MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Bilgisayar (https://www.msxlabs.org/forum/bilgisayar/)
-   -   Windows 7'de Programsız Harddisk Bölmek (Resimli Anlatım) (https://www.msxlabs.org/forum/bilgisayar/323066-windows-7de-programsiz-harddisk-bolmek-resimli-anlatim.html)

DiSs-eR 26 Mayıs 2010 00:02

6 ek

Harddisk nasıl bölünür?

Windows 7'de disk bölme nasıl yapılır?


Disk bölme nasıl yapılır?


MsXLabs.org

Not: Bu işlemleri yapmadan önce çok önemli bilgileriniz için yedek almanız tavsiye edilir.


Adım 1: Disk yönetimi aracı çalıştırılır:


Windows 7 başlat menüsündeki arama kutucuğuna bölüm yazın, iki seçenek çıkacak. "Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir" seçeneğine basın.

Alıntıdaki Ek 67688

Adım 2:


Alıntıdaki Ek 67689

Adım 3:


Yeni bölüm oluşturmak için halihazırdaki birimi küçültmemiz gerekiyor.
Küçültmek istediğiniz birime sağ tıklayın ve "Birimi küçült" seçeneğine tıklayın.
Alıntıdaki Ek 67690

Adım 4:


Bu adımda otomatik olarak en fazla ne kadar bir alan küçültebileceğimiz hesaplanacak ve sonra ne kadarlık bir birim oluşturmak istediğimizi soracak. Ne kadarlık bir alan oluşturmak istiyorsanız oraya yazın (Örnek olarak 1 GB bir bölüm oluşturmak için oraya 1000 yazmanız gerekir.) ve "Küçült" düğmesine tıklayın. Kısa bir süre bekledikten sonra yeni birimin (biçimlendirlmemiş olarak) oluştuğunu göreceksiniz.
Alıntıdaki Ek 67691

Adım 5:


Ayrılan yeni bölümü kullanabilmek için bölümü biçimlendirmemiz gerekecek.. Oluşan boş alana sağ tıklayın ve "Yeni basit birim" düğmesine tıklayın.
Alıntıdaki Ek 67692

Adım 6:


Yeni Basit Birim Sihirbazı karşınıza çıkacak ileri tuşuna basıp sihirbazı başlatın. İlk adımda sizden yeni birimin boyutunu belirtmenizi isteyecek. Eğer açtığınız alana birden fazla bölüm oluşturmak istemiyorsanız bütün boş alanı ayırabilirsiniz. Bundan sonra yeni oluşturulan bölüm için sürücü harfi atamanız istenecek, istediğiniz sürücü harfini seçip ileri tuşuna tıklayın. Son adımda ise yeni bölümünüzün biçimlendirilmesi için gereken bilgiler sorulacaktır, varsayılan değerleri kullanarak devam edebilirsiniz. Son ekranda yaptığınız tercihleri gözden geçirin ve son düğmesine tıklayın.

Alıntıdaki Ek 67693

İşlem bu kadar. Yeni bölümünüz oluşturuldu.


DiSs-eR 24 Ekim 2010 13:58

Sadece "C" Olarak Bölüm Oluşturduysanız Resimlerdeki Gibi Bir Bölüm Olurşturamazsınız... Kurulu Windows Üzerinizden Harddisk Bölmeye Yarar Bu Resimde Anlatılanlar. Ayrı Bir Harddisk Taktığınızda Yada Windows Kurarken Kaçırdığın Alanlar İçin Kullanılır. İyi Günler Kolay Gelsin.


gazibican 28 Kasım 2010 23:29

Benim 500 GB hdd li Lenovo laptopum da denedim. 500 gb 3 e bölünmüştü.
200 MB önyükleme E: sürücüsü 420 GB Birincil C: sürücüsü 30.48 GB Lenovo Driverları D: sürücüsü için 14.75 GB OEM Bölümü için.
Benim bütün harddisk bölünmüş olduğu için C: sürücüsünü küçültmem ve yeni bir bölüm açmak için yer açmam gerekiyordu.
C: sürücüsüne sağ tıkladım ve birimi küçült dedim. C: sürücüsü 230.49 GB oldu ve 189.84 GB lık ayrılmamış bölüm ortaya çıktı.
Ayrılmamış bölüme sağ tıkladığımda yeni basit birim sihirbazı açıldı. Son aşamaya kadar geldiğimde bu birime harf atamama izin
vermedi. Maximum seviyede bölünme yapıldığı için yeni basit birim ekleyemezsiniz diye uyarı çıktı. Sonuç olarak D sürücüsündeki Lenovo mantıksal birim sürücüsünü formatladım ve Disk Yönetiminde onun bulunduğu bölüme sağ tıklayarak bölümü sil dedim.
Bölümü silerseniz içindeki bütün veriler kaybolur diye uyarı çıktı. Enterleyip devam ettim. D sürücüsü yokoldu ama onun 30 GB içeriği ayrılmamış olan ve benim harf atayamadığım bölüme eklendi. Yeni basit birim oluştur dedim tekrar ve devam ettim harf atadım. Tamamladım ve benim 30 GB lık ikinci disk sürücüm 220 GB lık bir sürücü oldu. Ekstra bir sürücü ekleyemedim ama varolan sürücüyü genişletmiş oldum. Böylece hdd de yaklaşık olarak yarı yarıya bölünmüş oldu. Bu ikinci bölüme daha önce 32 Bit Ultimate Windows 7 kurmuştum. Şimdi ise 64 bit Ultimate Windows 7 kuracağım.


Misafir 24 Aralık 2010 16:59

Alıntı:

ayyildiz adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1849218)
Hocam merhabalar.Ben dün harddiskimi formatladım. ve değişik nedenlerden dolayı birim olarak sadece c diye bi bölüm oluşturdum.500 gb sadece bir bölüm ben şimdi bunu sizin gösterdiğiniz yöntemle bölsem d ve e diye windowsu kurarken ki böldüğüm gibi mi bölünür.Yani ben ilerde sadece c'ye format atmak istesem diğerlerindeki verileri silmeden atabilir miyim.Bi yardımcı olursanız çok sevinirim.İyi Günler.

Tek parça haddiskinin var ise ilk resimdeki görüntüde Cnin üzerinde sağ tuşa basın birimi küçülte tıklayın. bikaç dakika izi bekletip ne kadar küçültmek istediğinizi soracak ordan boyut belirleyin. belirlediğiniz miktar kadar Ayrılmamış bölüm adı altında yeni bir birim oluşacak. sonra resimdeki işlemi uygulayarak yeni bir birim oluşturabilirsiniz..


Cem UĞUR 8 Ocak 2011 21:19

Arkadaşlar, denenmiştir kesin oluyor. Zaten eksiksiz anlatımı yapılmış. Ancak ve ancak en ufak birşeyi gözden kaçırırsanız yapamazsınız. Ama bunuda yapamayacak kişi çıkmaz diyorum ve hazırlayan arkadaşa teşekkür ediyorum.


Misafir 17 Ocak 2012 11:39

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2278634)
HoCam BeN C yi de D yi de kurdum fakat recovery kuracam bunun için 200 mg gbi bi bölüm lazım bu dediklerinizi yaparsam d den biçimlendirme istermi istemezmi aciL cevap bekliyoruM saYGıLaR

arkdaşım baştan c dıskını kuçultmen gerekıyo ondan sonra yeni boş alan acıcak sana ordan yenıden bıcımlendırıceksın boş alanı kolay gelsın


aclasse 30 Mayıs 2012 14:58

Emeğine sağlık hocam, ben yaptım diğer arkadaşlar da yönlendirmeleri takip ederek yaparlarsa sonuca ulaşırlar...

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2402020)
c de ıken bırım kucul dıyoruz ya oraya hangı degerlerı gırıyım ,bırde d ye nasıl format attın? aynı dert bende de varda:D

değer zaten sabit direkt olarak küçültebileceğin en yuksek değer yazıyor, onu en yuksek değerden onayla boş alanın varsa eğer,


nötrino 2 Ağustos 2012 15:19

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2449493)
sağ tıklayınca basit birim çıkmıyor. bölümü etkin olarak işaretle birimi küçült fln yazıyor.

'Basit birim' işlemini ayrılmamış alan üzerinden yapabilirsiniz.'Bölümü etkin olarak işaretle' seçeneğiyle bilgisayarınız açılışta kurulu disk üzerinden açılır.'Küçültme' seçeneği ise kurulu disk üzerindeki boyut ayarıdır.


Misafir 24 Ağustos 2012 19:46

Arkadaşlar Ben Yaptım İlk Olarak Disk Yönetimine Gelip Orda Sadece C varsa Küçült Diip Bekleyin Snra Gelen Yere Taman Diin Sonra
O yerden diski açın ve olmuştur

Daha fazla bilgi:
Alıntı:

eğer sadece C VARSA sağ tıklayarak birimmi küçült de ve seçeceğin MB boyutunda yeni bir birim oluştur. Sonra da sağ tıkla ve yeni basit birim de ve çıkan NTFS şeklinde biçimlendir.

Olmama ihtimali yok çünkü şimdi yaptım https://www.msxlabs.org/forum/images/smilies/msn_grin.png


ahmetseydi 6 Temmuz 2016 01:21

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2566085)
diskte bulunan bölum sayısı zaten ust sınırda oldugundan ayrılmamıs alanda yenı bır bırım olusuturamazsınız dıyor ne yapmam gerek

eğer genişletilmiş bölüm varsa 3 adet birincil bölüm ,yoksa 4 adet birincil bölüm oluşturabilirsiniz.
Win7 kurulu olan bölüm dışında kalan kısmı genişletilmiş(extented) bölüm yapıp istemediğiniz kadar mantıksal sürücü oluşturabilirsiniz.



Saat: 10:48

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık