MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Buğdayın ekmek olmasına kadar yapılan işlemler nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/288301-bugdayin-ekmek-olmasina-kadar-yapilan-islemler-nedir.html)

Misafir 8 Aralık 2009 19:48

Buğdayın ekmek olmasına kadar yapılan işlemler nedir?
 
Ekmek Soframıza Gelene Kadar Hangi Aşamalardan Geçer? Buğdayın Ekmek olana kadar geçirdiği evreleri nelerdir?

buğday nasıl ekmeğe dönüşür?


Misafir 10 Ocak 2014 17:28

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2071531)
temel besin maddemişz ne?

karbonidrat proteyin yag vitamin su ve minarel


_AERYU_ 15 Ocak 2015 16:37

Ekmek Soframıza Gelene Kadar Hangi Aşamalardan Geçer?


MsXLabs.org

Ekmeğin bizim elimize geçmeden evvel nasıl üretildiği pek çok kişi tarafından merak edilir. Bugün bu soru işaretlerini gidereceğiz. Buğdayın ekmeğe dönüşme safhasında pek çok kişinin emeği vardır. İlk önce çiftçiler buğday tohumlarını eker ve belli süre sonra bu buğdaylar büyür ve bunları makineler sayesinde toplarlar.

Ekmeğin toprakla işi bitmiş ve artık fabrikaya gönderilme aşamasına geçmiştir. Toplanan buğdaylar fabrikaya gönderilir burada öğütülerek una dönüşür. Daha sonra ise fabrika safhası sonlanır ve çıkan unlar paketlenir fırınlara gönderilir. Fırınlarda çalışan ustalar unları hamur yapma makinelerine döker içine un tuz maya ve su katar yoğurulur, hamur haline gelir. Ardından belli süre hamur dinlenir. Daha sonra ise ustalar bu hamurlara ekmek şekli vererek fırına girer. Pişen ekmekler raflara konulur ve halkla buluşur. Bu demek oluyor ki emeğin oluşum safhası şöyledir;

Buğday—> Un—> Hamur—> Fırın—> Ekmek —> Sofra

kaynak:


_AERYU_ 3 Nisan 2015 16:36

Buğday Nasıl Ekmek Olur?


Buğday tanelerinin yolcuğu soframıza ekmek olarak gelene kadar uzun bir yolculuğa çıkar. Buğday taneleri büyüdüklerinde çiftçiler tarafından makineler yardımı ile toplanmaktadır. Buğday tanelerinin büyümesi için toprak, su, güneş, havaya ihtiyacı vardır.

Toplanan buğday taneleri çuvallar ile değirmenlere götürülür. Değirmende buğdaylar öğütücüler ile öğütülürler eskiden taş değirmenler kullanılırdı günümüzde teknoloji aletlerinden faydalanılır. Un haline gelir ve çuvallar ile fırınlara dağıtılır. Fırında kazanın içinde yoğrulur hamur haline getirilir. Ustalar tarafından hamurlar ekmek halini alır fırının içerisinde taş ve normal ocaklarda pişirilmeye başlar. Bakkallara dağıtılarak halkın ihtiyacı karşılanır.

Kaynak:



Saat: 14:08

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık