MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Beyninde su toplanması olan bebeğin tedavisi için Türkiye'deki şartlar nasıldır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/250092-beyninde-su-toplanmasi-olan-bebegin-tedavisi-icin-turkiyedeki-sartlar-nasildir.html)

bir umut 11 Mayıs 2009 15:29

ben yurt dışında yaşayan bir vatandaşım yakın bir tanıdığımız 2009 şubat ayında 3.çocuğunu doğurdu kendisine bebek 5aylıkken kafasında su toplanmış bu bebeği almamız lazım dediler doğarsada sakat doğar dendi ama anne razı gelmedi daha önceki bebeklerim sağlıklıydı diyerek doğurucam dedi sonra heyet den heyete girdiler doktorlar erken teşhis neden olmadı diyerek bir şey yapamadılar
hastalık teşhisi de annenin 3aylık hamileyken geçirdiği şiddetli grip gösterildi mikrobun bebeğe geçtiği onun için bu durumun ortaya çıktığı söylendi hiç bir müdahale yapılmadı şubat ayında da bebek sezaryenle dünyaya geldi bebeğin omiriliğindede sorun olduğu görüldü omirilik kemiği tam gelişmemiş sırtından dışarıya doğru çıkan omurilik sıvısı vardı o zamanla yavaş yavaş üstü ince deri ile kaplandı ama bu 2 yada 2.5 ay sürdü şimdide suyu durdu bu sefer bebeğin vücudu hiç büyümüyor kafası normal bebeğin 3 katı kadar büyüdü kafası çok yumuşak kafa büyüyünce gözler yukarı doğru çekildi şimdi 3aylık olan kız bebek ilaç ve mama ile yaşıyor burda doktorlar en fazla 3ay yaşar daha çok yaşamaz diyerek ameliyatıda kaldıramaz masada kalır diyerekyine hiç bir müdahalede bulunmadılar ben arkadaşıma türkiyeye götürün desemde tedavisi yok diye evlerinde bakıyorlar ben merak ettim acaba ordada bunun tadavisi yokmu bebek mamasını yiyor kakasını yapıyor karnı acıkınca ağlıyor bazan verilen mamayı kusuyor ne yapmak lazım hiç umut yokmu beni bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar kazkistandan selamlar


kompetankedi 30 Aralık 2009 00:14

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1631878)
sezeryanla doğum sonrası kafada şişlikler oluşabilir mi?

Tıbbi konularda ilgili uzman hekimlerin yönlendirmeleri önemlidir. Sağlık konusu önemlidir.

Bunun dışında bildiğim kadarıyla doğumdan sonra bir süre genel anlamda şişlikler de söz konusu olabilir bu doğum şişlikleri daha sonra kaybolur.


Misafir 4 Mart 2015 13:06

eşim 4 aylık hamile iken bizim bebeğimize de ventriküllerde sıvı aşırı miktarda birikmiş 14mm. dediler. kadın doğum uzmanına her gittiğimizde sıvının arttığını söylediler. en son bebek doğmadan bir gün önce sıvının 40 mm.olduğunu kafasının aşırı büyük şekilde doğacağı, bebeğin yaşamının mümkün olmayacağı, yaşasada duymayacağı, gözlerinin görmeyeceği söylendi. gebeliğin sonlandırılması gerektiğini ısrarla söylediler.çocuğum doğdu. Allaha şükür hiç birşeyi yok. başının MR'ı çekildi.gözü ve kulağıda çok şükür sağlam. 5 aylık oldu. etrafına gülücükler dağıtıyor. biz doktorları dinlemiş olsa idik bebeğimiz şu an hayatta olmayacaktı. Allahtan hiç bir zaman ümidinizi kesmeyin, dua edin. Yüce Allah inanın onları koruyacaktır.



Saat: 15:00

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık