MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Taslak Konular (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/)
-   -   Bilgisayarı Hızlı Başlatmak (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/26432-bilgisayari-hizli-baslatmak.html)

bloodbower 6 Mayıs 2007 21:11

BİLGİSAYARI HIZLI BAŞLATMAK
Windows XP'de orijinal ayarlarda sistem açılışı sırasında login penceresi oldukça uzun bir zaman bekleme modunda kalmaktadır.Bu işlemi daha kısa bir süreye almanız veya tamamıyla kapatmanız mümkündür.Bunu yapmak için My Computer (Bilgisayarım)'a sağ tıklayarak,açılan menüden Properties (Özellikler)'i seçin.Açılan kartta yer alan Advanced (Gelişmiş)'a tıklayın.Açılan menüden en altta 3 ncü seçenek olan Startup and Recovery (Başlangıç ve Kurtarma)'nin karşısında yer alan Settings (Ayarlar) düğmesini açın.Açılan menüde Time to display list of operating systems ve onun hemen altındaki Time to display recovery options when seçeneklerinin karşısındaki zaman ayarlarının değerlerini 0 (Sıfır)'a getirin.Veya seçili olan kutucuklardaki onay işaretlerini kaldırın.Bu işlemleri yaptığınızda bilgisayarınız başlatılırken çıkan welcome yazısı çok kısa süre ekranda kalacak ve Windows XP direk olarak açılacaktır.Bu durumda sistem açılışı sırasında 30 saniyelik bir zaman kazancınız olacaktır.

Alıntıdır


K0L3Ra 16 Haziran 2007 12:37

her kapayı$tan önce c/windows/prefectteki dosyları silin farkı görürsünüz


msxlabshayrani 16 Şubat 2008 17:27

K0L3Ra Eğer Prefetch'deki Dosyaları hergün hergün silerlerse bu bilgisayara zarar verir. Tavsiye olunan haftada 1 kez yapılmasıdır.


sailoruzi 25 Ekim 2008 14:48

ikiside bilgisayara zarar verebilir ben bootvis-tool u kullanıyorum


djtutqu 20 Kasım 2008 02:33

c/windows/prefect'teki dosyaları hergun silmek yanlış.. an az bikaç haftada bir yapın bu işlemi.. zaten çok gereksiz hergun silmek..



Saat: 03:38

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık