MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Nasıl intihar edilir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/378668-nasil-intihar-edilir.html)

Misafir 19 Eylül 2011 11:43

uyku hapıyla intehar olurmu olursa kaç kutu gerekir


Efulim 19 Eylül 2011 11:51

İslâm'da intihar niye günahtır?

İntihar, İslâm'ın haram kıldığı büyük günahlardan birisidir. Bir Müslümanın kendi kendisini öldürmesi, başka birisini öldürmesinden daha büyük bir cinayet ve günahtır. Bu sebeble âlimler, intihar edenin cenaze namazını kılınır mı, kılınmaz mı şeklinde ihtilâfa bile düşmüşlerdir. Bu ihtilâf, başkasını öldüren katil hakkında yoktur. Katilin cenaze namazı kılınır.

Kalbinde îmanın zerresi olan bir kimse, böyle büyük bir günaha ve kötü âkıbete razı olmaz, kendini öldürmeye teşebbüs etmez.

Beden Cenâb-ı Hakkın insanoğluna verdiği en büyük emanettir. Bu emaneti, ruh bedenden kişinin kendi müdahalesi olmaksızın ayrılıncaya kadar korumak gerekir. Bunun için de, kişinin rûhî ve fizikî sıkıntılara sonuna kadar sabır göstermesi İslâm'ın amacıdır. Aksi halde intihar etmekle dünyevî sıkıntı ve problemlerini çözeceğini düşünen kişi, hemen intikal edeceği kabir ve daha sonra ahiret hayatında çok daha büyük sıkıntı ve felaketlerle karşılaşır. Hayat, en kötü şartlar altında bile güzeldir. Çünkü, ruh bedende kaldıkça Allah'tan ümit kesilmez. Her geceden sonra gündüz, her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Kulun Allah'a yönelmesi ve O'ndan yardım istemesi, sıkıntı ve problemlerin çözümünün başlangıç noktasını teşkil eder. Yüce yaratıcı umulmayan, beklenmeyen yer ve yönlerden kolaylıklar ihsan eder. Çünkü O'nun her şeye gücü yeter. O'na dayanan da güç kazanır.

Hamdi DÖNDÜREN


İslam Dininde İntihar ve Hükmü


ThinkerBeLL 20 Eylül 2011 10:59

Alıntı:

seaberk adlı kullanıcıdan alıntı
Nasıl intihar edilebileceği konusunda kişinin ruhsal durumu, kişilik ve duyarlılıkları bilinmeden bireye bilgi vermek, geri dönüşü olmayan istenmedik durumlar doğurabilir.

^ Soru cevaplanmayacaktır, konu kapatılmıştır.


Muhteriz 20 Nisan 2012 19:32

Intihar
 
Kesin olarak intihar edecekim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum



Saat: 16:56

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık