MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   İtilaf ve ittifak devletlerinin arasındaki farklar nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/364263-itilaf-ve-ittifak-devletlerinin-arasindaki-farklar-nelerdir.html)

Misafir 9 Mayıs 2011 19:50

itilaf ve ittifak devletleri arasındaki fark nedir?
yardımcı lur musunuz
şimdiden teşşekkürler...:)


pesimist 12 Mayıs 2011 19:08

Aralarındaki çıkar çatışmaları, askeri antlaşmalar ve ekonomik nedenler sonucu Avrupa devletleri iki gruba ayrıldılar.
Almanya 1882'de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve İtalya ile Üçlü İttifak'ı (Üçlü Bağlaşma) kurdu (Savaş başladıktan sonra Osmanlı İmparatorluğu ile Bulgaristan bu gruba girerken İtalya itilaf grubuna geçti). Bu birleşme karşısında İngiltere, Fransa ve rusya kendi aralarında Üçlü İtilaf'ı (Üçlü Anlaşma)kurdular (1907) (Savaşın başlamasından sonra İtilaf Devletleri arasına Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Japonya, İtalya, Belçika, Portekiz, Çin, Brezilya ve ABD katıldı).
Bu iki grup, her alanda birbirleriyle yarışıyor ve savaşa hazırlanıyorlardı. Savaşı başlatmak için ufak bir neden yeterli olacaktı.


Fark olarak sorulcağını sanmıyorum buda işine yarayacağını düşünüyorum.


Misafir 26 Mayıs 2011 14:45

suan bıle dunyada itilaf devletleri işlerini yapmaktan geri kalmıyolar ee mantık olarakta guclu ulkelerı bunyelerıne katmıslar ve dunya uzerınde hakımıyet seruvenlerını yurutmekten bır adım gerı atma dusuncelerı olmuyo



Saat: 08:24

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık