MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Dünyada ünlü Türk doktorlarımız kimlerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/308579-dunyada-unlu-turk-doktorlarimiz-kimlerdir.html)

Misafir 2 Mart 2010 20:45

Dünyada ünlü Türk doktorlarımız kimlerdir?
 
Dünyada ünlü Türk doktorlarımız kimlerdir?


_KleopatrA_ 2 Mart 2010 21:07

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1716070)
Dünyada ün kazanmış olan türk doktorları kimlerdi ve biyografileri nedir?

TIP DÜNYASININ BAŞARILI İSİMLERİ
New York Columbia Üniversitesi’nde görev yapan, ABD’nin önde gelen kalp cerrahlarından Mehmet Öz, “Batı tıbbı ile alternatif tıbbı birleştiren” çalışmaları ile ünlü. ABD’de yaşayan Prof. Dr. Gazi Yaşargil, alanı nöroşirürjide rakipsiz kabul ediliyor ve Türkiye’yi yurtdışında başarıyla temsil ediyor.


LaDy 2 Mart 2010 21:10

Mehmet Öz,

(d. 1960, Cleveland, Ohio, ABD), Türk asıllı Amerikalı doktor.
Kalp damar cerrahıdır. ABDde pek çok televizyon programına katılmıştır. Columbia Üniversitesinde profesördür.
Harvard Üniversitesinden mezun olmuştur. Kliniksel Uzmanlık Alanları; Minimally invasive heart surgery, Cardiothoracic surgery, Mitral and aortic valve surgery, Adult cardiac transplantation, Mechanical heart assistance ve Coronary by bass and aneurysm surgery şeklinde tanımlanan Mehmet Öz, Minimally invasive cardiac surgery, Complementary Medicine, Healthcare outcomes analysis ve Heart replacement araştırma alanlarında araştırmalarda bulundu. Aldığı şeref ve ödüllerin listesi ise şöyle; Hippocrates Magazin Dergisi tarafından "Yılın Doktoru", Halthy Living Magazin Dergisi tarafından "Milenyumun İyileştiricisi", New York Magazin Dergisi tarafından "Yılın En İyi Doktoru", World Economic Forum tarafından "Yarının Küresel Lideri" seçildi. Aynı zamanda 1996 yılında "Yılın Türk-Amerikalısı" şerefine layık görüldü. Adı "Castle Connolly Almanağı"na da geçen Mehmet Öz, birçok ödülün de sahibi.

"For Healing from the Heart" kitabı ile "Books for a Better America Award"a değer görüldü. Robert E. Gross Araştırma Bursuna hak kazandı. (AATS, 1994-96) "American Society of Laser Medicine and Surgery" Araştırma Ödülünün de sahibi olan Mehmet Öz, Columbia Üniversite Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesinin "Blake more Research Ödülü"nü de aldı. Birçok profesyonel dernek ve kuruluşa üye olan Mehmet Öz, American Board of Thoracic Surgery (2004) ve American Board of Surgery (1992)nin Yönetim Kurulundadır.

Kendisi gibi doktor olan Lisa Öz ile evli olan Mehmet Öz, dört çocuk babasıdır. Mehmet Öz, halen Columbia Universitesi Tıp Merkezi Kardiyoloji Direktörlüğünün yanı sıra Columbia Üniversitesi Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesinde, cerrah olarak mesleğini devam ettirmektedir.

O'nun dışında:
  • Huneyn Bin İshak : ( 809 - 873 ) Göz doktorlarına öncülük yapan bilgin.
  • İbni Cessar : ( ? - 1009 ) Cüzzam hastalığının sebeb ve tedavilerini 900 sene önce açıklayan müslüman doktor.
  • İbni Ebi Useybia : ( 1203 - 1270 ) Tıp Tarihi hakkında eşsiz bir eser veren doktor.
  • İbni Hatip : ( 1313 - 1374 ) Vebanın bulaşıcı hastalık olduğunu ilmi yoldan açıklayan doktor.
  • İbni Sina : ( 980 - 1037 ) Doktorların sultanı. Eserleri Avrupa üniversitelerinde 600 sene temel kitap olarak okutulan dahi doktor. Hastalık yayan küçük organizmalar, civa ile tedavi, pastör' e ışık tutması, ilaç bilim ustası, dış belirtilere dayanarak teşhis koyma, botanik ve zooloji ile ilgilendi, Fizikle ilgilendi, jeoloji ilminin babası.
  • Sabuncu Oğlu Şerefeddin : ( 1386 - 1470 ) Fatih devrinin ünlü doktor ve cerrahlarındandır. Deneysel fizyolojinin öncülerindendir.



Saat: 15:02

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık