MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Sıvı maddeler nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/363439-sivi-maddeler-nelerdir.html)

Misafir 5 Mayıs 2011 21:40

Sıvı maddeleri nedir..örnek


Efulim 5 Mayıs 2011 23:25

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2077714)
sıvı maddeleri içinizde bilen varmı çok acele

Sıvı maddelere birçok örnek verilebilir örneğin ; su,süt,tuzlu su ,şekerli su,asitli su,limonlu su... vs arttırılabilir. :)


Misafir 20 Kasım 2011 14:07

sıvı maddelere birsürü örnek verebiliriz: su-zeytinyağ-kolonya-cola-kahve-süt


Bilgi Profesörü 20 Kasım 2011 14:23

Sıvı maddeler akışkan, bulunduğu kabın şeklini alan, sıkıştırılamayan, her türlü şekle girebilen maddelerdir. Bunlara yağ, su, ayran, limonata, yoğurt gibi örnekler verebiliriz


Misafir 8 Aralık 2011 18:51

sıvı maddelere örnek;süt, su, alkol, yağmur, meyve suyu çay ,zeytinyağı ,şampuan ,sıvı sabun ,kahve ,sütlaç ,çorba ,kan ,benzin , limonata ,cola vb.şeyler


Misafir 12 Kasım 2012 21:26

Sıvı maddeler nelerdir? su zeytinyağı süt kolonya kola kahve
 
çok güzel ve kolay kahve su ayran kola meyve suyu şampuan çay süt zeytin yağı kolanye gibi eşyalar


Barbie 19 Kasım 2012 20:50

Su,zeytinyağı,kolonya,süt,meyve suyu,kola,gazoz,kahve,çay,çorba,alkol,ayran,limonata,mivşek,fanta ve kan


HayaLPeresT 3 Ocak 2013 17:11

Sıvı
http://www.diyadinnet.com/images/2008/07/sivi.jpgSıvı Nedir?
Bulunduğu kabın biçimini alabilen ve üstü yatay bir düzlem durumuna gelebilen akışkan cisim, mayi, likit. Moleküllerin bir birlerine göre devinim yapabildikleri, ancak tek türel yapışma kuvvetleri etkisiyle değişmeyen oylumu bulunduğu kabın biçimiyle sınırlanmış, özgün nitelikleri olan evre. Sıvı,Maddenin ana hallerinden biridir. Sıvılar, belli bir şekli olmayan maddelerdir, içine konuldukları kabın şeklini alırlar, akışkandırlar. Sıvı molekülleri, sıvı Hacmi içinde serbest hareket ederler, fakat partiküllerin ortak çekim kabiliyeti, hacmin izin verdiği ölçüdedir.
Sıvının hacmi, onun Sıcaklık ve Basıncına bağlıdır. Sıvılar iletkendir. Fakat iletkenlikleri içlerine konulan maddelerle değişebilir. Örnek: Su = yalıtkan Tuz + su = iletken şeker + su = yalıtkan
Maddenin sıvı hali, belirli bir şekle sahip değildir. Sıvılar akışkan olduklarından bulundukları kabın şeklini alır. Sıvı halde Atom veya Moleküller katılardan daha düzensiz olup tanecikler arası boşluklar katılardan daha fazladır ama sıkıştırılmazlar. Birazcık düzensiz hareket vardır.Ayrıca bulundukları kabın şeklini alırlar ve bir halden başka bir hale girebilirler.
Sıvılar; molekülleri gelişigüzel hareket eden gazlarla, düzenli istiflenmiş katılar arasında bir özelliğe sahiptirler. Moleküller arası çekim kuvvetleri, Sıvıların birçok özelliğinin belirlenmesine neden olurlar.

Sıvıların özelliklerini aşağıdaki genellemelerle özetleyebiliriz:
  • Sıvılar içinde bulundukları kabın şeklini alırlar.
  • Basınç yükseltildiğinde sıvıların Hacimleri ölçülebilir büyüklükte değişmez; ancak sıcaklık yükseltildiğinde hacimleri az da olsa arttığından yoğunlukları düşer .
  • Birbirleri içinde çözünebilen iki sıvı temasa geldiklerinde, az da olsa birbirlerinin içinde yayılırlar ( difüzlenirler ).
  • Sıvılar akmaya karşı direnç gösterirler .
  • Sıvıların yüzey gerilimleri vardır .
  • Açık kaptaki sıvılar buharlaşırlar .
Sıvı ölçüleri :
Sıvıların miktarı Hacim birimleri ile ölçülür. Litre ve m3 vb. birimler kullanılır. Sıvı maddelerin hacimlerini ölçmek için kullanılan ölçüler. Sıvı ölçüleri temel birimi litre veya galondur. Litre, kısaca l ile gösterilir. Litreden küçük sıvı miktarları Litrenin as katlarıyla, litreden büyük sıvı miktarları litrenin katlarıyla ölçülür. Litrenin Katları: dekalitre (dal), hektolitre (hl) ve kilolitre (kl). Litrenin Askatları: desilitre (dl), santilitre (cl) ve mililitre (ml).
Sıvı ölçüsü birimleri onar onar büyür, onar onar küçülür. Bir sıvı ölçüsü birimi bir alt birime çevrilirken 10 ile çarpılır, bir üst birime çevrilirken 10’a bölünür.


zeynep çetin 18 Kasım 2014 19:04

Yardım İste
 
Alıntı:

Valeria adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2077848)
Sıvı maddelere birçok örnek verilebilir örneğin ; su,süt,tuzlu su ,şekerli su,asitli su,limonlu su... vs arttırılabilir. :)

arkadaşlar tuzlu su ve şekerli su sıvı maddelerdir fakat tuz ve şeker katı maddelerdir
aynı kum gibi kumda taşlardan kopan küçük parçacıklardır
tuz ve şeker sıcak bir sıvıya konulduğu zaman daha çabuk erir çünkü daha hızlı homejenlenir
ama soğuk bir sıvıya konulduğu zaman daha uzun sürede erir çünkü çabuk homejenleşemez


Ayşenur 6 Ocak 2016 23:20

Maddenin hallerinden birisi olan sıvı madde hali katı ile gaz arasında bir haldir.Bulunduğu kabın biçimini alabilen ve üstü yatay bir düzlem durumuna gelebilen akışkan cisim, mayi, likit olarak da tanımlanabilir. Sıvı maddeleri oluşturan tanecikler arasında çok az bir çekim kuvveti vardır. Sıvıların damlalar oluşturmasının sebebi, sıvıyı oluşturan tanecikler arasındaki bu çekim kuvvetidir. Maddenin sıvı hali belirli bir şekle sahip değildir. Yani sıvılar bulunduğu kabın şeklini alırlar. Buna rağmen belirli bir hacme sahiptirler. Bu sıvılara; Su, süt, sıvıyağ, mürekkep örnek verilebilir.



Saat: 02:59

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık