MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Eskiden okullarda kullanılan ders araç ve gereçleri nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/275287-eskiden-okullarda-kullanilan-ders-arac-ve-gerecleri-nelerdir.html)

Misafir 12 Ekim 2009 23:19

eskiden okullarda kullanılan ders araç gereçleri


Daisy-BT 13 Ekim 2009 00:01

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1530907)
eskiden okullarda kullanılan ders araç gereçleri

Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önceki okullarda, rahlelerde yere oturarak ders görülürdü. Öğretmenler, kalem yerine kamış ve mürekkep hokkası olarak da divit kullanırdı.
Cumhuriyetin ilk 30-40 yılında ise, giderek gelişen özellikleriyle kara tahtalar, beyaz tebeşirler, siyah önlükler, beyaz veya dantelli yakalar, geometri dersleri için öğretmenlerin kullandığı kocaman pergel-gönye ve cetveller, haftada birer adet öğrencilere verilen ünite dergileri, çoğu okulda kapsamlı laboratuvarlar olmadığı için fen derslerinde eski makine ve araçların parçaları, elektrik malzemelerinin atıkları, bilyalar, toplar, manyetik araçların mıknatısları, çeşitli plastik boru ve hortumlar, eski gözlük camları, düz ve eğri ayna parçaları, metal levhalar, yerli malı haftasında meyve ve kuruyemişler, asit yerine limon-sirke, mevsimler, harfler, aile vb. eğitim tabloları, okuma öğretmek için fişler, daha ileriki yıllarda tepegöz ve slaytlar sayabileceğimiz eski eğitim araç ve gereçleridir.

Öncelikle tarihî geçmişi olan okullardan başlamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında okul müzeleri kurulması planlanmaktadır. Bu müzelerde okulların tarihçesi, ünlü mezunlar köşesi, okul tarihinde eğitim öğretimde kullanılan araç gereçler, yıllıklar, resim ve fotoğraflar, kitaplar vb. sergilenecektir. Fiziki şartları uygun olan okullarımızda tarihî sınıf ortamları oluşturulacaktır. Buralarda sergilenecek araç gereçlerin, tarihî değer taşıyan öğretim materyallerinin temini için okulun eski mezunlarından ve çevre sakinlerinden de yardım istenecektir. Bu gerçekleştiğinde bir çok okul bir misyon ve değer kazanacak, marka haline gelecektir.


Misafir 7 Ocak 2011 22:17

okullarda kulallanılan araç gereçler nelerdir



Saat: 14:09

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık