MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Moda (https://www.msxlabs.org/forum/moda/)
-   -   Salon ve Oturma Odası Dekorasyonu (https://www.msxlabs.org/forum/moda/357495-salon-ve-oturma-odasi-dekorasyonu.html)

_Yağmur_ 30 Mart 2011 09:13

Salon ve Oturma Odası Dekorasyonu
 
1 ek
Alıntıdaki Ek 49836
Oturma Odası Dekorasyonu

Salon dekorasyonunu oluştururken şık çekici göz alıcı olmasının dışında ferah ve rahat kullanılır olmasına özen göstermenizde yarar var. Salon dekorasyonunda en sık yaptığımız yanlışlar arasında bibloları vitrinlememek, televizyonu duvara yaslandırmamak vb vb var. Örneğin yemek masanızın alanı geniş olmalı ki sandalyenizi çektiğinizde çevreye çarpmasın.


Duvar rengini ise oturma odanızın tavan yüksekliğine, cephesine ve aldığı ışığa göre uygun boyayı seçmekte yarar var. Oturma odanızın hacmini genişletici renkler odanın ferah görmesini etkileyecektir. Örneğin açık renkler beyaz kırık beyaz pastel tonları olabilir..Ama tabiki dekorasyonunuza göre de renk seçimini doğru seçebilirsiniz.
Son zamanlarda açık tonlar yerine daha renkli tonlar seçilerek

oturma odası dekorasyonu

tamamlanıyor.


_Yağmur_ 30 Mart 2011 09:23

Modern Oturma Odası Nasıl Olur?
Duvarlarınız için, odanıza en iyi ışığı verecek olan pastel tonlarını kullanmayı düşünün. Bu modern dekorasyon için en gerekli şeydir.

Işıklandırmada karmaşadan kaçının ve sadeliği ön planda tutun. Sade görünümlü spot ışıklar, aynı zamanda doğal bir ışık ortamı da yaratır. Mobilyalarınızın tarzına göre spot ışıklara alternatif olarak farklı noktalara yerleştirilmiş masa lambalarını da tercih edebilirsiniz.

Zeminde sade ve basit tercihlerde bulunun. Eskitme parkeleri cila veya vernik ile daha koyu hale getirebilirsiniz. Odaya renk ve desen verecek bir kilim ile odanızdaki samimiyeti arttırabilirsiniz


_Yağmur_ 30 Mart 2011 09:43

Oturma Odası Dekorasyonu
Oturma odanızı dekore ederken nasıl bir stil oluşturacağınıza karar verdiniz mi?
  • GelenekseL
Geleneksel bir dekorasyon istiyorsanız, işe duvar renginden başlayabilirsiniz. Mobilyalarınıza uyum sağlayacak ve sonsuz gölgeleri yaratan renkleri seçenekleriniz arasında bulundurun.
Küçük odalar için, krem gibi açık renkleri tercih ederseniz, doğal ve zarif bir ortam yakalamış olursunuz. Büyük odalarda ise daha koyu tonları tercih edebilirsiniz.
Keten, kadife gibi ağır sade kumaşlar, koltuk döşemelerinde ve pencerelerde uyum sağlar. Klasik çubuklar ve kareler, dallı budaklı tasarımlar veya kadife çiçekli kabartmalar kullanarak desen ekleyebilirsiniz.

Klasik dekorasyonda ahşap zeminin güzel ve tamamlayıcı bir uyumu vardır. Geleneksel stilde parke gibi sağlam ahşap zeminler koyu renkleri destekleyerek size seçenek oluştururlar.

Işıklandırma bütün dekorasyonlarda önemli bir yere sahiptir. Cesur olun ve avizeler ile gerçek bir ifade yaratın.
  • Modern:
Duvarlarınız için, odanıza en iyi ışığı verecek olan pastel tonlarını kullanmayı düşünün. Bu modern dekorasyon için en gerekli şeydir.
Işıklandırmada karmaşadan kaçının ve sadeliği ön planda tutun. Sade görünümlü spot ışıklar, aynı zamanda doğal bir ışık ortamı da yaratır. Mobilyalarınızın tarzına göre spot ışıklara alternatif olarak farklı noktalara yerleştirilmiş masa lambalarını da tercih edebilirsiniz.

Zeminde sade ve basit tercihlerde bulunun. Eskitme parkeleri cila veya vernik ile daha koyu hale getirebilirsiniz. Odaya renk ve desen verecek bir kilim ile odanızdaki samimiyeti arttırabilirsiniz


_Yağmur_ 30 Mart 2011 09:51

Ferah bir oturma odası dekorasyonu için, birkaç öneri işinize yarayabilir
• Ferah ve sade bir oturma odası istiyorsanız, zemin için açık doğal tonlarda ahşap parkeler çok idealdir.

• Ferahlığı çağrıştıran floral veya yuvarlak hatlı geometrik desenlerde duvar kağıtları seçebilirsiniz. Renk olarak, açık pastel tonları kullanabilirsiniz.

• Kumaş seçimlerinde, keten veya pamuk gibi doğal kumaşlara yönelin. Renk olarak, açık tonları tercih edin.

• Mumlar kullanarak, gece de ışıl ışıl bir ortamda vakit geçirebilirsiniz.

• Gazete ve dergileri bir arada tutan organizatörlerden faydalanarak, odanın derli toplu ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.

• Perdeleri, ışığı bolca geçiren kumaş türlerinden seçmeye özen gösterin. Işık, odanın ferah görünmesini sağlayan en önemli faktördür.

Yukarıdaki ipuçları sayesinde, ferah bir oturma odası dekorasyonuna kavuşabilirsiniz.



Efulim 26 Haziran 2012 11:00

2 ek
Salon ve Oturma Odası Dekorasyonu
Dört duvar içerisine ev desek bile iyi bir dekor ile içimizi açacak nefis bir görüntü ile evimizi süsleyebiliriz. Günün tüm stresini attığımız ve genel olarak tüm ailenin buluşma noktası olan oturma odasının içimizdeki yeri bambaşkadır. Ev içerisinde en çok zaman geçirdiğimiz, kanepede gündüzleri oturup, geceler uzanarak televizyon izlediğimiz yer olan oturma odasında keyif yapmak paha biçilemez bir alışkanlıktır.

Alıntıdaki Ek 49837

Oturma odası grupları veya her odanın düzeninde mutlaka ve mutlaka ahşap kullanması gerekiyor. Özellikle geçtiğimiz bir iki yıl içerisinde renklerin çok büyük bir şekilde devrime uğraması, pastel renklerin kullanımının artması mobilyalarda yansıyınca ortaya çok güzel mobilya takımları ve renkleri çıkıyor.

Alıntıdaki Ek 49838

Dekorasyon konusunda, her ev kötü bir görüntüsü bile olsa farklı görünür ve bu da insanların bakış açısını, evin duruşunu değiştirir. Durum böyle olunca evlere yapılacak olan dekorasyonun ne kadar olduğunu bizlere anlatıyor.

Sizlerde gerçekten bir dekorasyon ile evinizin havasını değiştirmek istiyorsanız öncelikle belirli uzmanlara danışmanız ve bu danışma sonunda gerçekten bir değişim yapmanız gerekir.


_AERYU_ 30 Temmuz 2014 22:26

1 ek

Salon Dekorasyonu


MsXLabs.org


Alıntıdaki Ek 49840

Uzun zamandan beri,

salon dekorasyonu

yazısı yazmamışım.Artık yazamıyorum,ne zaman blog yazmak için bilgisayarın başına geçsem,benim koca maviş gözlü oğlum''Anne hani seninle Friv'den(müthiş bir oyun sitesi tavsiye ederim,çocuğunuzun sürekli eteğinizde dolaşmasını istemiyorsanız hiç bakmayın)bir oyun oynamıştık ya,işte o çok güzeldi.Bir daha oynayabilir miyiz?''diyerek yanıma geliyor,bir bakıyorum ki bilgisayarın karşısında 2 kişi olmuşuz.Şu an babaannesinde rahatım:)Bugün salonumun dekorasyonunu paylaşayım istedim.2008 yılında dekore etmiştim,herşey aynı duruyor,çiçek bile.Çünkü değişime müsait bir dekorasyon stili tercih etmemişim.Arada koltukların yastıklarını ve halıyı değiştiriyorum(başka odadakilerle), o kadar.


_AERYU_ 30 Temmuz 2014 22:32

6 ek
Salon Dekorasyonu
MsXLabs.org


Alıntıdaki Ek 49843

Salon dekorasyonunuzu yaparken renk seçimi çok önemlidir. Hayat tarzınıza ve kişilik yapınıza göre salon dekorasyonunuzun rengini belirleyebilirsiniz. Çok canlı ve hareketli bir kişiliğiniz varsa turuncu ve turkuaz yeşil renklerinden oluşan bu salon sizin için uygun olabilir.

Alıntıdaki Ek 49844

Kendinizi ne tam modern, ne de tam klasik olarak yorumluyorsanız bu tarz bir salon dekorasyonu sizi mutlu edebilir. Modern çizgili mobilyalar ve klasik, biraz da romantik aksesuarlarla modern ama sıcak bir salon dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Alıntıdaki Ek 49845

Renkli, neşeli ama bir o kadar da düzenli ve kuralcı bir kişiliğe sahipseniz sizin salon dekorasyonunuz bu fotoğraftaki gibi olabilir. Karmaşadan uzak, düzenli ama bir o kadar da renkli ve neşeli bir salon dekorasyonu.

Alıntıdaki Ek 49846

Küçük bir salonda mucizeler yaratmak istiyorsanız işte sizin için doğru renk seçimleri ve mobilya modelleri budur. Küçük salonlarda zemin oluşturan yer döşemesi, koltuk takımları, duvar boyaları gibi unsurları açık tonlarda tercih ederken salonunuza rengi aksesuar ve perdelerde verebilirsiniz.

Alıntıdaki Ek 49847

Modern çizgimden şaşman, bu tarz benim kişiliğimi de yansıtıyor diyorsanız sizin için uygun salon dekorasyonu bu olacaktır. Modern salonlarda tasarım ürünlere yer vermeniz daha doğru olacaktır. Charles Eames’in tasarımı olan ‘Ottoman Lounge’ koltuklar bu tarz bir salon için ideal olabilir.

Alıntıdaki Ek 49848

Düzen ve ferahlık sizin için ön plandaysa çok rahat hissedeceğiniz ve huzur bulacağınız bu salon dekorasyonunu tercih etmelisiniz. Simetrik yerleştirilen yan sehpalar, abajur ve aksesuarlar düzen seven insanların her zaman hoşuna gidecek

oturma odası dekorasyon

düzenlemelerdir.

Kaynak:


_AERYU_ 30 Temmuz 2014 22:37

1 ek
Oturma Odası Dekorasyonu
MsXLabs.org


Evin şüphesiz ki en çok kullandığımız odası oturma odasıdır. Evde geçirdiğimiz geçirdiğimiz zamanın çoğunda oturma odasında oluruz. Ya ailemizle oturur, ya dostlarla sohbet olur veya televizyon izlenir. En çok kullandığımız odanın dekorasyonu önemlidir. Oturma odamızı dekore ederken odanın kullanım kolaylığı olması gerekir. Dekorasyonu çok abartarak fazla kalabalık bir oda tasarlanmamalı. Çayınızı, kahvenizi koyabileceğiniz yerler yakında olmalı, koltuklarınız rahat olmalı, belki uzanabileceğiniz koltuklar seçebilirsiniz, daha az aksesuar kullanılmalı, her an bir vazoya çarpıp kırabilirim korkusunu yaşamamalısınız

oturma odası dekorasyonu

nda.

Alıntıdaki Ek 49849

Oturma odası dekorasyonu

nda ağır, kasvetli, klasik tarzlar yerine iç ferahlatan, modern, sıcak ortamlar oluşturulmalıdır. Oturma odanızda kullanacağınız renkler daha ferahlatıcı, canlı renkler olabilir. Çok güzel oturma odası dekorasyon fikirleri içeren foto galerimizi inceleyerek dekorasyon fikirleri edinebilirsiniz.

Kaynak:


blackcatSevcan 9 Eylül 2014 01:14

1 ek
Alıntıdaki Ek 49850


_AERYU_ 7 Ocak 2015 19:00

2 ek
Salon ve Oturma Odası Dekorasyonu
MsXLabs.org


Geçmişte

oturma odası dekarasyonu

veya salon, resmi misafirlerimizi ağırlamaktan onurlandığımız bir yerdi. Günümüzde ise, misafir ağırlamaktan çok rahatça oturup dinlenmeye, arkadaşlar ile sohbet etmeye, eğlenmeye, dedikodu yapmaya, aile ile zaman geçirmeye, TV izlemeye ya da kitap okumaya, kısacası evin çok işlevli odasına dönüştürüldü. Oturma odasında en yaygın kullanılan mobilyalar; masa, gümüşlük, TV ünitesi, sehpa, kanepe, raf, farklı kombinasyonlarda sandalye ve koltuklardır. Eğer aile odası yaşam alanı olarak da kullanılıyorsa burada aynı zamanda aksesuarlar, aydınlatma, el sanatları ile birlikte televizyon ve halı bulabilirsiniz.

Eğer yaşam alanı doğrudan gün ışığı alan ekstra geniş bir oturma odası ise, yemek masası, bitki, hatta bir piyano bile yerleştirebilirsiniz. Ayrıca fazladan bir boşluğu depo amacıyla kullanırsanız anlam kayması olabilir. Oturma odasına sığacak şekilde maksimum sayıda mobilya ve aksesuarlar kullanılabilir. Mobilyaların halılarla, duvar rengiyle koordinesini, perde ve aydınlatma tarzının uyumunu sağlamak sorundur. Genellikle mobilya odanın en büyük parçası olduğundan, kanepe veya koltukları yerleştirerek, oturup genel görünüme odaklanarak karar verin ve oda dekorasyonunda başlangıç noktası olarak bunu uygulayın.

Alıntıdaki Ek 49851

Oturma odası süslemelerini kendi kişisel zevkinize göre dekore edin. Oturma odası dekorasyonu,
sadece öğeleri atmak, oturma odasına mobilya parçaları eklemek ya da zaten var olanları düzenlemek anlamına gelmez. Aranjman hataları ile odanızın görünümünü berbat edebilirsiniz. Sadece hayal ederek karar vermeyin. Bazı kurallar, doğru tasarım uygulamaları, uygun tercihler yapmak için takip edilmesi gereken geleneksel yollardan faydalanın. Yaratıcı ve sıra dışı oturma odası dekorasyon fikirleri, konfor, odanın kullanılabilirliği ve davet yaparken kişi sayısını sınırlı tutmanızı gerektirebilir.

Alıntıdaki Ek 49852

Yenilikçi tasarım yolları yanıltıcı olabilir, bu yüzden en iyisi yenilikçi tasarımların uygulanmasını profesyonellere bırakmaktır. Aksesuarların genel olarak görsel denge ve uyum sağladığından emin olun. Dekorasyon bütçeniz için tercihinizi, kesinlikle gerekli olduğunu düşündüğünüz yeni şeyleri satın alarak yapın, zaten daha sonraları diğer öğeleri tamamlarsınız. Eğer mobilya ve aksesuarlarınızı yeniden düzenleyerek istediğiniz etkiyi elde edebiliyorsanız bunu tercih edebilirsiniz. Rüya gibi bir oturma odası için mutlaka sıfırdan başlamak gerekli değildir. Sizin değerli sanat koleksiyonunuz doğru şekilde yerleştirilmediğinden göz ardı edilmiş olabilir.

Salon dekorasyonunda, odak noktanız odanın doğallığı, aile üyeleri, mobilyaları fonksiyonel yerleştirme, yaşam tarzını iyi oluşturmaya dikkat etmek gerekir. Işıklar ise samimi sohbet alanları, görsel denge ve sıcak bir ortam yaratacak şekilde gruplanmalıdır. Odada perde, pencere ve döşemelik kumaş deseni arasında renk düzeni bulunmalıdır. Ayrıca çirkin bir görüntü ortaya çıkmaması için mimari elemanlar, sanat ve duvar grupları arasında belirli bir oran bulunmalı, ölçekli yerleştirilmelidir. En önemlisi dekorasyonunuzu birleştirici bir faktör bulunmalıdır, aksi taktirde bu uygulamayı durdurmak gerekir.



Saat: 03:06
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık