli , okulunuzu bitirdikten sonra Harb okulunu kazanıp oradan mezun olabilirseniz , subay olabilirsiniz. Meslek hayatınızın ilerleyen yıllarında da yüzbaşı olabilirsiniz.


Misafir 29 Mart 2012 00:13

arkadaşlar lise sonda ygs lgs falan filen bu sınavlara girmeden direk kara harp okulunu kazanma sınavına girin kaydınız yaptırın 80 sorunun 40 veya 30 soruyu doğru bilin kazana bilirsiniz peki sonra ne olacak çalışacaksınız ama bitmedi beden sınavı ve muayinede var beden sınavı bildiğiniz beden eğitimi koşu atlama falan bunlar yapılacak muayinedende tam not alırsanız girersiniz sonra çok çalışıp derslerden çok yüksek not alarak belki yüz başı ola bilirsiniz gerekli bilgileri Kara Kuvvetleri Komutanl Ana Sayfa den ala bilirsiniz



Saat: 17:38

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık