MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Yavru bakımı olmayan hayvanlar hangileridir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/380984-yavru-bakimi-olmayan-hayvanlar-hangileridir.html)

Misafir 6 Ekim 2011 20:43

Yavru bakımı olmayan hayvanlar hangileridir?
 
Yavru bakımı olmayan hayvanlar hangileridir?


SaKLI 13 Ekim 2011 10:01

Guguk Kuşları Yavru Bakmazlar
Dişi guguk kuşları yumurtalarını farklı türde bir kuşun yuvasına bırakarak büyütürler. Ve bu şekilde yumurtaların bakımını başka kuşların üstlenmesini sağlamış olurlar.
Yuvadaki diğer yumurtalardan önce dışarı çıkan yavru guguk kuşu -yuvaya sonradan dahil olmasına rağmen -ilk iş olarak yuvadaki diğer yumurtaları aşağıya atar. Bunu yaparken de yuvanın asıl sahibi olan kuşun yuvada bulunmadığı zamanı seçer.
Yavru guguk bu şekilde kendisini garanti altına almış olur.

Sürüngenlerin Bir Kısmı Yavru Bakmazlar
Kurbağa ve su semenderleri iki yaşayışlılar (amfibiler) grubuna girerler. Onlara bu ismin verilmesinin sebebi, yaşamlarının bir bölümünü su içinde, bir bölümünü de karada geçirmeleridir. Suda solungaç, karada akciğer solunumu yaparlar.
Bu hayvanlar da yumurtlayarak çoğalır. Ancak, iki yaşayışlılarda yumurta ve sperm dişi hayvanın vücudunda değil, dışarıda buluşur. Bu olaya dış döllenme denir. Dişi hayvan yumurtalarını su içine bırakır, tam bu sırada dişinin üzerine tırmanmış olan erkek de yumurtalarını suya salar ve döllenme gerçekleşir.
Anne babanın görevi buraya kadardır. Bir daha yavrularıyla ilgilenmezler. Yumurtadan çıkan yavrular ise ilk etapta anne babaya hiç benzemezler. Daha sonra başkalaşım geçirerek yetişkin hale gelirler.

Kaplumbağalar ve Su Kaplumbağaları Yavru Bakmazlar
Rahatsız edilmediğinde kumsala çıkar ve yumurtalarını bırakacağı yere bir çukur açmaya başlar. Çukuru arka ayakları ile açar, ayaklardan biri çukuru açarken diğer ayağı ile çıkan kumu uzaklaştırır. Çukur açıldıktan sonra yumurtalarını birer ya da gruplar halinde bırakmaya başlar. Yumurtlama bittikten sonra çukuru açarken çıkardığı kumları yine arka ayaklarını kullanarak yumurtaların üzerini örtmek için kullanır. Tüm bu işlemler bittikten sonra denize döner.
Caretta Caretta'ların kuluçka süresi yaklaşık 60 gündür, kuluçka döneminin sonunda yumurtaları kıran yavrular yaklaşık 26 saat kumun içinde hareketsiz kalırlar. Daha sonra birbirlerine yardım ederek yüzeye doğru tırmanmaya başlarlar. Yüzeye ulaşan yavrular gece dolunayda ufuk aydınlığını takip ederek denize ulaşırlar.


Misafir 17 Mart 2015 17:58

solucan zaten bölünür kendisinin boyut olarakta aynısını yapar.yani yavru kendisidir ve bakmaz.



Saat: 01:53

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık