MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Yüzü kaplayan siyah nokta şeklinde benler neden olur, nasıl tedavi edilir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/279514-yuzu-kaplayan-siyah-nokta-seklinde-benler-neden-olur-nasil-tedavi-edilir.html)

Misafir 7 Kasım 2009 20:43

iyi akşamlar benim sorunum yüzümün her tarafını neredeyse siyah noktalar şeklinde benler kapladı bunun bi ilacı tedavisi yokmu yardımcı olursanız sevinirim


Misafir 26 Haziran 2010 22:57

Benler
 
benim yüzümde de ben var ama et beni degil doğuştanda degil büyüdükçe çıktını fark ediyorum hemde aşırı çok ilaç yöntemi ile gidermenin bir yolu varmı?


Just fly 27 Haziran 2010 09:52

Ciltte çıkan lekelere bitkisel çözümler
 
CİLT LEKELERİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER

http://img100.imageshack.us/img100/56/1182167951leketedavisijuh6.jpg
  • Cilt lekelerinin giderilmesinde uyğulanan Doğal tedavi yöntemlerinden gerçekten işe yarayanlar ve kullanımının diğerlerine oranla daha fazla olanlarını birarada toplayıp sizlerle paylaşmak istedim.
  • Tariflerin etkileri cilt tipine göre farklılıklar göstermektedir.
  • Cilt sorunlarınız için öncelikle Doktora başvurmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.
Elma Sirkesi :
Aynı miktarlarda Su ve Elma sirkesini bir kapda kaynatın




Daha sonra bu karışım ile yüzünüze buhar banyosu yapın.
Ayrıca gene Aynı miktarlarda Su ve Elma sirkesini ile yüzünüzü 3-4 günde bir silerek de cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

Anason Tohumu :
Anason tohumları bir kaba konarak üstünü kapatıncaya kadar su eklenir ve kaynatılır. Tohumlar süzülerek atılır ve elde edilen su soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülmesi haline cilt lekelerin önlenmesi ve canlılık kazanması sağlanır.

Arpa Unu :
Arpa unu hamur haline getirilerek yüze maske halinde sürülür ve 2 saat süresince bekletilir. Bu işlem sonucunda yüzdeki lekeler yok olur.

Aşk Otu :
Aşk otu kökü kaynatılarak elde edilen sıvı, yüzdeki lekeleri yok eder.

Biberiye :
Biberiye, merhem haline getirilerek vücuda sürülerse cildi güzelleştirir, kırışıklıkları giderir. 2 gram kurutulmuş biberiye yaprağı ve çiçeği bir tas içinde 20 dakika kaynatılarak, vücut yıkandığında güzelleştirir, pürüzsüz hale getirir.


Maske :

Haftada bir gün bir tatlı kaşığı süzme yoğurt ve bir çay kaşığı
karbonatı karıştırın. Cildinizde bir saat bekletip ovarak çıkarın.





Bir çorba kaşığı eşit miktarda mısır unu , ıslatılmış kil, el kremi ve suyu karıştırın ve cildinize sürün. 5 dakika ovarak peeling yapın.

Bu, cildinizdeki ölü deriyi çıkarır ve porselen gibi cilde sahip olursunuz



Kudretnarı :

Kabakgiller familyasından, tırmanıcı, ince gövdeli, bir yıllık bir bitkidir. Yaprakları saplı ve el gibi parçalıdır. Meyvesi olgunlaşınca, birbirinden ayrılır. Meyveleri 10-15 cm boyunda şişkin ve iki uçta incelmiş şeklindedir. Üzerinde kabarcıklar vardır. Turuncu - sarı renktedir. Ev ilaçlarında, zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılır.

Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Yaraların çabuk kapanmasını sağlar.


Kayınağacı :
Kayıngiller familyasından; kış aylarında yapraklarını döken güzel görünüşlü bir orman ağacıdır. Dalları salkım gibidir. Kabukları halka halkadır. Kabuk ve dallarının kuru distilasyonundan kayınağacı katranı elde edilir.

Kabuklarının suda kaynatılmasıyla elde edilen suyla yüz lekeleri, çiller giderilir. Kıllar temizlenir.



Misafir 19 Temmuz 2011 12:28

yaw biri şunu açıklasın siyah nokta ben ve lekeler bunların hepsi aynı şeymi benler üzeri şişik olan siyah nokta derinin siyah nokta olması ama üstü şişik deil lekeler ise çil doğru demi


ener 19 Temmuz 2011 12:35

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2129638)
yaw biri şunu açıklasın siyah nokta ben ve lekeler bunların hepsi aynı şeymi benler üzeri şişik olan siyah nokta derinin siyah nokta olması ama üstü şişik deil lekeler ise çil doğru demi

Vücudumuzdaki her kahverengi kabarıklık 'ben' değildir. Derinin rengini veren melanin maddesini yapan hücrelerden oluşanlar 'ben' olarak adlandırılıyor.

Ben Çeşitleri

1. Konjenital Benler
Doğumda veya yaşamın ilk birkaç haftasında oluşurlar. Küçük (1,5 cm), orta (1,5 - 20 cm) veya büyük (20 cm) olabilirler. Büyük konjenital benler üzerinde yaşam boyu melanom gelişme riski yüksek olduğundan, plastik cerrahi girişimler ile çıkartılmaları gerekir.
2. Displastik Benler (Clark Nevüs)
Çoğunlukla ergenlik çağında oluşur, ailesel olabilirler. Tek veya çok sayıda, düzensiz, keskin olmayan sınırlı, kahverengi, siyah veya kırmızı lekeler şeklindedirler. Klinik olarak erken evre melanomdan veya gelişme evresindeki olağan edinsel benden ayırmak oldukça güçtür.

3. Olağan Edinsel Benler
Çocukluk çağından erişkin çağa kadar herhangi bir yaşta oluşur, belli bir gelişim süreci izledikten sonra dururlar. Bazıları da yaşlılık çağında kaybolur.


kaynak


Misafir 24 Eylül 2011 12:27

yardım
 
benim yüzümdeki benler deriden hiç bir çıkıntısı olmayan dokunduğunda hissedilmeyen benlerden yüzümde ve boynumda var çok rahatsız oluyorum bu yazılanlar işe yarıyor mu bide elma sirkesini her gün mü yapmak gerekiyor kaç günde etkisini gösteriyor lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim


zkan93 8 Mart 2013 11:08

Sivilceyle alakalı olarak internetten araştırma yaptığım zaman acnemax diye bir ürünün çıktığını gördüm ve hemen sipariş verip bu ürünü aldım. Daha kullandığım ilk günden itibaren etksini gördüm ve şimdi her gün düzenli olarak kullanıyorum. Sivilce ile problem yaşayan herkese öneriyorum bu ürünü. Çok etkili bir ürün!!


_MySterious_ 16 Nisan 2013 13:49

Vücudumuzdaki benler neden çıkar?
 
arkadaslar arastırdım ama bulamadım ınsanlarda ben neden ve nasıl cıkar lutfen bılen cevaplasın...


Efulim 16 Nisan 2013 14:21

Alıntı:

_MySterious_ adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2608811)
arkadaslar arastırdım ama bulamadım ınsanlarda ben neden ve nasıl cıkar lutfen bılen cevaplasın...

Benler nasıl oluşurlar ve neden vardırlar?
MsXLabs.org

Oluşum sebebi kesin belli değil. Ama esas olarak kişinin kendi yapısı tamamen kendi genlerindeki özelliklere bağlı. Bir kısmı doğumsal olabiliyor. Sonradan ortaya çıkanlarda özellikle genetik yapıya ek olarak ultraviyolenin yani güneşin etkisi çok büyük.

_Güneşin benlere etkisi nasıl oluyor?
Güneşi gördükçe hem sayıları artıyor ham da yapıları bozulup dejenere olabiliyorlar. Güneş etkisi derken burada özellikle ani ve yüksek dozdaki güneş çok önemli. Özellikle yanık yapacak boyutta kızarma soyulma vs. gibi durumlar deri kanserine dönüşme riski taşıyabiliyorlar.
Benlerin tehlikeli olup olmadıklarını görünüşlerinden anlamamız mümkün mü?
Belli bir ölçüde anlaşılabilir. Bir kere benlerin sayısının çokluğu önemli. Koyu renkteki benler renk düzensizliği mesela bir benin içinde birden fazla renk varsa bunlar da tehlikeli. Ayrıca normalde oval ya da yuvarlar olan benlerin sınırları düzensiz yani dantel gibi girintili çıkıntılıysa bu da riskli bir durum. Benlerin hareketlenmesi de bir o kadar önemli. Normal duran bir ben kısa süre içersinde büyümeye ya da hızla renk değiştirmeye başlarsa dikkatli olmak gerek. Bunun yanında benlerin büyüklüğü de önemli. Yarım santimden itibaren kayda değer belli bir risk taşıyorlar. Benlerin bütününe bakarsar ve hepsini birden değerlendirirsek melanoma (kanser) dönüş riski yüzde bir civarındadır. Yalnız yarım santimden sorna yavaş yavaş kademeli olarak tehlike artar.

_Melanoma nasıl bir kanser türü?
Benlerden çıkan bir kanser tipi yalnız deri kanserleri değil bütün kanser tiplerinin içinde en hızlı ilerleyen ve en çok ölüme neden olan kanserlerdendirb Melonomun yüzde otuzbeşi benler üzerinde çıkıyor diğerleri sağlam görünen deri üzerinde çıkıyor.
Peki kanser riskini ortadan kaldırmak için ne yapmalıyız?
Yılda bir gibi belli aralıklarla doktor kontrolüne gidilmelib Özellikle çok sayıda beni olanlar için geçerli bu. Bunun yanında güneşten korunmak çok önemli. Güneş cildi bid tetikleyici faktör. Bir de benlerin korunmasında zedelenmemelerine dikkat etmek gerekir. Çarpma vurma sürtme gibi...

_Et benleri de aynı riski taşıyor mu?
Genelde halkımız kabarık olan benlerin daha tehlikeli olduğunu düşünür. Oysaki aksine deriden kabarıklaştıkça tehlike azalır.
Bazı insanlarda doğum lekesi gibi büyük benler vardır. Bunlar da risk kapsamına giriyor mu?
Evet. Bazılarında 5 cm 15 cm gibi büyük benlere rastalayabiliyoruz. Bunlarda ciddi oranlarda özellikle 20 cm üzerine çıktığı zaman yüzde onbeşleri bulan melanoma dönüş riski bulunuyor.

_Ben aldırmanın tehlikesi var mı?
Genelde benler çıkarılınca kanser olunduğuna inanılır ama benin tamamının vücuttan atılmasıyla hiçbir şey olmaz. Benden ve onun tehlikesinden kurtulmanın en sağlıklı yolu budur. Ama ben vücut üzerinde dururken kesilir koparılır ya da takılıp düşme gibi nedenlerden koparsa bu tehlikelidir.

_Ben aldırmak basit bir işlem mi?
Evet. Benin çevresine iğneyle lokal anestezi yapılıyor. İşlem yarım saat kadar sürüyor.

_Ben aldırdıktan sonra güneşe rahatlıkla çıkılabilir mi?
Ben aldırsan da aldırmasan da güneşe çıkmamak en iyisi. Ben aldırmak tehlikeden kurtulunduğu anlamına gelmiyor çünkü sürekli yenileri çıkabiliyor.




Saat: 17:38

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık