MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   X-Sözlük (https://www.msxlabs.org/forum/x-sozluk/)
-   -   Yönetici Nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/x-sozluk/346188-yonetici-nedir.html)

_KleopatrA_ 9 Mart 2010 19:37

Yönetici Nedir?
 
1 ek
Alıntıdaki Ek 47209
Yönetici
isim

1 . Yönetme gücünü elinde bulunduran kişi, yöneten kişi, idareci, menajer:
"Yönetici ya bir kral, padişah, sultan veya seçimle gelen parlamentodur."- C. Bayar.

2 . spor Bir spor dalında takımların hazırlanması, oyuncunun bakımı, çalışma yerinin sağlanması, yapılacak karşılaşmaların planlanması vb. işlerle ilgilenen kimse.

Birleşik Sözler
  • yönetici asistanı
  • yönetici özeti
  • kriz yöneticisi


LaSalle 7 Ocak 2011 15:32

Yönetici - Yönetici Nedir - Yönetici Hakkında
 
yönetici özeti
isim
  • Görüşülecek konularda toplantı öncesi yöneticiye sunulan, kısaltılmış açıklamalardan oluşan bilgi notu.


Safi 27 Haziran 2015 04:24

YÖNETİCİ a
1. Bir kurumu, bir kuruluşu, bir topluluğu, vb yöneten, onun başında bulunan kimse; idareci: Bu adam şirketin yöneticilerinden biridir. Orkestra yöneticisi.
2. Apartman yöneticisi, kat mülkiyeti esasına dayanan binalarda yönetim işlerini üstlenmiş kimse.

—Astrol. Bir burcu etkisi altında tutan, dolayısıyla o burçta bulunan horoskopik etkenleri, özellikle de o burcun kapsadığı tüm evi, hatta bazen bitimi o burca yakın olan evj yöneten gezegen.

—Bilş. Makine tarafından art arda işlenen diğer programların bilgisayarda yürütülmesini yöneten, denetleyen ve düzenleyen bir bilgisayar işletim sistemine ait program.

—Müz. Koro yöneticisi, bir vokal topluluğun başında yşr alan kimse. || Müzik yöneticisi, orduya ya da polis örgütüne bağlı bir müzik topluluğunu yöneten askeri ya da sivil müzikçi. || Orkestra yöneticisi, konserde ve lirik tiyatroda bir topluluk tarafından seslendirilmesi gereken yapıtların icrasını yönetmekle görevli müzikçi (Bk an- sM. böl.)

—Sirk Hava yöneticisi, özellikle Amerika' da, sirklerde havada yapılan gösterilerin (trapez, kaygan ip) tasarımcı ve sorumlusu yasal iktidarı elinde tutan kişi.

♦ sıt. Yönetici durumunda olana denir.

—Fels. Yönetici ilke, bir araştırmayı, bir akılyürütmeyi, bir davranış biçimini yönlendiren temel.

—Siyas. bil. ve Topbil. Yöneten, siyasal iktidara sahip olan kişi ve grup için kullanılır. || Yönetici sınıf, ekonomik, politik ve ideolojik açıdan, öteki toplum grupları üzerinde büyük bir etkisi olan grup.

—ANSİKL. Müz. XVII. ve XVIII. yy.'larda orkestra yöneticisine "tempo tutucu" denirdi. Görevi yere bir değnekle vurarak ya da bir kâğıt tomannı sallayarak zamanla belirtmekti. Bu işi bir kemancı üstlenince orkestrayı yayıyla yönlendirir, bir klavsenci ya da orgcu ise yerinden yönetirdi. Yavaş yavaş orkestra yöneticisi çalgıcılar kitlesinden ayrıldı ve sonunda nota sehpasının önünde ayakta durarak herkese egemen bir konuma geçti. Değnek 1810'a doğra kullanılmaya başladı ve yavaş yavaş benimsendi.

Kaynak: Büyük Larousse


Safi 11 Nisan 2016 14:59

yönetici ingilizcesi
  • manager; administrator.
  • – sýnýf sociol. ruling class.



Saat: 11:07

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık