MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   2011 yılı mahalli idareler grubu öğretmenliği ataması hakkında bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/335912-2011-yili-mahalli-idareler-grubu-ogretmenligi-atamasi-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html)

Misafir 24 Ekim 2010 21:51

biz 2011 yılında mahalli idareler grubu öğretmenliğinin ataması olup olmadığı hakkında bilgi istiyoruz.simdiden teşekkurler


Misafir 1 Aralık 2010 15:13

Evet bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa bizleri çok memnun eder..


Misafir 1 Aralık 2010 15:13

yardım
 
Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa bizi çok memnun eder...


KOMÜR-53 18 Ocak 2011 14:11

Talim ve Terbiye Kurulunun 340 nolu önceki kararında "mahalli idareler grubu" alan öğretmenliğine aşağıdaki bölüm mezunları atanabilmekteydi.
"1. Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği
2. Büro Yönetimi Öğretmenliği
3. Yabancı dille öğretim yapan yüksek öğrenim kurumlarının;
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü (*)"

Ancak bu karar, 12.7.2004 tarihinde değiştirilmiştir. Yeni karara göre "mahalli idareler grubu" öğretmenliğine kaynak olan bölümler şu şekildedir:
"1. Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği
2. Büro Yönetimi Öğretmenliği
3 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (*)
4. Kamu Yönetimi (*)
5. Şehir ve Bölge Planlaması (*)
6. Çevre Mühendisliği (*)"

Yeni kararın en önemli yönü "yabancı dille öğrenim yapan öğrenim kurumları" ifadesinin karardan çıkarılmış olmasıdır. Önceki düzenlemede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunlarının "mahalli idareler grubu" öğretmenliğine atanabilmesi için yabancı dille öğrenim yapan öğrenim kurumlarından mezun olması gerekmekteydi. Bu nedenle örneğin ODTÜ mezunu aday, İngilizce öğrenim gördüğü için bu alana atanabilirken, Türkçe eğitim gören aynı öğrenim mezunları atamamaktaydı.

İşte bu çelişki yeni karar ile düzeltilmiştir. Buna göre İngilizce eğitim görmeyen "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi", Kamu Yönetimi (*)
5. Şehir ve Bölge Planlaması" ve "Çevre Mühendisliği" mezunları da mahalli idareler grubu öğretmenliğine atanabilecektir. Ancak, bu bölüm mezunlarının bu alan öğretmenliğine atanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan / açılacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlaması" gerekmektedir.

Diğer taraftan, yeni kararda aşağıdaki madde ile önemli bir düzenleme daha yapılmıştır.
"Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon eğitimi olmayanların atamaları
Madde 9- Bu Esasların 7 ve 8’inci maddelerinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemleriyle sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla; ek çizelgede yer verilen yüksek öğretim programlarından mezun olanlardan Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olanlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde, pedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlatılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabilirler.
Bu şekilde öğretmenliğe atananların Pedagojik Formasyon eğitimleri adaylık dönemi içinde gerçekleştirilir."

Bu karar şu anlama getirilmektedir. Milli Eğitimin Bakanlığının uygun görmesi halinde Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon programını tamamlamamış olan adayların da başvuruları kabul edilecek, ancak öğretmenliğe atamadan sonra pedagojik formasyon tamamlanacaktır. Ancak, bu kesin değildir. Her atama dönimde bunu belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığındadır. Ancak, maddenin yazım şekli gereğince Milli Eğitim Bakanlığının uygulamasının artık bu yönde olabileceğini söyleyebiliriz.

Özetleyecek olursak, aksi bir karar MEB tarafından alınmaz ise pedagojik formayonu olmasa veya tezsiz yüksek lisans yapmasa dahi, yukarıda belirtilen dört bölüm mezunu adayların bu yılki mahalli idareler grubu alanına başvuruda bulunabilecektir.


Misafir 15 Şubat 2011 00:09

kamu yönetimi mezunuyum. nasıl başvuruyoruz nereye? bilginiz varsa yazarmısınız. Şimdiden teşekkür ederim.


Misafir 16 Temmuz 2011 15:26

merhabalar kamu yönetimi bölümünü bitirdim formasyonda aldım fakat bu yıl mahalli idareler öğretmenliği ataması olup olmadığı konuusnda bilgisi olan var mı? meb ına mail atalım arkadaşlar bu sene bu atamanın olup olmadığını öğrenelim böyle bir hakkımız varken...


Misafir 19 Temmuz 2011 11:21

Kamu yönetimini bitirip formasyon eğitimi alırsanız mahalli idareler öğretmenliği yapabiliyorsunuz meslek liselerinde mahalli idareler grubu adı altında oluşan derslere girebiliyoruz ve gerçekten çok ihtiyacın olduğu bir bölüm. hangi liseye gittiysem staj yapmak için çok ihtiyacımız var denildi fakat neden bu öğretmenliğin ataması yapılmıyor çok merak ediyorum bi hak veriliyor fakat uygulama noktasında eksiklikler var lütfen sesimizi duyun ve bununda atanması için kontenjan açın onca verdiğimiz emek boşa gitmesin


Misafir 19 Eylül 2011 20:51

bende yeni kamu yönetimi mezunuyum formasyon dediğiniz baktım tezsiz istiyorlar sanırım ve duyumlarıma göre meb gönderiyormus bu nasıl bişey anlamadım


Misafir 8 Ekim 2011 11:04

arkadaşlar şuanda kamu yönetimi bölümünden mezun olup öğretmen olmak isteyen arkadaşlar formasyon kontenjanları açıldı mesela şuanda çanakkale onsekiz mart üniversitesi kamu yönetiminden formasyon veriyor başvurular başladı



Saat: 03:19

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık