Havucun yararları ve zararları, havucun sağlık için önemi, havuç tüketmenin şeker hastalığı üzerindeki etkisi nedir? Havucun yararları, zararları nelerdir, havuç şekere zararlı mıdır? |
Havucun Faydaları; -Havuçta bulunan falcarinol, antitümör etkinliktedir.Akciğer kanserine karşı koruyucudur. -Yapılan araştırmalar havucun içerdiği kimyasal bir maddenin bağırsak kanserini engelleyebileceğini göstermiştir. -Düşünme gücünü artırır unutkanlığı giderir. -Taze sıkılmış havuç suyu, Alzheimerı önleyici özelliktedir. - İçerdiği A vitaminiyle gözlere yararlıdır. -Bağırsak sisteminin sağlıklı çalışmasında etkilidir. -Yemek borusu ve mide yanmasına karşı faydalıdır. -Kansızlık sorunu yaşayanlara öneriliyor. -Cildi güneşin zararlı etkilerinden korur. -Havucun tepesindeki yeşil saplar klorofil içerir. -Havuç soyularak yenildiğinde vitamin ve mineral kaybı oluşur. -Havucun rendelenmesi B ve C vitaminlerinin kaybına neden olur. Havuç Zararları ; -Tazeliğini yitirmiş veya kolay bükülebilen havuçlar kullanılmamalıdır. -Günde 2 taneden fazla yenilmemesi belirtiliyor. -Aşırı miktarda havuç yemek karaciğer hasarı, cild sararmasına yol açabilir. -Şeker sorunu olanlar havucu fazla miktarda yememelidirler! |
Saat: 02:45 |
©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık