MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Yüzme sporu hakkında bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/287437-yuzme-sporu-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html)

Misafir 6 Aralık 2009 13:58

Yüzme sporu hakkında bilgi verir misiniz?
 
Yüzme kaç kişiyle yapılmaktadır? Bu spor dalında hangi kurallar uygulanır?


Misafir 24 Haziran 2011 16:30

yüzme
 
yüzmede küçük gözlük kullanılır çunku küçük gözlüğün suyun içinde hızlı ve seri şekilde gitmeyi sağlar bunun için herkes yüzebilir ama 5,9 m. 14-66 yaş arasıda bilinir


Baturalp 27 Ekim 2016 13:18

1 ek
Alıntıdaki Ek 56354

YÜZME SPORU


MsXLabs.org

Vücudun hemen hemen her yerini çalıştırdığı için en çok kas yaptıran sporlardandır....
4 adet stili vardır:
  • Kurbağalama
  • Kelebek
  • Sırt üstü
  • Krawl
  • Kurbağalama Yüzüş
Kurbağalamanın zengin bir yarışma tarihi vardır, îlk çağlarda yarışmalarda yer alan ilk yüzme tarzıdır. Bir zamanlar yüzücülerin kurbağalama yarışlarında su altında yüzmeleri tehlikeli olduğu gerekçesi ile kurallarla yasaklanmıştı. Çünkü birçok yüzücü suyun altında uzun süre kalmayı deneyerek baygınlık geçiriyordu. Kurallar 1950'lerin sonlarında yarışların büyük kısmının yüzeyde gerçekleşmesini sağlayacak şekilde değiştirildi. Günümüzde yüzücüler sadece starttan ve her dönüş sonrasında bir çekiş ve bir ayak vuruşu dönemince suyun altında kalabilirler. Bu dönem sonrasında vücutlarının bir kısmı özellikle başları her vuruş döneminde suyun normal düzeyinin üzerinde görünmelidir. Kurbağalama stilinde yüzücüler yan-dairesel kol çekişleri ve birçok adı olmasına rağmen çoğunlukla "kamçı" olarak adlandırılan ayak hareketlerini kullanırlar. Kurbağalama, yüzme stillerinin en yavaş olanıdır.

DEVAMI >>>> Yüzme Nedir? Yüzme




Saat: 05:06

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık