MsXLabs
Sayfa 1 / 4

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Taslak Konular (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/)
-   -   Damatlık Modelleri - Damatlık Resimleri (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/26138-damatlik-modelleri-damatlik-resimleri.html)

Misafir 30 Nisan 2007 22:05

Bu konuda Damatlık resimleri yer almaktadır.

Damatlık resimleri için konunun tüm sayfalarını gözden geçirebilirsiniz.


Damat,Damatlık,Damatlık Resimleri


Sedef 21 7 Haziran 2007 15:33



firstlady 2 Nisan 2008 12:02



Sedef 21 2 Nisan 2008 20:08



king nothing 29 Ağustos 2008 19:19



GÜLGECELER 8 Eylül 2008 23:41

DAMATLIĞINIZI NASIL YAPTIRMALISINIZ



DAMATLIK için alışverişe çıktınız. Ama bir türlü istediğinizi bulamadınız. Şimdi ne yapacaksınız. Eeee tabii ki kendinize uygun bir terzi veya modaevine gitmeniz gerekmektedir. Damatlık yaptırmadan önce evlilikler.com'dan damatlık yapan terzi ve modaevlerini bir inceleyin. Adresinize yakın bir yerdeyse uğrayın daha önce yaptığı veya diktiği damatlıkları inceleyin. Daha sonra da damatlık yaptıranların kıyafetlerine bir bakın. Dikim ve işçiliklerini alıcı gözüyle inceleyin. İstediğiniz damatlığı ne kadara yaptıklarını öğrenin. Daha sonrada aynı tarzda başka bir yerden fiyat alın ondan sonra da karar verdiğiniz yerde provalara başlayın. Damatlık yaptırmakta gelinlik kadar incelik ister.

Damatlık yaptırmak için en az bir ay önceden karar verin. Modaevi veya terzinize uğrarken, yaptıracağınızın gelinliğin rengini veya modelini göstermelisiniz ki gelinle bir bütün olun. Nikah veya düğün yaptıracağınız mekanın özelliklerinden bahsedin. Hangi tarz düğün yaptıracağınızı mutlaka belirtin. Daha sonrada kumaş seçimine geçin. Kumaş seçimi yaparken, gelinliği ve bulunduğunuz hava şartlarını da dikkate almanızı tavsiye ederiz. İnsanlar, genel olarak, kumaşın kalitesine elle dokunarak karar verirler. Teknoloji o kadar değişti ki kaliteli kumaşı elle dokunarak anlayamayacağımız duruma gelmiştir. Kumaşta, dikiş kayması, çekme, aşınma, yığılma, suya dayanıklılık ve kalite parametrelerini dikkate alın. Kumaş çeşitlerini ve kalite faktörlerini daha detaylı öğrenmek istiyorsanız sol taraftaki kutucukta detayları yer almaktadır.



Artık elbise diktirmeye sıra geldi. Artık terziler ve modaevleri de elektronik ve otomasyon, yaşamındaki değişime ayak uydurdular. Artık terziler ve modaevleri ellerinde mezura ve makas yok olmaya başladı. Bilgisayar aracılığıyla 3 saatte takım elbise diken terzilerde var.


Bizler gelinlik yapılır gibi damatlık yapan modaevlerinin yaptığı usulü ele aldık. Damatlığı yaptırmak 3 provadan oluşur. Bu dönem içerisinde damatlığın modelinde ufak tefek ekletmeler veya çıkartmalarda yaptırabilirsiniz. İlk provada kişinin vücut ölçüleri alınıp daha sonrada bilgisayara aktırılıp, buradan renklere bakılıyor. Kişinin resmi yansıtılıp sanal ortamda giydiriliyor.

Daha detaylara inilip bilgisayarla kumaşın kare ve çizgilerini de üst üste getirerek daha şık görünülmesi sağlanıyor. Bilgisayarsız terziler azami 3 metreden bir takım elbise çıkartılabiliyor. Provalar esnasında, kilonuza dikkat edin. Ne fazla kilo alın ne de verin. Damatlığınızı uzun veya kısa süreli olarak ta yaptırsanız mutlaka yanınızda iki kişi ile gidiniz. Damatlık provalarında seçtiğiniz modelin üzerinize uygun olup olmayacağı konusunda terzinize mutlaka güvenin.

Onlar yüzlerce insanı giyindirdiği için seçici olurlar. Şayet istemediğiniz bir modeli de kabul etmek zorunda değilsiniz. Size en uygunu sizin beğendiğiniz ve rahatlıkla kabul edebileceğiniz damatlıktır.

http://www.evlilikler.com/kr/omuz.jpg

Damatlık yapımında ölçüler sırasıyla, Boyun, göğüs, arkadan ve önden tam omuz, sonra yarım omuz, bel, basen, bilek, kol boyu ve manşet boyu, ceket tarzına göre boy ölçümü (ceket veya smokin) alınır. Ayrıca, pantolon ölçüsünde, bel, basen ve paça genişliği ile birlikte belden topuğa kadar boy uzunluğu alınır.

Takım elbise ve smokin yaptırılırken aksesuarı da seçilir veya yine aynı terziye diktirtebilirsiniz. İlk provanın ardından ikinci provaya geldiğinizde, olumlu veya olumsuz yönler ortaya çıkmaktadır. Damatlığın yapımı sürerken terzinizle muhabbet esnasında gelinlik ve düğün hazırlıkları konusundaki değişikliklerden bahsedin.

Belki sizin göremeyeceğiniz veya dikkatinizden kaçan bölümleri o size hatırlatabilir veya damatlığınızda değişiklik önerebilir. Damatlık dikimleri son hızla sürerken, sizde terzinizin size vereceği önerileri dikkate alın. İkinci provanızın ardından iç çamaşırı ve diğer aksesuarlarınızı tamamlamaya başlayın. Gömleğin kol düğmeleri, saat, kemer, çorap, ayakkabı, boyunluk (kravat, papyon, fular vb), gibi aksesuarları hazırlayın. 3'üncü prova bitimine kadar belirtilen kiloyu almaya veya vermeye çalışın. Başaramazsanız belki de yaptırdığınız damatlık istediğiniz gibi olmayabilir.


Sedef 21 13 Mart 2009 21:17



GÜLGECELER 28 Nisan 2009 05:09

Damatlar İçin Yaka Çiçeği Modelleri


http://www.main-board.net/images.gif
damat aksesuarları - damatlara çiçekli konbineler











http://www.main-board.net/images.gif


RivaN 29 Temmuz 2010 20:15

Damatlık Modelleri - Damatlık Resimleri



Efulim 6 Aralık 2011 13:02

Damatlık Modelleri - Damatlık Resimleri

Geleneksel siyah takım çok kasvetli görünebilir. O halde, ya çizgili pantolonla rengini açın ya da kravatla canlandırın. Metalik gümüş ve ya lacivet bir takım da seçebilirsiniz. Klasik takım giymek isteyen damatlar için bazı ilginç fikirler:

* Silindir şapka ve kuyruklu smokin.
* Polis veya askerse kendi üniforması.
* Kendi ulusal giysisi, örneğin eğer İskoç ise pötikareli bir etek.
* Beyaz bir takım (kendinden emin olanlar için)
* Kuşak ile siyah bir kravat ya da papyon.
* Paul Smith’inki gibi çok ince çizgili bir takım.
* Damat kıyafetlerini özel ayrıntılarla (köstekli bir saar, saatine uyacak kol düğmeleri, mendil, papyon, pantolon askıları, çoraplar ve güneş gözlükleri) eşsiz hale getirebilirsiniz. Unutulmaması gereken tek kural temiz, düzgün, klasik ayakkabılar giymek.




Saat: 14:01
Sayfa 1 / 4

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık