MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Çizik CD'den veri kurtarma nasıl yapılır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/273376-cizik-cdden-veri-kurtarma-nasil-yapilir.html)

Misafir 5 Ekim 2009 13:00

slm arkadaslar..fotograf makinemdeki fotoları cd ye aktardım ve makinadan sildim.iki gün sonra cd deki resimlerden bi kaçını almak istedim ama cd deki bir çizik olusmus..resimleri almak için ne yapmalıyım?baya bi program denedim olmuyor resimleri alsam bile açılmıyor.yardımcı olursanız sevinirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..


fadedliver 5 Ekim 2009 13:33

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1519054)
slm arkadaslar..fotograf makinemdeki fotoları cd ye aktardım ve makinadan sildim.iki gün sonra cd deki resimlerden bi kaçını almak istedim ama cd deki bir çizik olusmus..resimleri almak için ne yapmalıyım?baya bi program denedim olmuyor resimleri alsam bile açılmıyor.yardımcı olursanız sevinirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

IsoBuster Versiyonunun Son Sürümüdür!
http://www.chip.com.tr/images/content/accdk_2.gif
IsoBuster, Unstoppable Copier ile karşılaştırıldığında çok daha zengin bir işlev kapsamına sahip. Yazılım, Unstoppable Copier gibi, hasarlı CD’leri güvenli bir şekilde okuyabiliyor. Bir diğer başarılı işlevi ise oluşturduğunuz imaj dosyalarını okutabilme özelliği. IsoBuster’ın desteklediği imaj biçimleri şunlar: DAO, TAO (Duplicator), ISO (Nero, BlindRead), BIN (CDRWin) ve IMG (CloneCD).

IsoBuster, bunların içindeki tüm dosya ve dizinleri gösteriyor. Seçtiğiniz dosyaları daha sonra fare tıklamasıyla sabit diskinize kopyalayabiliyorsunuz.

Garip ama gerçek: Diş macunu ve buzlukla kurtarma

Çizik CD’leri veya DVD’leri kurtarmak için değişik yöntemler mevcut. Garip gelse de diş macunuyla amatör bir şekilde veya cila makinesiyle profesyonel bir şekilde çizik CD’leri tekrar okunabilir hale getirmek mümkün.

Dişmacunu ve yumuşak bir bezle çiziklerin üzerini (CD/DVD’nin ortasından başlayarak dışa doğru) cilalayın ve daha sonra CD’yi ılık suyla yıkayıp durulayın. Bu yöntem çoğu durumda işe yarayacaktır. Burada bilmeniz gereken bir nokta da, CD’nin başında takılmalar yaşanıyorsa, problemli yerin daha ziyade CD’nin ortasında olduğudur; uzunçalar plaklarda olduğu gibi dışta değildir.

SkipDoctor

CD üzerindeki çizikleri gidermek için bir diğer profesyonel, ancak pahalı yöntem de, cilalama cihazı, temizlik maddeleri ve çok ince zımpara kâğıdından (veya keçeli ovma bezi) oluşan tamir setleri. Bu cihazlardan biri de yaklaşık 40 dolar’a satılan SkipDoctor (
www.3nokta.com.tr). Çizik CD’ye, tamir setiyle birlikte gelen cilalama (yeniden yüzeylendirme) sıvısı püskürtülür ve CD SkipDoctor’a yerleştirilir. CD’yi bir defa komple sola veya sağa çevirdikten sonra, yapmanız gereken tek şey bezle kurulamak ve keçeli kağıtla cilalamaktır. Kirlilik derecesine veya çiziğin derinliğine bağlı olarak bu işlemin birkaç defa tekrarlanması gerekebilir, böylece istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Dondurma yöntemi

Değerli gümüş diskleri kurtarmak için forumlarda başka bir yöntemden daha söz ediliyor. Çizik CD’lerinizi bir buz torbasına koyun ve iki saatliğine buzlukta dondurun. Bazı kullanıcılar aynı yöntemi sabit disklerinde de veri kurtarmak için kullanıyorlar. Yöntem her zaman işe yaramıyor, ancak disklere herhangi bir zarar da vermiyor.

Her şeyi daha iyi okuyan optik sürücüler

Bilgisayarınızda eski bir DVD sürücüsü veya yazıcısı varsa, yeni bir sürücü satın almak, çizik CD’lerle olan sorunlarınızı en aza indirebilir.

DVD sürücü: Teac DV-516E

Sadece bir DVD sürücüye ihtiyacınız varsa ve DVD yazıcı kullanmayacaksanız, Teac’ın DV-516E DVD sürücüsünü size önerebiliriz. Bu sürücü DVD’leri 16x ve CD’leri de 48x hızında okuyabiliyor.Aygıtın en önemli özelliği ise okuma sırasında fazla gürültü çıkarmaması ve çok başarılı bir hata düzeltme işlevine sahip olması. Fiyat olarak da bir DVD yazıcıya göre çok daha hesaplı (yaklaşık 30 dolar).

DVD yazıcı: LG GSA-4163B

LG’nin GSA-4163B modeli DVD’ler, DVD-RAM’lar ve CD’ler için çok hızlı bir yazıcı. Çift katmanlı komple bir DVD’yi yazmak için ihtiyaç duyduğu süre de oldukça iyi. LG, ayrıca çok iyi bir hata düzeltme işlevine sahip. 2,6 sone’lik çalışma gürültüsünün farkına normalde pek varılmıyor. Ayrıca cihazın medya uyumluluğu da çok iyi. LG GSA-4163B’nin fiyatı yaklaşık 70 dolar.

Download
http://www.isobuster.com/images/menu3.gif Download from Mirror 1
http://www.isobuster.com/images/menu3.gif Download from Mirror 2
http://www.isobuster.com/images/menu3.gif Download from Mirror 3
http://www.isobuster.com/images/menu3.gif Download from Mirror 4


fadedliver 5 Ekim 2009 13:35

CD ve DVD'lerin üzerindeki çizikler yüzünden bazen verileriniz windows tarafından okunamaz. CD ROLLER programı Windows tarafından okunamayan ve hatalı olarak gösterilen veriyi kurtarabilir bozuk ve çizilen CD ve DVD'lerinizdeki veriyi kurtarabilirsiniz.

Programı yükledikten sonra yeniden başlat yapın. Bilgisayarınız açıldıktan sonra programı başlatın ve çizik yüzünden okunamayan cd veya dvd'yi sürücü'ye koyup program tarafından tanımlanmasını bekleyin. open'ı tıkladığınızda;
http://i8.tinypic.com/4r7a0jr.jpg
ister tüm içeriği kurtarma seçeneğini seçin,
http://i19.tinypic.com/6b03sqc.jpg
isterseniz, tek tek kurtarmak istediğiniz dosyaları seçin.
kurtarma işlemi biraz uzun sürüyor, bu konuda uyarmak isterim.

indirmek için



Misafir 5 Ekim 2009 14:53

bu yolların hepsini denedim ama olmadı


Misafir 19 Mart 2010 16:41

Çizik DVD
 
Merhaba arkadaşlar sorunum şu elimde Windows Vista Starter DVD'si var ve DVD çizik olduğu için kurulumda veri hatası veriyor.Önerebileceğiniz herhangi bir yöntem varsa yazarmısınız ?
Şimdiden Teşekkürler arkadaşlar...


Misafir 17 Haziran 2011 21:11

öncelikle herkeze iyi akşamlar benim çizik cd yi cdroller le denedim işlem bitince verinin nerde olduğunu bulamadım madem verileri kurtarıyor nasıl kurtarır biraz karma karışık :D


Misafir 20 Aralık 2011 19:03

Yardıımmm
 
Yaa bende arkadaştan bir CoD Black Ops aldım ama CD çizik içinde dosyalar aktarılırken hata veriyor.Ne yapmalayım



Saat: 18:54

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık