MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Çevre uzunluklarını ölçmeyi gerektiren meslekler hangileridir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/320549-cevre-uzunluklarini-olcmeyi-gerektiren-meslekler-hangileridir.html)

Misafir 3 Mayıs 2010 22:50

hangi meslekler vardır cevre uzunluklarıyla ilgili


Efulim 4 Mayıs 2010 08:10

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1770146)
hangi meslekler vardır cevre uzunluklarıyla ilgili


UZUNLUK ÖLÇÜLERİNİ KULLANAN BAZI MESLEKLER
Uzunluk ölçülerini kullanan bazı meslekler şunlardır: Marangozlar, terziler, inşaat mühendisleri, mimarlar, sıhhi tesisatçılar, teknik ressamlar, inşaat ustaları, kumaş satan esnaflar... Daha pek çok meslek sahibi, uzunluk ölçülerini kullanarak yaptıkları işleri kolaylaştırırlar.Metreyi kullanan bazı meslekleri tanıyalım:
MARANGOZLUK: Ağaç işleme işidir.Bu işi yapanlara marangoz denir. Ahşap malzemeleri, isteğe ve ölçülere göre işleyerek ve şekillendirerek, binalarda gerekli yerlere yerleştiren veya ahşap eşya yapan kişilere marangoz denir. Uzunluk ölçen araçlar, marangozların en sık kullandıkları araçlardır.
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ: İnşaat mühendisleri, yapılarla ilgili hesaplamaları yaparlar.Plan ve projeler uygun uzunluk birimleri kullanılarak çizilir.
TERZİLİK: Terziler,vücudumuzu dış etkenlerden korumak için giysiler dikerler. Kumaşlar, iğne, iplik, dikiş makinesi ve metreler terzilerin başlıca araç-gereçleridir.Kıyafet dikilecek kişinin beden ölçüleri metre ile ölçülür,kumaşlar metre ile ölçülerek kesilir.


Ölçme Birimlerini Kullanan Meslekler



Saat: 07:34

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık