MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Hz. Muhammed'in Hz. Hatice ile olan evliliği hakkında bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/310644-hz-muhammedin-hz-hatice-ile-olan-evliligi-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html)

Misafir 10 Mart 2010 16:37

Hz. Muhammed'in Hz. Hatice ile olan evliliği hakkında bilgi verir misiniz?
 
Hz. Muhammed'in Hz. Hatice ile olan evliliği hakkında bilgi verir misiniz?


Baturalp 17 Aralık 2016 20:53

Peygamberimizin Hz. Hatice İle Evlenmesi


Hz. Hatice, Kâinatın Efendisini çocukluğundan beri tanıyordu. Ticaret mallarının başında Şam`a göndermesi ise, onu daha da yakından tanımasına vesile olmuştu. Dul olan Hz. Hatice, o sırada Kureyş kadınları arasında asâlet, şeref ve zenginlik bakımından üstün mevkie sahip bulunuyordu. Aynı zamanda Cenab-ı Hak, pek az kadına nasip olacak bir güzelliği de kendisine ihsan etmişti.

O âna kadar kabilesinden bir çok kimse evlenmek için kapısını çalmış ise de, o bunların hiçbirini kabul etmemişti.98 Âdeta evlenmeyi düşünmüyor gibiydi. Ne var ki, kader şimdi karşısına bambaşka bir şahsiyet çıkarmıştı. Ruhundaki güzellikler yüzüne aksetmiş, gönlündeki sevgi sîmâsında tebessüme dönüşmüş, zihnindeki derin düşünce dışarıya ciddiyet ve samimiyet şeklinde tezahür etmiş müstesna bir insan. Daha önce bütün Kureyş büyüklerinin evlenme teklifini reddeden ve âdeta evlenmek fikrini zihninden atmış bulunan Hz. Hatice, bu eşsiz insanla daha yakından tanışınca, bu fikrinden vazgeçti. İlahî kader, bu iki insanın kalbini birbirine ısındırmayı takdir etmişti.

Hz. Hatice`den Gelen Teklif


Evlenme teklifi, bizzat Hz. Hatice`den geldi. İffeti ve namusunu koruması sebebiyle Cahiliye Devrinde bile tertemiz kadın mânâsına gelen "tâhire" lâkabıyla anılan Hz. Hatice`den. Teklifi getiren Hz. Hatice`nin yakın arkadaşı Münye kızı Nefise ile Peygamberimiz arasında şu konuşma geçti:

DEVAMI >>>> Hz. Muhammed'in Hz. Hatice ile Evlenmesi




Saat: 13:47

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık