MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   KGS (kaçak geçiş) cezaları nereye ödenir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/328573-kgs-kacak-gecis-cezalari-nereye-odenir.html)

Misafir 4 Ağustos 2010 20:23

KGS (kaçak geçiş) cezaları nereye ödenir?
 
KGS (kaçak geçiş) cezaları nereye ödenir?


Safi 29 Kasım 2016 17:29

HGS-OGS-KGS Geçiş İhlali Sorgulama
Ücretli köprü ve otoyollardan geçiş esnasında yanlış gişeden geçtiğimiz, kartımızın okunmadığı, bakiyemizin yetersiz olduğu durumlar olabiliyor. Aracınızla OGS kaçak geçiş, HGS kaçak geçiş veya KGS yasak geçiş yapıp yapmadığınızı öğrenmek için aşağıdaki sorgulama sayfalarını kullanabilirsiniz.

OGS -KGS Kaçak Geçiş Sorgulama İçin Tıklayınız
HGS Kaçak Geçiş Sorgulama İçin Tıklayınız

HGS Kaçak Geçiş, OGS Kaçak Geçiş Nedir?
HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut HGS veya OGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır. OGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde OGS veya HGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır. Bu nedenle geçiş yapılan şerit bilgisi önem arz etmektedir. OGS şeridinden geçiş ihlali yapan bir kişi ihlal yapılan araç için 15 (on beş) günlük sürede HGS abonesi olursa cezası normal ücrete çevrilemeyecektir. Aynı şekilde HGS den geçiş yapan bir sürücü 15 (on beş) günlük sürede geçiş yapan araç için OGS abonesi olması durumunda geçiş ihlal cezası normal ücrete çevrilmeyecektir.

HGS Cezası, OGS Cezası Nereye Ödenir?
  • Türkiye genelindeki bütün PTT şubelerinden araç plakasını beyaz ederek kaçak geçiş cezası ödenebilir.
  • https://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden Geçiş ihlali sorgula menüsünden sorgulama yaparak ödeme yapabilirsiniz.



Saat: 21:28

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık