MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Gemi kaptanı olma şartları nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/311471-gemi-kaptani-olma-sartlari-nelerdir.html)

Misafir 14 Mart 2010 22:10

Gemi kaptanı olma şartları nelerdir?
 
Gemi kaptanı olma şartları nelerdir?


AriThmetiCs 14 Mart 2010 23:49

Gemi adamı Olmak
Gemi adamı nedir ve gemi adamı cüzdanı ne işe yarar ?
Geminin kaptanına, zabitlerine, yardımcı zabitlerine, stajyerlerine, tayfalarına ve yardımcı hizmet personeline Gemi Adamı denir. Ticari amaç taşıyan bir deniz aracında çalışılabilmesi için gemi adamı cüzdanına ve temel stcw belgelerine sahip olmak gerekir.

Gemici Nedir ?
Güverte sınıfı gemiadamları içerisinde en alt seviye yeterlilikteki gemiadamı miçodur. Yeni yönetmelik uygulamalarıyla Miço yeterliliği kaldırılmış, denize ilk adımı atmanın yolu GEMİCİ eğitimi almaktan geçmektedir.

Gemici olabilmek için,
240 Saatlik Gemici Eğitimini tamamlamak gerekmektedir.

Gemici Olmak için Aranan Şartlar :
  • I.T.C vatandaşı olmak
  • II.Onyedi yaşını bitirmiş olmak
  • III.En az ilköğretim okulu mezunu olmak,
  • IV.İdarenin açmış olduğu GEMİCİ sınavında başarılı olmak
  • şartlarını sağlayanlar “Gemici” yeterliğini almaya hak kazanırlar.
Nasıl Gemiadamı Olunur ?
Miço yada Gemi adamı olmak için atılacak ilk adım olarak, ikamet adresinizin bulunduğu yerleşim merkezine en yakın Liman Başkanlığına müracaat etmeniz.

Müracaat öncesinde katılmanız gerekmektedir. Halk Bankası Ankara - Necatibey Şubesi 05000019 No'lu hesaba Liman Başkanlığı Harcı yatırılmalıdır.

Liman Başkanlığına başvurulması esnasında Başvuru dilekçesi ekinde aşağıda ki evraklar Liman Başkanlığına teslim edilir :
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Öğrenim belgesi
  • Askerlik durum belges
  • Sabıka kaydı
  • 5 adet fotoğraf
  • Yarım kapak dosya
  • Banka dekontu
  • Sağlık Raporu
Sağlık Raporu: Tam Teşekküllü Devlet Hastanelerinden sağlık kuruluna girilerek alınan rapordur. Bütün gemilerde çalışmak için uygun olan bir rapordur ve geçerliliği 5 yıldır.


Misafir 6 Temmuz 2013 11:10

boş verın karada bır iş bakın
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2324229)
çoğu kişi ayrı diyor biri güverte okuyun biri deniz ulaştırma okuyun yani kararsız kaldım

ben 5 sene kaptanlık yaptım hemde beşıktaş groupta 1 .sosyal hayatınız sıfır 2 . kesınlıkle uzakyol çalısacaksınız evlılık hayatınız olur ama lafta 3. bayram v.b unutun sadece parası guzeldır oda sız kazanıp karınıza cocugunuza bakarsınız
1 kaptan olana kadar 10 sene gecer
ama okuldan mezun olup hemen sınavı verıp guzel bır sırkete gırer paranızı takır takır alırsanız vede bırıktırıp karada kendınıze ış kurarsanız benım gıbı o zaman tamam ben ısımı kurduk gemıde ( yuzen hapıshane) kazandıgımdan ıyı kazanıyorum en onemlısı aksam evıme gıdıyorum.ama bunlar onerı hıcbırsey yasanmadan anlasılmıyor babamda
bu meslegı secme dedıgınde anlamamıştım hayatınız demır yıgını uzerınde sıtres ıcınde harcanıp gıder oyle denıldıgı gıbı her lımanda bır hatun dunyayı gezme hepsı yalan bellı bır sure sonra artık bunlarda sızı tatmın etmıyor.


kaptan merdo 25 Eylül 2014 14:56

mil
 
Alıntı:

merdovic adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2232368)
gemi kaptanı nasıl olunur bilen varsa cevaplasın!!!:):(


Üniversite sınavi ile İ.T.Ü. denizcilik fakültesi,Dokuz Eylül üniv.,K.T.Ü. ve sanırım Yakın doğu üniv. (özel) Deniz ulaştırma işletme mühendisliği veya güverte bölümü mezunları okul bittikten sonra veya süresince toplamda 10 aylık gemi stajını bitirirler ve uzakyol vardiya zabitliği (3. veya 4. kaptanlık) sınavına katılmaya hak kazanırlar. Okul diploması sadece o sınava girmeye hak kazandırır ve asla uluslarası tanınan bu sertifika yerine geçemez. Sına tüm okul yıllarında ve staj sürende öğrendiğin bilgileri kapsamakta ve 7-8 ders halinde yapılmaktadır.Tamamını verebilenler uzakyol vardiya zabiti yani uzakyol 3. veya 4. kaptanlığa hak kazanırlar.

Toplam 2 sene bu sertifika ile gemilerde görev yapanlar tekrar sınava girmek zorundadırlar ve bu sınav gittikçe daha da zorlaşır. Bu sınavı kazanlar uzakyol 2. kaptanlık ehliyetini almaya hak kazanır.


Misafir 7 Kasım 2016 23:07

Benim diz kapağım yukarıda bende kaptan olabilir miyim??



Saat: 18:41

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık