MsXLabs
Sayfa 1 / 8

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Taslak Konular (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/)
-   -   Ayakkabı ve Terlik Modası (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/26328-ayakkabi-ve-terlik-modasi.html)

*TeoDora* 4 Mayıs 2007 21:20

Ayakkabı ve Terlik Modası
 
AYAKKABI

Ayakkabı ve terlik hakkında herşey..


AYAKKABI SEÇİMİ
Topukta esas, kıyafetin etek uzunluğudur. Diz ve diz altı hizasındaki bir etek uzunluğuyla 7 cm.den uzun bir topuk giyilebilir. Mini bir etekle daha alçak topuk kullanmak gerekir. Şişmansanız, vücudunuzla oransızlık yaratmamak için yüksek topuktan kaçının, orta boy topuk idealdir.
Kısa boyluysanız, yüksek ve ince topuk vücudunuzda dengesizlik yaratır, eğri ve kambur bir görünüm verir. 5-6 cm.lik bir yükseklik yeterlidir.
Uzun boyluysanız, yine de çok düz ayakkabılar seçmeyin. Az da olsa biraz topuk siluetinize çekicilik katacaktır.



SAĞLIKLI AYAKKABI SEÇİMİ
Ayakkabı ayağa iyi oturmalı ve rahat giyilmelidir.Spor ayakkabı en iyisidir.
Çoraplar yumuşak ve teri emen özellikte olmalıdır.
Ayak tırnakları kısa kesilmelidir.
Özellikle yürüyüş için satılan ayakkabıları almak zorunda değilsiniz. Yürüyüş için yeni bir çift ayakkabı alırken şu temel özellikleri arayın:
-Önü esnek ,
-Yumuşak taban,
-Darbe emici iyi yastıklanmış taban,
-Sağlamlığı artıran topukluk olmalıdır.






Misafir 16 Mayıs 2007 18:17



Sedef 21 16 Mayıs 2007 18:22



DrAm3vLH 23 Mayıs 2007 16:35

Şıklık ayakta başlar
Yazın bu en sıcak günlerinde ayaklarınızı özgür bırakmak en iyisi olacak. Bu sene ayakkabılar incecik bantlarıyla hem püfür püfür, hem de son derece şıklar. Mağazalar indirime de başlamışken, bir kaç çift almakta fayda var. Çünkü seneye de aynı stil ayakkabılar olacak



Ayakkabı markalarının 2001 yaz koleksiyonlarını iki grupta toplamak mümkün. Gündüz kullanımına uygun modeller ve sıcak yaz akşamlarına özel şık tasarımlar. Gündüz grubunda, rahatlığı ön plana çıkaran ayakkabı, terlik ve sandaletler yer alırken; gece grubunda seksi, feminen ve çarpıcı modeller bulunuyor
Mavi, sarı, kırmızı, turuncu ve siyah renklerdeki spor ayakkabılar rahatlığı açısından en çok tercih edilen ayakkabı modelleri arasında. Kırmızı - bej, siyah - beyaz, oranj - mavi ikili renk kombinasyonları ile vitrinleri süsleyen sneaker'lar ise sezonun diğer hitlerinden. Düz tabanlı ve ince bantlı ayakkabı modelleri ayakların rahat bir nefes almasını sağlarken, rengârenk parmak arası terlikler sezona damgasını vuruyor. Özel geceler için ideal olan çiçekli, boncuklu ve payetlerle süslenmiş ayakkabı çeşitleri ise kadın cazibesini vurguluyor. Sezonun ayakkabı ve terlik modellerinde sivri burun ve sivri topuk kalıplar dikkat çekiyor. Bu yıl tekstilden dekorasyona ağırlığını hissettiren altın ve gümüş renkleri ayaklarda da kendini gösteriyor. Giysilerinde bu renkleri tercih edenler, ayakkabı bulmakta sorun yaşamıyor bu yaz.

Derimod
Derimod 2001 yaz koleksiyonunda gündüz ve geceye özel, birbirinden şık modeller yer alıyor. Kullanım kolaylığı ve rahatlığı açısından sezonun gözdesi olan sneaker’lar, sadece gençlerden değil, her yaşta bayanlardan büyük ilgi görüyor. Daha çok kırmızı ağırlıklı olan Derimod sneaker koleksiyonunda elma yeşili, orange, turkuaz ve cemal renklerde modeller de bulunuyor. Koleksiyondaki transparan sandelet ve terlikler, yazlık yerler ve plajlar için oldukça kullanışlı. Çiçek, boncuk ve payetlerle süslenmiş, sivri burun, sivri topuklu ayakkabı ve terlik modelleri her zaman şıklıktan yana olan bayanlara göre. El işlemesi, parlak ip ve boncuklarla süslenmiş terlikler ise etnik tarzdan hoşlananlara hitap ediyor. Küt topuk, simli, boncuklu ve metal aksesuarlı, bilekten bağlı santaletler de sezonun olmazsa olmazlarından. Derimod'un indirimi yüzde 30 ile 50 arasında değişiyor. Nakit ödemelerde artı yüzde 10'luk indirimin uygulandığı Derimod'ta Taksit Cart sahipleri 3 taksit imkânından yararlanıyor.

Nine West
Nine West, yaz koleksiyonu ile dişiliği ön plana çıkarıyor. Detaylarla dolu olan koleksiyonda, renkli ruganlar, desenli tabanlar ve çarpıcı deriler dikkat çekiyor. Sivri burunlu, ince topuklu ve pastel renklerdeki ayakkabılar olabildiğince kadınsı. Bu yıl her alanda ağırlığını hissettiren metalik, bakır ve altın renkler, Nine West'in ayakkabı ve çantalarında da fark ediliyor. Koleksiyonda, 40'lı yılların 'Retro' akımını yansıtan kalın topuklu, platformlu ve burnu açık modellerin yanı sıra el işlemeli çantalar da bulunuyor. 'Western' tarzındaki devekuşu derisi çanta ve ayakkabılarda ise mor, bordo ve naturel renkler hakim. Nine West de şu günlerde indirimde. Yüzde 40'lara varan Nine West indiriminde nakit ödemede artı yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Divarese
Divarese yaz koleksiyonu geniş ürün yelpazesiyle yazın tüm renklerini ayaklarınıza taşıyor. Bu yaz adımlarını "rengârenk" atmak isteyenlere sayısız seçenekler sunan Divarese'in plaj terlikleri en çarpıcı modeller arasında yer alıyor. Koleksiyonda siyah, bej ve kahve gibi klasik renklerin yanı sıra mavi, yeşil, sarı, pembe ve eflatun gibi uçuk renkler de kullanılmış. Kırmızı ve fuşya renklerdeki ayakkabılar seksi ve çarpıcı; metal rengi, sivri burun ve straslı ayakkabı modelleri ile terlik çeşitleri ise özel geceler için ideal. Divarese'in indirim oranı yüzde 30 ile 40 arasında değişiyor. Advantage Cart'a 3 taksit uygulanıyor.

Elle
Elle, rengârenk ayakkabı ve terlik modelleri ile cıvıl cıvıl. Renkler konusunda hiçbir sınırlama yapmayan Elle'in 2001 yaz koleksiyonunda yer alan kırmızı, turuncu, bej, gri ve siyah renklerdeki spor ayakkabılar hem çok şık hem çok rahat. İnce bantlı ve düz tabanlı ayakkabı modelleri ise sadelikten hoşlananlara göre. Koleksiyonunu, gece kullanımına uygun, ince bantlı ve yüksek topullu ayakkabı modelleri ile sivri burunlu ve sivri topuklu terlik çeşitleri yazın hitleri arasında yer alıyor. Renklilik çantalar da göze çarpıyor. Küçük ve kısa saplı çantalar, ayak şıklığınızı tamamlıyor. Elle'in yaz indirimi yüzde 30, 40 ve 50 arasında değişiyor. Seçeceğiniz ayakkıbının modeli indirim oranını etkiliyor.

Hotiç
Hotiç, 2001 yaz koleksiyonunda doğanın renklerinden ilham almış. Koleksiyonda kullanılan bejler, toprak tonları, gök mavileri, su yeşilleri, derin pembeler, cesur kırmızılar ve enerjik turuncular 4 ana elementi yansıtıyor. Hava, su, toprak ve ateş... Soft deriler ile yuvarlak hatlardan oluşan ayakkabı ve terlik modellerinin yer aldığı hava grubu, yumuşak ve kadınsı çizgiler taşıyor. Işıltılı etkiler yaratan su grubunda ise su efektli deriler ile el boyaması renkli çiçekli modeller bulunuyor. Doğal ve sıcak tonlardaki modeller toprak grubunda toplanırken; ateş grubunda yer alan sedefli ruganlar, cesur ve özgür hatlarıyla dikkat çekiyor. Hotiç'in genel yaz indirim oranı ise yüzde 35. Nakit ödemelerde artı yüzde 15 indirim uygulayan Hotiç, kredi kartına yüzde 10 indirim imkânı sunuyor.

İnci
İnci'nin yaz koleksiyonunda tüm dünyada çılgın bir trende dönüşen sneaker'lar geniş yer tutuyor. Kırmızı - bej, siyah - beyaz, oranj - buz mavisi gibi canlı ve ikili renk kombinasyonları ile vitrinleri süsleyen sneaker’lar, rahatlığı ayağınıza getiriyor. Hardal ve kırmızı renklerdeki kare burunlu, yüksek tabanlı ayakkabı modelleri gündüzden geceye uzanan bir şıklık sunuyor. Koleksiyondaki yüksek ökçeli sandaletler de, yazın vazgeçilmezleri arasında. Abiye grupta ise yüksek topuklu ve ince bantlı ayakkabılar ön plana çıkıyor. Pullarla işli, sivri burunlu ayakkabı ve terlik modelleri kadın cazibesini vurguluyor. İnci'nin yaz koleksiyonunda, siyah ve beyazın klasik birlikteliği dikkat çekiyor. İnci'deki indirim oranı yüzde 20. Ayrıca nakit ödemelerde artı yüzde 10'luk indirim de yapılıyor. İnci kart sahipleri ise yüzde 20 indirim + 3 taksit imkânından yararlanıyor.

Shoe & Me
Shoe & Me'nin yaz koleksiyonu, sıcak yaz geceleri düşünülerek hazırlanmış. Koleksiyonda, siyahın yanı sıra bej ve toprak tonların ağırlığı hissediliyor. Günlük kullanıma uygun parmak arası terlikleri, açık sandeletleri ve yüksek tabanlı ayakkabıları ile ilgi gören Shoe & Me, mezuniyet baloları ve özel davetler için de birbirinden şık modeller sunuyor. Dünyadaki dore akımını yaz koleksiyonuna yansıtan Shoe & Me, altın renkli tokalar ve taşlarla süslenmiş modelleriyle de beğeni topluyor. Koleksiyonun gümüş rengi, simli, ince topuklu ve burunlu ayakkabıları ile çiçek motifli terlik modelleri seksi ve feminen çizgiler taşıyor. Shoe & Me, nakit ödemelerde yüzde 50, kredi kartına ise yüzde 40 indirim uyguluyor.

Çekim notları
Değişik ayakkabı markalarını detaylı olarak anlatmaya karar verdiğimizde sıradışı bir çekim olmalı diye düşünmüştük açıkcası. Bir kaç bayan manken ve ayakkabılar, terliklerin ötesinde bir şey olmalıydı... Topuklu, incecik bantlı, taşlı ayakkabıların çekiminde bir erkeği kullanmanın hoş olabileceği fikri, bizi heyecanlandırmaya yetmişti. Ama kim olmalıydı? Daha önce birçok çekimimizde bizlere makyaj konusunda yardımlarını esirgemeyen Kürşat Akcebe geldi aklımıza. Hemen telefona sarıldık. Hem kapak mankenimiz olacaktı Kürşat, hem de kendi makyajını yapacaktı. Okey'i aldıktan sonra bir 'oh' çektik. Konu dallandı, budaklandı ve Küşat'ın 7 senedir beslediği yılanı 'İsis'i de çekimde kullanmaya kadar vardı. 'Neden olmasın' dedi Kürşat ve çekim günü özel sepetinde pitonu ile geldi gazeteye. Önce hepimiz rahattık, ta ki İsis sepetinden çıkıncaya kadar. Dilimiz tutulmuş, tüylerimiz diken diken olmuştu. Gerçi daha önce İsis'le birlikte yaptığı dans şovunu izlemeştik ama, hiç bu kadar yakın olmamıştık bu pitonla. Özellikle fotoğrafçımız Muzaffer Kantarcıoğlu bu durumdan pek hoşnut kalmamıştı. Çekim yapamayacağını bile söyledi. Ancak ilerleyen saat ve Kürşat'ın mükemmel performansı Muzaffer Ağbi'yi ve bizi rahatlatmıştı. Hatta İsis ile hatıra fotoğrafı bile çektirdik. Zorlu ama bir o kadar da keyifli olan bu çalışamanın sonunda, sizinle paylaştığımız bu muhteşem görüntüler ortaya çıktı.




Sedef 21 9 Haziran 2007 17:37

http://www.gallien.org/serendipity/uploads/suendteure-schuhe.jpg


*TeoDora* 27 Ağustos 2007 20:28



*TeoDora* 30 Ağustos 2007 20:26



*TeoDora* 31 Ağustos 2007 19:39



Sedef 21 8 Eylül 2007 02:27



_PaPiLLoN_ 8 Eylül 2007 19:49




Saat: 12:19
Sayfa 1 / 8

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık